illus
illus
Watermerk

Wedstrijdverslagen senioren

VZV KNOCK OUT!!!  HELPERS WEG VOLGENDE (BEKER)RONDE

De Heren van handbalvereniging Tonegido/Kleine Sluis hebben zich via VZV verzekerd van de volgende ronde van het landelijke bekertoernooi. Het deelde een tik uit aan de mannen uit ’t Veld waartegen zij ook in de competitie uitkomen. Vorig jaar werd voor de beker dezelfde wedstrijd gespeeld eveneens in ’t Veld. Toen was de marge maar één punt in het voordeel van Tonegido. Dinsdagavond deelde de ploeg een knock out uit door met liefst 8 punten verschil te winnen. De grootste winst werd behaald in de tweede helft, toen het team van coach Mathieu Swikker begon te draaien zoals hij dat graag ziet. In de eerste helft werd er niet slecht gespeeld maar werden de vele kansen slecht benut. Na 30 minuten handbal stond er een stand van 13-14 op het bord, het kon toen nog alle kanten op. Tonegido had toen al vier tijdstraffen gehad tegen nul voor VZV. Na de verplichte pauze nam Tonegido het heft in handen en liep het met verzorgd handbal uit. Met Sietse Bakker op scherp is er weinig meer aan te houden. De jonge Wieringer wist maar liefst 15keer!!  het doel te vinden en bracht daarmee de Wierings/Polderse combinatie in veilige haven. Vlak voor tijd moest er zelfs aan de noodrem worden getrokken tegen Bakker, het kostte  de speler van VZV een rode kaart. Door hem te noemen doe je eigenlijk de rest van de ploeg te kort want het hele team stond er dinsdagavond als collectief met maar één doel: winnen en het halen van de volgende ronde van het bekertoernooi die op 15 november gespeeld wordt. Wie de tegenstander gaat worden is “as we speak” nog niet bekend. Als het een thuiswedstrijd word  zal de sporthal weer vollopen want het bekertoernooi heeft zeker na de vorige editie een speciale lading gekregen.  HELPERS WEG VOLGENDE RONDE!!

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS LOOPT AVERIJ OP

Al vroeg in het seizoen zijn de heren van Tonegido / Kleine Sluis tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In Wervershoof werd verloren van VVW. Na de daverende overwinning vorige week was er geen spoor te bekennen van het spel dat toen werd vertoond,  Een geheel onnodige nederlaag aldus de coach. Het eerste minuten waren voor VVW, er werd een voorsprong genomen van steeds 2 á 3 punten. De marge was bij 9-5 het grootst, Tonegido herpakte zich en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij 12-12 namen de Wieringers voor het eerst een voorsprong die ze tot aan de rust niet meer uit handen gaven. Bij een stand van 14-16 werd er van helft gewisseld en konden de coaches hun woordje doen. Het was Tonegido die het best uit de kleedkamer kwam en direct 2 keer scoorde 14-18. VVW gaf zich niet gewonnen en kwam mede door zeer slordig verdedigen knap terug in de wedstrijd. De Wierings/Polderse combinatie bleef ondanks het matige spel steeds aan de goede kant van de score tot aan de 25-25. Doordat er door de leidsvrouwen veel tijdstraffen werden gegeven met als gevolg 1 rode en 1 blauwe kaart voor VVW was het eind erg rommelig. De spanning steeg toen VVW 3 minuten voor het eindsignaal 3 punten voor stond 28-25. Tonegido perste er nog een eindoffensief uit en kwam terug tot 27-28. Met nog 13 seconden op de klok kreeg Tonegido een strafworp. Sietse Bakker mocht aanleggen van 7 meter, De altijd zekere schutter koos echter de verkeerde hoek en de keeper van VVW werd de gevierde man. 28-27 werd de eindstand. Een onnodige nederlaag die we aan ons zelf te danken hebben was de conclusie uit het groen-witte kamp. Hier moeten de slechte punten uitgehaald worden voor verbetering en dan snel deze wedstrijd vergeten. Veel tijd is er niet want aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma dan speelt Tonegido/Kleine Sluis net als vorig seizoen hun eerste bekerwedstrijd uit tegen VZV in ’t Veld. Wilt u net als vorig jaar de ploeg komen aanmoedigen, de wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal ’t Zijveld. 

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS OPENT OVERTUIGEND

Het nieuwe handbalseizoen in de hoofdklasse D is van start gegaan. De heren van Tonegido/kleine sluis moesten in hun eerste wedstrijd aantreden tegen het vooraf lastige US uit Amsterdam. Onder leiding van de nieuwe oefenmeester Mathieu Zwikker willen de mannen van de Wierings/Polderse combinatie weer meedoen om de hoogste plaatsen om op die manier promotie af te dwingen naar de tweede divisie. De hand van de nieuwe trainer was direct zichtbaar. Vanaf het beginsignaal zaten de handballers uit Hippolytushoef  er vol bovenop. Direct werd een voorsprong genomen en tot 5 – 3 kon US nog enigszins bij blijven daarna bouwde Tonegido de voorsprong uit, bij rust was de marge al tien punten 19 – 9. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Het zou niet voor het eerst zijn dat er bij een grote voorsprong gas terug genomen word. Zwikker wil hier echter niets van weten en eist het maximale van zijn spelers. Ze stelden hem niet teleur want in plaats van gas terug nemen werd er nog een schepje bovenop gedaan. De groenwitten lieten zien dat de vele uren conditietraining zich terugbetaalden. De heren uit Amsterdam werden helemaal kapot gespeeld en scoorden in het tweede half uur nog maar drie keer!! En dat tegen de 22 van de thuisploeg. Het leverde een eindstand op van 41 – 12. Spannend was het misschien niet maar het was een mooie wedstrijd voor het publiek die zelfs bij het 40e doelpunt hun mannen nog hartstochtelijk toejuigden. Een heel sterk begin waarin  naast de competitie, ook in het bekertoernooi wordt mee gedaan om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren. Er komt een drukke periode aan, met drie wedstrijden in zes dagen (16 okt  VVW uit, 18 okt VZV uit (beker) en 22 okt VIDO uit). maar met deze geweldige overwinning in de tas gaan we er met vertrouwen op af .

*****

WEER WINST VOOR TONEGIDO / KLEINE SLUIS

Na de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen eredivisionist Quintus moesten de heren van Tonegido / Kleine Sluis het zondagmiddag opnemen tegen de Blinkert uit Haarlem. Tonegido was gewaarschuwd want de uitwedstrijd in Haarlem ging toen verloren. Heel dure punten blijkt, nu de competitie zijn einde nadert. Met de 2 punten van de uitwedstrijd erbij zouden de heren nu bovenaan staan in  de hoofdklasse D. De Wierings Polderse combinatie wist dus wat hen te doen stond. De wedstrijd ging in het begin gelijk op na een 0-1 en 1-2 achterstand nam Tonegido/Kleine Sluis de leiding over 3-2 en 5-4. Na de 6-6 stand liep Tonegido  uit en bracht de ruststand op 14-12. Er werd teveel met het spelletje van Blinkert meegegaan, de Haarlemmers waren er op uit om de tegenstander in slaap te sussen om daarna met snelle uitbraken de punten te pakken. Het pakte echter anders uit. Tonegido / Kleine Sluis kwam beter uit de kleedkamer en hield de voorsprong de eerste 10 minuten op 2 á 3 punten. Net toen Blinkert weer op 1 punt kwam (18-17)  werd er gas gegeven en werd het gat  geslagen. Binnen een mum was het gat 6 punten en was de wedstrijd gespeeld. Over en weer werd nog gescoord maar verder dan 28-22 kwam Blinkert niet. Twee zeer belangrijke punten zeker omdat Houten en Berdos ook hun wedstrijd wisten te winnen. De 2 concurrenten spelen volgend weekend tegen elkaar, daarna word de stand worden opgemaakt voor de laatste speelronde. Het is nog niet gespeeld en het kampioenschap kan nog naar alle drie de  teams.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Celeritas, de wedstrijd waarin  Sietse Bakker toe zal moeten kijken, hij is uitgesloten voor één duel na aanleiding van de rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Tachos.

*****

Bekerdroom van Tonegido / Kleine Sluis eindigt in Kwintsheul!

Aan het bekertoernooi van Tonegido / Kleine Sluis is een einde gekomen. Onze ploeg is in Kwintsheul gestruikeld over eredivisionist Quintus. De uitslag deed er niet eens toe. Het feit dat we hier stonden zei al genoeg.

De beker…… onbelangrijk zullen velen zeggen maar in Hippolytushoef denken we daar anders over. Nadat het 3 jaar achtereen fout ging in de regionale finale wisten we hem dit jaar wel te winnen. Nadat eerst VZV en vervolgens Berdos werden verslagen wachtte in de finale tweede divisionist CSV de ploeg die vorig jaar op overtuigende wijze kampioen werd in de hoofdklasse en zo promoveerde. De verrassing was daarom des te groter toen Tonegido / Kleine Sluis ook deze pot wist te winnen. Historie leek geschreven maar de kenners wisten dat dit ongeveer 25 jaar geleden ook eens was gebeurt. Toen strandde de ploeg in de achtste finale. Wie word de volgende tegenstander hoorde je velen denken, nu kwamen immers de eredivisie ploegen er bij. Het maakte ons niet uit want we speelden zeker een thuiswedstrijd en wisten dat het dan een volle bak zou worden aan de Belterlaan.

De loting koppelde ons aan TACHOS uit Waalwijk, wat een mooi affiche. De ploeg die 3e was geworden in de eredivisie komt naar Wieringen, we konden onze borst dus natmaken…….  EN DAT HEBBEN WE GEDAAN!!

