illus
illus
Watermerk

Wedstrijdverslagen senioren

TONEGIDO MORST PUNTEN IN ’T VELD

Zaterdagavond stond de derby VZV tegen Tonegido op het programma. Wedstrijden waar spektakel altijd op het menu staat, zo ook nu weer. Het eerste kwartier van de wedstrijd was geheel voor de heren van Tonegido. Er werd gemakkelijk gescoord en de verdediging deed wat hij moest doen. Bij tussenstanden van 4-10 en 6-12 leek er geen vuiltje aan de lucht maar heel langzaam kroop VZV terug in de wedstrijd. Een 13-16 ruststand was het gevolg.

De tweede helft ging het gelijkmatig op maar Tonegido hield steeds de voorsprong. Het verschil bleef telkens één dan weer twee punten. Toen Tonegido achter elkaar tijdstraffen kreeg (Tonegido kreeg er tien!!, tegen twee voor de thuisploeg) kroop VZV in de eindfase dichterbij.

Geholpen door de negatieve hand van de “tijdwaarnemer” maakte VZV vijf seconden voor het verstrijken van de tijd gelijk 28-28 VZV vierde het gelijke spel als een overwinning. Zij pakken immers dit seizoen drie punten in de onderlinge confrontaties. Tonegido moet alle zeilen bijzetten om bovenin mee te blijven doen. Op naar de volgende derby tussen deze twee altijd aan elkaar gewaagde ploegen, dit zal echter niet eerder zijn dan volgend seizoen. 

*****

TONEGIDO ONDERUIT TEGEN BERDOS

Tonegido/Kleine Sluis is zaterdagavond tegen een ruime nederlaag aangelopen tegen koploper Berdos uit Bergen. De vorige twee edities dit seizoen (één keer competitie en één keer voor de beker) werden eveneens verloren. Allebei de keren met een verschil van tien punten. Berdos is voor Tonegido een ware “angstgegener” Het spel van de Bergenaren ligt de Wieringers allerminst. Het spel van Berdos wordt gemaakt door de gebroeders Kenter.

Tegen hun doeltreffendheid zijn dit seizoen weinig ploegen bestand. Zo ook zaterdagavond., met z’n tweeën scoorden ze 25 keer. Tonegido trad verzwakt aan doordat ziekte, vakantie en werk de voorbereiding behoorlijk hadden verstoord. Bij de rust was het verschil opgelopen tot elf punten 21-10, de wedstrijd was toen al gespeeld. Tonegido wilde zich echter niet zo maar naar de slachtbank laten leiden en probeerde de schade zo beperkt mogelijk te houden. Dat lukte in de tweede helft aardig. Het tweede half uur werd 15-14 waardoor de eindstand op 36-24  uit kwam.

De tweede plek is nog steeds haalbaar maar dan moet er volgende week zaterdag wel gewonnen worden in de altijd mooie en beladen wedstrijd tegen VZV in ’t Veld. Tonegido heeft wat goed te maken gezien de thuis nederlaag eerder dit seizoen. Willen we mee blijven doen dan weten we wat ons te doen staat!  Aldus de coach van Tonegido.

*****

TEAMPRESTATIE HELPT TONEGIDO/KLEINE SLUIS LANGS VVW

De handballers van Tonegido/Kleine Sluis hebben te maken met een ware blessuregolf. Tel daar nog 3 basisspelers bij op die vanwege werk en vakantie afwezig waren en het slechte recept voor een wedstrijd tegen het als nummer twee geplaatste VVW is klaar. Met  de vorige wedstrijd tegen VVW nog in het hoofd en de wetenschap dat toen een voorsprong onnodig werd weggegeven zou het een moeilijke middag worden. De beginfase liet een ander beeld zien dan verwacht. Tonegido Kleine/Sluis begon goed aan de wedstrijd en kon zelfs de voorsprong pakken. Steeds kwamen de ploegen bij elkaar langszij wat resulteerde in een 13-13 ruststand.

