illus
illus
Watermerk

Wedstrijdverslagen senioren

TONEGIDO /KLEINE SLUIS VIERT PRESENTATIE MET OVERWINNING

Tonegido / Kleine Sluis heeft zondagmiddag de presentatie van hun nieuwe shirtsponsor opgesierd door een knappe overwinning te boeken op streekgenoot VZV. KEUKENSPECIAALZAAK SOMBROEK uit Broek op Langedijk is de nieuwe sponsor van de combinatie van Tonegido en Kleine Sluis. Hoe trots ze daar op waren bleek uit het feit dat dit aangekondigd werd met een door de sponsorcommissie georganiseerde happening. Met veel licht- en geluid werden de teams gepresenteerd waarna het nieuwe tenue van Tonegido / Kleine Sluis werd onthuld. De wedstrijd begon zeer voortvarend voor de mannen uit Hippolytushoef , direct namen ze het heft in handen en liepen uit naar een 5-1voorsprong. VZV deed daarna terug wat er van ze verwacht werd. Door zwak verdedigen en een aantal goede combinaties van VZV stond het ineens  6-7 voor de mennen uit ’t Veld. Tonegido speelde een slechte eerste helft en het was goed zichtbaar dat er twee weken niet gespeeld en weinig getraind was. Doelpunten over en weer leverde een ruststand op van 12-11 in het voordeel van Tonegido / Kleine Sluis. We misten scherpte, waren niet geconcentreerd en waren veel te onrustig in balbezit waardoor er te weinig kansen werden gecreëerd. Te veel schoten misten totaal het doel waardoor je achter de feiten aan loopt aldus Tonegido coach Arjan Slaghekke. “ De tweede helft moest echt beter en een goed gesprek in de rust doet veelal wonderen bij ons”. Tonegido liet er dan ook geen gras over groeien en liep direct in de tweede helft uit naar 15-11. Na de 15-13 was het gedaan met VZV en volgde de ene mooie aanval na de andere waardoor het scorebord 10 minuten voor tijd op 22-13 stond. De wedstrijd was toen al gespeeld. Het publiek dat in grote getale gekomen was om de mannen aan te moedigen zagen in de laatste 10 minuten de stand uitkomen op een verdiende 29-19 overwinning voor  de mannen van SOMBROEK KEUKENS. Ik denk dat we een goede overwinning hebben gehaald op een mooie zondagmiddag. Hoe kun je nog beter beginnen voor je nieuwe sponsor waren de woorden van een tevreden coach. De komende weken zijn erg belangrijk  met 3 wedstrijden tegen de onderste drie ploegen. We mogen niet gaan onderschatten omdat dit teams zijn met erg goede handballers. Deze ploegen hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn en kunne winnen van hoger geklasseerde teams.

Doelpunten: Gijs Bakker 8x, Sietse Bakker 7x, Niels Borst 4x, Stefan Idema 4x, Maikel Baars 2x, Jozef Ziacek 2x, Stefan Baars 1x, Senne Hiemstra 1x   

*****

TITELKANSEN VERKEKEN NA VERLIES TONEGIDO/KLEINE SLUIS

De kaarten in de hoofdklasse E  lijken geschud nu Tonegido / Kleine Sluis vanmiddag de zware uitwedstrijd tegen koploper  CSV uit Castricum niet heeft weten te winnen. Tonegido wist dat het een lastige wedstrijd zou worden gezien de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen die beide verloren gingen. De strijd gade geslagen door weer een aantal trouwe Tonegido supporters ging lange tijd gelijk op maar in het verloop van de eerste helft nam CSV het initiatief en kwam op voorsprong via 10-8 en 13-9 werd de ruststand bepaald op 17-12. Tijdens de rust waren beide coaches het er over eens dat dit geen wedstrijd was om door één man te worden geleid. Toch zet de bond er dan geen 2e man op, dat is een kwalijke zaak aldus de coach van Tonegido. Met enkele zeer discutabele beslissingen haalde hij zich de ergernis van de coaches en spelers op de hals. Dit was totaal onnodig omdat hier twee ploegen stonden die wel wilden handballen. Dat gebeurde ook en in de tweede helft kwamen de mannen van Tonegido terug in de wedstrijd. Na een goede periode stond het ineens 21-18  en kreeg de ploeg uit Hippolytushoef  zicht op meer. Nadat de scheidsrechter verzuimde om na een break van Gijs Bakker (hij werd van achter op zijn handen geslagen) een penalty en een tijdstraf te geven leek de ploeg verlamd. CSV zette nog eens extra aan en liep uit naar een ietwat geflatteerde maar wel verdiende overwinning 34-24. We hebben vandaag van de koploper en toekomstige kampioen van 2E verloren. Met nog  zes wedstrijden te gaan  staat CSV nu 5 punten voor op de nieuwe nr. 3 VLC. Waar zij de punten gaan laten liggen mag Joost weten maar normaal gesproken wordt je kampioen als je slechts één verliespunt hebt in … wedstrijden. De strijd om de tweede plaats is des te spannender. Wie heeft de langste adem: VLC, SDS of TONEGIDO…….  Wordt vervolgd.

Doelpunten:

Stefan Idema 7x, Stefan Baars 5x, Sietse Bakker 5x, Gijs Bakker 2x, Marijn Arends 2x ,Maikel Baars 1x, , Jozef Ziacek 1x Niels Borst 1x

*****

Recreanten                               Petten – Tonegido

Op woensdag 28 februari moesten wij spelen in Schagerbrug tegen Petten om 20.00 uur. Afbericht van Christien, Nelly, Angelique en Toby. Ja, dat zijn er dan wel veel en zeker opbouw spelers die we missen. Gelukkig wilde Evelien het weer gaan proberen na een lange blessure tijd zodat we toch een opbouw erbij hadden. Zodoende hadden we toch 3 wissels op de bank zitten. Thuis hadden we 10-10 gelijk gespeeld. Het is altijd lastig tegen petten. De hele wedstrijd ging het gelijk op, de grootste stand die er tussen heeft gezeten is 2 punten verschil. Onze scheids die in het bezit was van een behoorlijke buik kon hierdoor waarschijnlijk zichzelf niet erg verplaatsen. De man bleef gewoon op de middenlijn staan met een houding die ik nog nooit eerder gezien heb, zijn handen had hij in zijn zij. De beste man meende het allemaal vanaf die positie goed te kunnen zien, maar je kunt wel raden dat zo’n houding in het veld tot ergernis van spelers opwekt. Helaas moet je het ermee doen. Saskia had nog niet eerder gescoord en heeft nu laten zien dat ook zij het balletje er in kan gooien. Een mooi doelpunt via de hoek. Helaas verloren we deze pot met 15-14. Na het douchen nog even gezellig wat gedronken met elkaar in de kantine.

Evelien 9x, Melanie 2x, Saskia 1x, Silvia 1x, Mariska 1x

Mariska

*****

REMISE BIJ HANDBALTOPPER IN 2E

De handbaltopper in  hoofdklasse 2e  tussen de nummers 2 en 3:  VLC en Tonegido / Kleine Sluis is in remise geëindigd.  Na 60 minuten handbal werden de punten gedeeld 23 – 23.In een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen wilden winnen gaven ze elkaar niets toe. De eerste minuten waren voor VLC dat voor kwam met  2-0  en 4-2. Tonegido Kleine / Sluis trok de stand gelijk tot 6-6 waarna VLC weer het initiatief nam en uitliep naar 10-6. Door een sterk laatste deel van de eerste helft van Tonegido werd de ruststand bepaald op 11-10. Een heel andere stand dan de eerdere twee ontmoetingen dit seizoen. Toen walste de ploeg uit Hippolytushoef werkelijk over VLC heen, ( 30 – 19 in de competitie en 42 – 19 tijdens de beker en was de ruststand 23-7). De tweede helft ging geheel gelijk op. Het belang was voor beide ploegen even groot, won VLC dan gingen ze over Tonegido heen en andersom zou Tonegido 3 punten los staan. Drie minuten voor tijd met één punt voorsprong liep VLC tegen een domme rode kaart aan en moest er twee minuten in ondertal gespeeld worden. Dit buitte de ploeg uit Hippolytushoef goed uit door de gelijkmaker (gescoord door Maikel Baars)te maken. Opmerkelijk nog, was het hoge niveau van de beide keepers die een hoofdrol vertolkten in deze wedstrijd. Met veel goede reddingen werd het maar 23 – 23. Ik denk een terechte uitslag en zeker een goede wedstrijd van beide teams. De strijd om de tweede plaats blijft onverminderd doorgaan. Zondag de wedstrijd tegen CSV. Ze staan nu zes punten los, als we nog wat willen dit seizoen zullen we daar punten moeten pakken aldus een toch! tevreden Tonegido coach.

Doelpunten: Sietse Bakker 8x, Senne Hiemstra 5x, Maikel Baars 3x, Stefan Idema 2x, Marijn Arends 2x, Jozef Ziacek 2x, Auke Hiemstra 1x

*****

Tonegido / Kleine Sluis herrijst na dramatische 1e helft

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben vanmiddag in eigen huis overwerk moeten verrichten. Of het er aan lag dat de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag nog in de benen zat  is niet bekend maar dat het dramatisch was de eerste helft kon niemand ontkennen

Na 20 minuten spelen had de ploeg uit Hippolytushoef pas twee keer het net gevonden, de mannen van Berdos toen al tien keer. De scherpte was ver te zoeken bij de ploeg die doorgaans een vliegende start heeft, waardoor het bij 2 – 10!!! Pas wat terug kon doen.

Via 4 doelpunten op rij werd de stand meer dragelijk en werd er gerust met 6 – 10.

Er werd ronduit slecht gespeeld, er was geen beleving en we straalden helemaal  niets uit aldus de coach van Tonegido. In de rust was iedereen diezelfde mening toebedeeld, we wisten wat er anders moest. De tweede helft begon meer voortvarend voor Tonegido / Kleine Sluis en via 9 – 11 en 10 – 12 boog de ploeg de achterstand om in een 15 – 12 voorsprong. De angel werd uit het spel van Berdos gehaald en de eigen kansen werden vakkundig afgemaakt. Tonegido rook bloed in deze fase van de wedstrijd en als ze één keer de flow te pakken hebben zijn ze moeilijk meer te stoppen. Tonegido scoorde er in de laatste fase uitbundig op los en kwam na 30 minuten uit op een 26 – 17 overwinning. Met de overwinning zijn we natuurlijk blij, Meer tevreden ben ik over de veerkracht van het team vandaag. Een dramatische eerste helft en dan zo terug komen dat had niemand verwacht vanmiddag in Hippolytushoef. Iedereen maakt zich ondergeschikt voor het teambelang dat is wat ons sterk maakt volgens Coach Arjan Slaghekke. Ook vanmiddag was het steeds groter wordende Tonegido koor weer van de partij, zij konden weer naar hartenlust hun kelen schor brullen. Het team van Tonegido staat door de overwinning nu op de tweede plaats in de hoofdklasse E   Volgende week zaterdag staat de volgende zware uitwedstrijd uit tegen VLC de nummer drie op het programma. Loopt Tonegido verder uit of word het weer stuivertje wisselen met VLC.

Sietse Bakker 7x, Gijs Bakker 5x, Auke Hiemstra 5x, Stefan Idema 3x, Maikel Baars 2x, Stefan Baars 2x, Jozef Ziacek 2x, Senne Hiemstra 1x

*****

GOEDE GENERALE  TONEGIDO / KLEINE SLUIS

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben laten zien de juiste vorm te pakken te hebben voor de regiofinale wedstrijd van aan staande dinsdag tegen SDS.

Met de finalewedstrijd al een tijd in het achterhoofd moest er vandaag nog wel “gewoon” gewonnen worden van VVW ‘t Fortuin voor de reguliere competitie. Waar VVW een onberekenbare ploeg kan zijn was het vandaag Tonegido dat de lakens uitdeelde. Vanaf de eerste minuut zaten de mannen uit Hippolytushoef er vol bovenop. Waar vorige week het begin uit handen gegeven werd liep de ploeg nu direct uit naar 1 – 6. Met goed veldspel en mooie combinaties via de cirkel en de hoeken lieten de mannen van coach Arjan Slaghekke niets aan het toeval over, er moest gewoon gewonnen  worden.

Een 8 – 13 ruststand was het resultaat waarbij het gevoel heerste dat er veel meer te halen viel vanmiddag.  De tweede helft liep zoals de mannen het gehoopt hadden. Al snel werd de voorsprong uitgebouwd en hadden ze de wedstrijd in de spreekwoordelijke tas. Enkele spelers konden meer rust nemen om zodoende dinsdag weer fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De wedstrijd werd harder, dat resulteerde in veel tijdstraffen voor VVW en de twee rode kaarten voor de heren uit Wervershoof waren dan ook meer dan terecht. Tonegido / Kleine Sluis bleef zijn eigen spel spelen en liet zich niet gek maken door het geraaskal van de tegenstander. We hebben vandaag slim gepeeld en zodoende de wedstrijd naar ons toe getrokken. Een goede generale voor dinsdag aldus de coach van Tonegido. We zullen volledig bij de les moeten zijn om dinsdag te kunnen winnen. De competitiewedstrijd tegen SDS ging verloren na een zeer slechte tweede helft. We hebben wat goed te maken in eigen huis en we zullen er alles aan doen om historie te schrijven voor Tonegido. Het is nog nooit voor gekomen dat het herenteam de laatste 16 haalde van de landelijke beker. Vorig jaar versperde US ons de weg.  Nu het  weer zo dicht bij is willen we het ook eens afmaken .

Doelpuntenmakers: Maikel Baars 6x, Gijs Bakker 6x, Sietse Bakker 6x, Stefan Idema 5x, Auke Hiemstra 3x, Senne Hiemstra 2x, Jozef Ziacek 2x, Stefan Baars 1x, Niels Borst 1x

*****

Recreanten                       Tonegido – Zwaluwen K

Op dinsdag 13 januari moesten wij uit spelen om 19.00 uur in Winkel tegen Zwaluwen K. Thuis hadden we 17-5 van ze gewonnen, we waren nu goed bezet met maar liefst 4 wissels op de bank. We hadden alleen 1 probleempje we waren de reserve shirts vergeten. Nu maar hopen dat daar iets voor ons was. En gelukkig ze hadden voor ons gekleurde hesjes een deel van ons liep met rode en de andere met blauwe hesjes. Maar goed we hadden iets, en we konden ons tenminste van de tegenpartij onderscheiden. Wist u trouwens al dat wij er twee nieuwe speelsters bij hebben? Dat zijn Saskia Liebe Voos en Melanie Klaassen uit Middenmeer. Wij zijn er blij mee met extra bezetting in het team, wij hopen dat ze het heel leuk en gezellig bij ons gaan hebben. Maar nu over naar de wedstrijd. Het eerste doelpunt is voor Zwaluwen 1-0. Dan komt Mariëlle vanuit de l. hoek 2de paal 1-1. Dan de 2-1 via de opbouw. En dan zorgt Toby via het midden voor de 2-2. Vervolgens Mariska via de r. hoek 2de paal 2-3. Dan komen we weer gelijk te staan 3-3. Toby gaat vervolgens nog één keer door via het midden 3-4. En net voor het signaal voor de rust weet Melanie via de r. opbouw een mooi doelpunt te scoren. Zo komen we op een ruststand van 3-5 te staan. Even goed drinken want het was nogal warm in de sporthal, niet echt fijn om in een te warme hal te spelen. Op naar de 2de helft Marion weet ook een punt te scoren via de opbouw 3-6. En dan wordt het 4-6 een balletje door de benen van Marianne. En dan gaat Christien scoren via het midden een mooi laag balletje 4-7. Het laatste puntje is voor Zwaluwen en wordt de eindstand 5-7. Niet veel doelpunten dit keer, maar dat maakt niet uit die 2 punten hebben we maar weer te pakken. Nog even na het douchen wat gedronken en genoten van Nelly haar traktatie want zij was tenslotte jarig!

Mariska

*****

TONEGIDO BOEKT KNAPPE ZEGE OP VOLENDAM

De heren van Tonegido/Kleine Sluis hebben in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een knappe zege geboekt tegen de geroutineerde ploeg van Volendam. Een knappe overwinning tegen de ploeg die tot vandaag samen met Tonegido op een gedeelde derde plaats stond in de hoofdklasse E.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Volendam, door een sterk begin stonden ze al snel met 1 - 5 voor. Dat Tonegido toen wakker moest worden was een feit. De ploeg rechtte de rug en kwam terug tot 6 - 6. De eerste helft bleef gelijk op gaan met steeds de voorsprong voor de Volendammers , dit resulteerde in een gelijke ruststand 18 - 18.

Na de pauze moest er met een andere instelling gehandbald worden waren de woorden van de coach van de heren uit Hippolytushoef. Het ging allemaal te slap en werden is slaap gesust daar was iedereen het over eens. De andere instelling kwam er en na 3 minuten in de tweede helft was er voor het eerst een voorsprong voor Tonegido/Kleine sluis 19 - 18. Een voorsprong die ook niet meer uit handen werd gegeven. We hebben gewoon goed handbal laten zien de tweede helft en omdat het publiek er ook nog eens luid achter ging staan (je linkerhand omhoog, je rechterhand omhoog en klappen, klappen klappen klonk het menigmaal door de hal) kan je soms net iets meer aldus een tevreden coach Arjan Slaghekke. De marge was soms 4 doelpunten  dan weer 2 maar de overwinning is niet meer in gevaar gekomen 32 - 30

Een goede opsteker voor het team die de nare smaak van de laatste competitiewedstrijd tegen SDS  hiermee lijkt te hebben weggespoeld. Als we op deze manier de wedstrijden blijven  benaderen en met zulk publiek achter ons moeten we weer een mooie reeks neer kunnen zetten.

Doelpunten: Gijs Bakker 12x, Sietse Bakker 9x, Auke Hiemstra 3x, Stefan Idema 2x, Niels Borst 2x, Jozef Ziacek 1x, Maikel Baars 1x, Stefan Baars 1x, Senne Hiemstra 1x

******

Keepersclinic voor trainers en coaches in Wervershoof

Op 25 oktober heeft de handbalvereniging VVW in Wervershoof, in samenwerking met Herman Breuer, een clinic georganiseerd voor trainers en coaches waarbij de keeper centraal stond. Heel vaak wordt de keeper namelijk tijdens de teamtraining ‘vergeten’. De keeper wordt op het doel gezet en wordt gevraagd om de ballen uit het doel te houden.

Voor Mariska Schouten en mij een mooie gelegenheid om nieuwe inzichten op het trainen en begeleiden van keepers op te doen. Mariska wilde graag oefeningen voor haar trainingen opdoen en ik wilde graag tips krijgen over het coachen van keepers t.a.v. positie in het doel. Na een warm welkom door vrijwilligers van handbalvereniging van V.V.W. konden wij toekijken hoe de keepers van V.V.W. getraind werden door Herman Breuer. Een teamtraining waarbij de keepers het middelpunt waren en niet het team. Dat was best een pittige training waarbij de keepers continu in beweging waren. De oefeningen waren vooral gericht op snelheid, lenigheid en techniek. Ook heeft Herman ons veel techniekoefeningen laten zien gericht op hoekballen, afstandsschoten en schoten vanaf de cirkel. Het theoriedeel was gericht op de trainers en coaches waarbij we vragen konden stellen en de technische aspecten van het keepen werden uitgelegd. 

HERMAN BREUER:

Herman kwam in zijn actieve handbal carrière o.a. uit voor Eindhoven en Bevo. Als keeperstrainer is hij aan het werk geweest bij Bevo en heeft hij diverse selecties van Nederland, Belgie en Duitsland getraind. Hij geeft wekelijks keeperstraining aan een groep van getalenteerde jeugdkeepers van de handbalacademie. In de loop der jaren heeft Herman tal van nascholingen gevolgd o.a. in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Kroatië en de nationale herenploeg van Spanje. Kortom, Herman is een trainer met veel internationale ervaring.

Bron: internet http://www.united.hctongeren.be/calendar/be-nl/0/detail/item/17045/

 

 

Wist je dat:

 • De keeper schoten van 100 – 120 km per uur op zich afkrijgt?
 • De belasting op de gewrichten bij een keeper 4-5 keer hoger is dan bij een veldspeler?
 • De keeper sterke ruimtelijke vaardigheden moet hebben?
 • De keeper een 10 maal hogere kans heeft op een spierblessure of botbreuk dan een veldspeler?
 • De keeper ongeveer 70 – 80 verdedigende acties heeft in een spel?

Basisideeën voor de keeper

 • Grote bewegingen geven grote gaten. Advies is om kleinere passen te maken en mee te schuiven
 • Pas je opstelling in het doel aan de balbezitter aan
 • Houd je voeten zo lang mogelijk aan de grond. Sta daarbij op je voorvoet, hiel licht omhoog met licht gebogen knieën. Armen hoog voor je, handen aangespannen waarbij je beide ellebogen en handen goed moet kunnen zien
 • Wacht zo lang mogelijk. Blijf kijken naar wat je tegenstander doet en laat de tegenstander de eerste beweging maken
 • Wees supersnel! Alles draait om snelheid en reactievermogen in 0,2 seconden
 • Elke positie heeft een andere techniek zoals schoten vanaf de 9 meterlijn, de cirkel, hoek, breakout en penalty
 • Volg de bal met je ogen
 • Coachen van je medespelers is goed maar doe dit niet te veel want het leid je ook af
 • Wees geduldig! Het duurt een lange tijd om de juiste techniek te ontwikkelen. Oefenen, oefenen, herhalen, oefenen, herhalen en oefenen is de manier om de juiste techniek te leren :)

Het was een goed georganiseerde, leuke en inspirerende middag! Een van de eyeopeners voor mij was bijvoorbeeld dat bij een schot uit de hoek de keeper niet strak tegen de paal aan moet staan maar zo’n 40 cm ruimte tussen de paal moet laten. Dit met het oog op het verkleinen van je doel voor de hoekspeler.

Vol met nieuwe ideeën, hernieuwde inzichten, visie en leuke weetjes reden de Mariska’s terug naar Wieringen. Mochten jullie nu ook meer willen weten over het keepen, het trainen en coachen van keepers of vragen hebben naar aanleiding van dit stukje, vraag gerust of spreek ons aan! We vertellen graag meer!

Mariska de Kleine

*****

Recreanten                               Geel-Zwart – Tonegido

Deze wedstrijd tegen Geel-Zwart moesten we eigenlijk een week eerder spelen, maar omdat we toen tekort spelers hadden vanwege een jaarvergadering van Tonegido en een informatie avond op het Wiringherlant konden we deze wedstrijd gelukkig verzetten en een week later spelen. Maar ook nu hadden we tekort spelers, vanwege de herfstvakantie waren een aantal dames van ons er niet, hij moest nu natuurlijk wel gespeeld worden, dus Diana Naomi gevraagd en Pascal en gelukkig wilden beiden met ons mee doen super meiden! Rond de klok van 18.45 uur richting ’t Zand waar wij onderweg midden in een enorme regenbui terecht kwamen wij zeiden al in de auto liever nu zo’n beste bui dan dat we straks op het handbalveld staan. Zo begonnen we dan zonder een regenbui om 19.30 uur aan onze wedstrijd. In de eerste aanval scoort Mariska via de r. hoek  0-1. Vervolgens Mariëlle via de andere hoek 0-2. Dan een tegenpuntje laag bij Marianne in het doel 1-2. Sylvia komt dan mooi middendoor en scoort laag 1-3. Dan weer een puntje voor de tegenpartij 2-3. Pascal gaat mooi door via de hoek 2-4. Het gaat een beetje om en om want dan weer één tegen 3-4. Dan wij weer Evelien een mooi laag balletje via de opbouw 3-5. Dan weer 4-5. En Pascal gaat vervolgens mooi middendoor 4-6. Tegenpuntje via de opbouw 5-6. En zo blijft het spannend nu we de rust naderen. Dan komt het ineens gelijk te staan 6-6. En dan net voor rust weet Evelien nog te scoren en komen we met 1 punt verschil toch nog voor te staan 6-7. Het gaat echt niet slecht we staan best goed te spelen en verdedigend word er goed gepraat met elkaar. Na een bakkie thee gaan we weer van start gelukkig is het nog steeds droog. Dan scoort Geel-Zwart meteen al 2x achter elkaar 8-7. En dan brengt Naomi de stand weer gelijk door vanuit de hoek naar het midden vrij voor doel te komen 8-8. Dan komt Geel-Zwart weer middendoor 9-8. En nu gooit Evelien de gelijkmaker er in 9-9. Zo blijft het ook tweede helft spannend. Pascal zorgt voor de 9-10 door mooi laag in het hoekje te scoren. Dan weer de gelijkmaker van de tegenpartij 10-10. En helaas lukt het ons daarna niet meer om te scoren er komen ook veel ballen op de paal en lat terecht dat is altijd heel jammer. Geel-Zwart weet dan nog 2x te scoren waardoor we deze wedstrijd helaas verliezen met 12-10. Naomi en Pascal bedankt voor het mee doen hoor!

Mariska

*****

Lacom- Tonegido dames

Voor het begin van deze wedstrijd hadden beide teams 2 punten uit 3 wedstrijden. Op papier leken beide teams aan elkaar gewaagd. Tonegido begon aan deze wedstrijd te slap waardoor zij al snel tegen een achterstand van 2-0 aankeken, de concentratie bij Tonegido liet ook te wensen over daardoor werd er slecht geschoten en waren de ballen op doel een makkelijke prooi voor de Lacom keepster. Via een een break kwam Tonegido op 2-1 pas na een kwartier . En in deze werd Tonegido overeind gehouden door haar keepster als de verdeding te laat was met in grijpen. Lacom antwoordde met 3-1 door de gevaarlijk linkshandige nr 6 van Lacom. Hierna was toch Tonegido die 2 x scoorde 3-3. Lacom scoorde nog 1 voor de rust en Tonegido deed dit ook door op de middellijn de bal te onderscheppen en in het lege doel van Lacom te gooien. Ruststand 4-4. Na de rust een ander Tonegido er werd met meer overleg verdedigd en de nummer nr 6 van Lacom werd beter verdedigd. Ook aanvallend met er met beweging en dreiging gespeeld en kwam Tonegido voor eerst in deze wedstrijd op voorsprong 5-4. Lacom antwoorde weer met een doelpunt. Bij de stand 7-8 voor Tonegido wisten zij afstand te nemen en gat van 5 doepunten te slaan 7-13. Het slotakkoord was voor Lacom met 2 doelpunten 9-13. Vooral op de basis van het spel in de tweede helft was de overwinning verdiend voor de Tonegido dames. 

*****

Recreanten                         Schagen – Tonegido

Maandag 15 september moesten wij spelen tegen Schagen. Met 2 afberichten van Sylvia en Mariëlle, hadden we Sanne Cornelissen en Roos Wigbout weer gevraagd of ze nog een wedstrijd met ons mee wilden doen. En gelukkig konden de meiden en wilden graag mee doen. Ze zeggen ook telkens (wat wel grappig is) dat het evengoed nog wel pittige potjes handbal zijn bij de recreanten. En dan zeggen wij ja ook bij de recreanten moet je nog wel in het bezit zijn van een goede conditie J Gelukkig was onze cirkelloper Jolanda er ook weer. We begonnen onze wedstrijd om 20.30 uur. Evelien zorgt voor de 0-1. Daarna gaat er een lullig balletje door Marianne haar benen 1-1. Vervolgens nog een punt voor Schagen via opbouw 2-1. Dan 2-2 door een doelpunt van Mariska vanuit de r.hoek. En vervolgens een mooie break van Evelien 2-3. Martine die dan mooi vanuit r.hoek scoort 2-4. Nog een break van Evelien vanuit de hoek 2-5. Een puntje voor Schagen vanuit de hoek 3-5. En dan krijgen wij door cirkel verdedigen een penalty mee, helaas mist Evelien deze. De ruststand blijft 3-5 in ons voordeel. Na een beker limonade te hebben gehad, beginnen we aan de 2e helft. Schagen scoort als eerste via de hoek 4-5. Maar gelukkig weet Evelien het doel weer te vinden laag in hoekje 4-6. Weer een tegenpuntje 5-6. Dan Evelien via opbouw laag in hoekje 5-7. En vervolgens Toby via een mooie break 5-8. Lekker 3 puntjes voor denken we dan, maar dat is voor korte duur. Want dan gaat het op een gegeven moment niet goed, er worden fouten gemaakt in de verdediging en zo scoort Schagen 3x achter elkaar en wordt het 8-8. Een hoekspeler van Schagen gooide iedere keer haar riante lijf in de aanval met elle bogen werk erbij maar hier werd door de scheidsrechter niet voor gefloten. Waardoor deze dame lekker door ging, dit flinke irritatie opwekte bij onze hoekspeelster. Zij haar mond op laatst niet meer kon houden en er iets uitflapte wat klonk als m.p (meiden jullie begrijpen wel wat ik bedoelJ) Gelukkig bracht Sanne ons weer op een voorsprong schot via de opbouw 8-9. Maar helaas was dit voor korte duur, want net voor rust wist Schagen hun laatste punt te scoren. Hierdoor kwam het op een gelijke eindstand 9-9. Jammer dit had helaas niet hoeven gebeuren. Maar we waren toch blij met een puntje. Sanne en Roos bedankt maar weer voor het mee spelen!

Groetjes Mariska

*****

Tonegido dames verliezen van Berdos.