Op de dag van de wedstrijd werd met man en macht gewerkt om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. De vloer werd geprepareerd, tribunes werden bijgebouwd, kleedkamers werden extra schoongemaakt, extra dweilers werden ingezet, de DJ was er klaar voor.  Kortom, alles werd uit de kast getrokken om zo goed mogelijk voor de dag te komen, er komt tenslotte niet elke week een eredivisionist naar Wieringen. De hal liep vanaf 19.00 uur langzaam vol en de spanning was duidelijk te voelen. Na een goede eerste helft waar zowaar een voorsprong op het bord stond, begon het gevoel te komen dat we wel eens voor een enorme stunt konden gaan zorgen. Wat VVSB in het voetbal kan dat konden wij toch ook!! Tot aan de laatste seconde bleef het spannend en de stunt die velen in gedachten hadden was er. TONEGIDO / KLEINE SLUIS – TACHOS  24-23.

Historie was geschreven, het is immers nooit eerder voorgekomen dat we verder zijn gekomen dan de achtste finale. Het dak aan de Belterlaan ging er af, ongeloof en emotie namen de overhand bij spelers, coach en publiek. Waar een kleine club groot in kan zijn!

De kwartfinale leidde ons naar Kwintsheul waar we speelden tegen Quintus. Het enige nadeel is dat we een uitwedstrijd speelden, jammer want het had zo mooi kunnen zijn om onze sport nog eens op een geweldige manier te promoten. Dat er veel is losgemaakt werd duidelijk uit het feit dat er met 2 touringcars naar Kwintsheul werd gegaan. Spelers, sponsors, jeugdleden en zelfs ERELEDEN  meldden zich aan om mee te gaan om dit mee te maken. De Tonegidofamilie die al zo hecht was werd nu nog hechter, sport verbroederd klonk het meermaals. Het werd een gedenkwaardige avond.  De uitslag (40-10) doet vermoeden dat we tekort kwamen en dat klopt helemaal, maar we hebben gevochten voor elke bal en elk duel. Het publiek scandeerde “tien, tien, tien en bij het tiende doelpunt ging het dak er af net als bij de overwinning op Tachos.

We kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op een geweldig bekertoernooi die in elk opzicht meer dan geslaagd is.

Voor de mensen die zeggen dat het bekertoernooi maar een formaliteit is zouden we willen zeggen: kom volgend seizoen gerust eens langs.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die dit bekertoernooi op welke manier dan ook mogelijk heeft gemaakt. In het bijzonder willen we een paar mensen bedanken: de sponsorcommissie van HV Tonegido die elke thuiswedstrijd weer omlijstte met de nodige activiteiten en de bussen regelde voor de uitwedstrijd naar Kwintsheul. Ook Johan Koorn die op geweldige wijze verslag heeft gedaan van alle wedstrijden en op deze manier het handbal enorm heeft gepromoot.

Wij hopen u allen weer te zien tijdens de volgende bekerronde waarin we zullen proberen deze prestatie te evenaren

Selectie en coach Tonegido / Kleine Sluis 1

*****

HANDBALLERS TONEGIDO/KLEINE SLUIS MAKEN GEEN FOUT

In de race om het kampioenschap in de handbalhoofdklasse D hebben de heren van Tonegido/Kleine Sluis geen fout gemaakt door de uitwedstrijd tegen VVW uit Wervershoof  winnend af te sluiten. Een op papier zeer lastige tegenstander maakte het de mannen uit Hippolytushoef soms erg moeilijk. De beginfase was voor Tonegido/ Kleine Sluis die agressief aan de wedstrijd begonnen en daardoor steeds de voorsprong wisten te behouden.

Door een aantal discutabele beslissingen van de leidsman verloren de mannen  de concentratie waardoor VVW steeds kon blijven aanhaken. De 5-9 voorsprong verdween snel en VVW kwam terug tot 8-9, daarna tot 10-10. Het eindoffensief was echter voor de Wierings/ Polderse combinatie die na een knap tegenoffensief de ruststand op 11-15 bracht.

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. Het was Tonegido/Kleine Sluis die een voorsprong van 5 punten pakte 13-18 waarna VVW het gat weer wist te dichten 18-19.

Daarna was het gedaan met de mannen uit Wervershoof en controleerde  Tonegido de wedstrijd. Over en weer werd nog gescoord maar mede door knap keeperswerk van de Wieringse doelman  kwam VVW te kort voor de overwinning. De eindstand werd bepaald op 23-27voor Tonegido / Kleine Sluis. Twee heel belangrijke punten in de kans op promotie naar de 2e divisie die nog steeds heel reëel is. Als de concurrentie punten laat liggen moeten wij toeslaan, daarom moeten we zelf blijven winnen.

Aanstaande donderdag krijgt het bekersprookje een vervolg als de heren op bezoek gaan bij eredivisionist QUINTUS.

Net als de vorige ronde tegen TACHOS zullen we onze huid weer zo duur mogelijk verkopen, proberen te genieten van deze wedstrijd en alles geven om voor een nieuwe sensatie te zorgen. Onze trouwe supporters en sponsors die met 2 bussen afreizen naar Kwintsheul  zullen ons daarin zeker steunen.

Zondag 13 maart om 13.00 uur volgt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Blinkert. 

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS WINT DRAAK VAN EEN WEDSTRIJD

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben zondagmiddag hun competitiewedstrijd tegen US uit Amsterdam ternauwernood gewonnen. De wedstrijd was al net zo belabberd als het weer buiten. US pakte direct een voorsprong van 2 punten hwt was vervolgens wachten op het eerste doelpunt van de Heren van Tonegido. Na bijna 7 minuten!! werd eindelijk voor het eerst het net gevonden en kon woerden gebouwd aan een voorsprong. Die kwam voor het eerst bij 4-3. Het begon te lopen en al snel was de marge 4 punten 10-6. Niets aan de hand zo leek het maar de mannen van US gaven zich niet zo maar over en kwamen terug in de wedstrijd. Na 30 minuten stond het 14-12 en kon er in de rust gesproken worden waarom het zo stroef ging. Iedereen was er van overtuigd dat er hier gewoon moest worden gewonnen.

Zo leek het ook in het begin van de tweede helft. De voorsprong bleef bestaan maar wat werd er matig gespeeld in vergelijking met de voorgaande weken. Onnodige tijdstraffen, een verkeerde wissel en veel dom balverlies droegen niet bij aan een mooie wedstrijd.   De trouwe supporters waren de laatste weken een ander Tonegido gewend, de een na de andere hoger spelende club werd met een nederlaag naar huis gestuurd maar dat was vanmiddag niet te zien.

Gaande de wedstrijd ging US feller spelen en schuwde daarbij de verbale confrontatie met de leidsmannen niet. Dit werd echter niet bestraft en zo konden ze de achterstand bijna nog ongedaan maken. De marge van 3 punten vijf minuten voor het einde verdween als sneeuw voor de zon. Met nog 1 minuut te gaan werd het 21-20. Gelukkig hielden de heren van Tonegido/ Kleine Sluis hun hoofd er bij en bleef de marge van 1 punt gehandhaafd.

De slechtste wedstrijd van het afgelopen seizoen daar waren de meesten het wel over eens, maar als je ook een slechte wedstrijd winnend weet af te sluiten maakt dat weer veel goed.

We zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap en doen ook nog mee in de beker.

Dit is een incident zo spraken de spelers na de wedstrijd.

Na een weekend vrij wacht op zondag 6 maart de uitwedstrijd tegen VVW uit Wervershoof waarna de Wierings Polderse combinatie op donderdag 10 maart de bus neemt om hun bekeravontuur een vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen QUINTUS uit Kwintsheul. Er zijn nog plaatsen vrij in de supportersbussen welke om 17.00 en om 18.00 vertrekken. Er moet en kan telefonisch gereserveerd worden op tel nr: 0227-593713. 

*****

TONEGIDO  KLEINE SLUIS PAKT DE DRAAD WEER OP NA SENSATIONELE BEKERZEGE

Na de voor velen emotionele en fantastische zege in de bekerwedstrijd tegen RED TACHOS hebben de handballers van Tonegido Kleine Sluis zaterdagavond de goede reeks wedstrijden doorgezet. De tegenstander, Vido uit Purmerend werd in eigen huis verslagen. Al te gemakkelijk ging dat echter niet. Vido is voor veel ploegen een vervelende tegenstander. Zo ook voor de mannen uit Hippolytushoef. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, na een 0-1 en 1-2 achterstand pakten de heren een voorsprong van steeds één of twee punten. Op slag van rust werd het gat op 3 punten gebracht 13 – 16. Er moest een goede tweede helft worden gespeeld om de punten mee naar huis te krijgen. De eerste tien minuten na rust leek het daar niet op want de mannen Vido kwamen terug en pakten een voorsprong van twee punten 20 – 18. In deze periode werden tekenend voor de wedstrijd werden ook nog eens vijf!! strafworpen gemist. De Wierings / Polderse combinatie liet daarna zien waarom het afgelopen dinsdag niet bij toeval RED TACHOS uit de beker knikkerde (en niet met 20 punten verschil moest worden opgerold, zie Brabants nieuwsblad). Door zich als team op te stellen en te blijven geloven in een overwinning kwamen de heren terug en bogen ze de achterstand om in een 24 – 28 voorsprong. Met nog een paar minuten op de klok werd de wedstrijd uitgespeeld en was het zaak om heel te blijven tegen de soms zeer fysieke tegenstander. In de laatste minuten werd de stand op 26 – 29 gezet.