De tweede helft begon goed en Tonegido pakte een verschil van twee punten 15-13 en 16-14.

Daarna was het VVW die een heel goede fase kende en vier keer scoorde en daardoor de achterstand van twee omdraaide naar een voorsprong van twee 16-18.

Met twee good old spelers uit het tweede en een zeer verdienstelijk spelende junior uit de A jeugd liet Tonegido zien dat het wel degelijk een teamprestatie neer kan zetten. Met een portie enthousiasme en wilskracht voor elkaar scoorde Tonegido op zijn haar beurt vier keer en was de voorsprong daar 22-20.  Een voorsprong die VVW niet meer te boven kwam, zelfs niet toen Tonegido de laatste 2 minuten met vier man kwam te staan na twee tijdstraffen.

De verdediging van vier werd door de coaches en het publiek door de laatste twee minuten geschreeuwd. Uitslag 26-24, een zwaar bevochten maar terechte overwinning door een zwaar gehavend TEAM!!! 

****

TONEGIDO BOEKT VIERDE ZEGE OP RIJ

Door zaterdagavond in “de pijp” te winnen van US uit Amsterdam hebben de handballers van Tonegido/Kleine Sluis hun vierde zege op rij geboekt. Na de monsterscore in de thuiswedstrijd werd verwacht dat het ook nu weer een doelpuntenfestijn zou worden.

Tonegido begon goed aan de wedstrijd en leek te gaan voldoen aan de verwachtingen. Na 15 minuten stond er een mooie 5-12 voorsprong op het bord.  Door slordig om te gaan met de vele kansen en slecht verdedigen lieten de heren US geheel onnodig terug komen in de wedstrijd. Bij rust was het 12-15in het voordeel van Tonegido. Na rust liet de ploeg zien dat ze best heel goed kunnen handballen. Na een goede fase waarin het tempo moordend hoog lag was het verschil in eens tien punten 17-28. Doordat het aanvallend goed en razend snel ging lieten de mannen  in de verdediging steken vallen waardoor US soms wat terug kon doen. Als er verdedigend beter zou zijn opgelet dan zou de score nog groter hebben kunnen uitvallen. Met een 25-34 overwinning keerden de handballers toch  met een positief gevoel terug naar Wieringen. 

*****

TONEGIDO TE STERK VOOR VIDO

Tonegido/kleine sluis heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt. Tegen de heren van VIDO uit Purmerend werd met 28-23 gewonnen. De heenwedstrijd had laten zien dat dit een lastige tegenstander is voor de Wierings/Polderse combinatie. Toen moesten de heren een behoorlijke inhaalrace aan de dag leggen na een 6-1 achterstand. Alleen de eerste vijf minuten  waren vrij aardig maar omdat Tonegido niet gewoon zijn systemen bleef spelen kon VIDO bijna de gehele eerste helft steeds een puntje aan de goede kant van de score blijven. Net voor de rust kregen de handballers vat op de verdediging van de gasten zodat er met 11-10 gerust kon worden. Tijdens de rust werd er een pittig dialoog gevoerd door coach Mathieu Swikker. Er ging veel fout, anders gezegd er ging niks goed! De tweede helft moest er een geheel ander Tonegido team met strijd en passie staan. Met die opdracht stuurde Swikker zijn team weer het veld in. De eerste vijf minuten leek het nieuwe strijdplan niet te werken en nam VIDO het initiatief wat uitmondde in een 13-16 voorsprong. Toen was het gedaan en stroopten de Wieringers hun mouwen nog eens extra op. Door vijf doelpunten op rij werd de achterstand stand omgebogen naar een 18-16 voorsprong. VIDO kon nog even bij blijven maar door het hoge tempo dat Tonegido in die fase hanteerde  moest de tegenstander passen waardoor de wedstrijd met 28-23 werd gewonnen. Een belangrijke zege om mee te blijven doen in de bovenste regionen. 