In deze tweede competitie gingen de dames op bezoek bij Berdos die ook hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Tonegido had deze zondag een andere samenstelling dan de week ervoor. Helaas kon er maar beroep worden gedaan op 1 wissel. Flip Liebe verwacht dan ook dat de veldwedstrijden steeds in een wisselende samenstelling zal gespeeld worden. En verwacht hij bij het begin van het zaalseizoen in de beoogde samenstelling te kunnen spelen. Het begin van deze wedstrijd was voor Tonegido na 1-0 achterstand werd er goed aanvallend spel en 5-2 voorsprong genomen. Helaas kwam hierna de klad er in en lukte het aanvallend niet meer. En als je zelf geen doelpunten maakt doet de tegenpartij het wel gevolg 6-5 voor Berdos. Na deze fase ging het weer gelijk op tot de rust  met een voorsprong voor Berdos 9-8, Waar verleden week na de rust sterk werd verdedigd lukte het deze week niet. Tonegido maakte nog wel het eerste doelpunt na de rust, ook werden na deze stand de nodige kansen gemist bij Tonegido. Waardoor Berdos kon uitlopen naar 15-10, in deze fase kon het jonge Tonegido team de beleving niet meer op brengen om terug te knokken. Mede door het ontbreken van de nodige ervaring om het spelbeeld een ander beeld te geven. Wel ging na deze stand de score weer gelijk op maar Tonegido had de kracht niet meer om er nog eens schepje boven op te doen. Zo werd de eerste verlies partij een feit 20-16 voor Berdos. 

*****

Recreanten                  Con Zelo – Tonegido

Zo na de zomerstop hadden wij dan op 8 sept dan weer de eerste wedstrijd. Doordat wij momenteel te kampen hebben met blessures moesten we spelers lenen van dames 2.  Diana had het enorm druk om spelers te regelen, ze zag het op laatst zowat ook niet meer zitten of het ging lukken. Maar Diana kennende gaat net zolang door tot het gelukt is super gedaan weer Diaan! Wij waren heel blij dat Roos Wigbout en Sanne Cornelissen mee wilden doen. En wie ons team ook kwam versterken waren Nelly Kleimeer en Martine Rotgans. Sylvia moest op doel want Marianne was ook verhindert. Om 18.30 uur vertrokken we richting Waarland. Om 19.30 uur gingen we van start. Marion scoort als eerste middendoor 0-1. Dan een tegenpuntje laag in hoekje 1-1.Dan een break van Roos mooi laag 1-2. Vervolgens Toby middendoor 1-3. En zo komt Mariëlle mooi vanuit de hoek en scoort via de tweede paal 1-4. Dan gaat er een lullig balletje door Syl haar benen 2-4. Dan gaat Evelien middendoor op de opbouw en komt de stand op 2-5 te staan. Dan nog één voor Marion via de opbouw 2-6. En net voor rust krijgt Mariska een penalty mee en die neemt Evelien en scoort 2-7. En dan net voor de rust krijgt Con Zelo ook een penalty mee maar die weet syl heel mooi tegen te houden dus met een stand van 2-7 gaan we de rust in. Ja en na de rust hebben we de smaak te pakken het gaat goed in de aanvallen, en in de verdediging worden er mooie ballen geblokt.  Evelien scoort via de paal ketst de bal in het doel heel mooi 2-8. Dan een break van Toby die mooi laag scoort 2-9. Dit was voor de keepster een zwak punt de lage ballen in de hoekjes. Weer een lage bal van Evelien 2-10. Dan komt Sanne vanuit de opbouw ook laag 2-11. Dan Mariska op de break vanuit het hoekje 2-12. Dan scoort Con Zelo 3-12. Mariska krijgt net voor tijd nog een penalty mee en Mariëlle neemt hem helaas houd de keeper hem tegen, maar de bal rolt naar Mariëlle toe en in een rebound scoort ze alsnog en zo komt de eindstand op 3-13 te staan. We hadden weer heerlijk gespeeld, Martine en Nelly waren echt wel enthousiast leuk hoor. En Sanne en Roos zeiden als jullie nog eens tekort hebben willen we graag mee doen nou, dat is altijd leuk om te horen. Meiden bedankt voor het mee doen!

Groetjes Mariska


*****

Een paar leuke foto's van het afscheid van Sebas Jellema na 25 jaar handballen en van Meinte Boersma na 3 jaar trainer/coach geweest te zijn geweest.

******

Tonegido/Kleine Sluis 1 – Havas 2

Ruststand 13-12

Eindstand 25-30

In deze laatste wedstrijd van seizoen 2013/2014 stond voor beide ploegen niets meer op het spel. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Sebas Jellema. Na 25 jaar handballen heeft Sebas aangegeven, dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden in hardlopen en cross-fietsen. Of dit echt zijn laatste wedstrijd was, weet je met Sebas niet helemaal zeker. In de eerste ging de strijd gelijk op, beide ploegen lieten echt zien, dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Tonegido/Kleine Sluis kon verdedigend niet echt goed vat krijgen op de linker opbouwer. Hierdoor liep Havas gestaag maar zeker, puntje voor puntje uit. Sebas wist in één van de laatste aanvallen van deze wedstrijd met een fraaie lob zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken. Havas ging met de punten naar huis en Tonegido/Kleine Sluis ging wat drinken!

Gijs Bakker 7, Sietse Baker 6, Maikel Baars 4, Sebas Jellema 3, Josef Ziacek 2, Niels Borst 2, Senne Hiemstra 1

*****

Kleine Sluis/Tonegido Heren 1 is voor de tweede keer op rij Veldkampioen geworden! Zij wonnen de wedstrijd van Berdos overtuigend met 36-24! vlnr: Oscar Meijer, coach Niels Meerman, Paul Schilder, Marijn Arends, Tom Meerman, Martijn Waterberg, Auke Hiemstra, Rino Steenvoorden, Geert Dreuning, Bob Brouwer, Kevin Leenders.

*****

Sebas Jellema speelt na 25 jaar lidmaatschap, a.s. zondag 1 juni, zijn laatste wedstrijd voor zijn club Tonegido! Willen jullie nog 1 keer juichen voor deze kanjer kom dan allen kijken op ons handbalveld om 14.30 uur!  

sebas

*****

Tonegido/Kleine Sluis - CSV/Meervogels

Ruststand 8-12

Eindstand 21-24

De schade opgelopen in het begin van de wedstrijd heeft de ploeg de gehele wedstrijd achtervolgt. Vooraf afgesproken, dat we er direct vol voor zouden gaan, maar in het begin van de wedstrijd kon Tonegido/Kleine Sluis CSV/Meervogels niet volgen. Na tien minuten handbal was de opgelopen achterstand 4 doelpunten [2-6]. Wat Tonegido/Kleine Sluis in het verdere verloop van de wedstrijd ook probeerde, de ploeg kwam niet dichterbij. Na de eerste tien minuten was Tonegido/Kleine Sluis beter bij de les en kon CSV/Meervogels goed partij geven. Opmerkelijk in deze wedstrijd was zeker, dat Josef tweemaal middels een break wist te scoren. Hierna moest hij wel even gewisseld worden! Al met al een leuke, warme sportieve handbal pot.

Sietse Bakker 6, Gijs Bakker 5, Josef Ziacek 5, Auke Hiemstra 3, Senne Hiemstra 1, Sven Hogervorst 1

*****

Recreanten                    Tonegido – Schagen

Woensdag 7 mei moesten we thuis tegen Schagen spelen. Veel afwezigen helaas maar gelukkig wilde Pascal en Naomi met ons mee doen zodat we 2 wissels hadden. Marion scoorde het eerste doelpunt mooi laag balletje via de opbouw 1-0. Vervolgens Naomi mooi doorgegaan via de opbouw laag in het hoekje 2-0. Dan een puntje tegen 2-1. Ook Pascal was het niet verleerd en ging mooi middendoor 3-1. De 4-1 maakt Evelien via de opbouw en vervolgens ook de 5-1. Dan komt ook Toby in actie ook via opbouw 6-1. Dan krijgen wij een penalty tegen en word het 6-2. Pascal op de hoek en maakt de 7-2. Dan maakt Evelien er twee achter elkaar en komt de stand op 9-2 te staan, dit wordt tevens de ruststand. Na een lekker bakkie thee die verzorgd werd door moeder Mol en Linda konden we er weer tegen aan. Na rust meteen een tegen doelpunt 9-3. Dan wij weer 10-3 doelpunt maker ? Nog een tegenpuntje 10-4. Evelien middendoor 11-4. Dan krijgt Mariska een penalty mee en die maakt Evelien mooi laag in het hoekje 12-4. Marion die zorgt ervoor dat de stand op 13-4 komt. Dan 14-4 wie die maakte? Dan gaat Mariska op de break en scoort 15-4. Vervolgens Evelien op de break 16-4. Daarna nog een break Mariska 17-4. En Evelien zorgt voor doelpunt 18-4. Dan krijgen we toch nog een puntje tegen 18-5. Dan een doelpunt van Mariska vanuit de hoek 19-5. Dan scoort Schagen nog twee maal 19-7. Evelien scoort dan nog een keer en brengt de eindstand op 20-7. Sylvia je hebt weer super staan keepen, en Naomi bedankt voor het mee doen.

Groet Mariska

*****

Berdos – Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 16-13

Eindstand 32-31

Met een gewijzigde samenstelling begon Tonegido/Kleine Sluis aan deze wedstrijd. Swen, Joris, Marijn en Rino complimenteerde het team. Bovendien speelde keeper Rick. Rino nam zijn plaats in het doel over. Voor de 5e maal stonden de ploegen dit seizoen tegenover elkaar. Het krachtverschil tussen beide ploegen is gering. Zo ook deze wedstrijd. Het was wel Berdos die in de eerste helft het spel dicteerde. Tonegido/Kleine Sluis moest wennen aan de gewijzigde team opstelling. Maar Berdos kon niet echt het verschil maken. Alhoewel bij de stand 15-10 Tonegido/Kleine Sluis moeite had om in het spoor van Berdos te blijven. De ploeg wist vlak voor rust de achterstand te verkleinen tot 3 doelpunten. De tweede helft was zeer de moeite waard. Beide teams speelden onbevangen en Tonegido/Kleine Sluis kwam steeds beter in haar spelritme. Berdos liet zich niet het kaas van brood eten. De foutjes die Tonegido/Kleine Sluis maakten, werden doeltreffend afgestraft. Tonegido/Kleine Sluis kon nog wel 23-23 op het scorebord aan laten tekenen. Een voorsprong kon de ploeg niet nemen. In de eindfase speelde Tonegido/Kleine Sluis slordig, hierdoor kon Berdos 3x op rij scoren en was de overwinning uit zicht. Tonegido/Kleine Sluis wist in de laatste minuut nog wel 2x te scoren, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Het was een leuke tweede helft, waarin Tonegido/Kleine Sluis ondanks de sterk gewijzigde samenstelling zeker niet de mindere van Berdos was.

Sietse Bakker 12, Marijn Arends 6, Niels Bakker 3, Gijs Bakker 3, Senne Hiemstra 3, Sven Hogervorst 2, Rick Idema 2

*****

Recreanten              Tonegido – Geel Zwart

Zo hier weer eens een verslag van de dames recreanten, na 3 weken stil te hebben gestaan mochten we gelukkig weer eens het veld betreden. Maar voor ik iets van de wedstrijd vertel wil ik even zeggen dat er 2 nieuwe meiden bij onze recreanten komen spelen dat zijn Toby Stevens en Wendy Bugel die allebei vroeger al het spelletje hebben gespeeld en het nu weer willen gaan proberen hartstikke leuk, en wij zijn er blij mee vanwege momenteel onze krappe bezetting. Meiden wij wensen jullie dan ook veel handbalplezier bij onze recreanten! Marion op vakantie en Angelique ging het weer proberen met haar arm en Marianne een gekneusde duim waardoor Sylvia op doel stond. De eerste wedstrijd thuis, de weersvoorspellingen waren super slecht harde regen en onweer. De wedstrijd zou om 19.30 beginnen en om een uur of 18.00 viel het al met bakken uit de lucht. Nadat we omgekleed waren moest de tegenpartij nog komen en Jelle wilde de wedstrijd wel aflassen vanwege het weer. Maar wij wilden nu toch eindelijk wel weer eens spelen. Toen de tegenpartij er was hebben we het erover gehad wel of niet spelen en deze dames wilden gelukkig ook lekker ballen. We zijn tenslotte niet voor niets gekomen was hun motto en zo is het ook. Jelle had waarschijnlijk geen zin om zich om te kleden dus die hield zijn gewone pak en schoenen aan. Het duurde natuurlijk niet lang voordat we het regen al door ons shirt op ons hemd voelde komen maar dat hindert niets het was gelukkig niet koud. Mariëlle opende het eerste doelpunt vanuit de hoek 1-0. Vlak daarna scoorde Geel-Zwart vanuit midden 1-1. Maar dan gaat Evelien door op de l. opbouw 2-1. En vervolgens gaat Toby op een break en scoort 3-1. Dan krijgt Mariska een penalty mee en helaas mist Evelien deze valt ook niet mee met zon gladde bal. Vervolgens krijgt ze de tweede penalty mee waarvan Evelien zei zelf nemen, nou ben ik daar niet zo van maar oké het moet maar en gelukkig hij zit 4-1 laag in het hoekje. Toby scoort daarna een mooi hoog balletje en het word 5-1. Meiden we staan lekker te spelen ondanks het weer, de verdediging zit goed dicht er wordt ook heel goed gepraat met elkaar.  Maar dan komt Geel-Zwart dichterbij want dan weten ze 3x achter elkaar het doel te vinden en zo komt de ruststand op 5-4 te staan. We zijn meteen doorgegaan want dat kun je met slecht weer het beste doen, na de wedstrijd maar een bakkie thee zeiden we. Dan komt Evelien 3x achter elkaar in actie door 3x achter elkaar een mooi hoog schot te gooien in het hoekje 8-5. Moet zeggen dat Sylvia heel goed stond te keepen daarmee hebben wij een goede reserve keep. Dan volgt er nog een puntje voor de tegenpartij 8-6. Maar gelukkig weet Evelien er dan nog 2 te maken en komt de stand op 10 -6 te staan. Dan mis ik nog een laatste doelpunt want de eindstand wordt uiteindelijk 11-6! Gewonnen van de nummer 1 dit hadden wij niet gedacht dat dat zou gaan gebeuren maar dat geeft natuurlijk een onwijs goed gevoel. Op naar de volgende wedstrijd en die spelen wij op maandag 14 april tegen Zwaluwen.

Groetjes Mariska

*****

Tonegido/Kleine Sluis – HVBlokker

Ruststand 14-4

Eindstand 26-13

Eerste buitenwedstrijd werd aangevangen met 4 afwezigen [Sebas, Nathan, Stefan Idema en Josef] en twee invallers [Geert en Sven]. Enigszins werd bevreesd aan de wedstrijd begonnen met slechts 1 wissel. Echter de vrees was geheel onterecht. Snel kwam Tonegido/Kleine Sluis op een 5-0 voorsprong. Vervolgens ging de ploeg slecht om met de gecreëerde kansen. HVBlokker benutte de kansen wel en wist de achterstand bijna geheel ongedaan te maken [5-4]. Tonegido/Kleine Sluis herpakte zich. Wist goed om te gaan met het slechte veld en omstandigheden. De mogelijkheden werden benut en HVBlokker wist tot rust niet meer te scoren. Begin tweede helft nam Tonegido/Kleine Sluis verder afstand tot 18-6 en vervolgens geloofde beide ploegen het wel. Wedstrijd was gespeeld. Belangrijkste opdracht voor beide teams, was blessure vrij het eindsignaal te bereiken. Deze opdracht werd vervuld en Tonegido/Kleine Sluis behaalde een eenvoudige en verdiende overwinning.

Stefan Baars 6, Sietse Bakker 5, Senne Hiemstra 5, Gijs Bakker 4, Niels Borst 4, Sven Hogervorst 1, Geert Dreuning 1

*****

VVW-Tonegido/Kleine Sluis.

Ruststand 13-10

Eindstand 26-22

Wilde Tonegido/Kleine Sluis nog aanspraak maken op een tweede plaats in deze competitie, dan diende er zelf beslist gewonnen te worden van VVW. Dan waren we alsnog afhankelijk van de prestaties van VLC. Geen enkel moment had Tonegido/Kleine Sluis zicht op de overwinning in de wedstrijd tegen VVW. De ploeg begon te slap aan de wedstrijd [7-2/12-7] en moest de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen. Natuurlijk waren er periodes, dat we goed stonden te ballen. Konden halverwege de tweede helft zelfs de aansluitende treffer maken [15-14/16-15], maar op het moment dat de ploeg zich waar moest maken, werd er slordig gespeeld en VVW profiteerde hier optimaal van. Eenvoudig liep VVW uit naar 20-16. Tonegido/Kleine Sluis was niet meer bij machte om een beter resultaat te bewerkstelligen. De wedstrijd was gespeeld en Tonegido/Kleine Sluis heeft de tweede plaats verspeeld. Al met al een teleurstellend resultaat. De ploeg kan beter, maar dan moet er wel gepresteerd worden op het moment, dat het er toe doet! Vandaag gaven vele spelers niet thuis.

Sietse Bakker 11, Sebas Jellema 5,  Gijs Bakker 2,  Stefan Baars 2,  Stefan Idema 1,  Nathan Krom 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - RKDES

Ruststand 12-12

Eindstand 25-21

Na het verlies vorige week tegen VZV moest Tonegido/Kleine Sluis zich herpakken. Tegen hekkensluiter RKDES moest het dan gebeuren. Dit ging moeizaam, het werd geen grootse wedstrijd. Tonegido/Kleine Sluis was met name in de eerste helft inspiratie loos. Het tempo lag veel te laag. Overschakeling van verdediging naar aanval was er nauwelijks. De aanvallen werden veel te traag opgezet. RKDES kon gemakkelijk bijblijven, nam zelfs tot tweemaal toe een voorsprong 1-3 en 8-10. Hiertussen had Tonegido/Kleine Sluis de stand wel in evenwicht getrokken, 6-4 voorsprong, Maar net zo gemakkelijk werd deze weer uit handen gegeven. In de laatste minuut van de eerste helft werd de stand in evenwicht gebracht 12-12. Na rust werd het tempo enigszins verhoogd, de stand naar een voorsprong van 15-12 getild. Echter hierna viel het tempo weer terug en RKDES kon weer aansluiten, 17-16. Maar verder liet Tonegido/Kleine Sluis het niet komen. De inspiratie was er weer. Er werd beter verdedigd en de overgang van verdediging naar aanval verliep goed. De voorsprong werd in tien minuten tijd naar 23-17 getild. Met nog minder dan tien minuten te spelen, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Gijs Bakker 10, Sietse Bakker 5, Sebas Jellema 4, Nathan Krom 3, Josef Ziacek 2,  Stefan Idema 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - SDS'99-BHC

Ruststand 15-12

Eindstand 33-24

De heenwedstrijd was een benauwde overwinning voor Tonegido/Kleine Sluis geworden. De zege [19-20] werd in december in de laatste minuut bewerkstelligt, terwijl we bijna de gehele wedstrijd achter hadden gestaan. Hoe anders was het vandaag. Tot 20 minuten in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. SDS'99-BHC had wel moeite om in het spoor van Tonegido/Kleine Sluis te blijven, maar we konden het verschil in deze fase nog niet maken. Bij de stand 9-9 zette Tonegido/Kleine Sluis aan, er werd feller verdedigd, het tempo ging omhoog, echt overtuigend was het nog niet. Met drie doelpunten [15-12] voorsprong werd de rust bereikt. Na rust een veel feller Tonegido/Kleine Sluis. Binnen 8 minuten werd de voorsprong royaal uitgebouwd naar 21-13. Wedstrijd was gespeeld. De zege kwam geen moment meer in gevaar en met 33-24 werd de kleedkamer weer opgezocht. Ongetwijfeld heeft Tonegido/Kleine Sluis volgende week zaterdag een zwaardere klus, om VZV te verslaan.

Sietse Bakker 10,  Gijs Bakker 9,  Niels Borst 7,  Stefan Idema 3,  Auke Hiemstra 1,  Josef Ziacek 1,  Sebas Jellema 1,  Senne Hiemstra 1

*****

Tonegido wint overtuigend van Kleine Sluis.

De dames van Kleine Sluis was het team dat het langste vol in de strijd om de titel, maar omdat het de laatste weken punten verloor, was de titelstrijd veertien dagen de strijd al beslist in het voordeel van de Tonegido dames Toch spelen in deze wedstrijd toch emoties omdat veel dames elkaar kennen van vroeger. En nu ook nog eens uit de zelfde gemeente komen. Tonegido kreeg de opdracht mee om ontspannen te spelen en op tempo, dit lukte goed en al snel werd er een voorsprong genomen van 2-0. Kleine Sluis scoorde tegen en zo ging het tot 4-3 gelijk op. In deze fase had de verdediging van Tonegido het moeilijk omdat Kleine Sluis regelmatig haar sterke cirkelloper aan speelde en de iets kleinere dames van Tonegido hier veel moeite mee hadden. Dit leverde Kleine Sluis  6 strafworpen op waarvan er 4 werden gestopt door de uitstekende Tonegido keepster. Mede hierdoor kon Tonegido weglopen van Kleine Sluis omdat het zelf aanvallend goed deed en de kansen die kregen goed verzilverden. Dat bleek ook uit verdere score verloop in de eerste helft via 8-4 en 11-4 werd er een ruststand bereikt van 11-05 voor Tonegido. De tweede helft begon Tonegido met omzettingen in de verdediging met een wisseling in het doel en plaatswissels in de verdediging, Dit werkte perfect en Kleine Sluis kreeg geen kans meer om vis de cirkel gevaarlijk te worden. Tonegido liep in deze fase verder weg van Kleine sluis via 13-06 naar 17-06. Deze stand was bereikt na 20 minuten spelen en de concentratie zakte weg bij Tonegido en daardoor werd het allemaal wat slordiger met wat meer balverlies, En werden ook nog twee strafworp gemist aan Tonegido zijde.  Kleine Sluis bracht in de fase de stand nog op 17-7,  daarna was het weer Tonegido die drie  keer op rij scoorden 20-07. Het slot akkoord was echter voor Kleine Sluis mede omdat Tonegido het de laatste paar minuten wel geloofde. Eindstand 20-09 voor Tonegido en zo ook haar dertiende zaalwedstrijd ongeslagen bleef. Kleine Sluis werd door deze verlies partij op acht punten gezet en gepasseerd door Vrone met zeven verliespunten op de ranglijst

*****

Tonegido  - Con Zelo dames

Met zes punten voorsprong op nummer en nog drie wedstrijden te gaan, was een punt te voldoende om kampioen te worden. Tonegido begon sterk aan de wedstrijd en nam al gauw een 2-0 voorsprong. Con Zelo dat begon met 1 wissel aan de wedstrijd, maar na 10 minuten  nog  2 speelsters toevoegde kon in de beginfase goed antwoorden naar 3-2.  Het aanvalsspel van Tonegido was rommelig en te gehaast om de 5-1 verdediging van Con Zelo goed uit tespelen. Mede gesteund door de goede verdediging kon Tonegido toch langzaam weglopen van Con Zelo, Waarbij ook de nodige op gelegde kansen werden gemist werd en rust stand bereikt  met een 8-4 voorsprong. Na de rust werd het tempo opgevoerd en door twee snelle breaks werd het 10-4.  Verdedigend bleef men ook goed bij de les en was het voor Con Zelo niet makkelijk om tot doelpunten te komen. Tonegido ging aanvallend meer positie wisselingen maken en liep mede daardoor uit 13-6 De wedstrijd was gelopen en door snelle breaks werd de score opgevoerd naar 19-9. In de laatste fase van de wedstrijd  scoorde Tonegido nog drie keer tegen Con Zelo 2 keer. Met deze wedstrijd punten werd Tonegido onbereikbaar voor de concurentie met nog twee wedstrijden te gaan, met de mooie score van 24 punten uit 12 wedstrijden.

*****

Dames 1 van Tonegido is ongeslagen zaalkampioen geworden! 

Dames 1

Met nog 3 wedstrijden te spelen was er nog maar 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te slepen, met 22-11 wisten zij te winnen van de Dames van Con Zelo. Staand vlnr; Coach Arjan Slaghekke, Sandra Boonacker, Marissa Slaghekke, Desiree Wagenaar, Myrthe Kuut, Ilse de Krijger, Mandy Kaan, Sanne Slaghekke, coach/trainer Flip Liebe. Zittend vlnr; Brenda Schrier, Vera Stobbelaar-Hille, Melania de Bie, Chantal de Jongh, Karin van Hoesel. Op de foto ontbreken sponsors Dirk en Wilma Koster en sponsor Lou Stroek van de Wieringer 3 "Noordster".

*****

Tonegido/Kleine Sluis - CSV/Meervogels 2

Ruststand 21-8

Eindstand 40-16

Tonegido/Kleine Sluis kwam in deze wedstrijd op achterstand 0-1. Na twee minuten was de stand gelijk 2-2, drie minuten later 6-2 in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis en de wedstrijd was gespeeld. Kort gezegd was dit de wedstrijd. CVS/Meervogels was zonder wissels naar Hippolytushoef. Tonegido/Kleine Sluis had tegenover zichzelf wat goed te maken. Met name de tegenvallende tweede helft tegen VLC zat de heren nog behoorlijk dwars. De vorige wedstrijd tegen CSV/Meervogels was in een gelijkspel geëindigd. Ook hier had Tonegido/Kleine Sluis kansen genoeg gehad om de wedstrijd in een vroeg stadium winnend af te sluiten, maar verzuimde dit te doen en mocht tenslotte blij zijn, dat de punten gedeeld konden worden. Dubbel gemotiveerd was Tonegido/Kleine Sluis vandaag aan de wedstrijd begonnen. Snel was duidelijk dat van een echte wedstrijd geen sprake kon zijn. Het krachtverschil was te groot en dit vertaalde in een grote overwinning 40-16. Door deze ruime overwinning raakte Tonegido/Kleine Sluis haar negatieve doelsaldo voor het eerst kwijt in de deze competitie. De ploeg is nu twee weken vrij. Op 3 maart wordt de competitie hervat tegen SDS/BHC

Sietse Bakker 8, Nathan Krom 7, Stefan Baars 7, Stefan Idema 6, Niels Borst 5, Gijs Bakker 3, Josef Ziacek 2, Sebas Jellema 1, Senne Hiemstra 1

*****

Dames 1 nog steeds ongeslagen!

Dames 1 heeft nog 3 wedstrijden te gaan in de zaal, maar heeft nog maar 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te halen!

Zullen ze beloond worden voor hun grote inzet en het harde trainen onder leiding van trainer Flip Liebe?

We gaan het zien op zondag 16 februari  om 14.25 uur in onze eigen sporthal in een wedstrijd tegen de dames van  Con Zelo!

Alle steun van de fans en pers is welkom dus hopelijk zien we jullie op 16 februari!

Hopelijk laten de meiden, Flip en Arjan de kurken knallen!

champagne

*****

VLC-Tonegido/Kleine SLuis

Ruststand 16-14

Eindstand 35-26

VLC begon voortvarend aan deze wedstrijd. Na 6 minuten stond de stand 6-1 op het scorebord. Tonegido/Kleine Sluis had moeite om te volgen. De ploeg rechtte de rug en kwam weer in het spoor van VLC. De achterstand werd verkleind tot 1 doelpunt 9-8. Maar het kostte Tonegido/Kleine Sluis erg veel moeite om deze stand te bereiken. Tot einde eerste helft kon Tonegido/Kleine Sluis VLC volgen en met een kleine achterstand werd de rust bereikt. Na rust was hetzelfde beeld. VLC nam direct afstand en Tonegido/Kleine Sluis had moeite om te volgen. Bij 19-14 moest Tonegido/Kleine Sluis weer in de achtervolging. De achterstand werd verkleind tot 21-18. Verder liet VLC het nu niet komen. Het verschil werd verdubbeld [24-18] en Tonegido/Kleine Sluis was nu niet in staat om nogmaals aan te klampen. De verdere fase van de tweede helft was duidelijk voor VLC. Tonegido/Kleine Sluis speelde geen goede tweede helft en de overwinning was meer dan verdiend voor VLC.

Sietse Bakker 11, Gijs Bakker 4, Niels Borst 3, Stefan Idema 3, Senne Hiemstra 2, Stefan Baars 1, Sebas Jellema 1, Josef Ziacek 1

*****

Schagen-Tonegido Dames

Ook in de elfde wedstrijd van de zaalcompetitie zijn de Tonegido dames ongeslagen gebleven. Tegen hekkensluiter Schagen begonnen de Tonegido dames slap aan de wedstrijd en pas na 7 minuten werd het eerste doelpunt door Tonegido gescoord. Schagen scoorde 2 minuten hun eerste doelpunt 1-1, Tonegido ging in het verloop eerste helft wel wat feller spelen nadat de stand 3-4 voor Tonegido op het bord stond. Vooral de verdediging stond sterk met aan het hoofd de goed spelende keepster Chantal de Jongh. Aanvallend zat er te kort beweging in om echt snel afstand te nemen van Schagen. Omdat ook Schagen aanvallend geen potten kon breken, en Tonegido toch zijn doelpunten mee pakten, gingen zij rusten met een voorsprong van 3-9 met de rust. Na de rust schroefde Tonegido aanvallend  tempo op en kwam er meer beweging in de aanvallen waardoor Schagen verdedigend meer in de problemen kwam. Ook de verdediging bleef goed geconcentreerd verdedigingen  en bij 3-12 scoorde Schagen voor de eerste keer in de tweede helft 4-12. Tonegido bleef echter de tweede helft goed bij de les in eigenlijk geen moment meer in gevaar. Tonegido liep verder uit  met goede uitgespeelde aanvallen en goede afstandsschoten . En won dan ook gemakkelijk 23-8.