Een belangrijke overwinning voor Tonegido Kleine Sluis. Waar dit soort wedstrijden vorig seizoen nog werden verloren word nu de winst gepakt. Het zit vaak in kleine details die we nu beter beheersen dan voorheen, dat zegt dat we als individu maar zeker ook als team grote stappen hebben gemaakt aldus de trainer en de coach van Tonegido Kleine Sluis. We zijn nog in beide competities in de race, de strijd om de eerste plaats is nog lang niet gestreden, zeker niet nu de concurrentie punten verspeeld en we twee punten zijn ingelopen. De tegenstander voor de 1/4 finale van de beker wordt deze week bekend. We hopen natuurlijk weer op een thuiswedstrijd, dat zou fantastisch zijn na de spraakmakende wedstrijd van dinsdagavond. Als er weer een thuiswedstrijd geloot wordt zal er nog meer worden uitgepakt om het zo uitzinnige publiek naar de sporthal te halen om het team aan te moedigen.

*****

TRILOGIE VOOR  HEREN TONEGIDO  KLEINE / SLUIS

De handbalheren van Tonegido Kleine Sluis hebben hun trilogie voltooid.

Zaterdagavond werd voor de derde keer dit seizoen gewonnen van VZV. Twee keer eerder werd er al gewonnen. Eén keer voor de huidige competitie, de andere keer voor de beker.

Gelijk vanaf het beginsignaal was het een mooie wedstrijd voor de toeschouwers. De altijd beladen streekderby kende zaterdagavond  één ploeg die de voorsprong had en die niet meer afstond. Het begin was gelijk voor de mannen uit Hippolytushoef, er werd een voorsprong genomen van twee en dan weer drie punten. Steeds wist VZV de achterstand weer terug te brengen tot één of twee punten. Op slag van rust wist Tonegido Kleine Sluis het gat weer op drie te brengen en te gaan rusten met een voorsprong van 10 – 13. Na de hervatting  werd het gat vergroot naar vijf punten  11 – 16 en 12 – 17 maar toch vocht VZV zich weer terug. De mannen van de Wierings Polderse combinatie waren echter gebrand op een goed resultaat om zodoende uitzicht te houden op een hoge plek op de ranglijst. VZV drong wel aan maar door het goede spel en met name het goede verdedigende werk van Tonegido Kleine Sluis kwamen ze niet verder dan een verlies met een verschil van drie punten. Met 29 – 32 ging voor de derde keer dit seizoen de overwinning mee naar Hippolytushoef.

Als je drie keer in een seizoen wint van VZV (vorig seizoen ook twee keer) dan kan je zeggen dat je echt de betere ploeg bent aldus een tevreden coach van Tonegido Kleine Sluis.

We moeten dit niveau vast zien te houden, zelf blijven winnen en hopen op een misstap van de concurrentie.

De ploeg heef nu een weekend rust om vervolgens op dinsdag 9 februari om 20.00 thuis in Hippolytushoef voor de nationale beker aan te treden tegen RED RAG TACHOS uit Waalwijk die uitkomt in de eredivisie. We zullen onze huid hier zo duur mogelijk verkopen.

Wie denkt dat we ons zo maar gewonnen geven komt bedrogen uit!

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS HERSTELD ZICH KNAP

Tonegido/Kleine Sluis heeft de nare smaak die het overhield aan de slechte wedstrijd van vorige week tegen Berdos weggespoeld met een goede overwinning op de heren van Volendam. Het was afwachten hoe het team de nederlaag van vorige week oppikte.

In het begin leek het er op dat het lek nog niet boven was, Volendam pakte de eerste 10 minuten  een voorsprong van maximaal drie punten. De scherpte bij de afwerking ontbrak bij de mannen van Tonegido. Pas na 20 minuten  benaderden  zij hun normale niveau. Er werd opportunistischer gespeeld en dat resulteerde in een 12 – 12 ruststand.

Na de rust liet de ploeg uit Hippolytushoef zien dat het vertrouwen weer terug was. Na een reeks goede aanvallen waarbij er nu wel goed afgewerkt werd, was het gat geslagen. Bij een 24 – 18 stand zat de wedstrijd in de knip. Het begon te lopen en dan zie je dat er weervertrouwen in de ploeg komt. Afstandsschoten, combinaties en snelle breaks waren het gevolg en dan is er geen houden meer aan. Er kon daardoor meer gewisseld worden zodat sommige spelers wat meer rust konden krijgen dan normaal. Desondanks  liep de Wierings/Polderse combinatie uit, op weg naar een 30 – 20 overwinning. Dit geeft vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week zaterdag tegen VZV. De beladen derby staat voor zaterdagavond om 20.45 op het programma in ’t Veld. De concurrentie begint hier en daar scheuren te vertonen.  Zelf blijven winnen en hopen op broedermoord aldus de coach van Tonegido/Kleine Sluis,  (Houten en Berdos spelen nog tegen elkaar). De competitie is nog niet gelopen er komen nog een paar verrassingen!!!! 

*****

DRIE IS TEVEEL VOOR TONEGIDO / KLEINE SLUIS

Drie superwedstrijden in zes dagen blijkt teveel te zijn geweest voor de heren van Tonegido / Kleine Sluis. Na de sensationele zeges op Houten en CSV in de beker waren de heren van Berdos de baas in eigen huis.

Wie voor de wedstrijd had gezegd Berdos met deze cijfers zou winnen, zou direct voor gek worden verklaard. Toch is het waarheid geworden. Tonegido / Kleine Sluis is geen moment in de wedstrijd geweest. Een verdienste van de mannen van Berdos die dankbaar gebruik maakten van de (toch wel) vermoeidheid die in de ploeg was geslopen. De wedstrijd was amper 3 minuten oud toen er al een 4 – 0 stand op het bord stond. Toen was (achteraf) al te zien dat er niets te halen viel. De schotkracht en het venijn in de aanvallen ontbrak en bij Berdos onderscheidde zich zaterdagavond een heel goede keeper waardoor er moeilijk gescoord werd. De ruststand werd na 30 minuten bepaald op 16 – 9 en de wedstrijd leek gespeeld. In de rust is er gesproken over wat er anders moest maar Tonegido kreeg het lek niet boven. Berdos ging vrolijk door met waar ze de eerste helft waren gestopt en zo stond er na een uur spelen een klinkende 35 – 22 overwinning op het bord.

Er valt niks op af te dingen, een verdiende zege aldus een balende coach die moet erkennen dat de voorgaande twee duels z’n tol hebben geëist. Het is jammer dat het gat met Houten en Berdos  nu weer respectievelijk 4 en 3 punten is. Deze twee concurrenten spelen nog tegen elkaar dus wie weet…

Opgeven doen we niet, we moeten vooruit kijken. We hebben laten zien dat we veel in ons mars hebben en moeten dat volgende week thuis tegen Volendam weer laten zien. 

*****

DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT!!!!!!!!

Eindelijk….. Nadat het twee keer eerder mis ging in de finale van regionale bekertoernooi was het dinsdagavond de beurt aan de heren van Tonegido / Kleine Sluis. Nadat zondag al werd gewonnen van koploper Houten moest ook de ploeg van CSV uit Castricum er aan geloven. De promovendus van vorig seizoen had toen beide wedstrijden gewonnen dus moest er nu wat recht gezet worden.  Dat Tonegido/ Kleine Sluis in een uitstekende vorm verkeerd was te zien aan het enthousiaste spel en de goede combinaties. De eerste 7 minuten liepen nog wat stroef maar na de 4 -4 kwamen de mannen los en werd de voorsprong gepakt die uiteindelijk ook niet meer los werd gelaten. CSV werd zeer geconcentreerd op een achterstand gezet, iets waar  ze van te voren geen rekening mee leken te hebben gehouden. Er was geen doorkomen aan bij de verdedigers van Tonegido, De angel werd uit de aanval gehaald en met goede combinaties werd de ruststand bereikt met een 11 – 8 voorsprong.

Na de hervatting kreeg het goede spel een vervolg. CSV werd in die fase op een achterstand gezet van 6 punten. Van het klasse verschil was niets meer te merken.

Tot 10 minuten voor het eindsignaal was er geen vuiltje aan de lucht, er was geen enkel zwak moment geweest voor de ploeg uit Hippolytushoef en zo ineens kwam de klad er in. CSV drong aan en verkleinde de achterstand terwijl de doelpunten aan Tonegido kant om onbegrijpelijke reden niet meer wilden vallen. CSV kwam terug tot 25 – 24 maar precies op tijd waren de reguliere 30 minuten om. Een overwinning waar heel lang op is gewacht en die de ploeg enorm is gegund.

We zijn aan een superweek bezig. Eerst Houten toen CSV en aanstaande zaterdagavond moet er gewonnen worden van Berdos om de 2e plaats in de competitie te heroveren.

We  gaan er alles aan doen om deze mooie week op een goede manier af te sluiten en wachten op de volgende tegenstander in de beker. Wie weet gaan we nog een ronde verder, niets is onmogelijk. Dat hebben we afgelopen twee wedstrijden laten zien.

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS  HEER EN MEESTER IN TOPPER HOOFDKLASSE D

De heren van Tonegido / Kleine Sluis staan aan het begin van een reeks zware wedstrijden.

