illus
illus
Watermerk

Wedstrijdverslagen senioren

TONEGIDO PAKT PUNT MAAR DOET ZICHZELF TE KORT

De handbalheren van Tonegido/Kleine Sluis moesten afgelopen zondag op bezoek in Haarlem voor de wedstrijd tegen de Blinkert.  Uit de vorige ontmoetingen is gebleken dat dit altijd een even beladen als lastige wedstrijd is. Tonegido begon zwak maar pakte snel de draad op en pakte de voorsprong. Door goede aanvallen af te wisselen met verdedigend slechte momenten konden de heren uit Haarlem in het spoor blijven wat resulteerde in een ruststand van 13 – 13. Door een matig begin van de tweede helft gaven de Wieringers het heft uit handen en Blinkert kwam op voorsprong. De vechtlust die er altijd wel is kwam ook nu weer naar boven. Beide ploegen wilden winnen, dit resulteerde in een harde maar evengoed sportief  laatste kwartier.

Eindstand  25 – 25, een stand waar De Wierings Polderse combinatie het minst mee kon leven. Zij deden zichzelf hiermee immers te kort gezien de mogelijkheden die de ploeg bezit. Het goede gevoel en het vertrouwen komt langzaam weer terug. Hopelijk kunnen de mannen deze positieve lijn doortrekken naar volgende week, dan wacht de “thuiswedstrijd” tegen AHC.

Deze wedstrijd zal in plaats van in Hippolytushoef  gespeeld worden in de Veerburg in Anna Paulowna. 

******

EINDELIJK WEER WINST VOOR TONEGIDO / KLEINE SLUIS

 Na drie verliesbeurten op rij was er zondagmiddag eindelijk weer een overwinning bij te schrijven op het conto van de handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis. De ploeg van HAVAS uit Almere werd verslagen met 24 – 20.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte na aanleiding van het overlijden eerder deze week van erelid en trouwe supporter Anne Oldersma.

Tonegido nam direct de voorsprong om deze de gehele wedstrijd vast te houden. Tot de rust was er steeds een verschil van 2of 3 punten waardoor er na 30 minuten 13 – 10 op het scorebord stond. Na de rust wilde Tonegido  direct doordrukken en het verschil niet alleen in veldspel maar ook in doelpunten uitdrukken. Het grootste verschil was zes punten 21 – 15.

Bij deze stand vergat Tonegido de trekker definitief over te halen. Er werd soms te gehaast en onzorgvuldig afgemaakt waardoor HAVAS zijn kans zag om terug te komen in de wedstrijd.

Met nog acht minuten te spelen moest de beste speler aan Almeerse kant met rood naar de tribune (3 keer 2 min) en 4 minuten later gebeurde hetzelfde nog een keer waarna het beste er  af was. Tonegido speelde de wedstrijd rustig uit en de 2 belangrijke punten waren een feit.

Volgende week  de belangrijke uitwedstrijd tegen de Blinkert uit Haarlem.

We weten dat we met z’n allen goed kunnen handballen, vergeleken met vorig seizoen gaat  het momenteel iets minder maar we komen er weer aan!!!

*****

Goede start voor Dames Midweek 1!

Het nieuwe dames midweek 1 team dat naast het dames midweek 2 team doordeweeks speelt is meteen flitsend van start gegaan! De eerste officiële wedstrijd ging van start op woensdag 7 september, In Heerhugowaard tegen Hugo girls 1, Marieke en coach Berna waren nog op vakantie. Sandra was geblesseerd door een glijpartij in de Jacuzzi en Inge voorlopig nog even zwanger, dus we hebben meteen deze eerste wedstrijd dames moeten lenen maar wie ons uit de brand hebben geholpen is even niet genoteerd.De dames gingen er meteen vol zelfvertrouwen in, helaas niet een al te sterke tegenstander (misschien ook nog vakantiegangers) en er werd dan ook met grote overmacht gewonnen met 7-27!

Maandag 12 september de eerste thuiswedstrijd tegen Geel Zwart 4.Marieke nog op vakantie, Sandra geblesseerd, en Mandy en Rosalie hielpen ons uit de brand.Joost floot de wedstrijd en het werd een mooie!Deze wedstrijd was spannender dan de eerste en collega coach Sandra Boonacker postte op facebook; En overwinning 2 is ook binnen! 18-12. Bijna Kampioen!

Woensdag 21 september speelden we wederom in Heerhugowaard, ditmaal tegen Tornado. Marieke en Annelore op vakantie, Sandra geblesseerd. Myrthe en Rosalie stonden ons team daadkrachtig bij. Maar we hadden een sterk en jong team tegenover ons en dan merk je toch dat het moeilijk is om de winst binnen te slepen als je niet heel goed op elkaar ingespeeld bent. Het was een leuke en spannende wedstrijd maar helaas was ons eerste verlies een feit en moesten we de punten achterlaten in Heerhugowaard. 13-15.