*****

Recreanten           Tonegido – Schagen

Het was niet te geloven maar deze wedstrijd hoefden we geen extra spelers te vragen, we hadden zelfs 3 wissels. Uit hadden we gelijk gespeeld tegen Schagen wat niet nodig was. Dus nu moesten we de wedstrijd gaan winnen we waren tenslotte nu met een goed gevuld team. Jelle floot onze wedstijd en zo gingen we dan om 21.00 uur van start. Jolanda liep heel mooi vrij over de cirkel en werd mooi aangespeeld door Angelique en maakt 1-0. Dan twee tegen doelpunten via de opbouw 1-2. Angelique gaat vervolgens mooi door het midden 2-2. Dan speelt Angelique Mariska aan die vrij over de cirkel loopt en scoort 3-2. En net voor de rust weet Schagen het net te raken en zo komt de ruststand op 3-3 gelijk te staan het blijft spannend! Op naar de tweede helft nu moeten we toch even een tandje bij zetten om die overwinning te halen. Evelien komt ineens vrij voor doel en gaat tussen één en twee in en maakt 4-3. Sylvia die nu vervolgens vrij op de cirkel komt te staan word mooi aangespeeld door Christien en gooit de bal erin 5-3. Ja, zo zijn er toch al aardig wat puntjes gemaakt via de cirkel, meiden het maakt soms toch ook niet uit waar of we staan niet waar? Sommige spelers kunnen uit alle posities scoren en dat is mooi. Dan word er helaas een penalty gemist die op de keeper terecht komt. Evelien brengt de stand op 6-3 door via de opbouw te scoren. En het laatste doelpunt is voor Schagen 6-4. Een matige stand maar goed dat maakt ons niets uit we hebben tenslotte de punten binnen en daar gaat het uiteindelijk om nietwaar.

Groetjes Mariska

*****

US-Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 17-13

Eindstand 39-28

Dat we deze wedstrijd anders moesten spelen, dan de verloren bekerwedstrijd was wel duidelijk. Tonegido/Kleine Sluis begon de wedstrijd voortvarend, maar moest het begin toch aan US over laten. Echter na tien minuten nam Tonegido/Kleine Sluis de wedstrijd over en boog de achterstand van 6-4 om naar een 8-9 voorsprong. Tot 12-12 ging de strijd gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft liet US Tonegido/Kleine Sluis zien, waarom zij in de competitie een ongeslagen status hebben. De spurt op het einde van de eerste helft bracht een 17-13 score op het bord in voordeel van US. Na rust was het US , die het spel dicteerde. Snel werd de marge verhoogd naar tien doelpunten verschil, 28-18. Tonegido/Kleine Sluis kon in deze fase moeizaam volgen. De ploeg bleef wel vechten voor was ze waard zijn. Inzet en motivatie bij Tonegido/Kleine Sluis was meer dan voldoende, maar US verslaan is momenteel teveel gevraagd. Dat US de wedstrijd won, was terecht.

Gijs Bakker 7, Sietse Bakker 5, Nathan Krom 4, Sebas Jellema 4, Niels Borst 3, Senne Hiemstra 2, Josef Ziacek 1, Stefan Baars 1, Stefan Idema 1

****

Tonegido/Kleine Sluis – Berdos

Ruststand 10-7 Eindstand 25-23

Na de handbal les van US in de beker werd de competitie hervat tegen Berdos. De krachtverschillen tussen beide ploegen is dit seizoen gering. De eerste zaal wedstrijd en de beker wedstrijd werd met slechts 1 doelpunt verschil in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis beslecht. De eerste veld wedstrijd werd door Berdos gewonnen. Ook vandaag werd de wedstrijd met slechts 1 wissel aangevangen. Vele blessures en absentie door vakantie en werk moest er wederom een beroep gedaan worden op Jozef Ziacek, speler van heren 2. Bovendien werd op het laatste moment de junior Sven Hogervorst opgeroepen, om het team enigszins compleet te maken. Zijn debuut was niet onverdienstelijk, hij stond zijn mannetje en wist 2x te scoren. Het begin van de eerste helft was voor Tonegido/Kleine Sluis. Halverwege de eerste helft stond een 7-1 op het scorebord. Dit was geenszins geflatteerd. Rick Idema stond een utstekende eerste helft te keepen. Berdos verdedigde met een 4-2 verdediging, met het accent op Gijs. Hierdoor ontstaan veel ruimtes achter de twee stoorspelers. Dit betekent hard werken om de geboden ruimtes op te vullen, kansen individueel creëren en dan ook nog eens doeltreffend af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis speelt dit spel niet vaak en kreeg gaandeweg het laatste gedeelte van de eerste helft steeds meer moeite mee, om de geboden kansen te benutten. Dit was wat Berdos graag speelt en wist dan ook de achterstand bij rust te halveren 10-7. Na rust wist Berdos in een paar minuten tijd de stand geheel in evenwicht te brengen, 10-10. Er ontstond een levendige tweede helft, waarin de ploegen elkaar in evenwicht hielden, maar wel was het Tonegido/Kleine Sluis die het voortouw nam.Via 12-12, 13-13, 17-17 werd 18-18 bereikt. Bij deze stand 10 minuten voor einde wijzigde Tonegido/Kleine Sluis haar aanvalslinie en kon weer afstand nemen. Met name Sietse Bakker wist kansen te creëren en doeltreffend af te ronden. Met 21-18 werd de laatste 7 minuten aangevangen. Tonegido/Kleine Sluis speelde beheerst de wedstrijd uit. Berdos kon niet meer aansluiten en verdiend behield Tonegido/Kleine Sluis de punten in huis. Aanstaande zaterdag mag de ploeg wederom tegen US de strijd aanvangen. Zal moeilijk worden om de punten op te halen, maar wie weet…

Sietse Bakker 9, Stefan Idema 6, Sebas Jellema 5, Sven Hogervorst 2, Niels Borst 1, Jozef Ziacek 1,  Gijs Bakker 1

*****

Recreanten                       DSO – Tonegido

Dinsdag 14 januari moesten wij spelen tegen DSO altijd een zware tegenstander voor ons. Thuis verloren wij van ze met 6-15. Helaas waren we niet compleet we hadden maar 1 wissel en dat is gewoon te kort. Dus Diana moest weer achter speelsters aan, gelukkig wilden Ilse en Emese mee doen met ons. Diana kon zelf niet mee om te coachen dus had ze Linda gevraagd en dat was geen probleem. De scheidsrechter was voor ons geen onbekende het was de broer van Leo van Gastel (die heeft in het verleden nog gehandbald in ons herenteam). We gaan van start en al gauw komen we 2-0 achter te staan. De opbouw speelster van hun heeft een heel mooi en zuiver hard schot dat weten we inmiddels dus die moeten we in de gaten houden. Dan scoort Silvia met een mooi schot vanuit de opbouw 2-1. Vervolgens krijgen we een penalty tegen en die zit 3-1. Vervolgens via de opbouw 4-1. Dan komt Jente mooi vrij op de hoek en weet te scoren 4-2. Dan weer een doelpunt tegen 5-2. Vervolgens krijgen wij een penalty mee en die neemt Jente en scoort 5-3. DSO weer via de opbouw 6-3. En dan gaat Evelien mooi door en scoort 6-4. En het laatste doelpunt voor de rust is voor DSO waardoor de ruststand op 7-4 komt.  Na de rust gaan we vol goede moed weer verder maar door een break scoort DSO weer 8-4. Dan een lucky goal van Evelien 8-5. En vervolgens maakt Jente een mooie passeer beweging en brengt de stand op 8-6. Het gaat echt niet slecht, er wordt goed verdedigd het gaat de meiden van DSO dit keer niet gemakkelijk af. Dan scoren hun nog 1x via de hoek 9-6. En mogen wij het laatste doelpunt maken Mariska via de r.hoek en zo komt de einduitslag op 9-7 te staan. Echt niet slecht hoor tegen deze ploeg en uiteindelijk hebben we de tweede helft nog gewonnen J. De meiden Emese en Ilse hadden lekker gespeeld zeiden ze. Nou dat is altijd fijn om te horen. Meiden wij willen jullie dan ook bedanken dat jullie mee wilden doen en jullie hebben het super gedaan! Op naar volgende week dan thuis tegen Schagen.

Groetjes Mariska 

*****

Zaanstreek - Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 6-8

Eindstand 19-23

Met slechts één wissel gingen we de strijd aan tegen Zaanstreek. De spelers duidelijk geïnstrueerd hoe deze wedstrijd te spelen. Na afloop kon ik de ploeg een groot compliment maken, dat ze gedaan hebben, om deze wedstrijd zodanig te spelen, dat de punten mee naar huis konden worden genomen. Tonegido/Kleine Sluis begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigde met name in de eerste helft zeer goed. Slechts 6 tegendoelpunten moest de ploeg incasseren. Onze verdediging kon leunen op de sterk keepende Rick Idema. Aanvallend ging naar behoren. Echter ook Zaanstreek liet zien, dat zij de kunst van het verdedigen beheersen. Hierdoor kon Tonegido/Kleine Sluis ook maar slechts een gering aantal [8] doelpunten in de eerste helft aantekenen. In het begin van de tweede helft begon Tonegido/Kleine Sluis sterk. Binnen enkele minuten was de afstand vergroot tot 5 punten [6-11]. Hoe en wat Zaanstreek ook in de tweede helft probeerde, de ploeg kreeg geen vat op het spel van Tonegido/Kleine Sluis. De overwinning kwam hierna geen moment meer in gevaar. Zelfs niet halverwege de tweede helft toen een iets minder sterke periode van Tonegido/Kleine Sluis zich aandiende. Er werd verstandig omgegaan met de geboden ruimtes en kansen. Tonegido/Kleine Sluis heeft zeer terecht de punten mee naar huis genomen.

Sietse Bakker 13, Gijs Bakker 2, Maikel Baars 2, Niels Borst 3, Auke Hiemstra 2, Sebas Jellema 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - Volendam 3

Ruststand 15-4

Eindstand 25-17

Tonegido/Kleine Sluis had wat recht te zetten na de slechte wedstrijd tegen VVW. En dat heeft het team gedaan. Nu moet gezegd worden, dat Volendam 3 niet met het sterkste team naar Hippolytushoef was afgereisd. Maar alle Volendammers kunnen wel handballen! Ondanks 1 wissel bepaalde Tonegido/Kleine Sluis het tempo en hiermee de wedstrijd. De eerste helft speelde de ploeg goed. Verdedigend had de ploeg Volendam onder controle. Alleen aanvallend werden niet alle kansen benut. De keeper van Volendam was de beste speler van het team. De ruststand 15-4 was geenszins geflatteerd. In de tweede helft beet Volendam beter van zich af. De gecreëerde kansen wisten ze nu wel af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis had meer moeite om doeltreffend te zijn. Echter de verdiende overwinning kwam geen moment in gevaar. Tonegido/Kleine Sluis had zich gerevancheerd.

Gijs Bakker 6, Niels Borst 5, Sietse Bakker 4, Stefan Baars 4, Maikel Baars 3, Senne Heimstra 2, Sebas Jellema 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis – VVW

Ruststand   9-16

Eindstand 24-34

Geen goed begin van 2014 voor de handballende mannen van Tonegido/Kleine Sluis. De start van het nieuwe jaar was niet goed. Tonegido/Kleine Sluis begon goed aan de wedstrijd, nam een 2-0 voorsprong, maar VVW klampte snel aan. Hierna was de wedstrijd tot ruim halverwege de eerste helft in evenwicht, 7-7. Hierna ging VVW beter spelen en Tonegido/Kleine Sluis had moeite om te volgen. Bij 7-10 kon de ploeg nog even aansluiten, maar hierna holde ploeg achter VVW aan. De ruststand was geenszins geflatteerd. Ook het begin van de tweede helft was voor VVW. Tonegido/Kleine Sluis was niet deze dag niet goed genoeg om het VVW enigszins moeilijk te maken. Na 10 minuten was de achterstand opgelopen naar 12-21. Vervolgens kon de ploeg nog wel terugkomen tot 16-22. Tonegido/Kleine Sluis verzuimde om de achterstand verder te verkleinen, terwijl hier wel de mogelijkheden voor was. VVW stelde orde op zaken en speelde de wedsstrijd rustig uit. Voor Tonegido/Kleine Sluis een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week tegen Volendam heeft de ploeg wat recht te zetten.

Maikel Baars 5, Stefan Baars 5, Sebas Jellema 5, Nathan Krom 5, Senne Hiemstra 2, Stefan Idema 1, Rick Idema 1

*****

RKDES- Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 9-14

Eindstand 20-21

Tegen nummer laatst spelen is altijd lastig. Niet gedacht, dat doen we wel even, maar de ploeg speelde deze wedstrijd niet goed. Tonegido/Kleine Sluis had moeite, zeg gerust maar, zeer veel moeite met het spelletje van RKDES. Aanvankelijk leek het er niet op, dat het een moeizame overwinning zou worden. Vlot kwam de ploeg op een0-3 voorsprong. Maar bij 6-6 had RKDES haar visite kaartje van de avond afgeven. Door enige omzettingen kwam Tonegido/Kleine Sluis weer los. Speelde goed, snel. Verdedigde goed en aanvallend liet het zien, wat het kon. Liep soepel weg naar een 9-14 ruststand. Na rust een ander verhaal. Tonegido/Kleine Sluis kon de voorsprong niet vergroten, kwam zelfs zeer moeizaam tot scoren. Slecht 7 doelpunten in één helft is wel erg weinig. RKDES zocht steeds de grenzen op van de toelaatbare, zonder er overheen te gaan. Tonegido/Kleine Sluis had moeite met deze strijdwijze en kon hierdoor niet snel genoeg overschakelen van verdediging naar aanval. Bovendien had de ploeg moeite om de verdedigende muur van RKDES te slopen, dan wel te omzeilen. RKDES scoorde zo nu en dan wel en sloop puntje voor puntje dichterbij. Tien minuten voor einde wedstrijd was de stand weer in evenwicht bij 18-18. Tonegido/Kleine Sluis nam weer 2 doelpunten voorsprong, maar RKDES wist dit ook weer gelijk te trekken. Vervolgens had RKDES de mogelijkheid om middels een break om op voorsprong te komen, maar keeper Rino wist de poging onschadelijk te maken. In de daarop aanval van RKDES kon Tonegido/Kleine Sluis snel overschakelen naar aanval. Maikel Baars, jawel Maikel op de break, maar hij wist 4 minuten voor einde wedstrijd Tonegido/Kleine Sluis wel weer op voorsprong te zetten. In de resterende 4 minuten werd er aan beide geknokt om tot een score te komen. Maar geen van beide ploegen kwamen aan scoren toe. Maikel had zodoende ruim voor tijd de winnende treffer aan laten tekenen. Voor  Tonegido/Kleine Sluis een matige wedstrijd, maar zeer tevreden om toch die 2 punten mee naar huis te nemen.

Sietse 7, Gijs 6, Stefan Idema 3, Stefan Baars 2, Maikel 2 en Nathan 1

******

Bekerwedstrijd Tonegido/Kleine Sluis – VLC

Ruststand 16-17

Eindstand 34-29

Binnen enkele weken staan de ploegen weer tegenover elkaar, maar nu voor de beker competitie. VLC kwam ongetwijfeld naar Hippolytushoef om verhaal te halen voor de nederlaag in de reguliere competitie. Het begin van de wedstrijd was voor VLC. Tonegido/Kleine Sluis had moeite om het snelle spel van VLC te volgen. Halverwege de eerste helft stond VLC verdiend voor met twee doelpunten, 6-8. VLC hield stand tot 10-12 eer Tonegido/Kleine Sluis liet zien, wat ze kunnen. De ploeg ging ook een tandje sneller spelen, kwam langszij en bouwde vlak voor rust een voorsprong op van twee doelpunten, 16-14. Echter in de laatste minuten van de eerste helft speelde de ploeg slordig en VLC kon de achterstand ombuigen naar 16-17. Meteen na rust was het Tonegido/Kleine Sluis die de wedstrijd dicteerde. De achterstand werd omgebogen naar 19-17. VLC liet Tonegido/Kleine Sluis niet verder komen, zette aan en maakte gelijk 19-19. Echter Tonegido/Kleine Sluis had de smaak te pakken. Stelde orde op zaken in de verdediging. VLC had moeite om de geboden kansen doeltreffend af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis schakelde regelmatig  over naar snelle overgang van verdediging naar aanval en wist deze regelmatig doeltreffend af te ronden. Via de tussenstanden 23-19, 27-22 wist de ploeg 10 minuten de mooie tussenstand van 30-23 te bereiken.VLC zette nogmaals aan en de machine van Tonegido/Kleine Sluis begon te haperen. VLC kwam sterk terug, maar verder dan 32-28 3 minuten voor einde liet Tonegido/Kleine Sluis het niet komen. In de wat chaotische slot minuten werd nog tweemaal door Tonegido/Kleine Sluis gescoord. VLC kon hier slechts 1 doelpunt tegenover zetten. De beker buit was binnen. Op naar de volgende ronde, de regio finale wedstrijd, die tegen US uit Amsterdam gespeeld zal gaan worden.

Sietse Bakker 7, Gijs Bakker 7, Stefan Idema 5, Niels Borst 4, Nathan Krom 3, Maikel Baars 3, Senne Hiemstra 3, Sebas Jellema 1, Stefan Baars 1

******

Tonegido/Kleine Sluis – VZV

Ruststand 20-13

Eindstand 36-32

Vooraf bevreesd voor een harde wedstrijd, gepaard gaande met vele 2 minuten en rode kaarten, ontwikkelde de wedstrijd in een zeer sportieve strijd met een zeer merkwaardig score verloop. De wedstrijd stond onder leiding van Annie Kager, die wederom liet zien, uitstekend dit soort wedstrijden alleen aan te kunnen. Vorig jaar in de uitwedstrijd tegen VZV en ook zo dit jaar in de thuiswedstrijd tegen dezelfde ploeg. Tonegido/Kleine Sluis “scoorde” slechts driemaal een twee minuten straf, aan de zijde van VZV bleef de teller op twee staan. Het is wel eens anders geweest. Tonegido/Kleine Sluis startte furieus uit de start blokken. Keeper Rick Idema wist bijna alle doelpogingen van VZV te neutraliseren. De aanval van Tonegido/Kleine Sluis wist bijna elke poging in het eerste kwartier te verzilveren. Na 15 minuten stond de teller voor Tonegido/Kleine Sluis 15-3! En dit was gezien het spelbeeld geenszins geflatteerd. Echter VZV richtte zich op, verdedigend stelde VZV orde op zaken. De aanval van Tonegido/Kleine Sluis werd eerder aangepakt. Hierdoor ging Tonegido/Kleine Sluis slordiger spelen. Elke fout werd nu door de ploeg uit ’t Veld afgestraft. VZV kon het verschil bij rust verkleinen tot 20-13. Na rust was het Tonegido/Kleine Sluis die de lakens weer uitdeelde. Na tien minuten in de tweede helft was de voorsprong weer vergroot tot 10 [25-15] Tonegido/Kleine Sluis dacht niet dat de wedstrijd gespeeld, maar het beste van het spel was er wel vanaf. VZV schakelde een tandje bij en langzaam maar zeker sloop de ploeg dichterbij. Tonegido/Kleine Sluis had in deze fase moeite om het snelle spel van VZV te volgen. De ploeg ging mee in dit spel en dit was juist wat VZV graag wilde. Tonegido/Kleine Sluis maakte steeds meer fouten en tot 7 minuten voor einde wedstrijd was de stand door VZV terug gebracht naar 33-30. Juist op dit moment ontving Tonegido/Kleine Sluis haar derde twee minuten straf. De ploeg moest schakelen naar lagere versnelling en hier kon VZV niet goed mee omgaan. In deze fase wist VZV nog slechts tweemaal te scoren. Tonegido/Kleine Sluis behield de 2 punten in eigen huis. De overwinning was dik verdiend.

Niels Borst 7, Gijs Bakker 6, Sietse Bakker 5, Stefan Idema 5, Maikle Baars 5, Sebas Jellema 4, Nathan Krom 2, Senne Hiemstra 1, Stefan Baars 1

*****

Tonegido wint van Kleine Sluis.

In deze wedstrijd ging het om de koppositie, de beide teams stonden voor aanvang van deze wedstrijd gezamenlijk bovenaan met vier punten voorsprong op de nummer drie. Het werd geen goede maar wel een spannende wedstrijd van het begin tot het eindsignaal. Na een begin waar van beide kansen gemist werden opende Tonegido de score met twee doelpunten. Na beginners fouten in de verdediging van Tonegido scoorde Kleine Sluis ook 2 keer. Het liet zich aanzien dat er weinig doelpunten in deze wedstrijd zouden vallen, omdat de verdediging van Tonegido  na een aarzelend beging zich goed herstelde en weinig doelpunten meer toestond en werd ook een strafworp gekeerd door de keeper van Tonegido. Ook de verdediging van Kleine Sluis stond als huis en de aanval van Tonegido had hier veel problemen door om doelpunten te maken mede omdat er te kort druk werd geven op de verdediging van Kleibe Sluis. Tonegido wist steeds als eerste weer te scoren maar  het verschil was tot de rust steeds 1 doelpunt en Kleine Sluis scoorde dan ook weer. De ruststand was dan ook 8-8. Na de rust weer het zelfde spelbeeld met dit verschil dat Kleine Sluis de score opende 9-8. Tonegido antwoorde met 9-9. In deze tweede helft hadden de verdedigingen van beide teams het spelbeeld bepaalden en via 10-9 voor Kleine Sluis en 10-10 nam Tonegido weer een voorsprong van 10-11 en via 11-11 bepaalde Tonegido de eindstand op 11-12. In deze tweede helft miste Tonegido 2 strafworpen en Kleine Sluis 3. door deze overwinning staat Tonegido nu los op Kleine Sluis met 2 punten. Het was een echte streekderby met een wedstrijd waar de vechtlust van beide teams de boventoon voerde.

******

SDS'99/BHC-Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 12-9

Eindstand 19-20

Snelheid was het wapen om de ploeg uit Eemnes te bestrijden. Tonegido/Kleine Sluis voerde dit aanvankelijk goed uit en binnen korte tijd stond een 0-3 voorsprong op het bord. SDS'99/BHC bleef rustig en bouwde langzaam haar aanvallen op en ging beter verdedigen. De 0-3 voorsprong voor Tonegido/Kleine Sluis werd omgezet in een 6-3 stand voor SDS'99/BHC. Vervolgens bracht Tonegido/Kleine Sluis de stand weer in evenwicht. Toch was in het tweede gedeelte van de eerste helft SDS'99/BHC de betere ploeg. De gelijke stand 6-6 werd omgezet in een 12-9 ruststand. Begin tweede helft was Tonegido/Kleine Sluis die 2x scoorde. Maar hierna stokte de aanval even. SDS'99/BHC nam weer het initiatief. Tussenstanden in de 2e helft waren 14-11, 16-13. Tien minuten voor einde wedstrijd was de stand 19-17. Verdedigend zat het goed dicht bij Tonegido/Kleine Sluis. SDS'99/BHC kwam niet meer tot scoren en drie minuten voor einde wedstrijd scoorde Gijs Bakker de winnende. Wat SDS'99/BHC ook probeerde, de ploeg kwam niet meer tot scoren. Verdiend nam Tonegido/Kleine Sluis de punten mee naar huis.

Sietse Bakker 7, Nathan krom 4, Maikel Baars 3, Stefan Idema 3, Gijs Bakker 2, Bob Brouwer 1

*****

Recreanten GeelZwart – Tonegido

Op deze maandagavond vertrokken we met Marissa in de gelederen naar 't Zand. De wedstrijd was nog maar net begonnen en we stonden al 1-0 achter. Kort hierna was het al weer 2-0. Dit was een wedstrijd vol met penalty's. Evelien scoort hiermee de 2-1. Daarna begint het bij ons wat meer te lopen en scoren we 2-2, Mariska vanaf de hoek. De midden van GeelZwart scoort 3-2 en Angelique antwoord daarop de 3-3, ook vanaf het midden hoog in de kruising. Weer scoort de middenopbouw, 4-3. Evelien weet Marissa goed vrij te spelen op de cirkel en deze maakt de gelijke stand van 4-4. Zo volgen er nog wat penalty's over en weer en dat brengt de ruststand op 9-8. De 2e helft krijgen we weer een penalty (en dat zonder te kreunen en te gillen), deze rondt Evelien weer goed af, daarna weer een penalty voor ons, ook weer erin. Dit brengt de stand ondertussen op 11-11. Dan komt de opbouwer op stoom en scoort een paar keer via de binnenkant paal. Marissa wordt weer mooi vrij gespeeld en scoort. Dan gaat Eef door haar enkel. Dat is flink bale, eraf en flink koelen. Dan krijgen we nog een penalty mee, deze gooit Marissa er mooi in. Maar helaas het mocht niet baten, we verliezen deze wedstrijd met 1 doelpunt verschil. De  eindstand is uiteindelijk 15-14. Was een leuke pot (op het geschreeuw en gekreun na van de tegenpartij) en er had ook meer ingezeten. Marissa bedankt voor het invallen.

*****

CSV/Meervogels 2 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand 10-11

Eindstand 24-24

Tonegido/Kleine Sluis mocht blij zijn, dat het met een punt naar huis ging. De ploeg verdiende meer, maar verzuimde de beide punten mee naar huis te nemen. De gehele eerste helft was het score verloop in evenwicht. Soms CSV/Meervogels het voordeel (8-6), vervolgens  Tonegido/Kleine Sluis (8-10). Dan weer gelijk (10-10), om tenslotte met één doelpunt verschil in voordeel  Tonegido/Kleine Sluis de eerste helft af te sluiten. In de tweede helft ging de strijd tot halverwege gelijk op (18-18). Vervolgens nam Tonegido/Kleine Sluis een kleine voorspring 18-21 en hield deze tot drie minuten voor einde wedstrijd in stand (20-23). Tonegido/Kleine Sluis kreeg kansen om de voorsprong in deze fase te vergroten, maar verzuimde de kansen af te ronden. In deze fase werden 3 strafworpen op de paal gegooid. CVS/Meervogels was in de slotfase doeltreffend, waar Tonegido/Kleine Sluis slordig ging spelen. De ploeg verspeelde de bal een aantal malen en mocht zelfs blij zijn met keeper Rick Idema, die de laatste scoringskans van CSV/Meervogels wist te keren. In de tegenaanval wist Tonegido/Kleine Sluis nog wel uit een vrije worp te scoren, maar de treffer werd geannuleerd, omdat de vrije worp niet juist was genomen. Met 1 punt naar huis, waar het twee hadden moeten zijn.

Gijs Bakker 9, Sietse Bakker 7, Senne Hiemstra 2, Auke Hiemstra 2, Niels Borst 2, Stefan Idema 1, Nathan Krom 1

*****

Tonegido wint gemakkelijk van Schagen.

Helemaal in het nieuw begonnen de dames van Tonegido aan deze wedstrijd, Na een team presentatie voor de wedstrijd. Was het begin van deze wedstrijd nerveus van Tonegido zijde, door het missen van 4 goede kansen. Na 10 minuten opende Tonegido de score. En toen bleek eigenlijk dat deze middag de Tonegido dames niets te vrezen hadden van de dames van Schagen die met 4 recreanten naar Hippolytushoef waren gekomen. Door goede aanvallen en sterk verdedigen liep Tonegido uit naar 6-0. Na -6-0 kon Schagen antwoorden met 1 doelpunt door zwak ingrijpen van de Tonegido keepster, Die haar zwakke ingrijpen bij dit doelpunt weer goed maken door vervolgens 2 strafworpen te stoppen. Dit bleek in vervolg ook enige wapenfeit van Schagen te zijn. Tonegido scoorde nog 4 keer. Ruststand 10-1. Na de rust het zelfde spelbeeld, Schagen geen vuist maken en aanvallend schroefde Tonegido het tempo en met snelle breaks en goede gevarieerde aanvallen werd Schagen stuk gespeeld. De kans om nog een doelpunt voor Schagen via een strafworp werd teniet gedaan door de tweede keepster van Tonegido. Zelf wist Tonegido in de 2 de helft 13 keer het net te vinden. Eindstand 23-1 in deze eenzijdige wedstrijd waar Tonegido goed als team bleef spelen. En de speelsters niet voor hun eigen kansen gingen. 

*****

In deze barre tijden heeft de sponsorcommissie van Tonegido toch een nieuwe sponsor weten te vinden voor ons dames 1 team, dat op het moment de bovenste plaats in de zaalcompetitie bezet. Na een spectaculaire presentatie behaalden zij zondag in hun nieuwe tenue's een monsterzege tegen de dames van Schagen 2; 23-1. Staand vlnr; Karin Idema en Tineke Slaghekke van de sponsorcommissie, Trainer/coach Flip Liebe, Karin van Hoesel, Myrthe Kuut, Desiree Wagenaar, Brenda Schrier, Ilene Meilink, Mandy Kaan, Sandra Boonacker, sponsors Dirk en Wilma Koster van de Wieringer 3 "Noordster", Marion Wittink (sponsorcommissie). zittend vlnr; Melania de Bie, Chantal de Jongh, Marissa Slaghekke, Pupil van de week; Iris Steinfort, Vera Stobbelaar-Hille, Ilse de Krijger, Sanne Slaghekke, Engelien Klokgieters (sponsorcommissie). Op de foto ontbreken sponsor Lou Stroek en medecoach Arjan Slaghekke.  