Drie wedstrijden in één week en de een nog zwaarder dan de ander. Zondagmiddag kwam koploper Houten op bezoek in Hippolytushoef. De ploeg uit Houten stond voor aanvang van de wedstrijd 4 punten los van de Wierings / Polderse formatie. Bij een overwinning zouden de kansen op een kampioenschap definitief verkeken zijn.  De voorgaande wedstrijden werden alle drie gewonnen door Houten. Vandaag moest!! er dus gewonnen worden. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de mannen van  Tonegido / Kleine Sluis er vol boven op, dat betaalde zich uit in een vroege voorsprong. Dat iedereen zich ervan bewust was dat het vandaag echt moest gebeuren was te merken aan de stormloop die los barste op het Houtense doel. Vol overtuiging en enthousiasme liepen de mannen uit Hippolytushoef uit naar 11 – 4. En wie dacht dat het toen gedaan was kwam bedrogen uit want een paar minuten later volgde de volgende aanvalsstorm. Houten had totaal geen antwoord op het spel van Tonegido / Kleine Sluis en moest lijdzaam toezien dat er gerust werd met een 22 – 12 stand. Tijdens de rust werd terecht aangehaald dat het nog lang niet gedaan was en dat Houten alles uit de kast zou halen om terug in de wedstrijd te komen. Tijdens de vorige edities was het verschil tijdens de rust ook 5 punten en werd er “gewoon” gewonnen. Als de 2e helft met dezelfde inzet en hetzelfde enthousiasme werd gespeeld mocht het niet fout gaan. Het goede spel werd na de hervatting direct weer opgepakt en de voorsprong werd 11 punten (25-14). Houten ging offensiever spelen en kreeg deze periode wat meer vat op het spel. Deze fase kenmerkte zich door veel ruwe overtredingen  en Houten bracht de achterstand terug naar 8 en later naar 6 punten. Toen was het weer de beurt aan Tonegido die met een goede laatste 10 minuten de stand weer naar een terechte marge bracht van 9 punten en de eindstand bepaalde op 34 – 25.

We hebben vandaag de beste wedstrijd gespeeld van de laatste 3 seizoenen. We hebben laten zien dat we als team gewoon goed kunnen handballen. Als je op deze manier de koploper verslaat kan je alleen maar tevreden zijn, Houten had vandaag niets in te brengen tegen het geweld van de mannen van Tonegido / Kleine Sluis.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur wacht alweer de volgende zware wedstrijd. Dan komt CSV uit Castricum spelend in de 2e divisie op bezoek voor de regiofinale van de beker. Volgende week zondag spelen we tegen Berdos om de 2e plaats terug te pakken Ook hier willen we van winnen en het liefst op dezelfde manier als vandaag. Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen dat heeft vandaag een enorme boost gehad aldus een zéér tevreden coach.

*****

Recreanten                            Hugo Girls – Tonegido

Een tijd geleden dat er een verslag van onze recreanten was te lezen. Bij ons team zijn er momenteel wat geblesseerde dames, gelukkig hebben we een ruime bezetting waardoor het aldoor nog redelijk gaat met aantal spelers tijdens onze wedstrijden. Onze eerste wedstrijden in de zaal zal ik alleen even de uitslagen van zeggen 7-7 tegen Con Zelo, 8-6 gewonnen van Texel, 11-10 verloren van Geel Zwart, 10-16 verloren van Schagen. Op woensdag 2 december moesten we om 20.00 uur in Heerhugowaard spelen tegen Hugo Girls. Voor ons een onbekend team om tegen te spelen, ook dat is weleens leuk. Voor het eerst hadden we nu een tekort aan spelers, gelukkig wilde Mariska Hendriksen met ons mee doen zodat we toch met 2 wissels weg konden. Aangekomen bij de mooie sporthal de Waardergolf gingen we ons omkleden en konden we om 20.00 uur aan de wedstrijd beginnen. Mariska van Dijk opent de wedstijd en scoort door de benen van de keeper 0-1. Dan scoort de tegenstander ook door de benen van onze keep (jammer Maris) 1-1. Dan gaat Evelien middendoor en scoort 1-2. Vervolgens nog één van Eef via de opbouw 1-3. Dan een break voor tegenpartij en die zit 2-3. Vervolgens gaat er nog één in en komen we gelijk te staan op 3-3. Maar dat duurt niet lang want Eef gooit de bal in het net via de opbouw 3-4. En daarna gaat Mariska via de r. hoek door en gaat de bal weer door de benen van de keep het doel in 3-5 en volgende aanval nog een keer via de r. hoek 2de paal 3-6. Daarna een mooie break Mariska die Eef aanspeelt en scoort 3-7. De 3-8 staat ook op naam van Eef via het midden 3-8. Vervolgens fluit de scheids voor een overtreding op Mariska en krijgen een penalty mee die maakt Eef 3-9, dit is de ruststand. We hadden een goede scheidsrechter vanavond, jammer dat het zo ontzettend warm was in de sporthal. Dat speelt toch behoorlijk vermoeiend blij dat we 2 wissels hadden J. Op naar de tweede helft Marion gaat mooi door via de opbouw en het wordt 3-10. Dan krijgen we nog een penalty mee en die mist Eef helaas. Is niet erg we staan toch nog ruim voor. Na een paar keer al de paal en de lat goed te hebben geraakt scoort Melanie mooi vanuit de opbouw 3-11 gejuich vanaf de tribune want daar zaten haar moeder en zusje ons aan te moedigen J. Dan loopt Mariska nog op een break en krijgt een aangemeten bal van Marion aangespeeld en komt de stand op 3-12 te staan. Het allerlaatste doelpunt is voor Hugo Gils die gaat voor de tweede keer door de benen van Maris. Zo winnen wij deze wedstrijd met 4-12. Meiden we hebben lekker gespeeld de stand had hoger kunnen zijn want er waren toch wel veel ballen op de paal en lat of recht op de keep. Maar goed dat maakte nu niet uit want we gingen gelukkig weer eens met 2 punten naar huis. Mariska nogmaals  bedankt dat je met ons mee wilde doen!

Groetjes Mariska

*****

Zakelijke overwinningen Tonegido/Kleine Sluis

HIPPOLYTUSHOEF- De handbalmannen van Hollands Kroon hebben na de dure verliespunten uit bij de Blinkert een zakelijke overwinning geboekt thuis tegen Celeritas uit Bunnik. Tonegido/Kleine Sluis voerde de lessen, geleerd  uit de vorige wedstrijd, goed uit en nam vanf het begin de regie en handen en speelde de wedstrijd, die nooit spannend werd, profesioneel uit.

Nog steeds zonder hoekspelers Niels Borst en Marijn Arends en met Rino Steenvoorden op doel was het nog steeds wat puzzelen voor interim coach Jellema. Het was zoeken naar juiste balans tussen snelheid, inzet en scorend vermogen. In de beginfase was het TKS die direct probeerde afstand te nemen. Dit lukte de eerste 10 minuten met fraai uitgespeelde aanvallen tot 6-2 prima. Daarna was een sloridige fase van de thuisploeg de reden dat Celeritas aan kon haken door 4 maal achterelkaar te scoren (6-6).  Mede door 5 scores van Sietse Bakker werd het verschil weer gemaakt en was de verdiende voorsporng weer behaald (12-8). Doordat het vizier niet bij iedereen op scherp stond kon TKS niet verder weglopen van de nummer 9 van de Landelijke Hoofdklasse D. De thuisploeg ging de rust in met een stand van 13-11.

Tonegido/Kleine Sluis ging uit van eigen kracht en wist dat de doelpunten zouden komen door hard te blijven werken. Met wat positionele wijzigingen was het TKS die de contrle over de wedstrijd had. De thuisploeg liep langzaam weg door vanuit alle posities te scoren en de druk op de gasten te houden.Door het wat trage spel van Celeritias had de wedstrijd geen hoge amusementswaarde maar het was goed te zien dat de thuisploeg druk bleef zetten om de snelheid erin te houden en zo een zo groot mogelijke voorspong te maken. Positief was  tevens de terugkeer van Rick Idema in de laatste 10 minuten na een blessure.

Tonegido/Kleine Sluis won  uiteindelijk met een verschil van 9 doelpunten met een eindstand van 33-24. 

Sietse Bakker 9, Gijs Bakker 5, Senne Hiemstra  5, Maikel Baars 4, Auke Hiemstra 3, Stefan Idema 2, Stefan Baars 2 en Jozef Ziacek  2

*****

Hardbevochten overwinning Tonegido/Kleine Sluis

WIERINGEN- Tonegido/Kleine Sluis moest in de thuiswedstrijd tegen Commandeur/VVW uit Wervershoof vol aan de bak om de punten op het voormalig eiland te houden. In een sportieve en spannende wedstrijd, waarin VVW tot 19-19 eenmaal langszij wist te komen, was het TKS die de voorsprong in de slotfase niet meer uit handen gaf 31-27.

Tonegido/Kleine Sluis dat in de komende wedstrijden onder aanvoering van oud speler Sebas Jellema staat doordat coach Arjen Slaghekke wegens werkverplichtingen in het buitenland zit, was met  6 wissels  groot in bezetting. Keeper Rick Idema was geblesseerd en werd vervangen door tweede keeper Rino Steenvoorden. De 17-jarige Dirk Schobben, keeper van de A-junioren, zat voor de tweede keer bij het vlaggenschip. Het was duidelijk dat Tonegido/Kleine Sluis niets aan het toeval overliet. Want op de wedstrijddag zelf werd ook Noah van Wieringen aan de selectie toegevoegd. De 6-wissels waren noodzakelijk en hard nodig mede doordat aanvoerder Stefan Baars nog niet geheel hersteld was na een griep.

Met een duidelijk boodschap en dito opdrachten stond de thuisploeg klaar om de vooraf voorspelde zware pot te beginnen. Met een 3-1 stand was het Tonegido/Kleine Sluis die de regie in handen nam. Door uitstekend vanuit de verdedigende opdrachten te spelen bleef de thuisploeg steeds op voorsprong en kon zelfs een klein gaatje slaan doordat keeper Steenvoorden een paar keer fraai antwoord had op goed uitgespeelde aanvallen van VVW 9-5. De gasten gaven zich niet gewonnen en bleven in het kielzog van de thuisploeg 12-10. Vooral de behendige middenopbouwer bleek een moeilijk te stoppen speler. 7 maal wist hij in de eerste helft het doel te vinden. Ondanks zijn scorend vermogen was het voor de overige spelers moeilijk een opening in de Wieringer muur te vinden. Tonegido/Kleine Sluis moest hard werken om de gelederen gesloten te houden maar wist tot aan de rust een voorsprong te behouden 17-14.