*****

TONEGIDO  VIND AANSLUITING NA ZEGE OP VOLENDAM

De handbalheren van Tonegido/Kleine Sluis hebben de aansluiting weten te vinden in de hoofdklasse D. Zondagmiddag werd een zeer belangrijke overwinning geboekt op Volendam. Door de overwinning staat de ploeg nu met 13 punten  3 punten achter op 2 koplopers die 16 punten bijeen gebald hebben. Tonegido/Kleine Sluis heeft de hele wedstrijd de voorsprong gehad met in de eerste helft een gat van maximaal 4 punten 11-7. Volendam bleef in de wedstrijd door de 2 boomlange schutters steeds goed in stelling te brengen. De verdediging van Tonegido had hier niet altijd een passend antwoord op. De ruststand werd behaald net 2 punten voorsprong 17 – 15. De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien als de eerste. Verdedigend stond het aardig maar de grootste winst was wel dat de gebroeders Bakker het vizier op scherp hadden staan en samen goed waren voor maar liefst 24 doelpunten. Sietse 15!! en Gijs 9  In de eindfase kroop Volendam dichterbij en kreeg de wedstrijd een zinderend slot. Bij 32-32 met nog een minuut te spelen  liep Volendam tegen een terechte directe rode kaart aan waardoor Tonegido een strafworp mocht nemen. Deze werd benut 33-32. Volendam mocht nog één keer aanvallen maar verder dan een vrije worp kwam het niet. Twee belangrijke punten waren een feit voor Tonegido/ Kleine Sluis, een welkom geschenk voor het einde van het jaar. De volgende wedstrijd is op zondag 8 januari, dan ontvangen de heren VIDO voor het begin van de 2e competitiehelft.

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS WINT LASTIG  UITDUEL

Op bezoek gaan bij Zaanstreek in Zaandam en het altijd lastige duel winnen, dat was de opdracht zondagmiddag voor handballers van Tonegido/Kleine Sluis. Die opdracht werd naar tevredenheid volbracht. Zaanstreek is voor veel tegenstanders een lastige tegenstander die de ene week met overtuigende cijfers wint en de andere week op eenzelfde wijze verliest. De hele wedstrijd heeft de ploeg uit Hippolytushoef  de voorsprong gehad en is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Het vergat alleen vooral in de eerste helft een grotere voorsprong te nemen en gaf Zaanstreek de gelegenheid om bij te blijven. Er werd gerust met een 8 – 13 voorsprong. De tweede helft was qua scoreverloop een kopie van de eerste. Zaanstreek kwam terug tot twee punten, 12 – 14 waarna de Wierings/Polderse combinatie na een periode  goed handbal  weer uitliep naar 13 – 19. Het gat was toen geslagen. Over en weer werd nog gescoord maar dit had geen invloed meer op de uitslag. De mannen uit Hippolytushoef  mochten weer twee punten bijschrijven. Volgende week volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Volendam. De ploeg die het dit seizoen al vroeg bovenin meedoet staat op de ranglijst drie punten voor en wist zondag te winnen van Berdos. Als er zondag gewonnen wordt, word het gat verkleint naar één punt en is de aansluiting daar. De wedstrijd begint om 12.50 in de sporthal aan de Belterlaan.  

*****

TONEGIDO BEGINT 10 MINUTEN TE LAAT MAAR PAKT WEL DE PUNTEN

De handballers van Tonegido Kleine Sluis hebben zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt tegen AHC uit Amsterdam. Dit leek er niet in te zitten gezien de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal lieten de Wieringers 10 minuten lang volledig over zich heen lopen. Na een 1-6, en 2-7 achterstand  en de eerste wissels pakten  de mannen de draad op en werd het gat gedicht. Bij 10 – 10 werd voor het eerst een voorsprong genomen 11 – 10. Op dat moment was Tonegido veruit de beste ploeg. Met een 13-11 voorsprong mocht er gerust worden. Het goede gevoel overheerste bij de ploeg en dat werd ook in de tweede helft tot uitdrukking gebracht. Met uitstekende uitgespeelde aanvallen en snelle breaks werd de voorsprong langzaam groter. De ploeg van AHC deed wat ze konden maar de verdediging stond in de tweede helft als een huis. De ploeg die vorige week nipt met één punt van Berdos verloor kwam er niet aan te pas. Tonegido bleef steeds de bovenliggende partij en won na 50 goede minuten handbal overtuigend met 25-19.