Berdos -Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 12-13

Eindstand 25-26

Van begin af aan, hielden beide ploegen elkaar in de tang. Goed werd aan beide kanten niet gespeeld. Ook geen van de twee ploegen kon echt aantonen, dat ze aanspraak maakten om de volgende bekerronde te behalen. In de eerste helft was het Tonegido/Kleine Sluis, die iets beter was dan Berdos. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk. Hierna kon Tonegido/Kleine Sluis een klein verschil van 3 doelpunten (7-10) aan laten tekenen, maar verder kwam de ploeg niet. Vlak voor rust was de stand weer in evenwicht (12-12). Nadat Sebas Jellema het 13e doelpunt voor Tonegido/Kleine Sluis had aangetekend werd de rust bereikt. Begin tweede helft was aanvankelijk voor Tonegido/Kleine Sluis. Maar hierna was het Berdos, die de wedstrijd naar zich toetrok. De stand 13-16 werd naar 17-16 omgebogen. Dit wist Tonegido/Kleine Sluis vervolgens ook weer in haar voordeel om te buigen (19-20) maar hierna was Berdos de bovenliggende partij (22-20) Stuivertje wisselen! Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen. Het spelpeil was niet goed, maar de wedstrijd was wel spannend. Bij de stand 23-21 liet Tonegido/Kleine Sluis zien, dat ze wel kunnen handballen. Tonegido/Kleine Sluis wist de stand twee minuten voor einde wedstrijd in evenwicht (23-23) te brengen. Senne Hiemstra en Stefan Baars wisten beide eenmaal in de laatste minuut te scoren. Twee seconden voor einde wedstrijd liet Berdos de aansluitende treffer aantekenen, maar de tijd was tekort om de gelijkmakende te maken, die recht zou geven op een verlenging. Tonegido/Kleine Sluis gaat verder naar de 2e bekerronde en kan tegen US; VLC of Volendam 2 loten.

Doelpuntenmakers: Niels Borst 4, Stefan Baars 4, Gijs Bakker 4, Senne Hiemstra 4, Maikel Baars 3, Auke Hiemstra 3, Stefan Idema 2, Sebas Jellema 2

*****

Tonegido/Kleine Sluis – VLC

Ruststand 20-10

Eindstand 36-30

Een wedstrijd met doelpunten, veel doelpunten. Terwijl na 5 minuten spelen een score van 1-0 op het bord stond! In de beginfase waren de doelpunten schaars, maar daarna brandde de wedstrijd los. Zeker Tonegido/Kleine Sluis speelde de eerste helft goed, was oppermachtig. VLC kreeg geen nauwelijks kans om een doelpunt te maken. Werd de verdediging van Tonegido/Kleine Sluis wel gepasseerd, dan stond de uitblinkende keeper Rick Idema in de weg. Via 5-0; 9-2; 16-6 en 18-9 werd de ruststand van 20-10 bereikt. Niet alleen verdedigend had Tonegido/Kleine Sluis de zaakjes op orde, maar ook aanvallend werden de kansen met name door Gijs Bakker doeltreffend afgerond.De 20-10 was een juiste weergave van het krachtverschil. In de tweede helft had VLC de verdediging enigszins aangepast, maar ook hier kon Tonegido/Kleine Sluis uitstekend mee omgaan. Halverwege de tweede helft was het verschil oplopen naar 13 doelpunten (27-14). Hierna was het beste van het spel van Tonegido/Kleine Sluis er wel af. De wedstrijd was gespeeld, de punten waren behaald. VLC liet in het laatste part zien, dat de jonge ploeg, met een aantal geroutineerde spelers, goed tegenstand kon bieden. Nu werden de kansen van VLC wel afgerond en Tonegido/Kleine Sluis zelf was in dit gedeelte behoorlijk slordig in de afronding. Echter de eindoverwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Gijs Bakker 13, Auke Hiemstra 5, Stefan Idema 5, Maikel Baars 4, Niels Borst 3, Senne Hiemstra 2, Sietse Bakker 2, Stefan Baars 1, Sebas Jellema 1

*****

Tonegido dames winnen uit bij Vrone

Na twee gemakkelijk gewonnen wedstrijden ging Flip Liebe ervan uit dat deze wedstrijd de eerste krachtmeting in de competitie ging worden. Slechts met 1 wissel trad Tonegido aan,  de start was goed van Tonegido zijde en namen 0-3 voorsprong, echter na meerdere persoonlijke fouten lieten de dames van Tonegido Vrone weer terug komen en zag Flip Liebe Vrone een voorsprong nemen 4-3. Na 4-4 en 5-5 werd  er bij een tactische omzetting bij Tonegido gedaan en dat resulteerde dat het verdediging met aan het hoofd terug gekeerde keepster na drie jaar Melanie de Bie die sterk keepte beter ging verdedigen, en aanvallend met meer beweging om de 5-1 verdediging van Vrone te ontregelen ging spelen.  Dit leverde gelijk aanvallend rendement op en scoorde Tonegido nog 3 x voor de rust. Ruststand 5-8. Na de rust begon Chantal de Jongh als keepster die echter geen gelukkig begin had, omdat de dames van Tonegido gelijk 2 kansen misten en Vrone hier gretig gebruik van maakte door 2 break-outs te benutten. Tonegido herstelde zich echter direct en ook Chantal keepte uitstekend tot zij toch weer last kreeg van haar oude blessure en weer gewisseld moest worden voor Melanie. Na de 7-8 schakelde Tonegido over na een hoger tempo en liep uit 7-13 met goede snelle aanvallen. Voor tonegido werd het de laaste 10 minuten toch lastig omdat Myrthe Kuut ook met een rugblessure de wedstrijd moest verlaten, Zonder wissels in de laatste 10 minuten speelde echter tactisch en rustig de wedstrijd en wisten ook nog 5 keer het net van Vrone te vinden, Waar Vrone er nog 4 keer het net van Tonegido liet bollen. Eindstand 11-18 voor Tonegido

Doelpunten makers: Mandy Kaan 4x, Brenda Schrier 4x, Vera Stobbelaar 3x, Ilse de Krijger 3x, Desiree Wagenaar 2x, Marissa Slaghekke 1x, Myrthe Kuut 1x

*****

Tonegido/Kleine Sluis - US 

Ruststand 10-16

Eindstand 24-28

Hoewel we vorig jaar tweemaal van de studenten hebben gewonnen, was de verwachting dat het een moeilijke en moeizame wedstrijd zou worden. Met slechts twee wissels op de bank, maar wel met zeer gemotiveerde spelers moest de strijd aangegaan worden. Het eerste gedeelte van de eerste helft kon  Tonegido/Kleine Sluis aardig in het spoor van US blijven. Een achterstand van 4-7 werd bijna teniet gedaan. De kleine kansjes, die we kregen werden benut en US was nogal onzorgvuldig in het afronden. US voerde bij 6-7 de druk op. Vooral balverlies van Tonegido/Kleine Sluis werd direct door US afgestraft. Vlot liepen de studenten uit naar een 6-12 voorsprong. Tonegido/Kleine Sluis schakelde een tandje bij en kon het verschil terugbrengen naar 10-13. De laatste momenten van de eerste helft was voor US. Drie aanvallen op rij werden in doelpunten omgezet en met 10-16 werd de rust bereikt. Na rust ging US vrolijk door met hun verzorgde handbal spel. In de eerste 10 minuten van de tweede helft wist Tonegido/Kleine Sluis slechts eenmaal te scoren. Dit was ver beneden ons kunnen en US vergrootte mede hierdoor de voorsprong naar 11-20. Een afstraffing lag in het verschiet. Echter de ploeg wist zich te herpakken. Bij de stand 15-22 toonde Tonegido/Kleine Sluis haar ware mentaliteit. Voor elke bal werd gevochten, het tempo ging omhoog. De verdediging kreeg steeds meer vat op het spel van US. De kansen werden benut en Tonegido/Kleine Sluis verkleinde de achterstand naar 20-22. Een heerlijke wedstrijd ontspon zich waar Tonegido/Kleine Sluis liet zien, dat zij gelijkwaardig aan US waren. US wankelde, echter Tonegido/Kleine Sluis kon bij de stand 23-25, drie minuten voor eindsignaal de aansluitende treffer niet maken. In de tegenaanval kreeg US een strafworp en Tonegido/Kleine Sluis een twee minuten tijdstraf. De wedstrijd was gespeeld, maar wel met het gevoel, dat we US het behoorlijk moeilijk hebben gemaakt. 

Gijs Bakker 9, Stefan Idema 5, Maikel Baars 3, Auke Hiemstra 3, Senne Hiemstra 2, Sebas Jellema 1, Stefan Baars 1

*****

Recreanten                     Schagen – Tonegido

Dinsdag  5 nov moesten wij om 21.00 uur spelen tegen Schagen. Op het veld hadden we 8-11 van ze gewonnen. Maar nu stond er een andere scheidsrechter in de hal en die kunnen we als geen ander een echte thuisfluiter om het zo maar te zeggen. Dus dat kon leuk worden dachten we. Het begon meteen al goed Mariska die de eerste 2 aanvallen door ging vanuit de hoek werd beide keren flink aan haar werp arm getrokken en waar daarvoor een penalty staat gaf hij beide keren niet maar kregen we een vrije bal teken van deze meneer. Niet te geloven. Na die twee rare beslissingen weet Evelien via opbouw te scoren mooi laag in het hoekje 0-1. Vervolgens scoort Schagen ook een laag balletje in de hoek 1-1. Dan wordt onze cirkelloopster Jolanda mooi aangespeeld en weet ook het net te raken 1-2. Dan krijgen we 3 doelpunten tegen en komt de stand op 4-2 te staan. Gelukkig komt Angelique in actie en gaat middendoor en scoort hoog in de hoek 4-3. Daarna volgt er een mooi tweetje van Jolanda en Evelien en laatstgenoemde komt mooi vrij voor doel 4-4. Dan weer twee doelpunten tegen 6-4. En net voor rust scoort Evelien vanuit midden weer en zo komt de ruststand op 6-5 te staan. Even rust wat we wel nodig hadden want was was het warm in de hal de kachel stond op vol vermogen wat absoluut niet ten goede kwam aan het tempo in de wedstrijd. Dan is het toch prettiger als het aan de frisse kant is in een sporthal. Maar goed er moest nog een tweede helft gespeeld worden  het nodige vocht wat we verloren hadden was weer aangevuld dus we konden er weer tegenaan. Dan gaan we slecht van start want er gaan 4 ballen bij ons het doel in 10-5. Vervolgens komt Mariska via een break vrij voor doel en scoort 10-6. En daarna gaat zij door op de hoek en scoort via tweede paal 10-7. En dan krijgen we helemaal een penalty mee en die weet Evelien mooi af te ronden via paal in doel 10-8. Dan weer een puntje tegen 11-8. Dan gaat Mariëlle mooi door via de hoek en scoort,via de benen van de keeper gaat de bal in het doel 11-9. Zo komen we toch dichterbij  we hebben een beetje haast want de klok tikt en de wedstrijd is bijna gespeeld. Dan krijgen we een penalty tegen ( totaal niet terecht ) en gelukkig weet Marianne  die heel mooi te houden. Gerechtigheid zeggen we dan maar. Dan komt Angelique mooi middendoor en wordt het 11-10. In de laatste paar secondes weet Jolanda een mooie break te spelen op Evelien en die brengt de eindstand op 11-11. Gelukkig halen we toch nog een punt uit deze bizarre wedstrijd.

Groetjes Mariska

*****

Berdos - Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 12-14

Eindstand 25-26

Tegen nieuwkomer Berdos in de hoofdklasse moest het dan gebeuren. De eerste wedstrijdpunten moesten behaald worden. Opdracht was eenvoudig. En dan uitvoeren…! Eerste 10 minuten ging de wedstrijd tot 5-5 gelijk op. Bij deze stand trok Tonegido/Kleine Sluis het initiatief naar zich toe. Verdediging zat behoorlijk dicht en aanvallend werden de opdrachten goed uitgevoerd. Soepel liep de ploeg uit via 6-10, naar een 8-13 voorsprong. Berdos liet het niet verder komen en kwam sterk terug tot 12-14 bij rust. In de rust nog eens doorgenomen, hoe er gespeeld moest worden. Tonegido/Kleine Sluis begon sterk aan de tweede helft en was duidelijk de bovenliggende partij. Via goed verdedigend werk en snelle en goed afgemaakte aanvallen, stond halverwege de tweede helft een 13-20 stand op het scorebord. Gewonnen wedstrijd zo op het eerste gezicht. Op de bank waren we toch nog niet gerust op. Dat bleek, want Berdos was in staat om aardig wat zand in het spel van Tonegido/Kleine Sluis te strooien. De ploeg ging steeds moeizamer acteren en Berdos wist nu wel de gecreëerde kansen af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis kon de kansen moeilijk af ronden en Berdos sloop steeds dichterbij. Via 20-24; 23-25 scoorde Berdos 5 seconden voor tijd de aansluitende treffer. Verder liet Tonegido/Kleine Sluis het niet komen. Tevreden met de punten, maar niet met het spel van einde eerste en tweede helft. Volgende week donderdag mogen we op herhaling. Op donderdag 14 november spelen beide ploegen tegen elkaar voor de beker. Maar eerst a.s. zondag tegen koploper US uit Amsterdam.

Gijs Bakker 7, Stefan Idema 6, Sietse Bakker 5,  Sebas Jellema 2,  Niels Borst 2,  Maikel Baars 2,  Stefan Baars 1,  Senne Hiemstra 1

*****

Tonegido dames winnen eerste zaalwedstrijd overtuigend.

Tonegido begon aan deze wedstrijd met aanvulling van 2 dames uit het tweede team, nadat Karin van Hoesel 1-0 had gezorgd, kwam ze ongelukkig ten val en kon zij gelijk niet meer verder spelen, naar later bleek was haar polsgebroken door  de val. En dit betekende gelijk een domper voor Tonegido. Wat dan ook eerste 10 minuten ook de zien was in het spel van Tonegido de concentratie was gelijk een stuk minder en het was aan de keeper van Tonegido te danken dat in deze periode Lacom net niet wist te vinden.  Na tien minuten hevond Tonegido zichzelf en met snel uit gevoerde aanvallen wisten zij de verdediging van Lacom uiteen te spelen 5-1. Lacom score bij deze stand 2-5. Tonegido ging goed en via 8-3 kwam de rust met 13-3 in voordeel van Tonegido. In de rust bleek nog eens de ernst van de blessure van Karin, en dat ze echt niet meer kon spelen En dat was weer te merken bij het begin van de tweede helft, Lacom scoorde gelijk twee keer achter elkaar 5-13. Het spel van kenmerkende niet meer de kracht van de eerste helft en hadden ook meer moeite om het net van Lacom te vinden. Echter de voorsprong was echter groot genoeg om niet meer in gevaar te komen. In het vervolg van de tweede helft werd spelbeeld er niet beter op mede door de gladde bal door zweethanden waar beide teams last van hadden. Tonegido scoorde in de tweede helft nog negen keer waar Lacom in totaal vijf doelpunten maakte in tweede helft. Eindstand 22-8 in voordeel van Tonegido. Na afloop blijdschap bij Tonegido met deze overwinning maar de domper dat zij Karin van Hoesel lange tijd moeten missen.

*****

Tonegido/Kleine Sluis - Zaanstreek

Ruststand 11-13

Eindstand 23-26

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de verloren uit wedstrijd tegen  Volendam, wilden we vandaag laten zien, dat we kunnen handballen. Echter geen moment heeft Tonegido/Kleine Sluis deze wedstrijd laten zien, wat ze kunnen. We kunnen en mogen niet tevreden zijn over de prestatie van vandaag. Tot 4-4 konden we op gelijke voet met Zaanstreek blijven. Bij 4-4 tilde Zaanstreek de stand naar 5-9 en tot kort voor rust bleef het verschil intact 9-13. In de laatste minuten van de eerste helft konden we het verschil terug brengen naar twee doelpunten. Dit gaf hoop voor de tweede helft. In de tweede helft konden we aanvankelijk tot 14-16 in het spoor van Zaanstreek blijven. Dichterbij kwamen we niet, wat Tonegido/Kleine Sluis ook probeerde. We speelden in volgende fase van de wedstrijd niet goed en Zaanstreek profiteerde via snelle overschakeling van verdediging naar aanval. De stand 14-16 werd door Zaanstreek uitgebouwd naar een riante voorsprong van 15-21. Het moet gezegd worden dat Tonegido/Kleine Sluis de wedstrijd niet opgaf en bleef knokken voor een beter resultaat. Tot twee minuten voor einde wist de ploeg het verschil terug te brengen tot 23-25, maar antwoord en laatste doelpunt was van Zaanstreek. Na twee wedstrijden nog geen resultaat behaald. De ploeg zal zeker volgende week tot het uiterste gaan om in de uitwedstrijd tegen Berdos de eerste punten van dit seizoen te behalen.

Gijs Bakker 6, Maikel Baars 5, Sietse Bakker 4, Stefan Idema 3, Stefan Baars 2, Sebas Jellema 1, Nathan Krom 1, Niels Borst 1

*****

Volendam 3 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand 16-13

Eindstand 36-24

De start van de zaal competitie is niet goed voor Tonegido/Kleine Sluis verlopen. De ploeg nam nog wel een kleine voorsprong [0-2], maar na 10 minuten had Volendam de stand omgebogen naar een 7-2 voorsprong  Tonegido/Kleine Sluis moest knokken om bij te blijven. De ploeg streed voor wat het waard was, maar kwam geen stap dichterbij. Vijf minuten voor rust was de stand 16-9 in het voordeel van de thuisploeg. Tonegido/Kleine Sluis rechtte de rug, ging beter verdedigen en de gecreëerde kansen werden keurig afgerond. De  ploeg wist de achterstand tot 3 doelpunten terug te brengen, 16-13 bij rust. Dit gaf hoop voor de tweede helft. Na rust wist Tonegido/Kleine Sluis de stand te verkleinen tot 16-14, kreeg nog enkele kansen om de aansluitende treffer te scoren, maar verzuimde om de kansen af te ronden. Volendam ging beter met de kansen om. Vijf op rij werd door er de Volendammers gescoord, eer Tonegido/Kleine Sluis het 15e doelpunt kon laten bijschrijven. De wedstrijd was gespeeld en freewheelend speelde Volendam de wedstrijd uit. Lichtpuntje in deze wedstrijd was het goede cirkelwerk van Oskar Meijer, hij scoorde 4x op fraaie wijze vanaf de cirkel. Bob Brouwer, die het team vandaag kwam versterken, speelde een zeer degelijke wedstrijd. Verdedigde goed en was aan de zijde van Tonegido/Kleine Sluis de topscoorder [6 doelpunten] van deze wedstrijd.

Bob Brouwer 6, Sietse Bakker 5, Oskar Meijer 4, Stefan Baars 3, Senne Hiemstra 3, Nathan Krom 3

*****

15 oktober           Petten – Tonegido                 recreanten

Op deze dinsdagavond vertrokken we vol goede moed naar Petten. Deze tegenstander is bekend voor ons, spelen we al jaren tegen. Ze hebben nu voor het eerst verlichting langs het veld. Voorgaande jaren kwamen ze bij ons spelen of we moesten heel vroeg spelen. Op sommige plekken van het veld was het nog wel erg donker, daar moest de gemeente nog bomen snoeien. Daar was ook het gladste stukkie van het veld te vinden. Maar oke nu over de wedstrijd. Met 2 wissels op de bank begonen we deze wedstrijd (daar zijn we ook mee geëindigd hoor). Christien heeft er zin in vandaag en gooit er in de 1e aanval en in 1e minuut al 1 laag in de benedenhoek in.  Ze heeft het afgelopen weekeinde goed naar haar zoons gekeken denk ik en het nu super nagedaan. Dit kan je veel vaker doen hoor Christien! In de krant stond dat de gebroeders Bakker samen de topscoorders van de wedstrijd van de heren. Maar Christien doet het ook even dunnetjes over. Ze scoort er in totaal deze wedstrijd  5. Dus bij de fam. Bakker hebben ze nu minimaal 3 topscoorders in één week.  Dus dat is wel een vermelding waard. Maar terug naar de wedstrijd, 0-1 door Christien. Petten maakt het meteen gelijk, 1-1. Dan gooit Silvia (nog steeds met haar vingers in een spalkje) vanaf het midden via de paal de bal erin. Toch wel een betrere plaats dan op de cirkel he Sil? Angelique gooit vanaf de opbouw hem er ook als een streep langs. Dan is Christien aan de beurt (3x). Dit brengt de stand op 3-5. Dan gaan Evelien en Mariska gezamenlijk op de break en Mariska rondt dat heel mooi af, 3-6. Dit was volgens mij ook de ruststand. Mariska lag door de nagels helemaal open, dus even de scheidsrechter ingeseind. Maar helaas was er niet veel meegedaan. Ze maakten een “aparte” opmerking dat je vnagels niet moet vijlen. Maar ja de wondjes logen er niet om. (Nu moest Mariska ook zelf wassen want er zat bloed in haar broekje) In de 2e helft wordt de wedstrijd wat onsportiever en harder. Maar gelukkig bleven we handballen en meer doelpunten scoren dan Petten. In de 2e helft scoren nog Angelique (2x), Marion, Evelien 2x en Christien ng een keer. Dit bracht de eindstand op 7-12. Na het douchen meteen naar huis, want helaas was de kantine niet open. Maar gelukkig de punten mee naar Wieringen terug.

*****

Recreanten               Tonegido – Geel Zwart

Maandag 7 okt moesten wij spelen tegen Geel-Zwart 4. Onze coach Diana had Mariska Steigstra gevraagd of ze mee wilde doen want we hadden een paar afberichten,gelukkig wilde Mariska mee doen. Toen we ons omgekleed hadden en het veld opliepen liep de tegenpartij zich ook al warm. Toen wij dat eens bekeken schrokken wij hier toch wel van,want wat bleek  er liepen meiden op het veld van zo’n jaar of 20 en wij zijn ingedeeld in een poule van 35+. Dus ja dat is best wel een groot verschil natuurlijk, maar goed de wedstrijd moest toch gespeeld worden en we maakten er maar het beste van. Al gauw komen we 0-2 achter te staan maar dan weet Evelien gelukkig te scoren via de opbouw 1-2. Dan weet geel-zwart 4x achter elkaar te scoren waardoor het 1-6 wordt. Evelien zorgt voor de 2-6 via de paal hoog in de hoek. Vervolgens gaat Angelique mooi door via de opbouw en zorgt dat de ruststand op 3-6 komt. Na een vermoeiende eerste helft waar er qua tempo flink de gang in zat met die jonge meiden hadden wij wel even onze rust nodig. Het verschil was gewoon te groot zulke meiden moeten gewoon in een hogere poule spelen. Zodra Joost fluit voor de tweede helft gaan we toch weer vol goede moed beginnen Angelique scoort mooi laag via de opbouw 4-6. We komen toch wat dichterbij maar dan gaat het mis en krijgen we de ene na de andere doelpunt om onze oren. Er worden veel braeks gelopen door ze en dan weten ze  7x achter elkaar te scoren en komt de stand op 4-13 te staan. En ja dan wordt de achterstand wel erg groot. Mariska D weet er dan nog één in te krijgen via de hoek 2e paal 5-13. En vervolgens Marion met een mooi laag balletje via de opbouw 6-13. Dan weer een tegen puntje 6-14. Angelique penalty en gooit hem er mooi in 7-14. Dan nog een braek van geel-zwart 7-15. En het laatste doelpunt is voor ons een penalty genomen door Angelique 8-15 en dat wordt dan ook de eindstand. Mariska bedankt voor het mee doen.

Groetjes  Mariska

*****

Havas 2 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand   9-11

Eindstand 18-21

Regen, regen en nog eens regen, met bakken kwam het uit de hemel! Samen geklonterd in de kantine van Havas te Almere en weinig zin om te spelen. De dames van Havas en Lotus gingen vrolijk het veld op. Dan kunnen de heren zeker niet achterblijven! Zonder warm te lopen gelijk aan de wedstrijd begonnen. Het was geen beste start voor Tonegido/Kleine Sluis. Na 10 minuten geploeter in de regen stonden we met 4-0 achter, eer Gijs het eerste doelpunt voor Tonegido/Kleine Sluis aantekende. Bij 7-3 hadden we echt in de gaten, dat stuitballetjes niet de beste speeloptie was. Snelle overgang van verdediging naar aanval en de bal kort, snel en op borst hoogte aanspelen was het juiste recept. De 7-3 werd omgebogen naar 7-8, vervolgens gelijk op [9-9], een klein eindsprintje einde eerste helft en we gingen met 9-11 de kleedkamer en de thee opzoeken. De thee smaakte goed en dit was niet goed voor Tonegido/Kleine Sluis. Havas speelde beter, nam het heft in handen en kwam op een 17-15 voorsprong. De les van de eerste helft werd weer opgepakt en uitgevoerd. Op toch wel een eenvoudige wijze werd vervolgens via snelle breaks de stand omgebogen naar een 17-21 voorsprong. Einde wedstrijd. Verdiend gewonnen met 18-21!

Gijs Bakker 6, Sietse Bakker 6,  Sebas Jelema 5,  Senne Hiemstra 3, Marijn Arends 1

*****

Bekerwedstrijd Tonegido/Kleine Sluis 1 - RKDES 1

Ruststand 15-11

Eindstand 28-24

RKDES een ploeg, waar tegen we ook in de zaalcompetitie tegen spelen. Nadeel voor RKDES, dit is de eerste wedstrijd seizoen 2013/2014. Een groot gedeelte van de selectie van Tonegido/Kleine Sluis heeft al een aantal veld wedstrijden en oefen zaal wedstrijden in de benen. Na het aarzelende begin[4-4] kwam dit in het geboden spel tot uiting. Tonegido/Kleine Sluis speelde verzorgder en wist hierdoor de stand naar 8-5 te tillen. Deze voorsprong werd op eenvoudige wijze tot de rust gehandhaafd. Na rust bleef dit tot 17-12 intact, maar tot hier en niet verder liet RKDES het niet komen. RKDES scoorde 6 maal op rij [17-18]. Tonegido/Kleine Sluis was even de weg kwijt. Het dient gezegd te worden dat de heren niet in paniek raakten, niet gingen mopperen en bleven strijden voor een omwenteling. En deze kwam. RKDES wist dus 6 op rij te scoren, maar dit kon Tonegido/Kleine Sluis ook. Er werd beter verdedigd, tempo ging omhoog en de foutjes die RKDES maakte, werden afgestraft en in doelpunten omgezet. De 17-18 werd keurig omgebogen naar een 23-18 voorsprong. Vervolgens is de wedstrijd rustig uitgespeeld en met een verdiende overwinning 28-24 gaat Tonegido/Kleine Sluis naar de volgende ronde. 

Gijs Bakker 10,  Sietse Bakker 4, Auke Hiemstra 3, Stefan Idema 3, Sebas Jellema 3, Stefan Baars 2, Nathan Krom 2, Niels Borst 1

*****

Tonegido wint van DSS.

Tonegido kreeg de opdracht mee om het goede spelpeil van verleden week door te trekken, en ook nieuwe spelpatronen uit te proberen in deze wedstrijd, Deze opdrachten bleken echter toch nog te hoog te grepen in deze fase van de competitie. DSS opende de score deze middag, Tonegido antwoordde hierop snel  met goede aanvallen naar een 4-1 voorsprong, Bij deze stand ging Tonegido de nieuwe spelpatronen uit proberen, maar door te weinig druk op de verdediging van DSS te geven kwamen deze niet de verf en verzande Tonegido in meerdere tijdspel fouten. Het gaf DSS ook de kans om weer de terug te komen naar 4-4. Tonegido schakelde teug naar het vertrouwde spelletje en via 6-5 kon men de stand uitbouwen naar 9-5 bij de rust. Na rust was het weer DSS die scoorde  9-6,  voor de Tonegido was het wel oppassen in de verdediging omdat de dames van DSS over veel meer lengte beschikten en ver vooruit moesten verdedigen. Dit lukte goed en de voorsprong liep verder uit naar 14-9 door enkele goede breaks en goede aanvallen. Tonegido scoorde in laatste fase nog 3 keer en DSS wist nog 2 x te scoren. Eindstand 17-11 voor Tonegido.

*****

Tonegido/Kleine Sluis 1 – De Blinkert 1

Ruststand 13-9

Eindstand 25-15

Zonder wisselspelers begon De Blinkert aan de wedstrijd. Tonegido/Kleine Sluis dacht dat de wedstrijd al was gewonnen, voordat het begin signaal had geklonken. De ploeg uit Haarlem begon sterk aan de wedstrijd. Zij namen een 0-3 voorsprong. De 0-3 achterstand werd moeizaam omgebogen naar een 5-3. De Blinkert bleef in het spoor van Tonegido/Kleine Sluis en bij 7-7 nam De Blinkert wederom een voorsprong. Het was allemaal uiterst moeizaam wat Tonegido/Kleine Sluis liet zien. Uiteindelijk aan het einde van de eerste helft ging het tempo omhoog en de ploeg ging met 13-9 rusten. Tweede helft ging een stuk beter. In het begin van de tweede helft werd het verschil snel met drie doelpunten vergroot. Eenvoudig werd de tweede helft uitgespeeld. Marijn Arends scoorde zijn eerste doelpunt in het eerste van Tonegido/Kleine Sluis. Niels Borst werd door het benutten van de vele break-outs top scoorder van deze wedstrijd! Komende dinsdag de beker wedstrijd in de zaal en volgende week de laatste buiten wedstrijd in Almere tegen Havas. Hierna gaan we lekker de zaal in.   

Niels Borst 8, Sietse Bakker 6,  Gijs Bakker 5, Senne Hiemstra 3, Auke Hiemstra 1, Kevin Leenders 1, Marijn Arends 1

*****

CSV/Meervogels 1 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand 15-11

Eindstand 29-24

Twee ploegen, die de tweede plaats in de veld competitie staan mochten uitmaken, wie in het spoor van alles winnaar Berdos kon blijven. Na afloop bleek CSV/Meervogels dit te zijn. Als excuus kon Tonegido/Kleine Sluis aandragen dat zij slechts met één wissel aan deze wedstrijd begonnen, maar hier had CSV/Meervogels uiteraard geen boodschap aan. Tonegido/Kleine Sluis begon ondanks de ene wissel [de tegenstander had maar liefst 5 wissels] brutaal aan de wedstrijd. De beginfase was voor ons. Na 8 minuten stond een voorsprong van 1-3 op het scorebord. Dit kon CSV/Meervogels niet op zich laten zitten. De stand werd omgebogen naar 5-3. Tot 7-6 kon Tonegido/Kleine Sluis in het spoor blijven, maar hierna vergrootte CSV/Meervogels de voorsprong tot 12-7. Met name bij balverlies van Tonegido/Kleine Sluis werd dit goed uitgebuit en afgerond. Echter de ploeg gaf niet op, bleef strijden voor wat het waard is en verkleinde vlak voor rust de achterstand naar 4 doelpunten, 15-11. Na rust was het eerste initiatief voor Tonegido/Kleine Sluis. Vervolgens was CSV/Meervogels de betere ploeg en kwam op een riante voorsprong van 19-13. Een klein debacle voor Tonegido/Kleine Sluis dreigde zich te voltrekken. Echter de ploeg bleef handballen, ging slim handballen, zocht de randen van het toelaatbare op en bracht CSV/Meervogels aan het wankelen. De achterstand werd verkleind naar 23-21. Echter verder liet CSV/Meervogels het niet komen. Tonegido/Kleine Sluis  was moegestreden en de laatste minuten waren voor de tegenstander, die via 24-22 definitief afstand namen en met de twee verdiende punten aan de haal gingen.