VVW kwam direct na rust bijna langszij door enige onscherpte in de thuisploeg 17-16. Maar TKS rechte haar rug en wisselde veelvuldig door 19-16. Toch moest de thuisploeg in de beginfase meer incasseren. Mede door tijdstraffen die onvermijdelijk waren door het verdedigend concept was het VVW die na 10 minuten in de tweede helft gelijk wist te komen 19-19. Ook nu liet de thuisploeg zien dat het zichtbaar gegroeid is en toonde veerkracht. Door belangrijke doelpunten van Auke Hiemstra en Maikel Baars werd het verschil weer gemaakt 21-19. De Wieringers namen weer het initiatief en mede door sterkhouder en topscoorder Sietse Bakker (13) werd het verschil weer 3 punten 23-20.
VVW kon het gat niet dichten en moest toezien hoe de voorsprong richting het einde van de wedstrijd 3 punten bleef 27-24. Voordat keeper Steenvoorden noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten om op tijd te komen bij zijn eigen wedstrijd maakte hij nog een laatste redding om het verschil 4 punten te maken en zo de jonge debutant Dirk Schobben wat extra lucht te geven voor de laatste 10 minuten. Zich gesterkt voelende door het hechte collectief wat voor hem stond en de extra aanmoedigingen van het trouwe thuispubliek was het juist Schobben die Tonegido op voorsprong hield door 2 uitstekende reddingen. Gijs Bakker velde daarna het vonnis voor VVW in de eindfase door 2 maal te scoren en via 30-25 werd het uiteindelijk 31-27 voor de Wieringers. Een hardbevochten overwinning waarin het collectief de kracht van het team bleek.

Sietse Bakker 13, Gijs Bakker 5, Senne Hiemstra 3, Jozef Ziacek 2, Auke Hiemstra 2, Maikel Baars 2, Michael Vijverberg 2, Stefan Idema 1, Marijn Arends 1.

*****

HEREN 1  HV TONEGIDO / KLEINE SLUIS   +2

De handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis  hebben zaterdagavond na een late wedstrijd in Amsterdam weer twee punten aan hun totaal toegevoegd. Deze keer waren de Universiteits Studenten  (US) het slachtoffer van de dadendrang de mannen uit Hippolytushoef. Vanaf het eerste moment namen ze het heft in handen en werd er direct een klein gaatje geslagen.

Geholpen door de tegenstander, die al na vier!! minuten een rode kaart gepresenteerd kreeg wegens het beledigen van de leidsmannen, en daarom een vier minuten straf kreeg liep de stand op naar 1 – 4.  Hierna ging de wedstrijd gelijk op en kregen de heren van US de kans om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte tot aan de 9 – 9, toen was het Tonegido die de wedstrijd bepaalde. Er werd gerust met een 11 – 14 voorsprong.  Na de hervatting verliep de wedstrijd zoals de Wieringers het graag wilden zien. De voorsprong werd na een heel goede fase uitgebouwd tot acht punten. Het team is in staat om de wedstrijd dan te controleren en goed uit te spelen zonder dat de overwinning in gevaar komt. Een breekpunt heel vroeg in de wedstrijd was natuurlijk de rode kaart. Erg dom zo oordeelden ook de spelers en coach van  Tonegido / Kleine Sluis. Tot twee seizoenen geleden kwam het ook bij ons wel eens voor dat we een domme kaart pakten, maar het belang van het zo lang mogelijk met een compleet team spelen is goed doorgedrongen en kan zo een paar punten per seizoen schelen. Als je aan het eind van de streep dan één punt  te kort komt is dat erg zuur aldus de coach. Gelukkig leeft dit bij iedereen en houden we elkaar scherp. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 27 – 33 in het voordeel van Tonegido / Kleine Sluis.

Het is nu zaak om scherp te blijven en niet te verzaken. De concurrentie moet de punten maar verspelen, het is aan ons om te blijven winnen.

Volgende week zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen VVW uit Wervershoof. Omdat de coach van de heren voor zijn werk verstek moet laten gaan zal “good old”  Sebas Jellema de honneurs  drie weken waarnemen. Ik hoop dat als ik terug ben er 6 punten en een bekerronde bij geschreven zijn, maar daar heb ik alle vertrouwen in!!

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS WEER BAAS IN EIGEN HUIS

De handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis hebben zondagmiddag laten zien wie er de baas is in de sporthal aan de Belterlaan. Nieuwkomer VIDO uit Purmerend kwam op bezoek en keerde zonder punten weer naar huis. Die bleven na 60 minuten handbal in Hippolytushoef.

Vanaf de eerste minuut was het Tonegido die de wedstrijd bepaalde. Direct werd de voorsprong genomen welke de rest van de wedstrijd niet meer werd afgestaan.

Toch deed Tonegido zichzelf tekort, door soms laconiek te verdedigen konden de heren uit Purmerend bij blijven waardoor ze de hoop hielden om hier voor een stunt te zorgen. De rust werd bereikt met een voorsprong van vijf punten 16 – 11.

Na het beraad in de kleedkamer kwam Tonegido beter uit de startblokken en liep de voorsprong uit naar zes en later zeven punten. Het verzet van Vido was toen reeds gebroken en de mannen uit Hippo liepen verder uit. Bij 29 – 19 was de marge groot genoeg en werd de wedstrijd uitgespeeld. De eindstand werd bepaald op 33 – 23.

Een regelmatige overwinning maar je moet oppassen dat je je eigen spel blijft spelen bij zo’n grote voorsprong. Er werd bij vlagen heel goed gespeeld dan laat je in de verdediging wel eens een steekje vallen. Dat moet er uit, want dat kan je je tegen een andere tegenstander niet permitteren. We zijn aan een goede reeks bezig, het is zaak om gefocust te blijven en deze reeks voort te zetten. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen US uit Amsterdam op het programma. Een moeilijke tegenstander zo is vorig seizoen gebleken. 

*****

TONEGIDO /KLEINE SLUIS LAAT VZV ACHTER ZICH

Tonegido / Kleine Sluis heeft zondagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen VZV met winst afgesloten. Het zag er de eerste 5 minuten niet naar uit want de mannen van VZV namen een voorsprong van 0 – 3. Toen hadden de mannen van Tonegido al evenzoveel doelpunten kunnen maken maar de scherpte ontbrak in de beginfase. Via 1 - 3 en 2 – 4 kwam Tonegido in de wedstrijd en werd de gelijkmaker 4 - 4 gescoord. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op in een wedstrijd waarin de 2 ploegen aan elkaar gewaagd waren. De mannen van Tonegido hadden steeds het voordeel in de score en VZV moest steeds zien bij te blijven.

De rust werd bereikt met een 10 – 9 voorsprong voor de thuisploeg. In de rust is er goed besproken wat beter moest. De focus en de scherpte  waren er niet voor 100% en dat is echt nodig in deze wedstrijden, getuige de eerste 5 minuten. Het eerste deel na de hervatting verliep net als de eerste helft, om en om een puntje. Totdat De mannen uit Hippolytushoef een gaatje sloegen van 4 punten en uitliep naar 17 – 13. Het leek toen of de strijd gespeeld was maar VZV gaf zich niet gewonnen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Bij 18 – 15 leek die er te komen, Tonegido speelde door 2 tijdstraffen met 4 veldspelers en VZV rook zijn kansen. Ze hadden echter de pech dat de jongste speler van het veld het op zijn heupen kreeg.

Noah van Wieringen  komend uit de A jeugd maakte de mooiste van de wedstrijd op een heel belangrijk moment. Hij lopte de bal onhoudbaar over de keeper waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. De laatste minuten werden slim uitgespeeld en na 60 min handbal stond er een 20 – 18 score op het bord.

Dit zijn de wedstrijden die deze competitie zo mooi maken. Wedstrijden op het scherpst van de snede met 2 heel belangrijke punten voor Tonegido. Nu is het zaak om door te gaan en de volgende wedstrijden te blijven winnen. Volgende week zondag  wederom een thuiswedstrijd, dan komt nieuwkomer VIDO uit Purmerend op bezoek. Het vertrouwen is er bij de mannen van Tonegido / Kleine Sluis, op naar volgende week.

*****

TONEGIDO BOEKT KNAPPE ZEGE OP VOLENDAM

Waar vorig seizoen de punten niet werden meegenomen gingen ze zondagmiddag wel mee naar huis. De mannen van Tonegido / Kleine Sluis wonnen de moeilijke uitwedstrijd tegen Volendam geheel terecht.  Tonegido ging zeer voortvarend van start en pakte in een zeer goede beginfase direct de voorsprong. 2 – 4. Heel gemakkelijk en door een ijzersterke verdediging liepen de heren uit Hippolytushoef uit naar een 2 – 8 voorsprong De boomlange mannen probeerden wat ze wilden maar de verdediging stond als en huis.  Pas daarna kon Volendam wat terug doen.  Na 20 minuten scoorden de Volendammers 3 keer achter elkaar en werd de stand wat draaglijker 5 – 8. Door goedgeorganiseerd te blijven spelen werd de ruststand bepaald op 8 – 12. We hebben een heel goede eerste helft gespeeld en vooral ijzersterk verdedigd tegen een fysiek sterke tegenstander. Je hoopt dat je de tweede helft het niveau kan vasthouden en de wedstrijd gemakkelijk kan uitspelen.