Maandag 26 september weer lekker thuis , dit keer tegen tegenstander HCV 90 2. Annelore en Sandra nog afwezig maar Rosalie en Eefje van de partij. Deze tegenstander staat bovenaan en wij waren natuurlijk gebrand op de winst. Het werd een hele kluif, een jong en sterk team tegenover ons met speelsters die op hoog niveau gespeeld hebben, maar de felheid en wilskracht van ons team was zeer aanwezig en na een mooie spannende pot handbal bleven de punten in Hippo. 13-12 gewonnen!

Maandag 3 oktober wederom thuis nu tegen Geel Zwart 1. Met Annelore nog lekker in de zon en Sandra nog geblesseerd, maakten Marion en Eefje hun intrede op het veld. Het was een heerlijk temperatuurtje en aan de kant dan ook vele fans! Het was dringen geblazen maar ja als je niets wil missen moet je er wat voor over hebben. Het publiek werd dan ook weer verrast door de capaciteiten van dit damesteam en na weer een sprankelende wedstrijd konden we ook deze punten in onze zak steken en versloegen we de dames van Geel Zwart met 15-6. Aan de kant misten we nog een fan, Inge zou ons komen aanmoedigen maar had opeens belangrijkere zaken te doen, eindelijk was het zover, tijd voor het baren van nieuw handbaltalent! Het werd een mooie zoon; Loek! In januari zal Inge zich bij ons team gaan voegen.

Donderdag 13 oktober speelden we de laatste buitenwedstrijd tegen Con Zelo 1 in Waarland. De coach tikte hier over het volgende op facebook; Woehoeee wat een spanning in Waarland! Met een ontwricht team op pad, Vera afwezig en nog steeds zonder Inge en Sandra en ook Lisa gister geblesseerd en vandaag viel Mariska ook nog eens om en ook geblesseerd! Gelukkig top invallers; Mariska van Dijk, Marion Wittink en Melanie Klaassen. De eerste helft tegen wind! Even wennen! In de rust flinke achterstand, balen want dat zijn we niet gewend en ook nog tegen Con Zelo die onderaan bungelt. Maar de tweede helft laaide het vuur hoog op, er werd gevochten als leeuwen en we kwamen steeds dichterbij, met de wind mee ging het een stuk beter, in de laatste 8 seconden maakte Karin de gelijkmaker! En de ontlading was groot! 14-14 en ik ben supertrots op de vechtlust van ons team!

Groetjes van; Vera, Sandra, Annelore, Evelien, Mariska, Brenda, Lisa, Karin, Marieke, Inge en Berna.

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS BESTOLEN TEGEN BERDOS!!

De heren van Tonegido/Kleine Sluis bleken zondagmiddag  niet opgewassen tegen Berdos uit Bergen. De beginfase ging gelijk op beide teams scoorden om en om. Tot  de 5–5 was aan niets af te zien dat Tonegido een heel moeilijke middag tegemoet zou gaan. Vooraf gewaarschuwd om een zelfde scenario als vorig seizoen te voorkomen gingen de groenwitten de tegenstander te lijf. Berdos nam weer de een voorsprong van 6 punten en liep uit naar       6-12. Tonegido kon tot de rust iets terug doen en bracht de iets draaglijkere stand van 10-14 op het bord. Na rust leek het beter te gaan en werd de marge nog één keer verkleind naar 3 punten waarna Berdos het heft in handen nam. Geholpen door een zeer discutabel fluitend arbitraal duo liet Tonegido zich volledig van de wijs brengen en liep de ploeg uit Bergen terecht uit naar een 20-30 overwinning. 

Als je met 10 doelpunten verschil verliest, moet je natuurlijk de schuld eerst bij jezelf zoeken,

Feit is wel dat de mannen van Tonegido/Kleine Sluis zich bestolen voelden door de vele vreemde beslissingen die deze middag door de heren werden genomen. Over 2 weken op donderdag 15 november  mogen de beide teams zich weer opmaken voor dezelfde wedstrijd in Bergen, dan voor de 2e ronde van het bekertoernooi. Hopelijk word het dan een echte wedstrijd want dat is het zondagmiddag nooit geweest.                                                                                                                                       

*****

VZV KNOCK OUT!!!  HELPERS WEG VOLGENDE (BEKER)RONDE

De Heren van handbalvereniging Tonegido/Kleine Sluis hebben zich via VZV verzekerd van de volgende ronde van het landelijke bekertoernooi. Het deelde een tik uit aan de mannen uit ’t Veld waartegen zij ook in de competitie uitkomen. Vorig jaar werd voor de beker dezelfde wedstrijd gespeeld eveneens in ’t Veld. Toen was de marge maar één punt in het voordeel van Tonegido. Dinsdagavond deelde de ploeg een knock out uit door met liefst 8 punten verschil te winnen. De grootste winst werd behaald in de tweede helft, toen het team van coach Mathieu Swikker begon te draaien zoals hij dat graag ziet. In de eerste helft werd er niet slecht gespeeld maar werden de vele kansen slecht benut. Na 30 minuten handbal stond er een stand van 13-14 op het bord, het kon toen nog alle kanten op. Tonegido had toen al vier tijdstraffen gehad tegen nul voor VZV. Na de verplichte pauze nam Tonegido het heft in handen en liep het met verzorgd handbal uit. Met Sietse Bakker op scherp is er weinig meer aan te houden. De jonge Wieringer wist maar liefst 15keer!!  het doel te vinden en bracht daarmee de Wierings/Polderse combinatie in veilige haven. Vlak voor tijd moest er zelfs aan de noodrem worden getrokken tegen Bakker, het kostte  de speler van VZV een rode kaart. Door hem te noemen doe je eigenlijk de rest van de ploeg te kort want het hele team stond er dinsdagavond als collectief met maar één doel: winnen en het halen van de volgende ronde van het bekertoernooi die op 15 november gespeeld wordt. Wie de tegenstander gaat worden is “as we speak” nog niet bekend. Als het een thuiswedstrijd word  zal de sporthal weer vollopen want het bekertoernooi heeft zeker na de vorige editie een speciale lading gekregen.  HELPERS WEG VOLGENDE RONDE!!