Sietse Bakker 9, Stefan Baars 6, Niels Borst 4, Senne Hiemstra 3, Sebas Jellema 1,Kevin Leenders 1

*****

Tonegido wint de topper van St.George.

Na het zure verlies van verleden week hadden de dames de opdracht om voor de overwinning te gaan wilden zij niet verder achterop raken bij het nog ongeslagen St.George. Het begin was echter voor St George die twee keer op voor sprong kwam en waar Tonegido gelijk weer op antwoordde 2-2.  Bij deze stand nam Tonegido het heft in handen mede gesteund door de goede verdediging en goede ingestuurde aanvallen en een geweldige portie vechtlust werd er een 5-2 opgebouwd. Bij deze stand verviel Tonegido echter weer in haar oude fout door niet de tijd te nemen voor haar aanvallen en te snel te schieten uit stilstand.  Dit gaf St George de kans om terug te komen in de wedstrijd en de stand weer gelijk te trekken 6-6. Bij deze stand hervond Tonegido zich weer en door goed uitgespeelde aanvallen de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en uit te lopen naar een 10-6 voorsprong bij de rust. Na de rust het zelfde spelbeeld waar St. George weer als eerste een doelpunt maakte 11-7. Het spel van Tonegido was echter niet zo rustig meer als in de eerste helft er werden wat meer persoonlijke foutjes gemaakt waardoor St George bij kon blijven maar door de goede Tonegido verdediging echter niet dichter bij kon komen. Tot 12-08 bleef het verschil 4 doelpunten, in de verdere fase van de wedstrijd wist Tonegide nog 6 keer te scoren naar een stand van16-10. Het slot akkoord was voor St George met 2 doelpunten eindstand 16-12. Door deze winst is Tonegido weer op gelijk hoogte met St George gekomen na deze zeer sportieve en goed handbalwedstrijd van beide kanten

Doelpuntenmakers: Myrte Kuut 3x, Desiree Wagenaar 3x, Vera Stobelaar 2x, Mandy Kaan 2x, Karin van Hoesel 2x, Marissa Slaghekke 1x, Brenda Schrier 1x, Jente de Krijger 1x en Nienke Vink 1x

*****

Dames Recreanten 1     Kleine Sluis – Tonegido

Aangezien het de vorige uitwedstrijden, een beetje raar was gegaan, hadden we deze keer Berna meegevraagd of ze wilde kijken. Natuurlijk hadden we nu een andere scheidsrechter J Ook deze wedstrijd waren we niet compleet, Mariska, Monique en Jolanda waren afwezig, maar gelukkig wilden Marissa en Sanne graag met ons meedoen. De eerste minuut raakte we al 1-0 achter, daarna maakt Evelien het gelijk, maar scoort meteen Kleine Sluis weer. Sanne zet de teller op 2-2, maar daar is Kleine Sluis weer door de benen van Marianne. Dan is het uit met de pret voor Kleine Sluis en dankzij Marissa 3x, Evelien 2x, Sanne 3x en Mariëlle 2x komt onze eindstand op 12. Zelf weet Kleine Sluis nog 4x te scoren. De eindstand is 6-12, heerlijk gewonnen, dat geeft weer een goed gevoel. Marissa en Sanne nogmaals bedankt dat jullie hebben meegedaan, anders had de stand er heel anders uitgezien!

Dames Recreanten 1 

*****

Tonegido dames verliest bij Graftdijk.

Afgelopen traden twee ongeslagen teams tegen elkaar in Graftdijk, Tonegido begon met een tegenslag in deze  vier punten wedstrijd want in warming up moest Ise de Krijger afhaken met hamstring blessure. Het werd een wedstrijd waar beide verdedigingen domineerden en de beide keepsters goede reddingen hadden. Het was Graftdijk die de score opende na 5 minuten, en Tonegido antwoordde hierop met een doelpunt. Tot 3-3 ging het gelijk op en bij stand  kon  Tonegido de stand naar 5-3 tillen door enkele goed ingestuurde aanvallen. Bij deze stand werd er ook gerust. Na de rust begon Graftdijk fel met aanvallen en wist al snel de stand gelijk te trekken naar 5-5 Bij Tonegido lukte werkelijk niets meer en de aanvallen duurden lang en werden te vaak met onnauwkeurige schoten afgerond, waar verdediging en de keeper van Graftdijk wel raad mee wisten. Ook Graftdijk had moeite het doel van Tonegido te vinden door de goede verdediging en goed keeperswerk. Het magere score verloop ging dan ook gelijk op tot 8-8. Deze stand was bereikt met nog 5 minuten te spelen, en tot 10seconden voor het einde deed Graftdijk nog een ultieme doelpoging en helaas voor Tonegido dames ging de bal door de benen van de keeper  in het doel . Eindstand 9-8 voor Graftdijk. Na afloop zure gezichten bij Tonegido want de nederlaag was niet nodig geweest als ze de tweede helft met meer overtuiging en opdrachten beter uitgevoerd hadden

******

VVW 't Fortuin 1 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand  7-10

Eindstand 20-20

Enigszins bevreesd begonnen we aan de wedstrijd. Op zaterdagavond twee oefenwedstrijden in de zaal gespeeld. Ruim na middernacht thuiskomen en dan de volgende dag de strijd aangaan tegen de winnaar van vorig jaar VVW. Ga er maar aan staan, drie wedstrijden binnen 20 uur tijd! Na afloop kon ik de spelers alleen maar complimenteren met niet alleen de veerkracht en het resultaat, maar ook hoe de wedstrijd conditioneel en tactisch gespeeld is geworden. Als de scheidsrechter de laatste actie van Sietse Bakker op waarde had beoordeeld, waren we nog in de gelegenheid geweest om de volle buit binnen te halen. De scheidsrechter beoordeelde de actie anders dan dat de spelers van Tonegido/Kleine Sluis dat deden. Jammer, maar het is niet anders. De scheidsrechter beslist! De eerste minuten waren voor VVW, Tonegido/Kleine Sluis sloot aan en de 2-0 achterstand werd omgebogen naar 2-3. Hierna ontstond een wedstrijd, waarin  vele kansen door beide ploegen werden gecreëerd. Echter beide keepers deden voortreffelijk hun werk, 10 minuten voor de wissel nam Tonegido/Kleine Sluis het initiatief. De verdediging zat potdicht en de kansen werden benut. Niels Borst op de rechterhoek verschalkte de keeper op mooie wijze. Tonegido/Kleine Sluis ging met een 7-10 voordeel rusten. In de tweede helft werd de voorsprong behouden tot 13-15, maar VVW wist op fraaie wijze dit naar 16-15 om te buigen. De ploeg had een iets mindere fase, maar toonde eveneens veerkracht. De aanvallende accenten werden veranderd en bij 17-17 nam de ploeg een voorsprong 17-19. Sietse Bakker rondde menig fraaie aanval goed af. VVW kwam weer langszij 19-19, Sebas Jellema scoorde met een lob 19-20 met nog 1 minuut op de klok. Vlak voor einde wedstrijd benutte VVW een strafworp, Sietse bakker kwam nog in scoringspositie. Tonegido/Kleine Sluis claimde een strafworp, maar zoals gemeld beoordeelde de scheidrechter de situatie anders. Een mooie pot handbal voor spelers, scheidrechters en toeschouwers, die eindigde in een gelijke stand 20-20. 

Sietse Bakker 9

Niels Borst 5

Gijs Bakker 2

Stefan Baars 2

Senne Hiemstra 1

Sebas Jellema 1


*****

18 september    recreanten Tonegido – Zwaluwen K

De wedstrijd moest eigenlijk afgelopen maandag gespeeld worden, maar toen was er nog kermis in Kolhorn. Op deze woensdag 18 september was het goed weer en goed om te handballen. Met 3 wissels begonnen we deze wedstrijd, een fantastisch publiek en moeder Mol weer voor de thee. Dit is meestal een lastige tegenstander en naarmate de wedstrijd vordert wordt het er meestal niet leuker op. We begonnen deze wedstrijd met een snel baltempo, er werd ingestart een goede dreiging ingezet. Hierdoor kon Angelique ook Mariska mooi vrij spelen op de hoek en deze gooide hem er mooi in via de 2e paal. Hierna kwam Evelien op schot en maakt er 2-0 en 3-0 van. Petra schoot vanaf het midden mooi laag in het hoekje, 4-0. Hierna kwam Marion op schot en schoot er vanaf de beide opbouwplaatsen 1 in. En dat terwijl ze altijd zegt ik kan niet op rechts hoor. Dat bracht de stand op 6-0. Evelien gaat nog op de break en maakt hem keurig af. Dit maakt de ruststand op 7-0. In deze wedstrijd stond Sylvia te keepen en niet onverdienstelijk moet ik zeggen. Ze was erg zenuwachtig maar dat was echt niet te zien. Klasse Syl !!!! Na een lekker bakkie thee begonnen we aan de 2e helft. Hier scoorden, Angelique !x, Mariëlle 3x, Evelien 1x. We kregen toch nog 3 tegendoelpunten om onze oren. Wat de stand bracht op 12-3. Als afsluiting gingen Angelique, Mariska en Evelien op de break en deze werd mooi afgemaakt door Mariska. Dit bracht de einduitslag op 13-3. Aankomende maandag op naar Kleine Sluis, kijken wat deze wedstrijd ons brengt. Petra bedankt voor het invallen, je was weer top. Voor de geblesseerden onder ons beterschap en hopen dat jullie ons binnenkort weer komen versterken.

Groetjes Angelique

*****

Tonegido/Kleine Sluis 1 – Berdos 1

Ruststand 15-15

Eindstand 29-33

Berdos een tegenstander, waar we afgelopen twee jaar niet van hebben kunnen winnen. We wisten, dat het een zware wedstrijd zou worden. Hoewel we goed van start gingen een behoorlijke voorsprong na 10 minuten hadden opgebouwd 7-2 glipte de wedstrijd toch uit onze handen. Berdos kwam steeds beter in het spel, trok de stand in evenwicht en bleef het initiatief houden. Met name met de verre uitstap hadden we grote moeite. In de tweede helft deed Berdos er een schepje bovenop en Tonegido/Kleine Sluis kon niet volgen 15-18. Het eerste kwartier van de tweede helft was niet goed, Berdos liep uit naar een 17-23 voorsprong. Dit kon Tonegido/Kleine Sluis accepteren, rechtte de rug en vocht zich terug in de wedstrijd. We wisten de achterstand te verkleinen naar 2 doelpunten, maar Berdos had klasse genoeg om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Maikel Baars 7, Sietse Bakker 6, Auke Hiemsta 5, Senne Hiemstra 5, Stefan Baars 2, Gijs Bakker 2, Oskar Meijer 1, Niels Borst 1

*****

Recreanten                Geel  Zwart – Tonegido

Na een lange zomerstop is het seizoen weer begonnen. Zo mochten wij onze eerste wedstrijd spelen tegen Geel  Zwart in  ’t Zand. Dit was het derde recreanten team en dan hebben we ook nog hun recreanten 4 in de poule zitten. Ja, dat hun recreanten teams goed  vertegenwoordigd zijn dat blijkt wel. Bij ons is het momenteel een beetje zeuren een paar geblesseerden  een paar die er tijdelijk mee stoppen en zo houden we er nog 10 over.  Op zich redden we het daar wel mee maar als je eens iets hebt dan word het krap met spelers. Gelukkig hebben we Evelien er bij gekregen om ons team te versterken, Evelien voor de tweede keer welkom in ons team. Maar goed we gaan er even goed weer voor dit seizoen want we hebben er allemaal weer erg zin in. Gelukkig was het droog en konden we om 19.00 uur met de wedstrijd beginnen. Nog maar net begonnen en al gauw een penalty tegen en die weet Marianne heel mooi te houden. Dan gooien ze een laag balletje bij ons in het doel 1-0. Dan een penalty voor ons en die komt helaas tegen de paal. Dan wordt het 2-0 de opbouwer  scoort.  Mariska scoort vanuit de r.hoek via binnenkant paal 2-1. Dan scoort Geel  Zwart 3x achter elkaar 5-1. Mariska krijgt een penalty mee en wordt genomen door Evelien en die zit 5-2. En dan scoort de tegenpartij nog net voor de rust en komt de ruststand op 6-2 te staan. Het wil niet erg  lukken , hebben ook niet erg geluk veel ballen tegen de paal en de lat. Dus de schoten moeten zuiverder op doel  komen .  Op naar de tweede helft en meteen een puntje tegen  7-2. Mariska via r.hoek weer via de tweede paal  7-3. Vervolgens is  Geel Zwart weer aan de beurt  8-3. En vervolgens gaat Evelien mooi middendoor en scoort laag 8-4. Dan 9-4. Evelien en Mariska die samen  een break lopen  en Evelien die mooi afrond 9-5. En het laatste puntje is voor Geel Zwart en zo komt de eindstand op 10-5. Helaas een verloren pot maar moet zeggen dat de tegenstander toch echt wel beter was, volgende keer beter. 

Mariska


*****

HV Blokker 1 – Tonegido/Kleine Sluis 1

Ruststand 9-17

Eindstand 16-34

Afgelopen twee seizoenen heeft Tonegido/Kleine Sluis in het veld seizoen niet van HV Blokker kunnen winnen. Enigszins bevreesd reisden we af naar Blokker. Echter deze wedstrijd kon HV Blokker geen vuist tegen Tonegido/Kleine Sluis maken. Van begin af aan werd de wedstrijd doo Tonegido/Kleine Sluis beheerst. Zowel aanvallend als verdedigend. Vooral het tweede deel van de eerste helft was sterk. Een 7-10 voorsprong werd in tien minuten tijd naar een 8-16 stand getild. Keeper Rick Idema stond een goede partij het doel te verdedigen. Na rust wist de ploeg direct tweemaal te scoren. Mocht HV Blokker nog enigszins aspiraties hebben, deze werd direct teniet gedaan. De wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld. Een terechte overwinning werd behaald. Volgende week wacht de ploeg een groter uitdaging om mede koploper Berdos proberen te verschalken.

Sietse Bakker 11,  Niels Borst 6,  Gijs Bakker 5,  Maikel Baars 5,  Auke Hiemstra 4,  Stefan Baars 3

*****

Dames Tonegido winnen gemakkelijk van Spartanen.

In deze wedstrijd waar Tonegido nog niet in gewenste opstelling kon spelen door de afwezigheid van  speelsters, maar dit gemis werd uitstekend opgevangen door 3 speelsters uit het tweede team. Tonegido begon zeer slap aan de wedstrijd en liet het initiatief aan Spartanen. Het duurde dan ook tot de zesde minuut voor Tonegido een doelpunt maakte na enkele gemiste open kansen. Spartanen kon tot  stand 4-3 bij blijven, maar door een tempo versnelling en  door het lopen van goede breaks liep Tonegido via een stand van 8-4 uit naar een ruststand van 14-5. Na de rust het zelfde spelbeeld waar Tonegido geen kind had aan Spartanen, en op de zelfde voet bleef doorgaan door middel van snelle breaks de aanval van Spartanen ver weg hield van het eigen doel. En via 21-7 werd Tonegido wat te gemakkelijk in de afronding en kon Spartanen in het laatste deel van de tweede helft ook drie keer het doel vinden. Waar Tonegido nog zes keer scoorde. En zo werd het een makkelijke middag voor Tonegido, waar helaas de nodige kansen werden gemist om de uitslag nog een hoger te laten uitvallen.

Doepunten Mandy Kaan 11x, Ilse de Krijger 5x, Marissa Slaghekke 3x, Nienke Vink 2x, Vera Hille 2x, Sanne Slaghekke 2x, Brenda Schrier 2x

*****

Tonegido dames winnen uit bij Con Zelo

In de eerste uitwedstrijd troffen de dames van Tonegido een onbekende tegenstander die ook haar eerste wedstrijd had gewonnen. Na een aftastend begin van beide kanten  mede door het natte veld, wist Con Zelo als eerste het doel te vinden. Met dit doelpunt was echter bij Con Zelo in de eerste helft het kruit op, het was Tonegido die op een goede verdediging steunde en aanvallend  met meer beweging ging spelen en heft met het maken van doelpunten in handen nam, Door enkele goede afstandsschoten en breaks liep Tonegido uit naar 6-1, Waar ook zeker vier vrije doelkansen werden gemist. Het slot akkoord was echter voor Con Zelo die net voor rust via een strafworp de stand op 2-6 bracht. Na de rust was het Con Zelo die weer als eerste scoorde, Tonegido liep in de eerste fase van de tweede helft uit naar 5-10. Maar daarna ging het volledig mis bij Tonegido er werden onnodige fouten en te snel geschoten en ook verdedigend ging het niet meer lekker, Con Zelo kon mede daardoor de terug brengen tot 8-10, daarna ging het score verloop om en om Tonegido speelde de laatste minuten uit en haalde met een  14-11 eindstand de tweede overwinning binnen in deze competitie.

Doelpunten: Karin van Hoesel 3x, Brenda Schrier 2x, Marissa Slaghekke 2x, Ilse de Krijger 2x, Mandy Kaan 2x, Evelien Vogelzang 1x, Myrthe Kuut 1x en Jente de Krijger 1x

*****

Ook dit jaar kunt u weer trainingspakken van Tonegido kopen. Nu de winter weer voor de deur staat is het lekker warm en bovendien staat het erg leuk als ieder lid van Tonegido in een en dezelfde trainingspak loopt. Mede omdat wij van Tonegido het leuk vinden dat iedereen hetzelfde trainingspak aan heeft, hebben wij de prijs zo laag mogelijk gehouden.

*****

Hierbij de kosten:

Trainingspak jeugd t/m mt 176    € 34,50

Trainingspak sr                               € 38,50

Sokken                                              €   7,50

Sporttas maat m                             € 25,00

Sweater met rits jeugd                  € 32,95

Sweater met rits sr                        € 36,95     

                

Op de achterkant van de trainingsjasjes en sweaters komt met witte letters Tonegido te staan. De broeken en tassen worden niet bedrukt. Mocht u nog vragen hebben of wilt u de pakken, tas en sweaters even willen zien kunt u contact opnemen met Marion Wittink tel: 0227 511417

Met vriendelijke sportgroet,

Sponsorcommissie HV Tonegido

*****

1-9-2013

Het nieuw samengestelde team van Tonegido dames 2 vertrekt richting 't  Zand. Op deze bewolkte zondag, overigens prima handbalweer, moesten wij helaas Sanne en Rosa missen. Zij gingen de dames 1 versterken. Niet  wetende wat wij van de tegenpartij konden verwachten, begonnen wij  rustig aan onze warming-up. De sfeer zat er goed in, we gingen als groep  voor de winst. Het beginsignaal klonk en we gingen lekker van start. Het instarten ging prima, duidelijk werd dat voor het mooie de hoekjes iets verder naar binnen moesten staan en de druk kon worden gezet. Toch  straalde het er wel van af dat het de eerste wedstrijd was waarin ons  team behoorlijk veranderd was. Het was lastig om elkaar te kunnen  vinden, elkaar blindelings kunnen aanspelen was er niet bij. Ook een aantal miscommunicaties verdedigend op de cirkel zorgden voor een aantal onnodige tegendoelpunten. Aanvallend gezien stonden we redelijk sterk, er werden mooie acties gemaakt, waarvan veel voortkwamen vanuit het instarten. Doordat er veel van positie geruild werd om ieders plaats in het team af te kunnen tasten, werd het inzetten van wissels etc. erg lastig. Voor een beginwedstrijd hielden we ons aardig staande en over de conditie van het team valt weinig te zeggen, deze was prima in orde en lag ongeveer op hetzelfde niveau als de meiden waar wij tegen speelden. We verlieten 't Zand met een nederlaag van 15-9. Ik gooi het liever op beginnersgeluk, in verband met deze eerste wedstrijd, de volgende keer kunnen we ze hebben meiden! Wij worden een goed samenwerkend team, daar valt niet over te twijfelen! Ik verheug me nu al op de volgende wedstrijd.

Roos Wigbout

*****

Tonegido dames winnen van HCV

In deze eerste veldwedstrijd traden de dames aan met een zeer jong team, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Door het stoppen van 2 dames en een zwagerschap en 2 dames nog op vakantie moest Flip Liebe een beroep op 2 dames uit het 2E team.  Het 2e team bestaat dit seizoen uit talentvolle jonge speelsters aangevuld met enkele ervaren speelsters. Tonegido begon deze wedstrijd met de basis van verleden jaar, en tot 2-3 voor HVC begon het bij Tonegido beter te lopen, er werd snel gespeeld en met goede afstandsschoten werd er een voorsprong van 7-3 genomen. Met nog 10 minuten te spelen kwam Tonegido nog op een 8-3 voorsprong. Helaas begon toen de onervarenheid mee te spelen en werd er in deze periode te gehaast en te snel geschoten en veel balverlies gaf HCV de kans om nog voor de rust terug te komen tot 8-7. Na de rust was  het HVC die als eerste een doelpunt maakte 8-8,  Tonegido voerde aanvallend druk op en ook ging de break beter lopen en liep Tonegido uit naar 15-11. Helaas brak er weer een periode van onzorgvuldigheid aan en kon HCV in de score bij blijven. HCV het het vermogen niet om dichter bij te komen omdat het conditioneel goed zat bij Tonegido.  Mede hierdoor won Tonegido verdiend met 19-14

Score  Sanne Slaghekke 7x, Ilse de Krijger 5x , Karin van Hoesel 2x, Marissa Slaghekke 2x, Mandy Kaan 2x, Brenda Schrier 1x.

SEIZOEN 2012-2013

Dames 2 van Tonegido is het nieuwe seizoen begonnen met een kampioensfeestje! Zij stonden lang aan kop samen met Hugo Girls uit Heerhugowaard, met een gelijk aantal punten maar Hugo Girls met een hoger doelgemiddelde. Totdat Hugo Girls een puntje verspeelde in hun laatste wedstrijd in juni, zodat de dames van Tonegido toch nog onverwachts hetn veldkampioenschap binnen haalden!    

Dames 2 kampioen

1 juni 2-13 - Heren Kleine Sluis/Tonegido 2 Veldkampioen!

Staand vlnr; Oscar Meijer,Tom Meerman, Niels Borst, Paul Schilder, Auke Hiemstra, coach Niels Meerman, Rick Idema. Zittend vlnr; Marijn Arends, Geert Dreuning. Ontbrekend op de foto maar deed wel mee; Martijn Waterberg. Trainer Meinte Boersma ontbreekt op de foto. De mannen van dit grote team die niet aanwezig waren; Tim Jochems, Melvin Gangelhof, Jacob Engel, Maurice Bugel, Cor Steigstra, Joost Klein, Rino Steenvoorden, Kevin Leenders.

*****

Kleine Sluis/Tonegido - De Blinkert

Ruststand 13-11 Eindstand 30-21

Deze wedstrijd was in zoverre van belang dat Kleine Sluis/Tonegido zich kon vrij spelen om niet in degradatie problemen te komen. Niet dat we ons daar echt veel zorgen om hebben gemaakt, maar de wedstrijd moet wel gespeeld en gewonnen worden. De start was vlot, na 5 minuten stond Kleine Sluis/Tonegido op een comfortabele 4-0 voorsprong. Vervolgens creëerden we vele kansen maar ronden deze niet af. Dat De Blinkert kan handballen, lieten ze vervolgens wel zien. Puntje voor puntje slopen ze dichterbij en 10 minuten voor rust was de stand in evenwicht! 8-8 gaf het scorebord aan. Kleine Sluis/Tonegido nam weer een voorsprong 10-8, maar ook dit wist De Blinkert gelijk te trekken 10-10. De ploeg zette de laatste 5 minuten van de wedstrijd aan en we gingen met 13-11 rusten. Na rust moest en ging het tempo omhoog. Vele kansen werden gecreëerd en nu wel goed afgerond. Als ploeg speelde Kleine Sluis/Tonegido een puike 2e helft en het pleit was beslecht. In ieder geval geen dregradatie zorgen voor Kleine Sluis/Tonegido. De laatste twee wedstrijden kunnen ontspannen tegen HV Blokker en CSV/Meervogels gespeeld worden.

Wessel Nijs 9
Sebas Jellema 6
Stefan Idema 4
Bob Brouwer 3
Sietse Bakker 3
Niels Rijnders 2
Auke Hiemstra 2
Senne Hiemstra 1


*****

Recreanten                         Tonegido – Kleine Sluis

Ondanks de vakantie hadden we vandaag gelukkig genoeg spelers 3 wissels op de bank. We hadden voor ons doen heel veel publiek vandaag want ja alle kinderen mochten komen kijken want ze hoefden de volgende dag niet naar school. Jelle floot vandaag onze wedstrijd. Het was een mooie maandag avond met heerlijk weer dus dat zat in ieder geval al mee. Nu op naar de wedstrijd. Al gauw staan we één punt achter de bal gaat door de benen van Marianne helaas 0-1. Maar dan maakt de tegenpartij een overtreding op Mariska en krijgen we een penalty mee Pascal die toen nog op de bank zat moest hem even nemen dus één er uit en Pascal er in en scoort mooi laag 1-1. Vervolgens loopt Pascal een breake en scoort 2-1. Dan onderschept Angelique de bal en speelt mooi samen over met Linda en die scoort 3-1. Mariëlle die vrij op de hoek komt scoort door de benen van de keeper 4-1. En dan krijgen we nog een puntje tegen 4-2. Maar Pascal weet ook weer het doel te vinden en wordt het 5-2. En vervolgens 5-3. Pascal maakt de 6-3 en gaat mooi middendoor. En dan gaat er weer zo’n akelig rot balletje door de benen bij Marianne 6-4. Dan maakt Pascal een mooi doelpunt over een muurtje 7-4. En dan krijgt de tegenpartij net voor de rust een penalty mee maar die weet Marianne heel mooi te houden en zo komt de ruststand op 7-4 te staan. Na het nuttigen van een bakje thee kunnen we weer vol goede moed aan de tweede helft beginnen hopelijk houden we de voorsprong vast. Aai meteen een doelpunt tegen 7-5. Gelukkig weet Mariëlle goed door te gaan en scoort 8-5. En Pascal via de opbouw weer een mooi laag balletje 9-5. Dan krijgt Mariska weer een penalty mee en die probeert Angelique te nemen maar helaas die zit niet. Dan gebeurt er iets akeligs op het veld Linda staat op de cirkel en komt ten val en dat klonk niet best. Het voelde aan alsof er iemand een trap van achter aan haar gaf vertelde ze. Toevallig was er een fysiotherapeut bij het andere veld naar een wedstrijd van de jongens aan het kijken en die kwam meteen en vroeg aan haar of ze nog bepaalde bewegingen kon maken met haar voet. Dat bleek niet veel te wezen dus in de rolstoel die inmiddels gebracht was werd Linda naar de bestuurskamer gebracht om dokter te bellen.( Hierover straks meer) De wedstrijd werd hervat en Angelique weet er 2 mooi achter elkaar in te gooien 11-5 waarvan één met een mooie snelle breake. Daarna missen we weer een penalty dat is toch altijd zonde. Een slingerbal van de tegenpartij en vrij op de hoek brengt de stand op 11-7. Maar de laatste goal mag Angelique op haar naam schrijven en die brengt de eindstand op 12-7. Gelukkig toch weer die 2 punten in de pocket. Nadat we na het douchen nog even wat gingen drinken in de kantine kwam moeder Truus ook nog even de kantine in en kwam vertellen wat Linda nu precies had want zij was met Linda naar de dokter gereden. Het bleek een gescheurde achillespees te zijn. De volgende dag moest ze naar het ziekenhuis en zij zit nu tot haar knie aan toe in het gips. Balen balen balen Linda wij wensen jou veel sterkte toe de komende weken.

Mariska 

*****

Recreanten                 Tonegido – Koedijk

De vorige wedstrijd raakte er helaas een speelster van ons geblesseerd Angelique B. liep een zweepslag op. Balen want Liek kan de rest van het veldseizoen wel vergeten. Dat wordt pas weer handballen in het nieuwe seizoen. Gelukkig wilde onze andere Angelique H. het weer gaan proberen zij was weer redelijk hersteld van uitgerekte enkelbanden. Dus de enkels in de tape en maar weer proberen en kijken hoe het zal gaan. Ja zo zit het de recreanten af en toe niet mee qua blessures. Koedijk staat onderaan in de poule dat zegt op zich niets, maar we kunnen toch wel zeggen dat wij vanavond toch wel het sterkere team waren. In de eerste helft wisten wij 10 doelpunten te maken en Koedijk wist 1 goal te scoren. Een minpuntje van ons was dat we ons aan het tempo van de tegenstander gingen aanpassen en dat was niet echt snel daar hebben wij nog wel eens een handje van om dat te gaan doen. Natuurlijk moet je met 3 wissels op de bank op tempo gaan lopen en dat ging de tweede helft iets beter. Na een lekker bakje thee van moeder Mol konden we weer beginnen met de tweede helft, en die verliep ook prima. Met een paar mooie breaks en een prima verdediging wisten we er nog 9 te scoren en Koedijk maakte er nog 5. Daardoor kwam de eindstand op 19-6 te staan.