Volendam dacht er anders over en startte de tweede helft feller dan ze de eerste helft deden. Na over en weer een paar goals te hebben gemaakt liep Volendam in. Ze scoorden in korte tijd 5 keer, Tonegido 1 keer waardoor de stand op 16 – 16 werd gebracht en de wedstrijd weer helemaal open lag. Nu was het de beurt weer aan Tonegido, langzaam kwamen ze de “dip” te boven en kon het eindoffensief beginnen. Door weer het “eigen”  spelletje op te pakken en niet in paniek te raken  konden ze weer het handbal laten zien waar ze sterk in zijn, via 21 – 22 en 22 – 23 liep Tonegido / Kleine Sluis uit naar een overwinning van 24 –27.

Een dik verdiende overwinning over de gehele wedstrijd gezien , alleen de eerste 10 minuten van de tweede helft lieten we het wat lopen maar voor de rest was Tonegido de bovenliggende ploeg. Vorig seizoen was het de openingswedstrijd die hier verloren ging, nu wilden we hier kost wat kost winnen. We zijn blij met de overwinning en ook met het vertoonde spel, zeker de eerste helft aldus de tevreden coach van Tonegido. Een goede opsteker voor volgende week als de “derby” tegen VZV  in Hippolytushoef op de kalender staat. Het is altijd mooi om deze wedstrijden te spelen, de jongens kennen elkaar door en door. We hebben beide twee wedstrijden gewonnen en doen niet veel voor elkaar onder. De wedstrijd begint  zondagmiddag om 13.15 uur in de sporthal in Hippolytushoef.

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS BOEKT COLLECTIEVE OVERWINNING

De heren van Tonegido / Kleine Sluis boekten zondagmiddag een knappe overwinning tegen de heren van Berdos uit Bergen. De op papier moeilijke wedstrijd werd door Tonegido gewonnen met 29 – 24, na een ruststand van 12 – 10. De eerste 5 minuten waren voor Berdos dat een kleine voorsprong nam. Al snel herpakten de heren van Tonegido / Kleine Sluis zich en wisten ze het tij te keren. De marge werd omgebogen naar een voordeel van 2 punten bij de rust. Dit was voor een groot deel te danken aan de inzet van de mannen uit Hippolytushoef, die in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wilden laten zien wat dit seizoen de bedoeling is, meedoen in de bovenste regionen van de hoofdklasse. Na de rust werd de wedstrijd goed opgepakt en werd er een gat van 6 punten geslagen 18 – 13. Dit gat was voor de Bergenaren niet meer te dichten. Toch moet je op deze momenten op je hoede blijven anders loop je evengoed nog tegen een nederlaag aan.  Door ons eigen spelletje te blijven spelen en door ons als collectief op te stellen konden we de wedstrijd met een goed resultaat  uitspelen roemt de coach van Tonegido zijn ploeg.

“Deze overwinning was voor de hele ploeg”  We hebben vandaag 9 doelpunten gemaakt vanaf de cirkel dat zegt heel veel, ook de hoeken werden uitstekend benut , dit staat los van de enorme schotkracht die we in het team hebben. Iedereen werd vandaag “gevonden” en dat heeft zijn uitwerking gehad. We zijn als team gegroeid ten opzichte van vorig seizoen, er kan eenvoudiger gewisseld worden zodat sommige spelers wat meet rust krijgen tijdens de wedstrijd.  We kijken zeer positief terug op deze wedstrijd en moeten deze vorm vast houden zeker tot volgende week wanneer de uitwedstrijd tegen Volendam op de kalender staat. Vorig seizoen verloren de heren deze uitwedstrijd, nu kunnen ze dit goedmaken.

*****

Dames 1 Tonegido1-Hugo Girls1

De laatste veldwedstrijd trof Tonegido dames de nummer 2 van de competite Hugo Girls uit Heerhugowaard Noord. De Tonegido dames bezetten een plaats in de middenmoot.

Door blessures kon de Tonegido formatie helaas niet compleet aantreden, deze handicap werd echter goed opgevangen door twee speelsters van dames 2.

Tonegido na het aftasten van de onbekende tegenstander en een paar minuten spelen een 1-0 voorsprong. Hugo Girls antwoorde hier op met 1-1. Tot 3-3 ging het gelijk op. Bij deze stand nam Hugo Girls het heft in handen en liep uit naar 3-5. Tonegido kon bij blijven tot 5-6, en mede dat   Tonegido hun eigen kansen niet benutten kon Hugo Girls uitlopen naar 5-9. Het lukte Tonegido bij deze stand wel twee keer het net te vinden en kon terug komen tot 7-9.Voor de rust wisten beide teams nog twee keer het net te vinden ruststand  9-11. Met deze stand het na de rust nog alle kanten op gaan want de teams waren speltechnisch aan elkaar gewaagd.

Na de rust kwam Tonegido sterk uit de start blokken door snel aanvalsspel en kwam terug tot 11-11. Helaas bij deze stand was de volgende 10 minuten verdedigend het niet in orde en kon  Hugo Girls mede door 3 scores van hun cirkelspeler uitlopen naar  11-16. Bij deze stand werd er door beide teams  om en om gescoord 16-11. Hier na werd er Tonegido gas gegeven en door goed verdedigen en beter aanvalsspel  langzaam de inhaal race ingezet naar 18-20 en 19-21. Bij deze stand  scoorde Hugo Girls echte nog een keer 19-22.

Deze marge bleek net genoeg voor Hugo Girls mede omdat toen nog maar drie minuten te spelen waren, in deze laatste minuten wist Tonegido nog 2 keer te scoren. Helaas werd er daardoor nipt verloren met 21-22. Over kan er revanche genomen in de eerste zaalwedstrijd dan komen de dames Hugo Girls wederom naar Hippolytushoef

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS BEGINT MET VERLIES TEGEN HOUTEN

De heren van Tonegido / Kleine Sluis zijn in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen

een nederlaag aangelopen. Net als vorig seizoen toen de eerste wedstrijd verloren ging tegen Volendam kon de ploeg het niet bol werken tegen de nummer twee van de vorige editie.

Aan de voorbereiding heeft het zeker niet gelegen. Er is aan het eind van de competitie nog een aantal weken doorgetraind om na de vakantie met een betere basis te starten aan de duintraining. Trainer Stefan Baars heeft een uitgebalanceerd programma opgesteld om op een  zo sterk mogelijke manier  aan de voorbereiding in de zaal te kunnen beginnen. Er zijn veel oefenwedstrijden gespeeld waarin ook de jeugdspelers weer hebben laten zien dat ze er kunnen staan als het nodig is.

De wedstrijd tegen Houten is bij voorbaat lastig, er wordt met enorme hoeveelheden hars gespeeld, wat voor bijna elke tegenstander een nadeel is.

Dat bleek ook hier want al snel stonden de mannen uit Hippolytushoef  met 5–0 achter.

Langzaam maar zeker kreeg Tonegido wat vat op de bal en kwamen ze terug in de wedstrijd.

Na de 7–5 liep Houten wéér uit naar een gat van 5 punten en wéér werd het gat gedicht tot twee punten. Met een 11-9 stand werd er gerust.

De tweede helft begon beter voor Tonegido, de stand werd verdiend gelijk getrokken  11-11 en 12-12. De mannen van Houten hadden echter het laatste woord en bouwden de voorsprong weer uit naar 3 punten.  We deden wat er in onze mogelijkheden lag maar konden het tij niet meer keren. De eindstand werd uiteindelijk gebracht op 23-18. Houten is een heel goede ploeg, deze jongens trainen op eredivisie niveau en dat is te zien. Het omgaan met veel hars leer je niet even in een uurtje handballen. Veel kansen werden ook daarom niet benut en er kon bij lange na niet het niveau gehaald worden wat we normaal halen zei de coach van Tonegido die over de inzet verder zeer te spreken was. Je ziet dat we vooral conditioneel veel hebben gewonnen en daar kunnen we zeker punten mee pakken.

Ik denk dat niet veel andere ploegen hier punten gaan meenemen, daarom is dit verlies wel zuur maar niet onoverkomelijk. Ze komen ook nog bij ons, dan zullen we er moeten staan. Volgende week komt Berdos op bezoek, een tegenstander van formaat. Dan moeten de eerste punten van het seizoen gepakt worden.  

*****

Recreanten                  Tornado – Tonegido 

Onze eerste wedstrijd van het seizoen speelden wij op woensdag 2 sept om 19.30 uur in Heerhugowaard tegen Tornado. Hier hadden wij nog nooit eerder tegen gespeeld. Het seizoen begon meteen al niet zo goed voor ons, want we hadden maar liefst 6 afberichten. Dus ja toen moesten we beroep doen op dames 2. Gelukkig wilden Mariska Steigstra en Mariska Hendriksen mee doen. En de tweelingzus van Christien. Germa heeft vroeger op handbal gezeten en wilde het wel weer eens proberen kijken of ze het nog niet was verleerd. Het was prachtig weer om te ballen daar lag het niet aan. Bij de dames van Tornado zaten nog best een aantal jonge speelsters die conditioneel veel op de break konden lopen waardoor ze veel scoorden. Dat was voor ons wel even afzien vooral meteen met zo’n eerste wedstrijd van het seizoen. We kwamen met de rust dan ook op een achterstand te staan van 9-4. Na een lekker zoet bekertje ranja moesten we dan toch nog aan de tweede helft beginnen. We wisten dat dit een verloren pot zou worden maar goed we probeerden er nog wat van te maken. Doordat je ook niet compleet was stonden we ook vaak op een andere positie. Ook de tweede helft verliep niet veel beter kregen toen ook nog een paar penalty’s tegen. We verloren deze wedstrijd met 22-9. Germa deed leuk mee en scoorde zelfs nog een paar doelpunten! Ze was het zeker niet verleerd. Onze invallers Mariska, Mariska en Germa willen we dan ook bedanken voor het mee doen. Want zonder jullie konden we bijna niet spelen. Hopelijk spelen we de volgende wedstrijd wel compleet.