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS LOOPT AVERIJ OP

Al vroeg in het seizoen zijn de heren van Tonegido / Kleine Sluis tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In Wervershoof werd verloren van VVW. Na de daverende overwinning vorige week was er geen spoor te bekennen van het spel dat toen werd vertoond,  Een geheel onnodige nederlaag aldus de coach. Het eerste minuten waren voor VVW, er werd een voorsprong genomen van steeds 2 á 3 punten. De marge was bij 9-5 het grootst, Tonegido herpakte zich en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij 12-12 namen de Wieringers voor het eerst een voorsprong die ze tot aan de rust niet meer uit handen gaven. Bij een stand van 14-16 werd er van helft gewisseld en konden de coaches hun woordje doen. Het was Tonegido die het best uit de kleedkamer kwam en direct 2 keer scoorde 14-18. VVW gaf zich niet gewonnen en kwam mede door zeer slordig verdedigen knap terug in de wedstrijd. De Wierings/Polderse combinatie bleef ondanks het matige spel steeds aan de goede kant van de score tot aan de 25-25. Doordat er door de leidsvrouwen veel tijdstraffen werden gegeven met als gevolg 1 rode en 1 blauwe kaart voor VVW was het eind erg rommelig. De spanning steeg toen VVW 3 minuten voor het eindsignaal 3 punten voor stond 28-25. Tonegido perste er nog een eindoffensief uit en kwam terug tot 27-28. Met nog 13 seconden op de klok kreeg Tonegido een strafworp. Sietse Bakker mocht aanleggen van 7 meter, De altijd zekere schutter koos echter de verkeerde hoek en de keeper van VVW werd de gevierde man. 28-27 werd de eindstand. Een onnodige nederlaag die we aan ons zelf te danken hebben was de conclusie uit het groen-witte kamp. Hier moeten de slechte punten uitgehaald worden voor verbetering en dan snel deze wedstrijd vergeten. Veel tijd is er niet want aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma dan speelt Tonegido/Kleine Sluis net als vorig seizoen hun eerste bekerwedstrijd uit tegen VZV in ’t Veld. Wilt u net als vorig jaar de ploeg komen aanmoedigen, de wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal ’t Zijveld. 

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS OPENT OVERTUIGEND

Het nieuwe handbalseizoen in de hoofdklasse D is van start gegaan. De heren van Tonegido/kleine sluis moesten in hun eerste wedstrijd aantreden tegen het vooraf lastige US uit Amsterdam. Onder leiding van de nieuwe oefenmeester Mathieu Zwikker willen de mannen van de Wierings/Polderse combinatie weer meedoen om de hoogste plaatsen om op die manier promotie af te dwingen naar de tweede divisie. De hand van de nieuwe trainer was direct zichtbaar. Vanaf het beginsignaal zaten de handballers uit Hippolytushoef  er vol bovenop. Direct werd een voorsprong genomen en tot 5 – 3 kon US nog enigszins bij blijven daarna bouwde Tonegido de voorsprong uit, bij rust was de marge al tien punten 19 – 9. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Het zou niet voor het eerst zijn dat er bij een grote voorsprong gas terug genomen word. Zwikker wil hier echter niets van weten en eist het maximale van zijn spelers. Ze stelden hem niet teleur want in plaats van gas terug nemen werd er nog een schepje bovenop gedaan. De groenwitten lieten zien dat de vele uren conditietraining zich terugbetaalden. De heren uit Amsterdam werden helemaal kapot gespeeld en scoorden in het tweede half uur nog maar drie keer!! En dat tegen de 22 van de thuisploeg. Het leverde een eindstand op van 41 – 12. Spannend was het misschien niet maar het was een mooie wedstrijd voor het publiek die zelfs bij het 40e doelpunt hun mannen nog hartstochtelijk toejuigden. Een heel sterk begin waarin  naast de competitie, ook in het bekertoernooi wordt mee gedaan om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren. Er komt een drukke periode aan, met drie wedstrijden in zes dagen (16 okt  VVW uit, 18 okt VZV uit (beker) en 22 okt VIDO uit). maar met deze geweldige overwinning in de tas gaan we er met vertrouwen op af .

Created by Mirdane