Pascal 6x, Mariëlle 3x, Jolanda 2x, Angelique 4x, Christien 1x, Mariska 3x

*****

Kleine Sluis/Tonegido - Berdos

Ruststand 15-11
Eindstand 26-26


Met twee spelers van het tweede, Geert Dreuning en Auke Hiemstra, en met de spelende keeper Rick Idema heeft Kleine Sluis/Tonegido de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Begin van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na 4-4 nam Kleine Sluis/Tonegido een kleine voorsprong 7-4. Bij 11-10 was de voorsprong tot 1 doelpunt verkleind. De eindsprint in de eerste helft was goed en met de mooie stand van 15-11 werd de rust bereikt. Na rust was de eerste fase voor Kleine Sluis/Tonegido. Wessel Nijs scoorde 2x uit een break out. Maar bij de stand van 17-12 kwam Berdos sterk terug. Na tien minuten was de stand volledig in evenwicht 17-17. Het was niet onze beste fase van de wedstrijd. Kleine Sluis/Tonegido nam wel weer een kleine voorsprong, maar Berdos liet zich niet slachten. Bij de stand van 20-18 nam Berdos het initiatief over, scoorde 4x op rij. Kleine Sluis/Tonegido moest aan de bak. De ploeg zette aan, toonde karakter en de achterstand werd omgebogen naar een 26-23 voorsprong. Kleine Sluis/Tonegido had moeite om het hoofd koel te houden, ging steeds slordiger spelen. Berdos profiteerde hier optimaal van en wist twee minuten voor einde de stand weer in evenwicht te brengen. De laatste minuut was hectisch, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. 26-26 was een juiste weergave van het geboden spel.

Sietse Bakker 7
Wessel Nijs 6
Niels Rijnders 4
Auke Hiemstra 4
Sebas Jellema 3
Senne Hiemstra 1
Rick Idema 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - Volendam 3

Ruststand 16-14
Eindstand 29-28

Laatste wedstrijd van het seizoen heeft getoond, dat Tonegido/Kleine Sluis niet onverdiend bovenin de competitie heeft meegedraaid. De ploeg kwam tekort om de race met Aristos tot het einde vol te houden. Heeft VZV niet kunnen bedwingen en moeite met VLC gehad. Tegen alle andere teams heeft de ploeg goed tot zeer goed gespeeld, met attractief handbal. Dit heeft tot het mooie eindresultaat, de derde plek in seizoen 2012/2013 geleid. Een prestatie waar het team best trots op mag zijn. Volendam moest verslagen worden, om de plek van Volendam in te nemen. De ploeg ging voortvarend aan het werk en al rap stond de ploeg met 4-0 voor. Kans op 5-0 en 6-0 was aanwezig, maar door slordig afronden kwam deze stand niet op het bord. Echter Volendam liet zich niet verder in de hoek drijven. Net zo vlot, dat Tonegido/Kleine Sluis op voorsprong kwam, trok Volendam de stand via de cirkelloper weer in evenwicht. Hierna ontstond een attractieve mooie en spannende wedstrijd, waarbij Tonegido/Kleine Sluis de bovenliggende partij was. Volendam volgde op gepaste afstand, maar liet het verschil niet al te veel oplopen. Rick Idema wist in de eerste helft twee strafworpen te keren. Bij de rust van 16-14 nam Rino Steenvoorden de taak van Rick over. Ook hij stond zijn mannetje. De eerste 10 minuten van de tweede helft kon Volendam slechts 2x scoren, mede door goed keepers werk van Rino. Tonegido/Kleine Sluis verzuimde echter in de beginfase van de tweede helft echter de vele kansen, die het creëerde af te ronden. Door halverwege het tempo op te schroeven werd de afstand langzaam maar zeker verruimd. Mooie doelpunten van Stefan Baars en Sebas Jellema waren hier het gevolg van. De ploeg kwam 5 minuten voor einde wedstrijd op een voorsprong van 29-23. Tonegido/Kleine Sluis ging nu een mindere fase in. Volendam zette nog aan, maar de eindoverwinning kwam niet meer in gevaar.

Gijs Bakker 7
Wessel Nijs 6
Stefan Baars 4
Sebas Jellema 4
Nathan Krom 3
Niels Rijnders 2
Sietse Bakker 2
Senne Hiemstra 1

*****

Recreanten  Schagen – Tonegido

Onze tweede wedstrijd buiten gelukkig minder koud als vorige week,toen was het echt koud we speelden met onze fleecevesten aan. Ook de tegenpartij vond dat een goed idee. Maar nu was het te doen er stond evengoed wel een flinke bries dus eerst maar het doel kiezen dat we tegen wind hadden. Vandaag afbericht van 4 dames dus tekort spelers gelukkig wilde Lotte ons vandaag helpen waardoor we 2 wissels hadden. Dat is wel lekker voor buiten met dat koude weer moet je ook weer niet te veel wissels hebben. Vorige keer 9-9 gelijk gespeeld tegen Schagen nu stonden er toch wel wat andere dames tegenover ons. Beter of niet daar zouden we snel achter komen. Sylvia mocht het doel weer vertegenwoordigen want Marianne kon niet. De wedstrijd begon met een te zachte bal dus werd die omgeruild voor onze wedstrijdbal die vond Schagen weer te hard dus toch maar weer verder gespeeld met de bal van Schagen. Gelukkig speelden we veel beter als vorige week er zat nu veel meer snelheid in en er werden mooie doelpunten gemaakt. Er werden breaks gelopen en die werden goed aangespeeld en afgemaakt. Jolanda die cirkelloper was had het op een gegeven moment aan de stok met een speelster haar handen werden aldoor vastgehouden door een speelster van Schagen waardoor Jolanda op een gegeven moment flink geiiriteerd raakte en met haar ellebogen naar achter sloeg. Dit door de keepster van Schagen werd gezien en zij uitgemaakt werd voor idioot (waar zij wel niet mee bezig was) waren haar woorden alsof ze ik weet niet wat had gedaan. Dit woord werd haar nog menigmaal toegeroepen zelfs toen wij al weer in de verdediging stonden.Het moet toch niet gekker worden.Maar wij lieten ons niet gek maken. De verdediging zat bij ons goed dicht dat blijkt ook wel want we hadden een ruststand van 2-9. We zijn meteen door gegaan en ook de tweede helft verliep heel lekker Schagen wist bij ons nog maar één keer het net te raken en wij schoten er nog 7 in eindstand 3-16 mooie stand zou ik zeggen. Syl je hebt echt super staan keepen. Met een goed gevoel konden wij tenminste weer terugkeren naar Hippo. Lotte bedankt voor het mee doen!

Marion 1x , Christien 1x, Angelique 3x, Pascal 6x, Mariska 5x 

Mariska                                                                                                                                                                                              

*****

VVW - Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 12-12
Eindstand 28-27

Wedstrijd waarin de teams elkaar behoorlijk in evenwicht hielden. Het publiek en helaas voor ons, VVW waren de grote winnaars. Een gelijkspel zou een juiste weergave van het geboden spel zijn, maar ook de laatste minuut telt mee. Een terecht gegeven strafworp in de laatste minuut deed Tonegido/Kleine Sluis de das om. In de eerste fase van de wedstrijd ging tot 6-6 gelijk op. Vele kansen werden door beide keepers van VVW en Tonegido/Kleine Sluis uitstekend gekeerd. Tonegido/Kleine Sluis speelde in deze fase beter en nam een kleine voorsprong. Echter VVW pareerde het goede spel van Tonegido/Kleine Sluis uitstekend. Tonegido/Kleine Sluis ging slordig spelen, leed veel balverlies en er werd niet snel terug verdedigd. VVW kon de stand ombuigen naar 11-9. Maar de ploeg toonde karakter. Het vocht zich terug in de wedstrijd en in de laatste seconde van de eerste helft werd het gelijkmakende doelpunt gemaakt 12-12. Na de rust was het weer VVW die het betere van het spel had. Nam een kleine voorsprong en behield deze tot halverwege tweede helft. Bij de stand 19-16 kwam Tonegido/Kleine Sluis sterk terug en bracht de stand weer in evenwicht. Aan beide kanten werd volop strijd geleverd. Voor het publiek een genot om te zien. Bij 24-24 kam Tonegido/Kleine Sluis zowaar weer op een kleine voorsprong komen. Dit behield de ploeg tot 3 minuten voor einde wedstrijd. Bij 25-26 scoorde VVW tweemaal op rij en Tonegido/Kleine Sluis moest weer in de achtervolging. De ploeg wist nog eenmaal te scoren, maar door onjuist verdedigen, ging de bal op de stip. VVW maakte het goed af en ging met beide punten aan de haal.

Sietse Bakker 7
Wessel Nijs 5
Gijs Bakker 4
Maikel Baars 4
Niels Rijnders 2
Sebas Jellema 2
Stefan Idema 2
Senne Hiemstra 1


*****

Geelzwart- Tonegido 

3 April moesten we onze eerste buitenwedstrijd spelen ik denk dat in mijn hele handbal carrière nog nooit zo kout is geweest, de dames begonnen hier door ook met trainingsjassen en trainingsbroeken aan te spelen tijdens de wedstrijd trokken een paar bikkels van ons team hem wel weer uit, ik heb wel erg respect gehad voor mijn dames!! Het was een moeilijke wedstrijd door de kou en de zon en harde snijdende wind was het lastig om te schoren en de bal goed te zien, dat gold natuurlijk voor beide teams. De dames van Geelzwart hadden twee jonge dames in hun team die wel 7 keer mooie Breaks hadden en voor onze dames niet bij te houden waren ( ja wat wil je ook met 4 recreanten teams heb je ze gewoon voor het uitzoeken!!!) We gingen de rust in met 7- 5 achterstand nog niet eens zo slecht al zeg ik het zelf, we dachten nu even een lekker bakje warme thee te krijgen maar dat werd jammer genoeg koude Ranja maar er werd belooft na de wedstrijd voor warme thee te zorgen. We zijn maar gelijk doorgegaan anders valt het zo tegen als je weer uit de kleedkamer komt we waren nu allemaal nog een beetje opgewarmt!!! Na de rust ging het van onze kant niet zo best de enen naar de andere bal ging erin, al deden we onze best het lukte het bij ons niet de 1 zat er naast en de andere bal werd goed gehouden voor de keeper, ook krijgen we nog een penalty mee maar ook deze mag niet zitten hierdoor hebben we vandaag met 15-7 verloren een bittere pil hoor. Volgende keer maar beter dan hopen wel wel op warm weer!! Na een heerlijk warm bakje thee een warme douche genomen lekker snel naar huis om verder op te warmen ja we zijn tenslotte geen 16 meer haha!! 

Dames recreanten 1 

*****

Recreanten                                 Geel Zwart – Tonegido

Laatste wedstrijd in de zaal tegen Geel Zwart altijd een lastige tegenstander dit team stond bovenaan en had nog maar 1 wedstrijd verloren en dat was tegen DSO. Vanavond deed Mariska Steigstra weer met ons mee daar wij weer te kort spelers hadden en daardoor 2 wissels op de bank hadden. Onze keep was er niet en Sylvia was gelukkig bereid om op doel te staan. Pascal opent de wedstrijd met een vrije worp laag in de hoek 0-1. Dan komt de cirkelloopster vrij voor doel 1-1. Deze speelster moest goed in de gaten gehouden worden een gevaarlijke speelster kun je wel zeggen. Maar ook een toneelspeelster grote kreten geven op niets af om maar te proberen om de bal mee te krijgen of een penalty te krijgen. Dan een vrije worp voor Pascal mooi laag in het hoekje 1-2. Vervolgens een break voor de tegenstander 2-2. Geel Zwart die een penalty mee krijgt en die op de paal geraakt wordt. Dan weer een vrije worp en mooi genomen door Pascal 2-3. En dan een heel mooi doelpunt van Monique vanuit de hoek binnenkant paal 2-4. Vervolgens gaat Linda mooi door vanuit het midden en scoort 2-5. Dan Pascal via de opbouw door naar de cirkel 2-6. Geel Zwart scoort laag in het hoekje via de opbouw 3-6. En dit is tevens de ruststand. Totaal niet verwacht om met de rust voor te staan maar dan nog vast zien te houden want wat zal het mooi zijn om van dit team te winnen. Begin tweede helft en dan gaat er een lullig balletje in het doel bij Syl via haar knie 4-6. Mariélle mooi via tweede paal in het hoekje 4-7. Pascal die vrij op de cirkel komt en afmaakt 4-8. Dan twee doelpunten tegen en komt de stand op 6-8 te staan. En dan komt Christien via de opbouw vrij en gooit een mooie bal in het doel 6-9. Vervolgens Mariëlle via de hoek 6-10. Ondertussen moet ik wel even zeggen dat Syl als een beer staat te keepen en er hele mooie ballen uit wist te halen. Dan komt Geel Zwart toch weer even dichterbij want ze scoren 2x achter elkaar en zo wordt het ondertussen 8-10. Maar gelukkig weet Angelique ook het net weer te vinden met een mooi laag balletje 8-11. Dan geeft de scheids een penalty aan de tegenstander die er in gaat maar toch nog even door Syl wordt aangeraakt 9-11. Pascal zorgt voor ons laatste doelpunt 9-12 maar Geel Zwart krijgt dan nogmaals in de laatste minuut weer een penalty mee en rond deze af daardoor komt de eindstand op 10-12 te staan. Een spannende pot maar gelukkig gewonnen en jawel van de nummer 1. Wij zijn als derde geëindigd van een poule van 9 teams dus dat is nog helemaal niet zo verkeerd. Woensdag 3 april mogen we weer aantreden tegen dit team maar dan buiten op het veld  kijken of het ons dan ook gaat lukken we zullen zien.

Mariska 

*****

Tonegido/Kleine Sluis-RKDES

Hierbij verslag van de wedstrijd:

Ruststand 14-14
Eindstand 31-30

Dat de ene wedstrijd de andere niet is, heeft deze wedstrijd wel naar voren gebracht. In de heen wedstrijd speelde Tonegido/Kleine Sluis haar beste wedstrijd van het seizoen. RKDES werd weggespeeld. Echter RKDES kwam nu met een ander strijdplan naar Hippolytushoef! Deze wedstrijd was een kopie van de wedstrijd van vorige week tegen Zaanstreek. Met exact dezelfde score en wedstrijd verloop, echter nu in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis. Tot 6-6 gaat de wedstrijd gelijk op. Tonegido/Kleine Sluis gaat vervolgens beter spelen, het tempo gaat omhoog. De ploeg neemt een kleine voorsprong en tot 2 minuten voor einde eerste helft heeft de ploeg 4 punten voorsprong. Echter in de laatste 2 minuten werd deze voorsprong door RKDES teniet gedaan. De ploeg was even niet bij de les. Na rust is RKDES de ploeg, die het wedstrijd beeld bepaald. Zij weten als eerste te scoren. Maar Tonegido/Kleine Sluis klampt aan, al gaat het moeizaam. Bij 17-17 is het toch Tonegido/Kleine Sluis, die het initiatief naar zich toetrekt. Tonegido/Kleine Sluis komt telkens op voorsprong, maar RKDES is nooit ver weg. Echt afstand kan niet genomen worden. Ook in deze wedstrijd is het 4 minuten voor einde wedstrijd Tonegido/Kleine Sluis, die een voordelige stand van 29-26 op het score bord weet te krijgen. En ook RKDES is een ploeg, die zich er niet bij neer legt. Bij de stand 30-28 weet RKDES 20 seconden voor einde wedstrijd gelijk te trekken 30-30. Tonegido/Kleine Sluis mag nog 1 aanval opbouwen, 2 seconden voor het einde mag de ploeg een vrije worp nemen. Gijs Bakker weet op aangeven van Maikel Baars doeltreffend af te ronden. De ploeg weet op karakter deze wedstrijd winnend af te sluiten!

Wessel Nijs 8
Maikel Baars 6
Gijs Bakker 5
Stefan Baars 4
Nathan Krom 3
Sietse Bakker 2
Niels Rijnders 1
Senne Hiemstra 1
Stefan Idema 1

*****

Zaanstreek-Tonegido/Kleine Sluis

Hierbij alsnog verslag van deze wedstrijd:

Ruststand 14-19
Eindstand 31-30

Een nederlaag volkomen aan ons zelf te wijten. Bekend is, dat Zaanstreek opportunistisch speelt. Geeft niet op, houden vol en gaan altijd richting doel! Prima kwaliteiten. Is niets mis mee. Begin van de wedstrijd houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Tot 8-8 gaat het gelijk op. Tonegido/Kleine Sluis slaagt erin om 'n voorsprong van 3 punten te nemen. Zaanstreek weet dit weer rap gelijk te trekken. Toch gaat Tonegido/Kleine Sluis steeds beter spelen. De ploeg neemt weer het initiatief en bouwt de voorsprong steeds verder uit. Tonegido/Kleine Sluis gaat verdiend met 14-19 rusten. Na rust gaat de ploeg goed van start. Het 20e doelpunt wordt gemaakt. Maar Zaanstreek geeft zich niet gewonnen. Het tempo wordt omhoog geschroefd. Tonegido/Kleine Sluis heeft steeds meer moeite om het goede spel van eind eerste helft vast te houden. De ploeg gaat slordig en onrustig spelen. Zaanstreek maakt hier dankbaar gebruik van en bij 22-22 is de stand weer in evenwicht. Tonegido/Kleine Sluis laat het er niet bij zitten en komt weer in haar ritme. Vier minuten voor einde wedstrijd heeft de ploeg weer een kleine voorsprong opgebouwd, 26-29. De wedstrijd rustig uitspelen en de punten zijn binnen, zou je denken. Maar Zaanstreek had andere bedoelingen. Elke aanval weet de ploeg doeltreffend af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis kan hier slechts 1 doelpunt tegenover stellen. De wedstrijd wordt verloren met 31-30. De ploeg was niet in staat om het
spel van Zaanstreek voldoende te ontregelen.

Sietse Bakker 8
Gijs Bakker 7
Wessel Nijs 5
Maikel Baars 3
Niels Rijnders 3
Sebas Jellema 2
Bob Brouwer 1
Stefan Idema 1

*****

Recreanten                               Tonegido – Hugo Girls

Deze wedstrijd hadden wij weer tekort speelsters, gelukkig wilde Mariska Steigstra van Dames 2  mee doen met ons. Als het goed is hebben we straks met de veldwedstrijden weer wat meer speelsters terug van langdurige blessures. Marion en Jolanda gaan het dan weer proberen en Angelique H is nog even afwachten want zij is herstellende van uitgerekte enkelbanden. Hopelijk zien we haar ook weer snel op het veld terug. Maar dat is nog even afwachten. Gert Prins floot vanavond deze wedstrijd. Angelique van start via de opbouw 1-0. Vervolgens Pascal 2-0. Dan een lullig balletje door Marianne haar benen 2-1. Vervolgens krijgt Angelique een penalty mee en maakt deze mooi af 3-1. Dan scoort Pascal 2x achter elkaar 5-1. En vervolgens weet Linda mooi door te gaan 6-1. Dan scoort Hugo Girls nog 2x en zo komt de ruststand op 6-3 te staan. Na de rust gaat Mariska D door op de r. hoek en scoort via de tweede paal 7-3. Dan weer een puntje tegen 7-4. Vervolgens Mariska D weer via de r. hoek tweede paal 8-4. Dan weet Linda mooi door te gaan via de cirkel 9-4. En Pascal scoort een mooie goal vanuit de loop 10-4. Hugo Girls scoort 10-5. De 11-5 wordt gemaakt door Pascal. Dan komt de opbouw van de tegenpartij geheel vrij voor doel 11-6. Er werd even niet goed met elkaar gesproken. Dan krijgt Mariëlle een penalty mee en mist deze, maar deze wordt weer mooi opgevangen door haar en scoort alsnog 12-6. Daarna wordt Linda erg vast gehouden maar gaat goed door en scoort 13-6. Tegenpartij komt weer vrij voor doel en scoren vanuit de hoek 13-7. Pascal maakt 14-7 via de opbouw laag in het hoekje. Dan krijgen we nog één puntje tegen 14-8. Daarna gaat Mariëlle op de break en word mooi aangespeeld door Pascal 15-8. En de laatste goal maakt Pascal en zo komt de eindstand op 16-8 te staan. Een mooie uitslag zou ik zeggen. Mariska bedankt voor het mee doen.

Groetjes Mariska    

*****

Tonegido/Kleine Sluis 1 - US 1

Ruststand 10-14
Eindstand 31-28

Weer een wedstrijd om de tweede plaats. De eerste plaats is onbereikbaar geworden. Maar om de 2e wordt hevig gevochten. Of de plaats uiteindelijk wat oplevert weet niemand, maar Tonegido/Kleine Sluis wil graag 2e worden. US stond 1 plaats lager in de ranglijst, met 1 punt minder. Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Amsterdam 0-2. Vervolgens was het Stefan Idema, die op solistische wijze en persoonlijke titel Tonegido/Kleine Sluis op een 5-2 voorsprong bracht. Vier van de vijf doelpunten waren van zijn hand. Echter de ploeg volgde niet zijn goede voorbeeld. US boog de stand om naar een 7-9 voorsprong. Tonegido/Kleine Sluis speelde nerveus en slordig. Er werd hard gewerkt, maar was danig onder de indruk van het harde fysieke spel van de Amsterdammers. Toch kon Tonegido/Kleine Sluis weer aansluiten 10-10. Drie minuten voor einde eerste helft (10-12) raakte een van de scheidsrechters geblesseerd. John Schneider moest opgeven. Gelukkig voor zijn kompaan Mark v.d. Leest was als altijd redder in nood Annie Kaagman op de tribune aanwezig. Zij nam het over en heeft het resterende deel van de wedstrijd samen met Mark gefloten. Tonegido/Kleine Sluis was niet bij de les en US kon nog tweemaal scoren eer de rust was bereikt. Na rust een beter Tonegido/Kleine Sluis. US bleef de grenzen van het fysieke spel opzoeken. Echter Tonegido/Kleine Sluis liet dit niet meer op zijn beloop en ging ook harder spelen. Het werd een fysieke strijd, waarbij, dat moet gezegd worden, nimmer de grenzen door geen van de aanwezige handballers werd overschreden. Tonegido/Kleine Sluis kon de achterstand verkleinen tot 12-14. Echter via 14-16 was halverwege de tweede helft het verschil weer 4 doelpunten 17-21. Tonegido/Kleine Sluis speelde wel steeds beter en kreeg grip op US. US had veel van zijn krachten gebruikt, raakte in conditionele problemen. Bovendien moest de ploeg steeds vaker aan de noodrem trekken, wat meerdere tijdstraffen opleverden. Waar Gijs Bakker in de eerste helft niet thuis gaf (geen doelpunt gescoord), speelde hij een meer dan verdienstelijke tweede helft. Verdedigde goed en verzaakte in de aanval niet meer. Was dreigend aanwezig, scoorde veelvuldig en stelde ook zijn teamgenoten regelmatig in de gelegenheid om af te ronden. Ook liep de overgang van verdediging naar aanval goed. Bob Brouwer wist in de slotfase 3x op deze wijze te scoren. De 17-21 werd verkleind naar 20-22. Hierna was Tonegido/Kleine Sluis die de lakens uitdeelde. Vier doelpunten op rij en de achterstand was omgebogen in een voorsprong. Nog eenmaal kon US het verschil tot 1 punt terugbrengen, maar hierna werd de wedstrijd geconcentreerd uitgespeeld. Tonegido/Kleine
Sluis staat na deze overwinning samen met Volendam op de tweede plaats. Laatste wedstrijd van het seizoen is tegen Volendam. Maar eerst volgende week op naar Zaanstreek.

Gijs Bakker 8
Sietse Bakker 8
Wessel Nijs 5
Stefan Idema 4
Bob Brouwer 3
Niels Rijnders 1
Maikel Baars 1
Nathan Krom 1
 

*****

Recreanten                Kleine Sluis – Tonegido

Deze wedstrijd hadden we tekort spelers dus Anna gevraagd of ze mee wilde doen en dat is gelukkig nooit een probleem als we haar vragen. Ook Linda deed mee wat wij niet wisten is dat ze zich stiekem had opgegeven bij Fanja ze had nog geen spelerspasje maar wel een nummer zodat ze mee mocht doen. Tot nu toe had ze alleen de thuiswedstrijden nog mee gedaan. Maar vanaf nu staat ze zowel uit als thuis in het veld welkom terug Linda,wij vinden het allemaal leuk dat je het weer wilt proberen bij ons. Nou dan nu naar de wedstrijd waar wij in ‘’t Zand  altijd dezelfde scheidsrechter hebben en wat voor een. Deze scheids hebben we altijd tegen wat we ook doen alles wordt afgekeurd en de gele kaarten en 2 minuten geven daar zit ze ook niet mee. Het is alle keren weer raak. Je weet dat je je mond moet houden tegen een scheids maar op een gegeven moment is dat haast niet meer te doen. Ik kan over deze wedstrijd dan ook heel kort zijn. We hadden een ruststand van 4-6. En een eindstand van 7-9 winst gelukkig! Waar bij ons een aantal 2 min vielen en gele kaarten. En dan nog niet te vergeten hoe je aangesproken wordt als je volgens de scheids een overtreding maakte. Kleine Sluis kreeg 1 gele kaart en die werd gegeven op een moment dat 2 spelers het met elkaar aan de stok kregen in de verdediging. Ze zei dat ze niet gezien had wat er was gebeurd dus gaf ze maar 2 gele kaarten !!??  En Anna kreeg een waarschuwing die mocht niet eens meer met haar armen naar voren verdedigen, wat is dit nou moet je ze dan gewoon maar voorbij laten gaan? Nou Anna we hadden van te voren niets teveel gezegd he? Je word weer bedankt voor het mee doen.                                                                      

Marielle 1x,Mariska 2x,Angelique 2x,Pascal 4x

*****

Tonegido/Kleine Sluis - Hercules 3 

Ruststand 13-10
Eindstand 30-23

Op papier een eenvoudige wedstrijd, maar de praktijk is vaak anders. Van onderschatting was geen sprake, ondanks de grote uitslag in de uitwedstrijd (15-32). Aanvankelijk startte de ploeg voortvarend en nam een kleine voorsprong 3-1. De ervaren mannen van Hercules lieten zien dat zij echt wel kunnen handballen. Zij klampten aan en Tonegido/Kleine Sluis ging mee in het trage tempo van Hercules. Tot 5 minuten voor rust bleef de stand in evenwicht 8-8. Tonegido/Kleine Sluis zette toch even aan en kon met een kleine voorsprong rusten. Na rust nam Tonegido/Kleine Sluis het initiatief. Er werd goed verdedigd, aanvallen werden beter opgezet en het tempo ging omhoog. Niet dat het verschil direct gemaakt worden, maar Tonegido/Kleine Sluis dicteerde de wedstrijd. De ploeg liet zien, dat zij de betere in het veld waren. Het verschil kon niet direct gemaakt worden. Na ruim een kwartier in de tweede helft, werd de stand 23-18 rap vergroot naar 28-19 en punten waren veilig gesteld. Opmerkelijk was de terugkeer van Nathan Krom. Begin januari liep Nathan een behoorlijke enkelblessure op in de wedstrijd tegen VVW. Vandaag speelde hij een zeer verdienstelijke wedstrijd en liep als topscoorder van het veld.

Nathan Krom 7
Gijs Bakker 7
Wessel Nijs 6
Sietse Bakker 5
Stefan Baars 2
Stefan Idema 2
Kevin Leenders 1
 

*****

Foto's Aristos - Tonegido/Kleine Sluis

http://www.flickr.com/photos/hogervp/sets/72157632841450395/show/

https://picasaweb.google.com/109095197872547178981/Heren2Tonegido

*****

Aristos - Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 13-14
Eindstand 29-19

Wat een mooie en spannende wedstrijd had kunnen zijn, is voor Tonegido/Kleine Sluis op een deceptie uitgelopen.
De ploeg was in de tweede helft geen schim meer, van wat de ploeg in de eerste helft had vertoond. Een enorme teleurstelling voor de ploeg en ruim honderd supporters, die uit de Kop van Noord-Holland naar Amsterdam waren afgereisd om de ploeg te ondersteunen. Aanvankelijk deed Tonegido/Kleine Sluis goed mee. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Tonegido/Kleine Sluis was zelfs iets beter dan Aristos. Na 10 minuten stond een 4-2 stand op het bord. Deze werd omgebogen in een 4-5 voorsprong. Door vlot te combineren, goed af te ronden o.a aan de cirkel door Maikel Baars en stevig verdedigen werd de rust via de tussenstand van 7-10 met 1 doelpunt voorsprong bereikt. Tonegido/Kleine Sluis dicteerde de wedstrijd. Het publiek kreeg echter in de tweede helft een totaal andere wedstrijd te zien. Tonegido/Kleine Sluis was zoals reeds gezegd geen schim meer van de ploeg die de eerste helft had geacteerd. De eerste paar minuten kon de ploeg Aristos nog volgen. Echter na 6 minuten had Aristos de stand in een 18-15 voorsprong omgebogen, de wedstrijd was gespeeld! Tonegido/Kleine Sluis kon nog het 16e doelpunt maken en vervolgens was de ploeg de weg kwijt. Aristos had de verdediging goed gesloten en de ballen, die nog richting doel gingen werden uitstekend gepareerd door de keeper van Aristos. Ook verdedigend liet de ploeg heel wat steken vallen, Aristos kon de stand 19-16 eenvoudig vergroten naar een 27-16 voorsprong, voordat Tonegido/Kleine Sluis de 17e treffer kon laten aantekenen. Teleurgesteld over het eigen vertoonde spelpeil werd de wedstrijd met een groot verschil beëindigd.
Tonegido/Kleine Sluis wil de meegereisde supporters bedanken voor de ondersteuning die wij van hen hebben ondervonden. Wij vinden het alleen zeer jammer, dat we het vertoonde spel van de eerste helft, in het vervolgdeel niet hebben kunnen laten zien.