Germa 3x, Tobi 2x, Mariska van Dijk 2x, Mariska H 1x, Mariska S 1x

Mariska

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS VERLIEST, MAAR WINT TOCH…..

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben zondag middag hun een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van Westfriezen uit Zwaag.

Met maar liefst 6 basisspelers die werden gemist moest de ploeg uit Hippolytushoef

sterk verjongt aantreden tegen de ploeg die ook de uitwedstrijd met één doelpunt verschil wist te winnen. Hoewel de buitencompetitie niet echt prioriteit heeft, wilde Tonegido zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden. Het begin van de wedstrijd was zelfs voor Tonegido dat een 3-1 voorsprong pakte en vervolgens enige tijd goed mee bleef doen. Daarna nam Westfriezen het over en pakte de voorsprong die leidde tot een ruststand van 13 – 20.

Als je zo veel basisspelers mist kun je niet verwachten dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Des al niet te min ben ik zeer tevreden over hoe de jonge jongens zich hebben laten gelden. Noah van Wieringen, Marijn Schouten, Hinze Herwig en Ingo Landman kregen de opdracht mee om lekker onbevangen te ballen. Dit deden ze allemaal boven verwachting goed. Aldus de coach van de heren. Met deze jongens in de achterhand kunnen we de komende jaren verder bouwen. Vandaar dat we vandaag ondanks het verlies van de wedstrijd 20 – 30 toch ook gewonnen hebben, want het is mooi om te zien hoe deze jongens (die na de wedstrijd van de heren hun eigen wedstrijd  ook nog wonnen) groeien onder leiding van hun trainers en begeleiders, en dit verzilverden door zelf kampioen te worden dit jaar.

Donderdagavond volgt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 20.00 uur wordt gespeeld tegen VVW uit Wervershoof. Ook dan zullen weer enkele jeugdspelers meedoen om het team te completeren, maar zeker ook om ervaring op te doen voor de toekomst. Hier kunnen we verder mee aldus een toch tevreden coach.

*****

TONEGIDO ZWAAIT SEBAS JELLEMA UIT MET WEDSTRIJD         TEGEN  “OLD STARS”

Tonegido heeft op gepaste wijze afscheid genomen van Sebas Jellema. De man die meer dan 25 jaar handbalde bij Tonegido, kreeg een afscheidswedstrijd aangeboden door zijn oud teamgenoten.

Jellema was voorgehouden dat hij met zijn vriendin een hapje zou gaan eten, in plaats daarvan werd hij onderweg door haar ontvoert, geblinddoekt en meegenomen. Alles was uit de kast getrokken om deze avond te doen slagen. De huis  DJ-  E-Sound zorgde voor de muzikale ondersteuning. Toen hij aankwam op de plaats van bestemming zat de sporthal vol met mensen die hem in de loop der jaren zo vaak hebben zien spelen. Supporters, vrienden, familie en oud teamgenoten wachtten hem op. Toen de blinddoek af ging en het licht aan, was de verontwaardiging  op zijn gezicht af te lezen.

Wat volgde was een wedstrijd van het huidige heren 1van Tonegido / Kleine Sluis tegen de OLD STARS. Veel oude bekende gezichten waren aanwezig. De eerste helft deed Jellema mee met de Old Stars. Dat ze het handballen nog niet verleerd zijn bleek wel uit de soms lepe balletjes en acties die de mannen lieten zien. Gecoacht door Flip Liebe en good old Siem Karten deden de mannen hun uiterste best om niet te ver achter te blijven.

De tweede helft maakte Jellema vol bij de heren van Tonegido / Kleine Sluis. Na een mooi benutte strafworp (uit de draai) kreeg hij 3 minuten voor het eindsignaal de rode kaart gepresenteerd van scheidsrechters de Joost de Graaf en Cor Steigstra. Hiermee kwam na ruim 25 jaar een eind aan de handbal carrière van Sebas Jellema. Met een laatste overwinning in de tas  23 – 20 werd hij na de wedstrijd bedankt en kreeg hij zijn door iedereen gesigneerde shirt met nr 13 uitgereikt waarna er in de kantine nog een gezellige avond volgde.

Dat iedereen het een zeer geslaagde avond vond bleek wel uit het feit dat direct het idee geopperd werd om de wedstrijd tegen de Old Stars jaarlijks te laten terug keren. Sportiviteit en teambuilding gaan nu een keer goed samen. De organisatie gaat zijn best doen om dit volgend jaar voor elkaar te krijgen.

*****

Recreanten                        Tonegido – Schagen

Op maandag 20 april moesten wij thuis spelen tegen Schagen. Daar hadden we een gelijke wedstrijd gespeeld. Afberichten voor vandaag waren van Tobi, Jolanda, Nelly, en Saskia. Toch fijn dat we dan met zo’n groot team zijn waardoor we 3 wissels overhielden. Onze coach Diana was er niet, en Tobi was bereid te coachen dus daar waren we blij mee. Deze wedstrijd werd gefloten door Jelle. Om half 8 gingen we van start en we kregen meteen een doelpunt tegen door een afstandsschot 0-1. Toen kwam Mariëlle met een mooie passeerbeweging vanuit de hoek 1-1. Vervolgens 2 punten tegen vanuit de hoek en cirkel 1-3. Maar gelukkig komt dan Tonegido weer in actie en gooit Evelien met een mooi afstandsschot de bal in het doel 2-3. Vervolgens nog één voor Evelien mooi doorgegaan vanuit de hoek 3-3. En zus Marion die ook een mooi afstandsschot maakt en scoort 4-3. Dan een break tegen 4-4. Dan een hele mooie super aanval waardoor Angelique vrij word gespeeld en scoort 5-4. Mariska die vervolgens op de break loopt en mooi aangespeeld word door Evelien 6-4. Dit wordt tevens de ruststand. Moeder Mol had inmiddels de thee weer voor ons klaar staan en die smaakte nu toch echt goed he meiden? Twee punten voor- sprong hopelijk houden we dat vast. Maar o jee, er gaat er meteen al één bij ons in het doel door een mooie break van Schagen 6-5. En vervolgens nog één voor de tegenpartij door in het middendoor te passeren 6-6. Ja, zien we dit nog te redden? Dan komt Evelien met een mooi afstandsschot en komen we op 7-6 te staan. Maar 1 puntje voorsprong vond Evelien nog niet genoeg en scoort door een break te lopen 8-6. Dan is het bijna tijd en proberen we alles nog te geven en dan krijgen we net voor tijd nog een puntje tegen door vanaf de cirkel te scoren. Gelukkig gaat dan het fluitsignaal van Jelle en hebben we gewonnen met 8-7. Wat een spannende pot maar ontzettend blij met 2 punten J. Onze keep stond vandaag heel sterk in haar doel top Marianne!

Mariska

*****

Dames Tonegido verliezen van CSV

In de eerste buitenwedstrijd na vier weken niet in competitie verband te hebben gespeeld, kwam CSV uit Castricum op bezoek. Dit was de vierde wedstrijd van dit seizoen tegen deze ploeg waarvan twee keer van was gewonnen en een keer verloren. Dus vooraf leken de beide teams aan elkaar gewaagd. Tonegido speelde voor eerste keer dit seizoen met Myrthe en Karin in de basis. Tonegido begon sterk en nam een 3-0 voorsprong. CSV kwam hierna beter in wedstrijd en trok de stand weer gelijk 3-3. In deze fase  van de wedstrijd  bleek dat de beide teams weer aan elkaar gewaagd waren. Tonegido nam nog een keer een marge van twee doelpunten 7-5, maar CSV door snelle aanvallen het gaatje dichten naar 7-7. Via 8-7 en 8-8 ging de rust in met een 9-8 voorsprong voor Tonegido.

Na de rust het,  zelfde speelbeeld als in de eerste helft, met dit verschil dat CSV nu als eerste twee scoorde en voor het eerst een voorsprong nam 10-11. De wedstrijd ging tot 13-13 gelijk op. Bij deze stand kreeg Tonegido veel moeite met agressieve 5-1 verdediging   van de gasten. Ook  ging bij Tonegido het gemis aan wedstrijd ritme zich opbreken en konden zij geen gaten vinden meer in de verdediging van CSV. Ook speelde het mee dat er vandaag weer in andere samenstelling werd gespeeld. Waardoor de patronen door de 5-1 verdediging van CSV en het te statische spel in het laatste kwartier niet meer konden worden gespeeld.CSV kon uitlopen tot 13-16. Tonegido scoorde nog een keer bij deze stand 14-16. Hiermee was het kruid verschoten en kon CSV nog drie keer scoren. CSV won de wedstrijd dan ook verdiend met 19-14. Mede door de matige tweede helft van ons.
 

*****

ZWARE NEDERLAAG TONEGIDO/KLEINE SLUIS…..

De handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis hebben een zware nederlaag moeten incasseren tegen de handballers van Zaanstreek. Waar Tonegido in de voorgaande 3 ontmoetingen (zaal en 1e helft veld) verreweg de beste was moesten ze nu buigen voor de ploeg uit Zaandam.

Met maar liefst 5 basisspelers die gemist werden kon de ploeg uit Hippolytushoef geen moment een vuist maken. Met de rust was het verschil al zes punten 10 – 16.

We missen op dit moment gewoon te veel spelers die het verschil kunnen maken, we moeten het doen met veel spelers uit het 2e en de B jeugd. Ondanks dat deze jongens gewoon goed kunnen handballen en echt wel aanwinsten zijn voor de toekomst is het jammer dat we niet net iets meer kunnen brengen aldus de coach van Tonegido.