Een overwinning die het zelfvertrouwen doet stijgen. Het was een overtuigende zege op de zelfde manier zoals we vorig seizoen ook vaak wonnen. Het goede gevoel was er weer en dan zijn we moeilijk te verslaan aldus een tevreden coach /begeleider. 

******

TONEGIDO PAKT PUNT MAAR DOET ZICHZELF TE KORT

De handbalheren van Tonegido/Kleine Sluis moesten afgelopen zondag op bezoek in Haarlem voor de wedstrijd tegen de Blinkert.  Uit de vorige ontmoetingen is gebleken dat dit altijd een even beladen als lastige wedstrijd is. Tonegido begon zwak maar pakte snel de draad op en pakte de voorsprong. Door goede aanvallen af te wisselen met verdedigend slechte momenten konden de heren uit Haarlem in het spoor blijven wat resulteerde in een ruststand van 13 – 13. Door een matig begin van de tweede helft gaven de Wieringers het heft uit handen en Blinkert kwam op voorsprong. De vechtlust die er altijd wel is kwam ook nu weer naar boven. Beide ploegen wilden winnen, dit resulteerde in een harde maar evengoed sportief  laatste kwartier.

Eindstand  25 – 25, een stand waar De Wierings Polderse combinatie het minst mee kon leven. Zij deden zichzelf hiermee immers te kort gezien de mogelijkheden die de ploeg bezit. Het goede gevoel en het vertrouwen komt langzaam weer terug. Hopelijk kunnen de mannen deze positieve lijn doortrekken naar volgende week, dan wacht de “thuiswedstrijd” tegen AHC.

Deze wedstrijd zal in plaats van in Hippolytushoef  gespeeld worden in de Veerburg in Anna Paulowna. 

******

EINDELIJK WEER WINST VOOR TONEGIDO / KLEINE SLUIS

 Na drie verliesbeurten op rij was er zondagmiddag eindelijk weer een overwinning bij te schrijven op het conto van de handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis. De ploeg van HAVAS uit Almere werd verslagen met 24 – 20.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte na aanleiding van het overlijden eerder deze week van erelid en trouwe supporter Anne Oldersma.

Tonegido nam direct de voorsprong om deze de gehele wedstrijd vast te houden. Tot de rust was er steeds een verschil van 2of 3 punten waardoor er na 30 minuten 13 – 10 op het scorebord stond. Na de rust wilde Tonegido  direct doordrukken en het verschil niet alleen in veldspel maar ook in doelpunten uitdrukken. Het grootste verschil was zes punten 21 – 15.

Bij deze stand vergat Tonegido de trekker definitief over te halen. Er werd soms te gehaast en onzorgvuldig afgemaakt waardoor HAVAS zijn kans zag om terug te komen in de wedstrijd.

Met nog acht minuten te spelen moest de beste speler aan Almeerse kant met rood naar de tribune (3 keer 2 min) en 4 minuten later gebeurde hetzelfde nog een keer waarna het beste er  af was. Tonegido speelde de wedstrijd rustig uit en de 2 belangrijke punten waren een feit.

Volgende week  de belangrijke uitwedstrijd tegen de Blinkert uit Haarlem.

We weten dat we met z’n allen goed kunnen handballen, vergeleken met vorig seizoen gaat  het momenteel iets minder maar we komen er weer aan!!!

*****

Goede start voor Dames Midweek 1!