Sietse Bakker 5
Maikel Baars 4
Wessel Nis 3
Gijs Bakker 2
Bob Brouwer 2
Stefan Baars 2
Stefan Idema 1
 
******
 

Tonegido/Kleine Sluis 1 - VLC 1 Ruststand 11-13 Eindstand 23-23

Tonegido/Kleine Sluis had wat recht te zetten. In de heen wedstrijd werd de ploeg weggezet door VLC. We kwamen er niet aan te pas en verloren de wedstrijd kansloos. Dat mocht niet nog 'n keer plaats vinden. Heeft ook niet plaats gevonden, maar we stapten toch niet geheel tevreden van het veld. Wel was de wedstrijd zeker de moeite waard om te bezichtigen. De laatste minuut had alles in zich om lang over na te praten. Tonegido/Kleine Sluis begon voortvarend aan de wedstrijd en de ploeg liep soepel weg naar een 6-3 voorsprong. VLC moest even op gang komen, wist de achterstand om te zetten in een voorsprong. Deze voorsprong behield VLC tot 6 minuten voor einde wedstrijd! Beide ploegen hielden elkaar stevig in de greep. VLC kon niet echt het verschil maken, vele doelpogingen werden keurig gepareerd in het begin door Rick Idema. In de tweede helft deed Rino van Steenvoorden het niet minder. VLC had in Marco Ton een zeer gevaarlijke schutter, die moeilijk af te stoppen was. Bovendien scoorde Marco ook alle strafworpen, die VLC kreeg toebedeeld. Tonegido/Kleine Sluis had zoals gezegd moeite om in het spoor van VLC te blijven. Omschakeling en opbouw ging niet op volle snelheid. Bovendien en dat was eigenlijk wel het belangrijkste, werden de gecreëerde kansen onvoldoende benut. Er stond nog 6 minuten op de klok en Tonegido/Kleine Sluis keek tegen een 17-20 achterstand. We gingen wel steeds beter spelen, het tempo ging omhoog, VLC had nu moeite om dit te volgen. Binnen 1 minuut wist de ploeg de stand gelijk te trekken en vanaf dit moment was Tonegido/Kleine Sluis de ploeg, die het initiatief nam. De laatste minuut ging in, stand was gelijk en Tonegido/Kleine Sluis speelde door een tijdstraf in ondertal. Echter de ploeg bleef aanvallend spelen en 12 seconden voor einde wedstrijd kreeg Tonegido/Kleine Sluis een strafworp toegekend. Na twee eerdere gemiste strafworpen, scoorde Sebas Jellema het 23ste doelpunt. VLC zette onmiddellijk aan en wist in de slot seconde de gelijkmaker te noteren. Tonegido/Kleine Sluis mocht het zich aanrekenen, dat de voorsprong in de slotseconden niet wist te behouden.

Wessel Nijs 5
Sietse Bakker 5
Stefan Baars 3
Maikel Baars 3
Sebas Jellema 2
Bob Brouwer 2
Niels Rijnders 2
Stefan Idema 1

*****

Recreanten              Niedorp - Tonegido

Donderdag  7 februari ’13 moesten wij spelen tegen Niedorp in de Niedorphal in Winkel. Zo ruim als we in de wissels zitten gingen we deze avond met 2 wissels weg. Thuis hadden we 14-4  van ze gewonnen, maar goed dat zegt niks. Eerst maar eens zien hoe wij weer in ons spel zitten en zo ook de tegenpartij. Het was behoorlijk warm in de sporthal en dat is nooit echt prettig. Dat is vaak heel vermoeiend dus maar vaker wisselen om de snelheid er in te houden. Pascal scoort in de eerste minuut de 0-1 vanuit de opbouw laag in de hoek,en vervolgens nog 1 vanaf dezelfde positie 0-2. Dan gaat Niedorp middendoor en scoort 1-2. Vervolgens Pascal via opbouw 1-3. Weer 1 via onze opbouw een balletje bij Marianne in het doel 2-3. Dan gaat Mariska via r.hoek door word wel aan haar arm vast gehouden maar gaat door en scoort 2-4. Pascal middendoor via cirkel draait zich om en doelpunt 2-5. Dan wordt er een overtreding door Niedorp gemaakt en krijgen wij een penalty mee Pascal benut deze goed en zorgt voor de 2-6. Dan komt Niedorp via de hoek en scoort 3-6. En Pascal zorgt voor de ruststand die dan op 3-7 komt te staan. Een mooie stand maar eigenlijk hadden het er meer moeten zijn er waren toch wel veel schoten over en naast het doel. Dus tweede helft er flink tegenaan. Onze verdediging zat toen onwijs goed dicht en dat blijkt ook wel want Niedorp heeft ook helemaal niet meer gescoort en bij ons liep het als een trein. Angelique B komt vrij op de cirkel en scoort 3-8. Dan een vrije worp genomen door Angelique B en het wordt 3-9. Vervolgens pascal 2x middendoor 3-11. Angelique B maakt de 3-12. En Mariska scoort via de cirkel laag in het hoekje 3-13. Dan komt Angelique H 2x  in actie gaat middendoor en scoort hoog in het hoekje 3-15. Pascal nog een keer 3-16 hoog in de hoek. Mariska 3-17  vanuit het hoekje tweede paal. En dan vervolgens een break van Mariska  via hoek tweede paal 3-18. En als laatste word Mariska mooi aangespeeld door Angelique B en gooit over de keeper heen doordat ze ver uit haar doel kwam 3-19. En dit was tevens de einduitslag. Tweede helft hebben we het met 1 wissel moeten doen doordat Sylvia geblesseerd raakte aan haar voet. Syl hopelijk valt het mee en ben je er volgende week wel bij. Na het douchen nog even wat gedronken in de kantine en om 22.45 uur weer richting huis.

Groetjes Mariska

******

hallo Tonegido vrienden,

Jullie hebben allemaal waarschijnlijk het bericht van Nathan Krom gelezen ivm het bijwonen van de wedstrijd op zaterdag 23 februari Tonegdio tegen Aristos/DSS. De mannen van heren 1 zouden het geweldig vinden als vrienden, familie of natuurlijk de supporters hierbij tijdens deze en andere uitwedstrijden ook aanwezig kunnen zijn. Ik zelf ben bezig geweest met busmaatschappijen hier in de buurt .... Nu is het zo dat we een bus hebben weten te regelen waarmee je voor 7 euro heen en terug kan naar deze wedstrijd in Amsterdam, we willen dit gaan opzetten en voor de andere uit wedstrijden ook laten gelden de prijzen horen jullie dan. Deze bus heeft 47 plaatsen. Graag hoor ik wie graag mee wil vertrek is 18.00 vanaf de sporthal in Hippolytushoef. Je kunt je opgegeven op e.klokgieters@quicknet.nl graag je naam en het aantal kaarten hierbij vermelden. We horen veel positieve geluiden dus geef je snel op want VOL = VOL... Betalen doen we contant bij de bus, zouden jullie gepast geld mee willen nemen.

Groetjes Engelien Klokgieters

*****

HV Blokker - Tonegido/Kleine Sluis


Ruststand 11-17
Eindstand 25-33

Op papier een niet al te lastige wedstrijd. HV Blokker bungelt de gehele competitie al onderaan. HV Blokker heeft tot op heden 1 wedstrijd gewonnen en dat wil Tonegido/Kleine Sluis graag zo houden. Het gevaar van onderschatting ligt dan op de loer, maar daar heeft de ploeg zich tegen gewapend. Tonegido/Kleine Sluis nam een kleine voorsprong 4-7. HV Blokker wist door goed aanvallend spel de stand na ruim een kwart van de wedstrijd gespeeld te hebben de stand in evenwicht te brengen 8-8. Hierna verhoogde Tonegido/Kleine Sluis het tempo en bij 10-12 werd de stand eenvoudig vergroot naar 10-16. Voor rust scoorden beide ploegen nog eenmaal. De tweede helft bracht eenzelfde beeld. HV Blokker scoorde regelmatig, maar Tonegido/Kleine Sluis zorgde dat vanuit de snelle overschakeling van verdediging naar aanval direct weer gescoord werd. De ploeg kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Tonegido/Kleine Sluis behaalde een eenvoudige overwinning. Een weekje rust ivm carnaval en dan wacht VLC uit Noord-Scharwoude.

Sietse Bakker 10
Wessel Nijs 5
Stefan Baars 5
Senne Hiemstra 3
Niels Rijnders 3
Gijs Bakker 3
Sebas Jellema 2
Bob Brouwer 2


*****

Recreanten             Petten – Tonegido

Vandaag konden we weer aantreden tegen de dames van Petten. Met 2 wissels gingen we richting  Schagerbrug. Eenmaal omgekleed te zijn en de warming up hadden gedaan konden we beginnen met de wedstrijd. Al gauw stonden we met 1-0 achter. Maar niet veel later kwam Angelique B middendoor en scoort hoog in de hoek 1-1. En vervolgens scoort ze daarna weer zelfde positie 1-2. Dan weet Petten het doel weer te vinden en wordt het gelijk 2-2. Angelique zit lekker in de wedstrijd en scoort weer 2-3. Daarna gaat het een tijdje niet lekker met ons want de opbouwer van Petten weet dan 5x te scoren en komt de stand op 7-3 te staan. Toen leek het ons verstandig om mandekking te geven op de opbouwer zodat die niet veel kansen meer zou krijgen. Gelukkig komt dan Angelique H in actie en scoort 7-4. Dan word het 8-4. En net voor rust scoort Pascal 2x en dan staat de ruststand op 8-6. We moeten er tweede helft dus nog flink aan trekken om met die 2 punten naar huis te kunnen gaan. Doordat we de opbouwer mandekking gaven ging deze persoon naar de cirkel toe en kwam zij aan scoren niet meer echt toe en moesten wij wel zes nul gaan verdedigen. Maar dat ging ons goed af. Angelique B scoort de bal gaat via de keeper het doel in 8-7. Dan brengt Angelique H ons op een gelijke stand ze scoort door mooi vrij voor doel te komen 8-8. Dan gaat er een lullig balletje bij Marianne in het doel via haar knie 9-8. Vervolgens weer een gelijkmaker van Angelique B via de opbouw 9-9. Dan weer een puntje voor petten 10-9. En zo gaat het om en om het blijft spannend. Pascal gaat binnendoor en het word 10-10. Vervolgens 11-10 voor petten. En daarna gaat het bij ons pas echt lekker de verdediging zit heel goed dicht ze komen niet meer aan scoren toe maar wij wel. Mariska loopt vanuit de r. hoek naar de cirkel en komt vrij voor doel en scoort 11-11. Dan Angelique H vrij op de opbouw 11-12. Ook Angelique B wil nog even middendoor gaan en dat pakt weer goed uit 11-13. Pascal weet de 11-14 nog te scoren en in de laatste secondes komt Mariska via de cirkel vrij voor doel en komt de eindstand op 11-15. Door een goede tweede helft te hebben gespeeld  waren we toch mooi teruggekomen en zodoende waren de 2 punten dik verdiend. Mariélle die jarig was geweest had nog lekkere koeken en een appeltaartje mee en dachten dat in de kantine even lekker te gaan nuttigen. Maar helaas de kantine was gesloten L dus dan maar op de gang ons taartje/koekje opeten. Mariélle het smaakte ons evengoed erg lekker.

Groetjes Mariska


*****

Tonegido/Kleine Sluis - VZV Ruststand 16-11 Eindstand 26-28

Tonegido/Kleine Sluis heeft de kraker tegen VZV niet kunnen winnen. De achterstand is hierdoor op koploper Aristos vergroot. Aanvankelijk had Tonegido/Kleine Sluis het betere van het spel, zelfs tot diep in de tweede helft. De ploeg had echter moeite met het vastzetten van Gijs Bakker. Door de vele tijdstraffen moesten Stefan Baars en Wessel Nijs de laatste 10 minuten van de wedstrijd het veld verlaten en speelden niet meer mee. Dit bevorderde het spelpeil van Tonegido/Kleine Sluis bepaald niet. De eerste 20 minuten van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bij 8-8 nam Tonegido/Kleine Sluis het initiatief. Door goed verdedigend werk en snelle overschakeling van verdediging naar aanval liep de ploeg uit naar een verdienstelijke en terechte voorsprong bij rust van 16-11. Wel liep de ploeg tegen een aantal onnodige tijdstraffen op, welke in vervolg van de wedstrijd de ploeg behoorlijk opbrak. Na rust zette Tonegido/Kleine Sluis het goede spel voort. Soepel liep de ploeg uit naar een 18-12 voorsprong en Rick Idema stond wederom het doel goed te verdedigen. Uiteraard nam VZV geen genoegen met deze stand. Veranderde haar verdediging door Gijs Bakker vast te zetten. VZV wist 3 maal op rij te scoren. Onrust sloop in de ploeg. De taken werden niet meer goed uitgevoerd. Toch bleef Tonegido/Kleine Sluis het initiatief houden. Tot 10 minuten voor tijd en bij de stand 21-16 was er nog niet veel aan de hand. Echter omdat de ploeg haar verdedigende werk niet meer goed uitvoerde liep de ploeg tegen vele tijdstraffen op. Regelmatig stond de ploeg in ondertal. VZV profiteerde hier optimaal van kwam drie minuten voor einde wedstrijd op gelijke hoogte 25-25 en wist in de slotfase de overwinning binnen te halen. Ontevreden over het eind resultaat verliet Tonegido/Kleine Sluis het veld.

Sietse Bakker 9
Gijs Bakker 5
Wessel Nijs 4
Maikel Baars 4
Sebas Jellema 1
Bob Brouwer 1
Stefan Idema 1
Senne Hiemstra 1

*****

CSV/Meervogels 2 - Tonegido/Kleine Sluis 1 Ruststand 10-17 Eindstand 24-33

Een eenvoudige overwinning is behaald op CSV/Meervogels. Vooraf had ik zeker enige bezorgdheid omtrent deze wedstrijd. Indien enkele spelers en de keeper de wedstrijd van hun leven spelen, kunnen ze je het nl knap moeilijk maken. Begin eerste helft was het CSV/Meervogels die het voortouw nam. Via een 2-2 tussenstand had CSV/Meervogels na een tien minuten een 5-3 voorsprong had genomen. Tonegido/Kleine Sluis speelde in deze fase slordig.  Te gehaast, veel balverlies en niet goed afronden, zorgden dat we in de eerste 10 minuten slechts 3 doelpunten maakten. Aan de wedstrijd was wel af te lezen, dat we ons niet al te veel zorgen dienden te maken. Het tempo ging omhoog, balvastheid was beter en de kansen werden nu wel benut. In 5 minuten tijd werd de achterstand omgebogen in een 5-10 voorsprong. Wedstrijd was gespeeld! Via 8-14 werd een comfortabele ruststand van 10-17 bereikt.

In de tweede helft kende Tonegido/Kleine Sluis totaal geen moeite meer met CSV/Meervogels. Het verschil is nooit kleiner geweest dan 6 doelpunten.  Met enige regelmaat werd de voorsprong vergroot om tot de uiteindelijke
24-33 eindstand te komen. Verdienstelijk om te noemen is het debuut van Auke Hiemstra. Auke scoorde 2x. De jarige Maikel Baars mocht het laatste doelpunt voor Tonegido/Kleine Sluis aantekenen. Volgende week wacht een zwaardere tegenstander ons op. VZV komt op bezoek.

Gijs Bakker 7
Sietse Bakker 7
Wessel Nijs 6
Maikel Baars 5
Stefan Idema 3
Bob Brouwer 2
Auke Hiemstra 2
Niels Rijnders 1

*****

Volendam 3 - Tonegido/Kleine Sluis 1

Verslag van de wedstrijd Volendam 3 - Tonegido/Kleine Sluis 1 Ruststand 17-14 Eindstand 29-33

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op. Tot 4-4 was de wedstrijd in evenwicht, beide ploegen hadden om en om 'n voorsprong genomen. Bij deze stand raakte Tonegido/Kleine Sluis de draad kwijt. De ploeg kon het 5e doelpunt scoren bij 7-5, maar daarna liep Volendam gemakkelijk weg naar een 11-6 stand. Tonegido/Kleine Sluis speelde niet goed, het spel was beneden peil wat de ploeg de laatste weken had getoond. Verdediging liet te wensen over, overgang van verdediging naar aanval vond niet op snelheid plaats en in de aanval lag het tempo te laag. Niet verwonderlijk dat Volendam op een eenvoudige wijze de 6 punten voorsprong tot 14-8 kon behouden. Bij deze stand ging het tempo bij Tonegido/Kleine Sluis omhoog en vlot werd de achterstand tot 2 punten verkleind. Echter Volendam liet zien, dat ze ervaring genoeg hebben. De voorsprong werd weer eenvoudig vergroot tot 17-13.In de slotseconde van de eerste helft scoorde Sietse Bakker nog eenmaal namens Tonegido/Kleine Sluis, maar erg best was het beslist niet. Na de rust tapte de ploeg uit een ander vaatje. Tonegido/Kleine Sluis nam het initiatief, speelde een hoger tempo en al vlot was de achterstand ongedaan gemaakt. De stand 18-16 werd keurig omgebogen in een 18-20 voorsprong. Vanaf dat moment dicteerde Tonegido/Kleine Sluis het spel. Echter de ploeg kon ondanks het goede spel van een ieder, maar met name van Gijs Bakker niet echt duidelijk afstand nemen. Volendam kon zelfs nog eenmaal op gelijke hoogte komen [24-24]. Tonegido/Kleine Sluis nam weer een voorsprong en in de laatste  minuten kon de ploeg de wedstrijd naar zich toetrekken. Een verdiende overwinning en door dit resultaat en het verlies van VVW staat de ploeg nu alleen tweede, met 2 punten achterstand in de competitie, die nu halfweg is.

Op naar CSV/Meervogels, komende zaterdag te Castricum.

Gijs Bakker 7
Sietse Bakker 7
Maikel Baars 5
Wessel Nijs 5
Stefan Idema 5
Stefan Baars 3
Bob Brouwer 1

*****

10 januari 2013  Recreanten Tonegido – Geel Zwart

Onze 1e wedstrijd in het nieuwe jaar voorspelde een spannende pot te worden tegen de nummer 1 Geel Zwart. Gert floot deze wedstrijd. We hadden dus versterking nodig, dit in de vrouw van Linda Kaan. Met Sylvia op doel begonnen we deze wedstrijd. We waren de wedstrijd dus net begonnen en we stonden al heel snel 0-5 achter. De keepster van de tegenpartij ad steeds alle ballen netr met het puntje van haar teen of wij gooude hem net naast. Pascal kreeg vanaf het begin af aan mandekking, maar wist toch onze eerst te scoren. Een mooi drietje en een snoeiharde afronding, mooi laag in het hoekje. De turbo van GeelZwart ging nog even hoger en het stond door mooie schoten en breaks 1-8. Hierna kon Angelique H. mooi doorgaan vanaf de rechter opbouw en maakte 2-8. Angelique B. ging van de andere opbouw mooi door en maakte er 3-8 van. Ook Mariska ging mooi door, maar dit keer vanaf de hoek en scoorde 4-8. Dit was ook de ruststand. Geel Zwart ging op de break en Syl durfde haar niet te pakken en de speelster gooide hem er nu heel makkelijk in, 4-9 Linda maakte een mooie beweging op de opbouw en gooide hem erin 5-9. Zie je handbal en de bewegingen verleer je nooit (met of zonder knielappen). Mariëlle gaat op de break en rondt hem mooi af, 6-9. Een vrijwe worp met zij n drieën een muurtje en Pascal ervoor (ja want ze krijgt nog steeds “vrouwdekking”). Deze rond ze weer mooi af, 7-9. Het wordt nu wat harder, maar Gert heeft dit goed onder controle en het blijft een mooie pot handbal. De opbouw van Geel Zwart maakt er weer 7-10 van. Doordat Pascal nog steeds vast staat komt er aan de rechterkant een heeeel groot gat waarvan we mooi gebruik maken. Angelique H. speelt Linda mooi vrij en deze kan ongestoord de 8-10 in het doel leggen. Geel Zwart laat ons niet dichterbij komen dan 2 punten verschil en maakt er meteen weer 8-11 van.Angelique B. gaat vanf de opbouw door en brengt de score weer terug naar 2, 9-11. We krijgen meteen weer een break om ons oren, 9-12. Angelique B. scoort mooi vanuit een vrije worp en brengt de score weer terug op 2 punten, 10-12. Hierna wordt Pascal onregelementair gestopt bij een doelpoging, met als resultaat een penalty. Angelique H. neemt deze en scoort hem er mooi laag in (net boven ddie goede voeten van de keepster), 11-12. Daarna krijgen wij nog 2 penalty's tegen, die allebei helaas benut worden en dat brengt de eindstand op 11-14. Jammer dat we de 2e helft pas op stoom kwamen, anders had de stand misschien wel anders kunnen zijn. Maar echt een leuke pot om te spelen. Bedankt voor het goede fluiten Gert. Was een leuke pot.

Groetjes Angelique H.

*****

Collectief Tonegido/Kleine Sluis wint van Zaanstreek

Hollands Kroon- In een goed gevulde sporthal waren de handballen mannen van Hollands Kroon, na een langzame start, de baas over HV Zaantreek. Het sterke collectief wat koers naar de top 3 heeft ingezet was na 60 minuten handbal veruit de bovenliggende partij. Zaanstreek kon 20 minuten bijbenen maar moest snel haar meerder erkennen in de thuisploeg. Tonegido/Kleine Sluis pakte haar derde overwinning op rij 34-25.  Tonegido/Kleine Sluis had na twee goede overwinningen de smaak te pakken en wilde de goede lijn doorzetten. Zaanstreek, een oude bekende, werd niet onderschat. Vooraf werden de messen geslepen om er vanaf het beginsignaal er vol voor te gaan. De agressiviteit zat er wel goed in maar qua afronding had de thuisploeg het moeilijk. Zaanstreek daar in tegen ging beter met de kansen om en zo stond de thuisploeg direct van af het begin tegen een achterstand aan te kijken 3-4. De brede selectie van trainer/coach Boersma maakte zich niet druk, de goede mix van ervarenheid en getalenteerde jeugd betaald zich de laatste wedstrijden goed uit. Tonegido/Kleine Sluis bleef het eigen spel spelen en wachten rustig op het moment dat de kansen er wel in gingen 8-11. Na twintig minuten spelen was dat moment daar. De thuisploeg combineerde over alle posities en verdedigend was het potdicht. Binnen 10 minuten zette de groengelen de achterstand om van 13-11 naar een 16-13 ruststand. De thuisploeg moest wel diep gaan "we krijgen het niet kado vandaag" was het geluid in de kleedkamer. Coach Broersma was tevreden met omschakeling in de laatste fase. Deze lijn moest direct worden doorgezet van de start van het tweede bedrijf. De opdracht was duidelijk want Tonegido/Kleine Sluis heerste in de beginfase van de tweede helft. De spelers op de bank zaten rustig toe te kijken en zagen dat het goed was. "Laten staan"was dan ook het devies. De thuisploeg liep weg naar 21-14 en de basis van de overwinning was gemaakt. Met Gijs Bakker weer als topscoorder was het getoonde spel vooral in de beginfase sterkt te noemen. In het laatste kwartier zakte de krachten hier en daar wat weg en werd het spel iets slordiger. Maar door het krachtsverschil was er geen vuiltje aan de lucht. Tonegido/Kleine Sluis bleef scoren en kon zo, uiteindelijk, vrij simpel naar de derde winstpartij op rij afstevenen. Na 60 minuten handbal, onder leiding van de uitstekende fluitende scheidsrechters, stond er een dik verdiende 34-25 op het scorebord. Gijs Bakker 8, Sietse Bakker 5 (2), Wessel Nijs 5,  Maikel Baars 4, Bob Brouwer 4, Senne Hiemstra 2, Nathan Krom 2, Stefan Baars 2, Niels Rijnders 2.

 

*****

Dames Recreanten 1      Tonegido – Kleine Sluis

Een spannende wedstrijd, want we hadden nog even iets recht te zetten tegen deze dames. Bij de buitenwedstrijd werden wij erg benadeeld door de scheidsrechter, zo erg zelfs dat we de wedstrijd verloren met 1 punt verschil! Nu thuis met een eigen scheidsrechter (Gert Prins) die overigens totaal niet in ons voordeel fluit, misschien soms meer tegen dan voor J! Nu ging het prima, het was evengoed een spannende wedstrijd, maar het speelt sowieso al lekker als niet alles wordt afgefloten. De ruststand van 7-3, na de rust ging het nog beter en de eindstand was 11-4 in ons voordeel. Een pittige wedstrijd met een goede uitslag.

Dames Recreanten

 

*****

Recreanten               Tonegido – Niedorp

Vandaag mochten wij thuis spelen tegen Niedorp Diana onze coach was er niet maar onze geblesseerde Marion wilde die taak wel op zich nemen. Ook nu hadden we weer afberichten Christien, Sylvia en zoals vermeld  Marion. Gelukkig was Anna bereid om met ons mee te doen. Joost was onze scheidsrechter en mocht om 21.00 uur het beginsignaal geven voor de wedstrijd. Pascal scoort de openingstreffer via de opbouw met sprong schot 1-0. Vervolgens gooit  Mariska vanaf hoek door midden de bal in doel 2-0. Daarna nog een bal van Mariska vanaf de rechterhoek 3-0. Ook dan weet Angelique B. te scoren op de rechter opbouw 4-0. Dan wordt er door Niedorp verkeerd verdedigd en krijgen wij een penalty mee. Mariëlle wil deze wel voor haar rekening nemen en gooit de bal mooi laag in de hoek 5-0. Dan komt Anna via de rechter opbouw en weet mooi door de verdediging heen te komen en scoort 6-0. En net voor rust weet Niedorp ons doel te vinden waardoor de ruststand op 6-1 komt. Het gaat lekker we zitten goed in de wedstrijd. We beginnen aan de tweede helft en Niedorp krijgt een penalty mee en die wordt benut 6-2. Pascal weet weer mooi vanaf afstand te scoren 7-2. Anna weet dan 2x achter elkaar te scoren vanuit het midden dus staat de stand op 9-2. Dan krijgt Niedorp weer een penalty mee en krijgt Monique geel dat was de tweede. Niedorp scoort 9-3. Toen bleek Monique er 2 min uit te moeten en dat kwam niet helemaal duidelijk over bij iedereen dus vroeg Moon aan mij heb ik nu 2 min? Waarop ik zeg dacht het niet dus Moon gaat door met spelen waarop Joost fluit en zegt je moet er uit  je hebt 2 min gekregen waarop er toen nog 2 min bij kwamen en er nog een speler van ons uit moest dus ging ik er ook maar uit. Ja toen stonden er nog maar 4 spelers in het veld.  Mijn excuses aangeboden  naar Moon  ik had het echt niet gezien dat Joost haar 2 min gaf. Toen wist Anna evengoed nog mooi te scoren vanuit het midden 10-3. Toen Moon en ik er weer in mochten scoorde Moon ik weet niet of het van kwaadheid was maar ze maakte een mooi doelpunt vanuit de rechter hoek 11-3. Dan een break van Anna naar Jolanda en die speelt Mariska heel mooi aan en scoort 12-3. Angelique scoort ook een heel mooi doelpunt vanuit de linkerhoek 13-3.  De laatste komt vanuit de hoek door Mariska en zo komt de eindstand op 14-3 te staan. Het was een lekker potje handbal en na het douchen gingen we nog even met z’n allen naar de kantine om nog wat te drinken. Anna bedankt weer voor het mee spelen en voor de gezelligheid in de kantine want zonder jou hadden we niet zo’n lol gehad je begrijpt wel wat ik bedoel ;-)

Mariska

***** 

Recreanten       DSO 2 – Tonegido 1     6 november 2012

Met 3 wissels gingen we op weg naar Julianadorp, Sporthal aan Zee. Nu was dit al een gedoe om er te komen, want juist op dit moment was de weg afgesloten. Dus we konden via Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna, Kooypunt en dan richting Julianadorp. Nou dat ging eigenlijk wel erg voorspoedig en we waren dan ook keurig op tijd. Maar daar aangekomen moetsen we niet in deze Sporthal aan Zee handballen, maar in die ander in Den Helder. Ja hallo wij dus weer naar Den Helder, maar ja dan kom je nog een Sporthal aan Zee tegen. Dus ze hebben er inderdaad 3. We moesten dus ballen in de nieuwe hal van het vroegere Etty Hillesum College. Precies om half 9 stapten we binnen en ze dachten wel dat we verkeerd zaten. Dus snel omkleden en beginne maar. In de kleedkamer aangekomen verteld Anna ons dat we nu al 4 blz. van het verslag konden vullen, en dat al voordat we gespeeld hadden. We waren dus erg benieuwd, maar helaas schrijf ik het verslag weer. Geeft niet hoor Anna, we waren allang blij dat je met ons mee wilde doen. De buitenwedstrijd hadden we dik verloren met 11-2. Maar oké, nu deze binnenwedstrijd. Pascal scoort al snel de 0-1, maar nog niet teruggekeerd op eigen helft maakt DSO er al 1-1 van. En daarna ook meteen de 2-1. Mariska gaat mooi vanaf de hoek door en scoort de 2-2. Hierna scoort DSO er nog 4  en dat brengt de stand al weer op 6-2. Anna maakt de ruststand iets dragelijker, ze passeert mooi op de opbouw en zet goed door, 6-3. Na de rust wordt de wedstrijd wat harder en begint het er niet gezelliger op te worden. Het publiek begint zich er ook mee te bemoeien. DSO begint met een score, 7-3. Angelique B. springt omhoog en scoort 7-4. We krijgen een pingel tegen, die Sylvia goed tegenhoudt. Angelique H. gooit hem met een afstandsschot vanaf de rechteropbouw hoog in de hoek in. De keepster van de tegenpartij had deze niet verwacht. In de wedstrijd heeft ze erg goed staan keepen en was voor ons moeilijk te passeren. We krijgen weer een pingel tegen, deze houdt Sylvia er weer mooi uit. En ja we krijgen nog een pingel tegen die er dit keer raak was, 8-5. Pascal gaat vanaf de opbouw mooi door en scoort 8-6. Hier wordt ook het publiek erg stil van. Mooi gedaan hoor. Helaas scoort DSO weer een doelpunt en het wordt 9-6. Ja, en weer een pingel tegen, deze zit er niet in omdat er een voetfout werd geconstateerd. En hiern aweer een pingel tegen, dit keer door cirkelverdedigen. Maar ook deze houdt Sylvia er weer uit. Syl wat heb je weer, als vanouds, als een tijger staan keepen. Toppertje. Na de wedstrijd was er niets te drinken omdat de vergunnigen nog niet rond zijn. Dus helaas maar aan de terugreis begonnen nar het voormalig eiland Wieringen. Ik had thuis wel erge dorst hoor. Anna bedankt voor het invallen en we zullen maar zeggen nog een keer????