Het nieuwe dames midweek 1 team dat naast het dames midweek 2 team doordeweeks speelt is meteen flitsend van start gegaan! De eerste officiële wedstrijd ging van start op woensdag 7 september, In Heerhugowaard tegen Hugo girls 1, Marieke en coach Berna waren nog op vakantie. Sandra was geblesseerd door een glijpartij in de Jacuzzi en Inge voorlopig nog even zwanger, dus we hebben meteen deze eerste wedstrijd dames moeten lenen maar wie ons uit de brand hebben geholpen is even niet genoteerd.De dames gingen er meteen vol zelfvertrouwen in, helaas niet een al te sterke tegenstander (misschien ook nog vakantiegangers) en er werd dan ook met grote overmacht gewonnen met 7-27!

Maandag 12 september de eerste thuiswedstrijd tegen Geel Zwart 4.Marieke nog op vakantie, Sandra geblesseerd, en Mandy en Rosalie hielpen ons uit de brand.Joost floot de wedstrijd en het werd een mooie!Deze wedstrijd was spannender dan de eerste en collega coach Sandra Boonacker postte op facebook; En overwinning 2 is ook binnen! 18-12. Bijna Kampioen!

Woensdag 21 september speelden we wederom in Heerhugowaard, ditmaal tegen Tornado. Marieke en Annelore op vakantie, Sandra geblesseerd. Myrthe en Rosalie stonden ons team daadkrachtig bij. Maar we hadden een sterk en jong team tegenover ons en dan merk je toch dat het moeilijk is om de winst binnen te slepen als je niet heel goed op elkaar ingespeeld bent. Het was een leuke en spannende wedstrijd maar helaas was ons eerste verlies een feit en moesten we de punten achterlaten in Heerhugowaard. 13-15.

Maandag 26 september weer lekker thuis , dit keer tegen tegenstander HCV 90 2. Annelore en Sandra nog afwezig maar Rosalie en Eefje van de partij. Deze tegenstander staat bovenaan en wij waren natuurlijk gebrand op de winst. Het werd een hele kluif, een jong en sterk team tegenover ons met speelsters die op hoog niveau gespeeld hebben, maar de felheid en wilskracht van ons team was zeer aanwezig en na een mooie spannende pot handbal bleven de punten in Hippo. 13-12 gewonnen!

Maandag 3 oktober wederom thuis nu tegen Geel Zwart 1. Met Annelore nog lekker in de zon en Sandra nog geblesseerd, maakten Marion en Eefje hun intrede op het veld. Het was een heerlijk temperatuurtje en aan de kant dan ook vele fans! Het was dringen geblazen maar ja als je niets wil missen moet je er wat voor over hebben. Het publiek werd dan ook weer verrast door de capaciteiten van dit damesteam en na weer een sprankelende wedstrijd konden we ook deze punten in onze zak steken en versloegen we de dames van Geel Zwart met 15-6. Aan de kant misten we nog een fan, Inge zou ons komen aanmoedigen maar had opeens belangrijkere zaken te doen, eindelijk was het zover, tijd voor het baren van nieuw handbaltalent! Het werd een mooie zoon; Loek! In januari zal Inge zich bij ons team gaan voegen.

Donderdag 13 oktober speelden we de laatste buitenwedstrijd tegen Con Zelo 1 in Waarland. De coach tikte hier over het volgende op facebook; Woehoeee wat een spanning in Waarland! Met een ontwricht team op pad, Vera afwezig en nog steeds zonder Inge en Sandra en ook Lisa gister geblesseerd en vandaag viel Mariska ook nog eens om en ook geblesseerd! Gelukkig top invallers; Mariska van Dijk, Marion Wittink en Melanie Klaassen. De eerste helft tegen wind! Even wennen! In de rust flinke achterstand, balen want dat zijn we niet gewend en ook nog tegen Con Zelo die onderaan bungelt. Maar de tweede helft laaide het vuur hoog op, er werd gevochten als leeuwen en we kwamen steeds dichterbij, met de wind mee ging het een stuk beter, in de laatste 8 seconden maakte Karin de gelijkmaker! En de ontlading was groot! 14-14 en ik ben supertrots op de vechtlust van ons team!