Groetjes Angelique H.

*****

Dames Tonegido verliezen ook tweede zaalwedstrijd.

Afgelopen kwam VZV op bezoek bij de dames van Tonegido, en deze dames hadden ook hun eerste wedstrijd verloren met 2 doelpunten. Vooraf was het voor coach Flip Liebe moeilijk in te schatten wat de sterkte van VZV was.  De dames van VZV begonnen sterk door hun sterke cirkelspeelster door gevarieerde aanvallen vrij te spelen, en verdediging van Tonegido in het begin van de wedstrijd niet goed op inspeelde. Dit betekende na 10 minuten een 1-4 voorsprong voor VZV. Na deze fase kreeg de Tonegido verdediging meer grip op de VZV aanvalsters en ging de aanval ook beter lopen en kwam Tonegido terug naar 3-4 met een paar mooie aanvallen. Vanaf  deze stand ging het score verloop gelijk waar VZV  toch nog voor de rust nog een keer kon uitlopen naar 5-8. Maar met veel inzet en hard werken kwam Tonegido weer terug naar 7-8. Voor rust wisten beide teams nog 1 x het net te vinden en de rust met 8-9. Na de rust het zelfde spelbeeld en weer wist VZV uit te lopen naar 8-11 en weer kwam Tonegido terug tot op 1 punt.  Bij deze stand gaf de Tonegido verdediging niet veel meer weg, echter aanvallend bleef het onder maat door vele kansen te missen.  Bij 10-11 werd er break- out gemist en  bij 12-12 werd er nog een break-out  gemist  waardoor de kans werd gemist om voor de eerste keer  in de wedstrijd  te komen. Dit had het breakpunt kunnen zijn in deze wedstrijd, maar nu was het slot akkoord  voor VZV en de eindstand op 12-13 bracht. De kans om de eerste 2 punten binnenhalen was zeker aanwezig maar door het missen van de vele kansen gingen de 2 punten verloren. Doelpuntenmakers:  Myrthe Kuut 4x, Ilse de Krijger 3x, Sandra Boonacker 2x, Vera Hille 1x, Brenda Schrier 1x, Evelien Vogelzang 1x

*****

Dames Tonegido verliezen eerste zaalwedstrijd.

De eerste zaalwedstrijd van dit seizoen ging tegen Victoria O die op het veld uitkomt in de tweede divisie B. Dit betekent   3 klassen verschil met Tonegido, en door dit gegeven verwachtte coach Flip Liebe een zware handbalmiddag voor zijn team. Dat ook nog door omstandigheden 2 vaste basisspeelsters miste. Deze plaatsen werden ingevuld door 2 A junioren Sanne Slaghekke en Jente de Krijger die echter al een wedstrijd in de handbalbenen hadden.  Deze 2 speelsters deden echter het zeer verdienstelijk en Jente de Krijger pakte ook nog 2 doelpunten mee. Zoals l verwacht begon Victoria met een hoog tempo aan de wedstrijd en nam al snel 2-0 voorsprong, Tonegido antwoordde met 2-1 en kon Victoria vervolgens aardig bijhouden tot 5-4. Victoria ging vervolgens in een versnelling hoger spelen en liep door een zeer goede verdediging en gevarieerd snel aanval spel gemakkelijk uit naar 11-4 eer Tonegido weer wat terug kon doen. De rust ging in met een riante voorsprong voor Victorie O van 13-6. In de rust gaf coach Flip liebe aan dat zijn dames gewoon hun eigen spelletje moesten spelen en de A junioren ook gewoon hun speel minuten zouden krijgen om ervaring op te doen tegen deze goede ploeg. Het eerste kwartier in de tweede helft speelde Tonegido het beste spel van de wedstrijd en kwamen terug  via 13-9 tot 14-12. Na een keepster wissel bij Victoria ging het verdedigend weer beter bij deze dames en werd het scoren van doelpunten weer moeilijker voor Tonegido. Via 17-13 liep Victoria uit naar een eindstand van 23-14.  Voor de Tonegido de eerste grote nederlaag van dit seizoen,  maar er werd positief op gereageerd daar de dames voor elkaar bleven werken  voor goed resultaat.  Voor het team in opbouw zal het niet een makkelijk zaalseizoen worden door de zware poule indeling.

Doelpuntenmakers, Sandra Boonacker 5x, Myrthe Kuut 2x, Desiree Wagenaar 2x, Jente de Krijger 2x, Mandy Kaan 2x en Evelien Vogelzang 1x

*****

Tonegido in tweede helft ruim langs zwak Blokker

Wieringen- Tonegido/Kleine Sluis had zichzelf iets te bewijzen na de mislukte clash tegen VZV. Tegen HV Blokker moest de thuisploeg weer wat recht zetten. Na een wat stroeve eerste helft met maar een klein verschil 14-12, was de thuisploeg in het tweede bedrijf veel te sterk voor het zwakke Blokker en kreeg de handjes veelvuldig op elkaar vanaf de goed gevulde tribune 27-23.

Na een snelle start 2-0 ging het vooralsnog niet zoals coach Meinte Boersma zich had voorgesteld  De thuisploeg deed niet veel fout maar dat deden de gasten ook niet. Door Tonegido/Kleine Sluis niet vol gas ging bleven de gasten in het spoor en konden zo tot aan de thee mee komen met het combinatie team uit Hollands Kroon. De ruststand was een mager 15- 12 voorsprong voor de thuisploeg. Na de wissel werd er direct van uit een ander vaatje getapt, met meer snelheid en overtuigen, en mede door de slappe fase van de tegenstander, kon er snel een verdienstelijke voorsprong worden opgebouwd 20 -14. Tonegido/Kleine Sluis bleef defensief verdedigen in een vaste 6-0 formatie. Dit bleek een uiterst effectieve formatie want Blokker kon weinig ruimte vinden en met een versnelling hoger geschakeld was het de thuisploeg die veelvuldig met een break out de doelman wist te verschalken. Voor Blokker was het het na 20 minuten handbal niets anders meer dan de schade te beperken. Mede door het af en toe onervaren afronden van de jonge spelers in de thuisploeg werk de magische grens van 40 niet bereikt. Toch was iedereen tevreden, iedereen wist te scoren en er waren goede aanvallen laten zien. Volgende week tegen VLC zal het niet zo gemakkelijk gaan. Tegen de ervaren en fysiek sterke tegenstander zal een andere tactiek moeten worden toegepast.

Nathan Krom 7, Sietse Bakker 7 (2),Wessel Nijs 5, Sebas Jellema 5, Niels Rijnders 4, Gijs Bakker 3, Maikel Baars 2, Stefan Idema 2, Kevin Leenders 1, Senne Hiemstra 1

*****

Dames Tonegido winnen  uitwedstrijd bij VVW

Deze wedstrijd tussen nummers 3 en 4 van competitie is in het voordeel van de nummer 3 uitgevallen. Het begin van de wedstrijd was moeilijk voor de Tonegido dames vanwege het natte veld, net als verleden week hadden de dames van Tonegido aanvallend last weer veel last van de natte bal. Het duurde dan ook tien minuten voordat het eerste doelpunt gescoord werd echter door VVW .  De Tonegido verdediging functioneert echter de laatste weken prima en  daardoor kan de tegenstander ook lastig scoren. Dit verklaart ook het lage score verloop. Tonegido  scoorde 1-1 na ongeveer  12 minuten, en vervolgens een 2-1 voorsprong door goede afstandschoten. In de eerste helft  kon VVW het nog 1 keer vinden en Tonegido nog  2 keer . Waardoor de teams gingen rusten met 4-2 stand voor Tonegido. Na  de rust begon Tonegido in een ondertal situatie door een 2 minuten straf vlak voor  de rust, maar wist hier toch van te profiteren 5-2. VVW antwoordde hier weer gelijk op 5-3. Het bleek toch weer voor beide teams moeilijk doelpunten te maken in deze wedstrijd ,  vooral VVW stuitte regelmatig over de Tonegido verdediging met aan het hoofd een weer sterk keepende Chantal. Tonegido nam een 6-3 voorsprong door een benutte voorsprong. Na deze benutte  strafworp volgde een sterke aanvallende periode van Tonegido dat uit wist te lopen door enkele breaks en een benutte strafworp naar 3-9. Bij deze stand wist VVW  nog een doelpunt te maken 4-9. Echter het slot was voor Tonegido en de eindstand op 9-4 bepaalde. Doelpuntenmakers, Desiree Wagenaar 3x, Marissa Slaghekke 2x, Mandy Kaan 1x, Myrthe Kuut 1x, Evelien Vogelzang 1x, Vera Hille 1x, Sandra Boonacker 1x

*****

Tonegido dames winnen van Vrone

Onder  zeer moeilijke omstandigheden speelden de dames van Tonegido een   wedstrijd met veel  balverlies en ongecontroleerde doelpogingen. Het onderaanstaande Vrone kon hierdoor Tonegido het vooral de eerste helft moeilijk maken. De keepster van Vrone bleek de eerste helft   niet te kloppen bij de doelpogingen van Tonegido. Pas na 20 minuten viel het eerst e doelpunt voor Tonegido, nadat  er daarvoor nog een strafworp gemist was. En ook bij de 1-0 stand miste Tonegido een strafworp. Vrone kon 5 minuten voor de rust gelijk maken door een goed benutte s strafworp 1-1. Deze tussenstand was ook gelijk de ruststand. Na de rust afhankelijk het zelfde spelbeeld Tonegido viel wel maar het was onsamenhangend en niet dreigend genoeg om Vrone te verontrusten. Vrone wist na 5 minuten op voorsprong te komen 1-2. Tonegido antwoordde snel met 2-2, en  3-2  en Vrone kon een keer terug komen tot 3-3. Met dit gelijkmakende doelpunt was echter het kruit op van Vrone, en door 5 snelle en goede  aanvallen wist Tonegido een voorsprong van 8-3 te nemen . Bij deze stand miste Tonegido nog een strafworp en  3 minuten voor het einde bracht  Tonegido de marge naar 6 doelpunten .  Dit betekende de eindstand van 9-3  voor Tonegido . Eigenlijk enige positieve van de wedstrijd waren de 2 punten voor Tonegido. Doelpuntenmakers; Ilse de Krijger 3, Suzanne Engel 2, Myrthe Kuut 2 Marissa Slaghekke 1, Mandy Kaan 1.

*****

Dames Recreanten 1  Kleine Sluis – Tonegido

Wederom een uitwedstijd voor ons, dit hebben we zo geregeld omdat het bij ons niet verantwoord is om te handballen met dit licht. We hebben het 1 wedstrijd geprobeerd tegen Schagen, maar dit was te gevaarlijk. Dan maar uit, het is zo geregeld dat we dus straks alles thuis spelen. Mariska had ons, maar vooral het handballen ontzettend gemist tijdens haar vakantie en dat heeft ze meteen laten zien. Ze scoort voor de rust maar liefst 3 keer achter elkaar, ook Angelique H weet  het net 1x te raken. Ruststand 3-4. Doordat de toon door de scheidsrechter aan het begin van de wedstrijd al gezet was, werd het geen gezellig pot. Heel verrassend was het ook dat ze bij een stand van 7-7 gelijk af floot. Jammer maar helaas, we waren echt beter, maar konden zo niet handballen en kregen daar ook de gelegenheid niet voor.

Dames Recreanten 1

*****

Dames Tonegido spelen gelijk tegen  koploper Geelzwart.

In goede en spannende wedstrijd hebben de dames van Tonegido koploper Geelzwart het eerste puntverlies in de competitie toe gebracht. De opening was voor Geelzwart 1-0,  Tonegido kwam door doelpunten op rij op voorsprong 1-2. Daarna greep Geelzwart het initiatief  en kwamen via de lange afstandschutters op voorsprong- 4-2. Ook speelde Geelzwart hun cirkelspeelster enkele keren goed vrij en namen een voorsprong van 7-4. Tonegido liet in deze fase van de wedstrijd aanvallend de bal snel goed rond maar was nogal ongelukkig in de eindpassing,  waardoor de aansluiting met Geelzwart niet verkleind kon worden.  En gat steeds in doelpunten steeds drie bleef tot een stand van 9-6 voor Geelzwart. Met nog 5 minuten te gaan voor de rust vond Tonegido de rust in de eindpassing en verkleinde achterstand tot 9-8 met de rust. Na de rust kwam Tonegido goed uit de startblokken en nam een 9-10 voorsprong en bij 10-10 werd de jonge Tonegido ploeg weer onrustig in hun spel  en Geelzwart profiteerde hier dan ook gelijk van 12-10.Vanaf het moment dat het 12-11 werd ging het score verloop na 12-12 steeds om en om met  Geelzwart  die elke keer een voorsprong nam van 1 doelpunt.  Tonegido toonde in fase van de wedstrijd en ongekende vechtlust om niet te verliezen, in de laatste minuut kwam de beloning door de verdiende gelijkmaker te scoren 15-15 Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd gezien was dit en terechte uitslag voor beide teams. Doelpuntenmakers; Sandra Boonacker  5x, Mandy Kaan  3x, Myrthe Kuut 2x, Desiree Wagennar 2x, Evelien Vogelzang 1x, Brenda Schrier 1x, Marissa Slaghekke 1x

*****

3 oktober                   DSO 2 – Tonegido 1           Recreanten

Vorige week was deze wedstrijd afgelast door de scheids, mede door windkracht 9 en heeeeeel veeeeeel regen. Dus deze week moesten we hem inhalen. Helaas misten we nu wel een aantal speelsters; Mariska, Angelique B en Pascal. Maar gelukkig wilde Ilse met onze meespelen. Onze dank hiervoor. Dit was een heel ander team dan dat we normaal tegen speelde. Met dit team ben ik , Angelique H, opgegroeid bij WGW en DSO en zij dus ook met mij en wisten nog precies wat we konden verwachtten. We misten deze wedstrijd dreiging vanaf de opbouw en de bal ging veel te langzaam. Hierdoor konden de speelsters van DSO de bal vaak onderscheppen en op de break lopen. Hun tempo lagen vele malen hoger dan dat van ons.We stonden in een rap tempo 4-0 achter. Angelique deed als eerst wat terug met een schot vanaf de opbouw (en ja echt waar een keer laag in het hoekje). DSO speelde dus veelop de break, maar gelukkig hadden wij Marianne op doel en was daar niet altijd van gediend en heft er aardig wat breakballen uitgehouden. Goed hoor!!!! Hierna schoot de opbouwspeelster van DSO nog op doel en maakt de ruststand van 5-1 compleet. De 2e helft was hetzelfde beeld. DSO liep uit tot 9-1voordat wij weer wat terug konde doen. Mariëlle gooide op doel en maakte er 9-2 van. DSO maakte er 10-2 en hierna hield Marianne nog een penalty, SUPER!!!!! Daarna nog 11-2 en Angelique ging goed door en maakte er de eindstand van van 11-3. Het was wel een gezellige en sportieve wedstrijd, dat hebben we tegen DSO niet echt vaak. Na afloop nog een lekker gebakje van Marianne. Want ze is geslaagd voor haar diploma, GEFELICITEERD !!!!!! En Ilse nog een keer bedankt voor het meespelen.

Groetjes Angelique H.

*****

1 oktober                   Koedijk – Tonegido 1              Recreanten

Op maandag 1 oktober vertrokken we richting Koedijk. De tegenstander wilde wel mee werken om de wedstrijd om te draaien, want eigenlijk moesten we thuis spelen. Met Sylvia op doel  begonnen we met droog weer, maar al spoedig barstte de bui los en speelden we gezellig in de regen. Bal glad, niet te controleren en een scheids zonder bril (anders zag ze alleen maar druppels) speelden we deze hele sportieve wedstrijd. Diana had het heel druk deze wedfstrijd, en zelf de stand bijhouden en alles op het kaartje van de scheids. Ja want met regen scheurt papier en je pen doet het niet meer. Goed gedaan Diana!!! We hadden veel lol en de doelpunten kwamen ook “vanzelf”. Mariëlle begon vanaf de hoek, mooi richting 2e paal, 0-1. Daarna ging Pascal mooi middendoor en maakte er 0-2 van. Toen deed Koedijk wat terug, ook midendoor 1-2. Hierna kregen wij een penalty mee, die Pascal er keurig laag in gooide. Ook maakte Pascal de 1-4. Dit was ook meteen de ruststand. We besloten om maar meteen door te gaan omdat we anders wel heel snel afkoelden. Dus de limo stond klaar om tijdens de wedstrijd op te drinken. Na de rust passeerde Mariëlle de hoek en scoorde 1-5. Onze invalster, Anna deed vandaag ook gezellig mee en ging goed door via de opbouw en maakte er 1-6 van.  Hierna sperde Jolanda de hoek en daardoor kon Mariëlle weer over de hoek doorgaan en maakte er 1-7 van. Hierna scoorde Koedijk 2x door het midden, 1x veranderde de bal van richting en was hij voor Sylvia onhoudbaar, 3-7. Daarna was het de beurt alleen nog aan Tonegido en we scoorden nog 5 keer, 2x Angelique, 1x Jolanda (break out), 1x Anna (mooi doorgegaan via de hoek) en als laatste Marion met een grote herenbal. Want ja dan zal je denken een herenbal?? Ja een herenbal. Iemand van koedijk gooide de bal naast en daar zat een gat in het hek. Dus de bal in de bosjes. Syl zoeken in de bosjes en kwam met een andere, inderdaad een herenbal, uit de bosjes en daar hebben we de wedstrijd mee uit gespeeld. En hier kon Marion wel mee scoren. Dus eind goed al goed!!   Anna bedankt voor het meespelen!!!

Groetjes Angelique H.

*****

Dames Tonegido winnen zware uitwedstrijd tegen Andijk.

De dames van Tonegido waren in deze vierde veldwedstrijd niet op volle sterkte door ziekte en werken van 2 speelsters. Door de krappe selectie was coach Flip Liebe genoodzaakt zijn dames team aan te vullen met  talenvolle juniorenspeelsters.  Die in deze fysiek zware wedstrijd een goede prestatie leverden, door met niveau mee te gaan. Het onbekende Andijk bleek tijdens de wedstrijd zeer fysiek te spelen waar de nog in opbouw zijnde Tonegido de nodige problemen had, dit leidde tot veel  onnodig bal verlies in de aanval. Tonegido nam 0-1 voorsprong, maar Andijk antwoordde snel met 1-1. Daarna ging tot 10 voor rust gelijk naar 4-4. Door te snel en te gehaast te spelen in het tempo van Andijk miste vervolgens Tonegido enkele kansen en nam Andijk een 6-4 voorsprong. Tonegido hervond zich echter nog voor de rust en bracht voor de rust de stand gelijk 6-6. Na de rust kwam Tonegido goed uit de kleedkamer met de wind in de rug en nam een  6-8 voorsprong. Het spel bleef heen en weer golven met echter weinig doelpunten omdat in deze fase de beide verdedigingen domineerden. Bij een stand van 10-10 kon Tonegido weer afstand nemen met  2 doelpunten die in deze fase  hard nodig waren 10-12,  Andijk kon hier nog doelpunt tegenover zetten 11-12. Dit was volgens de scheidrechter de eindstand terwijl de begeleiding van Tonegido een eindstand van 11-13 had genoteerd, maar de stand van de scheidsrechter is echter bindend.

Doelpuntenmakers: Evelien Vogelzang 5x, Desiree Wagenaar 3x, Sandra Boonacker 2x, Mandy Kaan 2x, Marissa Slaghekke 1x.

*****

De kop is er weer vanaf voor Dames 2!

De damesselectie waaruit dames 1 en 2 wordt samengesteld en per maand qua opstelling kan wisselen, is op 14 augustus begonnen met trainen en hadden beiden hun eerste wedstrijd op zondag 9 september. Veel veranderingen voor beide teams maar iedereen is enthousiast en wil er voor gaan. Het gat dat is ontstaan in het dames 1 team nadat Franciska, Eefje, Janice, Maud, Melissa en Laura zijn vertrokken naar andere handbalverenigingen waar ze het op een hoger niveau gaan proberen, is natuurlijk groot. Gelukkig blijven alle dames bij Tonegido betrokken doordat ze stilstaand lid blijven (ondersteunend lid), Eefje blijft nog trainen geven aan de C3 meisjes  en blijft samen met Maud  actief in de jeugdcommissie.  Annelore is gestopt als spelend lid bij het dames 1 team omdat het voor haar moeilijk is om het moederschap samen met haar onregelmatige werktijden als agente te combineren. Maar wie weet wat de toekomst brengt….. Het dames 2 team dat het afgelopen seizoen succesvol heeft afgesloten met een zaalkampioenschap en een mooie  tweede plaats op het veld, moet nu gaan schuiven.    Uit het dames 2 team zijn 4 meiden vertrokken naar het dames 1 team; Myrthe Kuut, Marissa Slaghekke, Desiree Wagenaar en keepster Chantal de Jongh. Myrthe en Desiree hebben al eerder deel uit gemaakt van het dames 1 team maar door school en het op kamers wonen bleef er te weinig tijd over om 2 keer te  trainen in de week en werd er weer aangehaakt bij het tweede team.  Meiden het hele team wenst jullie veel succes toe en een hele gezellige tijd! Ook Arjan neemt afscheid van het tweede team, hij gaat Flip helpen als begeleider bij dames 1. Net nu ik gewend was om alles te overleggen met een tweede coach, zo lekker om illegale dingetjes af te schuiven naar een onverstoorbaar kijkend persoon, zo handig met in hekken klimmen en in bosjes zoeken, zo onmisbaar met de stopwatch en aantekeningen maken, en wie draagt nu mijn tas?  We zullen je missen Arjan, het was heel gezellig met jou er bij! We beginnen het seizoen met de volgende dames: Keepster Ilene Meilink, Ilse de Krijger, Evelien van de Burg, Lisa Schellingerhout, Mariska Steigstra, Lotte Kuut, Daphne Grin, Anna Tijsen, Lieke Wigbout. Onze eerste tegenstander was Hauwert 1, toen ik dat aanvankelijk las zei ik tegen de meiden; O leuk we moeten tegen een Fries team, leuk de dijk over voor de verandering! Maar nee dit team bleek uit Zwaagdijk te komen.  Na de kick off in de toko gingen we de hitte in, we begonnen deze eerste wedstrijd meteen met een gehavend team;  Ilene moest werken, Lieke die nu het keepwerk voor haar rekening zou nemen werd ziek en Anna kon wegens familieomstandigheden niet mee. Nu werd Lisa dus als keepster gebombardeerd (Lisa en Lieke hebben vroeger ook een tijdje gekeept)    En Marissa en Myrthe hielpen ons de eerste helft uit de brand, het was niet makkelijk met maar 1 wissel met die hitte, maar de meiden gingen er met volle moed in en al gauw wierp dat zijn vruchten af en kwamen we op voorsprong. Er werd goed samengespeeld en Lisa stond als een dijk te keepen!   We misten nog 1 ding in de prachtige nieuwe dug-outs! Airco!  Na de rust kregen we hulp van de A meiden; Jente, Emese en Nienke. Zij kwamen van het tweede veld gerend na hun eigen wedstrijd tegen JHC (8-8), nu dus een wisseltje meer, dat gaf iets meer lucht en dat was ook wel nodig want door de hitte zakte het de tweede helft wat in.  Maar ons team was duidelijk sterker, dit bleek ook niet zo vreemd na een gesprekje met de tegenstanders die zonder coach op pad waren; het eerste team van Hauwert blijkt al 3 jaar niet te trainen!! Echt zonde van zo’n jong team, waar echt veel meer in zit. Maar ze vonden het heel leuk om tegen ons te spelen; “wat hebben jullie een leuk sportief team” en “wat een leuke aardige scheidsrechter”  en daar hadden ze natuurlijk gelijk in want die scheidsrechter was Gert Prins!  De wedstrijd werd afgesloten met 21-11 in ons voordeel. Na onze wedstrijd met z’n allen nog even gekeken bij dames 1, ook zij begonnen niet met een compleet team; Desiree was nog op vakantie en keepster Chantal geblesseerd.  Gelukkig werden zij geholpen door Ilse, en de keepster van de recreanten Marianne Bregman. Na een groot deel van de wedstrijd voor te hebben gestaan, verloren zij met 3 puntjes verschil van Tornado. Nog een paar wedstrijden nodig om aan elkaar te wennen en dan zal het de volgende keer zeker andersom zijn want Tornado was niet sterker dan onze dames. 

FEESTJE !

Vrijdagavond  14 september was er door onze nieuwe feestcommissie (bestaande uit Brenda Schrier en Anna Tijsen) een tropical party georganiseerd voor alle Tonegidomensen vanaf de A leeftijd om het nieuwe seizoen op een gezellige manier te openen. Brenda en Anna hadden voor dit feestje een tropische locatie uitgezocht nl “Brandend Zand” op Lutje.  Dus met z’n allen op de fiets naar Westerland maar… het weer was niet zo tropisch deze avond waardoor we een bui op ons kop kregen, waarin ik het langst moest fietsen omdat ik niet zoals anderen! op een elektrische fiets fiets!  Mijn zorgvuldige geföhnde kapsel zag er dus niet meer zorgvuldig geföhnd uit bij aankomst maar het overheerlijke welkomstdrankje met aardbeien maakte weer veel goed.   Edwin, Dennis en … hadden alles uitstekend verzorgd inclusief muziek en heerlijke hapjes. Het werd een supergezellige avond! Er was een leuk groepje heren aanwezig maar een volgende keer hopen we er op meer. Hoewel de dames ook zo graag kennis wilden maken met de heren van Kleine Sluis (voorheen BKC) waren er daar maar 2 van aanwezig, maar zij hadden het wel erg naar hun zin en lieten zich graag op de foto zetten tussen alle dames in.  Anna en Brenda bedankt voor de organisatie, voor herhaling vatbaar!  

Groetjes, Berna

*****

Recreanten Petten -  Tonegido

Zo de vakantie achter de rug en de eerste wedstrijd moesten wij strijden tegen Petten,  voor ons inmiddels  hele bekende tegenstanders. Altijd een zware tegenstander dus we konden aan de bak. Afbericht van Petra en Marianne vanwege werk en Monique die ziek was. Dus met twee wissels op de bank en Silvia was bereid om op doel te gaan staan, daar waren wij natuurlijk erg blij mee.  De wedstrijd kon beginnen  we kregen er meteen al één om onze oren hoog in het hoekje bij Syl  1-0 geeft niks Syl nu zijn wij aan de beurt om te scoren.En ja hoor Angelique B  via opbouw door naar het midden en scoort 1-1. Dan wordt het 2-1 Petten scoort vanuit het midden  en vervolgens een break er achter aan 3-1. Maar toen kwam Angelique B weer via  de opbouw  en wordt het 3-2. Vervolgens 4-2. Dan komt Pascal in actie en weet het doel 2x achter elkaar te treffen 4-3 middendoor en  4-4 laag in het hoekje via de opbouw. Dan weet Angelique B nog net voor de rust ons op een 4-5 stand te zetten en zo staan we mooi net een puntje voor met de rust. Het was zwaar conditie niet best natuurlijk dus we moesten toch wel regelmatig even een wisseltje doen en de stand ja dat ging ook af en aan. Dus tweede helft was er nog genoeg te doen voor ons om de wedstrijd hopelijk uiteindelijk te kunnen gaan winnen. Na een lekker bekertje limonade gingen we weer van start. Angelique B  4-6 uit een vrije worp in één keer. Dan weet Petten 2x achter elkaar het doel te vinden en gaan ze er bij Syl in via de tweede paal 6-6. Via de opbouw Angelique H  in één keer 6-7. En dan komen we weer gelijk te staan 7-7. Dan weer een puntje voor ons 7-8.Vervolgens een balletje door de benen bij Syl  8-8. En na deze stand  komen we pas goed in actie en denken we de klok tikt door en we moeten nu toch haast maken om  deze pot te willen winnen. Marion scoort heel mooi vanuit de hoek 8-9. Pascal maakt de 8-10 via de opbouw en Angelique B  maakt een sprong schot via het midden en zo komen we op 8-11 te staan. Nog een paar minuten geeft de stopwatch van Diana aan en dan weten Angelique H en Pascal beiden nog te scoren en zo liepen we nog aardig uit met uiteindelijk een eindstand van 8-13. Silvia bedankt voor het keepen het  ging je weer goed af. Een mooi begin van het seizoen zou ik zeggen. Onder de douche besloten we op de terugweg maar even langs de Mac te gaan voor een lekker ijsje i.p.v.daar in de kantine te gaan zitten. En dit smaakte ons allen weer erg lekker op zo’n warme na zomer avond. Op naar de volgende wedstrijd die wij a.s. maandag 10 sept thuis spelen om 19.30 uur tegen Geel Zwart.

Mariska

Handballer
Created by Mirdane