Groetjes van; Vera, Sandra, Annelore, Evelien, Mariska, Brenda, Lisa, Karin, Marieke, Inge en Berna.

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS BESTOLEN TEGEN BERDOS!!

De heren van Tonegido/Kleine Sluis bleken zondagmiddag  niet opgewassen tegen Berdos uit Bergen. De beginfase ging gelijk op beide teams scoorden om en om. Tot  de 5–5 was aan niets af te zien dat Tonegido een heel moeilijke middag tegemoet zou gaan. Vooraf gewaarschuwd om een zelfde scenario als vorig seizoen te voorkomen gingen de groenwitten de tegenstander te lijf. Berdos nam weer de een voorsprong van 6 punten en liep uit naar       6-12. Tonegido kon tot de rust iets terug doen en bracht de iets draaglijkere stand van 10-14 op het bord. Na rust leek het beter te gaan en werd de marge nog één keer verkleind naar 3 punten waarna Berdos het heft in handen nam. Geholpen door een zeer discutabel fluitend arbitraal duo liet Tonegido zich volledig van de wijs brengen en liep de ploeg uit Bergen terecht uit naar een 20-30 overwinning. 

Als je met 10 doelpunten verschil verliest, moet je natuurlijk de schuld eerst bij jezelf zoeken,

Feit is wel dat de mannen van Tonegido/Kleine Sluis zich bestolen voelden door de vele vreemde beslissingen die deze middag door de heren werden genomen. Over 2 weken op donderdag 15 november  mogen de beide teams zich weer opmaken voor dezelfde wedstrijd in Bergen, dan voor de 2e ronde van het bekertoernooi. Hopelijk word het dan een echte wedstrijd want dat is het zondagmiddag nooit geweest.                                                                                                                                       

*****

VZV KNOCK OUT!!!  HELPERS WEG VOLGENDE (BEKER)RONDE

De Heren van handbalvereniging Tonegido/Kleine Sluis hebben zich via VZV verzekerd van de volgende ronde van het landelijke bekertoernooi. Het deelde een tik uit aan de mannen uit ’t Veld waartegen zij ook in de competitie uitkomen. Vorig jaar werd voor de beker dezelfde wedstrijd gespeeld eveneens in ’t Veld. Toen was de marge maar één punt in het voordeel van Tonegido. Dinsdagavond deelde de ploeg een knock out uit door met liefst 8 punten verschil te winnen. De grootste winst werd behaald in de tweede helft, toen het team van coach Mathieu Swikker begon te draaien zoals hij dat graag ziet. In de eerste helft werd er niet slecht gespeeld maar werden de vele kansen slecht benut. Na 30 minuten handbal stond er een stand van 13-14 op het bord, het kon toen nog alle kanten op. Tonegido had toen al vier tijdstraffen gehad tegen nul voor VZV. Na de verplichte pauze nam Tonegido het heft in handen en liep het met verzorgd handbal uit. Met Sietse Bakker op scherp is er weinig meer aan te houden. De jonge Wieringer wist maar liefst 15keer!!  het doel te vinden en bracht daarmee de Wierings/Polderse combinatie in veilige haven. Vlak voor tijd moest er zelfs aan de noodrem worden getrokken tegen Bakker, het kostte  de speler van VZV een rode kaart. Door hem te noemen doe je eigenlijk de rest van de ploeg te kort want het hele team stond er dinsdagavond als collectief met maar één doel: winnen en het halen van de volgende ronde van het bekertoernooi die op 15 november gespeeld wordt. Wie de tegenstander gaat worden is “as we speak” nog niet bekend. Als het een thuiswedstrijd word  zal de sporthal weer vollopen want het bekertoernooi heeft zeker na de vorige editie een speciale lading gekregen.  HELPERS WEG VOLGENDE RONDE!!

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS LOOPT AVERIJ OP

Al vroeg in het seizoen zijn de heren van Tonegido / Kleine Sluis tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In Wervershoof werd verloren van VVW. Na de daverende overwinning vorige week was er geen spoor te bekennen van het spel dat toen werd vertoond,  Een geheel onnodige nederlaag aldus de coach. Het eerste minuten waren voor VVW, er werd een voorsprong genomen van steeds 2 á 3 punten. De marge was bij 9-5 het grootst, Tonegido herpakte zich en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij 12-12 namen de Wieringers voor het eerst een voorsprong die ze tot aan de rust niet meer uit handen gaven. Bij een stand van 14-16 werd er van helft gewisseld en konden de coaches hun woordje doen. Het was Tonegido die het best uit de kleedkamer kwam en direct 2 keer scoorde 14-18. VVW gaf zich niet gewonnen en kwam mede door zeer slordig verdedigen knap terug in de wedstrijd. De Wierings/Polderse combinatie bleef ondanks het matige spel steeds aan de goede kant van de score tot aan de 25-25. Doordat er door de leidsvrouwen veel tijdstraffen werden gegeven met als gevolg 1 rode en 1 blauwe kaart voor VVW was het eind erg rommelig. De spanning steeg toen VVW 3 minuten voor het eindsignaal 3 punten voor stond 28-25. Tonegido perste er nog een eindoffensief uit en kwam terug tot 27-28. Met nog 13 seconden op de klok kreeg Tonegido een strafworp. Sietse Bakker mocht aanleggen van 7 meter, De altijd zekere schutter koos echter de verkeerde hoek en de keeper van VVW werd de gevierde man. 28-27 werd de eindstand. Een onnodige nederlaag die we aan ons zelf te danken hebben was de conclusie uit het groen-witte kamp. Hier moeten de slechte punten uitgehaald worden voor verbetering en dan snel deze wedstrijd vergeten. Veel tijd is er niet want aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma dan speelt Tonegido/Kleine Sluis net als vorig seizoen hun eerste bekerwedstrijd uit tegen VZV in ’t Veld. Wilt u net als vorig jaar de ploeg komen aanmoedigen, de wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal ’t Zijveld. 

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS OPENT OVERTUIGEND

Het nieuwe handbalseizoen in de hoofdklasse D is van start gegaan. De heren van Tonegido/kleine sluis moesten in hun eerste wedstrijd aantreden tegen het vooraf lastige US uit Amsterdam. Onder leiding van de nieuwe oefenmeester Mathieu Zwikker willen de mannen van de Wierings/Polderse combinatie weer meedoen om de hoogste plaatsen om op die manier promotie af te dwingen naar de tweede divisie. De hand van de nieuwe trainer was direct zichtbaar. Vanaf het beginsignaal zaten de handballers uit Hippolytushoef  er vol bovenop. Direct werd een voorsprong genomen en tot 5 – 3 kon US nog enigszins bij blijven daarna bouwde Tonegido de voorsprong uit, bij rust was de marge al tien punten 19 – 9. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Het zou niet voor het eerst zijn dat er bij een grote voorsprong gas terug genomen word. Zwikker wil hier echter niets van weten en eist het maximale van zijn spelers. Ze stelden hem niet teleur want in plaats van gas terug nemen werd er nog een schepje bovenop gedaan. De groenwitten lieten zien dat de vele uren conditietraining zich terugbetaalden. De heren uit Amsterdam werden helemaal kapot gespeeld en scoorden in het tweede half uur nog maar drie keer!! En dat tegen de 22 van de thuisploeg. Het leverde een eindstand op van 41 – 12. Spannend was het misschien niet maar het was een mooie wedstrijd voor het publiek die zelfs bij het 40e doelpunt hun mannen nog hartstochtelijk toejuigden. Een heel sterk begin waarin  naast de competitie, ook in het bekertoernooi wordt mee gedaan om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren. Er komt een drukke periode aan, met drie wedstrijden in zes dagen (16 okt  VVW uit, 18 okt VZV uit (beker) en 22 okt VIDO uit). maar met deze geweldige overwinning in de tas gaan we er met vertrouwen op af .

Created by Mirdane