De tweede helft was een kopie van de eerste, Zaanstreek kreeg alle ruimte om te combineren en al gauw zagen de mannen van Tonegido / Kleine Sluis dat er vanmiddag niet meer in zat.

Zaanstreek liep uit naar een grote zege 17 – 34.

Dit is de grootste nederlaag die we dit seizoen hebben moeten incasseren. We moeten reëel zijn. Met 2 lang geblesseerden, 2 afzeggingen en één speler die alleen binnen speelt kunnen we op dit moment niet meer brengen. We willen dit buitenseizoen goed afsluiten en volgend seizoen alles op de zaalcompetitie gooien vandaar dat er regelmatig jeugdspelers zullen worden ingepast. Onze ogen zijn gericht op een hoge eindklassering volgend seizoen in de hoofdklasse E.

*****

TONEGIDO/KLEINE SLUIS SLUIT THUIS  AF MET   KLINKENDE OVERWINNING

De handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis hebben het thuisseizoen in de zaalcompetitie in stijl afgesloten met een klinkende overwinning op de mannen van Zaanstreek uit Zaandam. En  belangrijke wedstrijd  voor Tonegido, die tweede staat in de hoofdklasse E en aan een goede serie wedstrijden bezig is. Als vandaag gewonnen werd hielden ze alles in de hand om die tweede plek vast te houden. Over 14 dagen staat de laatste zaalwedstrijd  tegen SDS uit Houten op de kalender . Wie dan wint pakt de tweede plek, bij een gelijk spel is dit Tonegido.

De wedstrijd begon gelijk op en de gasten pakten een voorsprong  2-4.  Nadat Tonegido de stand gelijk getrokken had liep het geleidelijk uit maar Zaanstreek kwam weer terug tot 9-9.

Door een zeer goede eindfase  van de eerste helft liep Tonegido uit naar een ruststand van 15-10. Vooral het laatste doelpunt voor rust van Gijs Bakker bracht het aanwezige publiek in extase. Hij nam een vrije bal buiten de tijd ineens en liet met een snoeihard schot de gehele verdediging inclusief keeper volledig kansloos.

De tweede helft was volledig voor de mannen uit Hippolytushoef . Met geweldige combinaties en een goed georganiseerde verdediging  werd het team uit Zaanstreek volledig van de mat gespeeld. Voor elke bal werd vandaag gevochten. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, dat zie je aan het aantal doelpunten dat uit de combinatie  komt aldus de coach van de heren van Tonegido / Kleine Sluis. Dat het verschil uiteindelijk máár 10 punten was kwam mede doordat  Tonegido het op het eind liet lopen en de gasten nog 4 keer mochten scoren. Volgende week zullen we deelnemen aan het jaarlijks sterk bezette paastoernooi in Franeker waar ongetwijfeld ook het “Tonegido koor “ weer volop aanwezig zal zijn. Onze focus ligt nu op de laatste wedstrijd tegen SDS want die tweede plek willen we kost wat kost vasthouden.

Doelpunten: Gijs Bakker 10x, Sietse Bakker 5x, Stefan Idema 5x, Jozef Ziacek4x, Niels Borst 4x, Marijn Arends 2x, Maikel Baars 2x, Senne Hiemstra 1x, Stefan Baars 1x

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS VERSLAAT BLINKERT IN SPANNEND DUEL

De handballers van Blinkert hebben het de heren van Tonegido / Kleine sluis zondagmiddag knap lastig gemaakt. De laatste weken is Blinkert in goeden doen, dat wezen de laatste uitslagen uit met onder meer een knap gelijkspel vorige week tegen CSV dat op volle sterkte aangetreden was. We wisten vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden  daarom moesten alle zeilen bijgezet worden. De eerste helft was het steeds stuivertje wisselen: voorsprong voor Blinkert , dan weer voorsprong voor Tonegido. De verdediging had slecht grip op de razendsnelle en beweeglijke opbouwers van Blinkert waardoor we steeds een stapje te laat waren en er weer een 7 meter volgde, zes in totaal. Een goede laatste fase van de eerste helft met een aantal goede combinaties bracht een dragelijke 11-14 ruststand op het bord. We hadden gelukkig goed in de gaten dat we écht vol aan de bak moesten om geen puntverlies te lijden want Blinkert voelde dat er weer een sensatie in de lucht hing.

In de tweede helft pakte Tonegido de draad goed op en liep snel uit naar een 12 – 18 voorsprong. Wie dacht dat de wedstrijd gepeeld was kwam bedrogen uit. Blinkert zette aan en scoorde vier keer achter elkaar en kwam tot 16 – 18 terug. Na de 16 – 19 scoorde Blinkert twee maal en was de marge nog maar één punt. Tonegido pakte in een goede fase weer 3 punten, zo werd er over en weer gescoord. Met nog minder dan 1 minuut op de klok en balbezit voor Blinkert was de marge twee punten . De aansluitingstreffer werd nog gemaakt waarna Tonegido / Kleine Sluis de wedstrijd zakelijk uitspeelde 26 – 27.

Het was een mooie partij handbal en ook het publiek heeft genoten, er werd door beide teams gestreden om elk punt, dat is wat deze wedstrijden zo mooi maakt. Ik ben blij dat we deze punten te pakken hebben aldus de tevreden coach van Tonegido / Kleine Sluis. Blinkert is de goede weg ingeslagen na een matige eerste seizoenshelft. Het is een ploeg om rekening mee te houden

Volgende week tegen Zaanstreek zullen we met dezelfde instelling moeten spelen, als dat zo is kunnen we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ook winnen.

Doelpunten: Sietse Bakker 7x, Gijs Bakker 5x,  Stefan Idema 5x, Marijn Arends 4x, Maikel Baars 2x,  Niels Borst 2x, Senne Hiemstra 1x, Jozef Ziacek1x, 

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS WINT TEGEN LASTIG  US 

Tonegido / Kleine Sluis heeft zondagmiddag de vooraf lastige wedstrijd tegen US uit Amsterdam winnend weten af te sluiten. US staat bekend als een lastige ploeg  die weliswaar bijna onderaan staat maar soms ook kan verrassen. Met de uitwedstrijd in het geheugen moest er vandaag vanaf het begin geconcentreerd gespeeld worden om niet te worden verrast. Tonegido nam direct het initiatief  en pakte meteen de voorsprong. Dat US een goede ploeg heeft bleek uit het feit dat ze vrij gemakkelijk bij bleven, zo werd de voorsprong tot 20 minuten nooit groter dan 2 punten. Doordat Gijs Bakker direct vast werd gezet  moesten de mannen uit Hippolytushoef het van de combinaties hebben. Pas de laatste 10 minuten van de eerste helft liep Tonegido uit, de rust werd bereikt met een 15 – 11 voorsprong.

In de tweede helft stond Tonegido / Kleine Sluis beter en liepen de aanvallers van de ploeg uit Amsterdam steeds vaker tegen een muur van verdedigers. De een na de andere aanval werd teniet gedaan en de razendsnelle hoekspelers konden hier van profiteren. Door goed de break te benutten werd het gat geslagen dat nodig was om de overwinning veilig te stellen 28 - 20

Ik ben blij dat we deze wedstrijd goed hebben opgepakt, de opbouwers werden vastgezet dus moesten de doelpunten komen uit de combinaties vanuit de hoek en via de cirkel en dat gebeurde ook. Voor het publiek was het geen aantrekkelijke wedstrijd, maar des te beter smaakt  de overwinning van vandaag aldus de coach van de heren van Tonegido / Kleine Sluis. Nog drie wedstrijden te gaan deze competitie, we gaan nog vol voor de tweede plaats wat zeker mogelijk is met als laatste de  moeilijke uitwedstrijd tegen SDS uit Houten  die nu nog tweede staan.

Doelpunten: Sietse Bakker 8x, Maikel Baars 5x, Auke Hiemstra 4x, Niels Borst 3x, Senne Hiemstra 2x, Marijn Arends 2x, Stefan Idema 2x, Jozef Ziacek1x, Gijs Bakker 1x

*****

Recreanten                              Tonegido – JHC

Na 3 weken vrij te zijn geweest, werd het wel weer eens tijd om een wedstrijd te spelen. Marion en Evelien waren ziek en Marianne moest werken. Dus Sylvia ging op doel en we hielden nog 3 wissels over dus dat was gelukkig nog voldoende. Uit hadden we met 9-7 van JHC verloren, wat toen eigenlijk niet nodig was. Dus nu maar hopen op een winnende pot, dat hadden we ook wel weer eens nodig want de laatste tijd ging het niet al te best. Nu op naar de wedstrijd! Vandaag was Jelle onze scheidsrechter. Mariska scoort vanuit de r. hoek 2de paal 1-0. Dan komt Mariëlle vanuit de opbouw laag balletje 2-0. Vervolgens krijgt Mariska een penalty mee en die wordt door haar benut door laag in het hoekje te scoren 3-0. Angelique scoort de 4-0 welke positie weet ik niet meer stond niet beschreven J. Dan ons eerste tegen puntje 4-1. Toby komt ook in actie en maakt een doelpunt ook laag net naast de keeper 5-1. En vervolgens nog één voor Toby via de opbouw weer laag 6-1. Dan een 2de doelpunt voor JHC 6-2. Angelique scoort nog net voor de rust via het midden ook weer laag 7-2. Dit was de ruststand. Alle doelpunten die tot nu toe zijn gemaakt waren allemaal laag, daar was deze keep niet goed in. Dus profiteren daarvan zou ik zeggen. Sylvia staat goed te keepen heeft er mooie ballen uitgehaald. Op naar de tweede helft. Gelukkig scoort ook Christien via de opbouw 8-2. Christien gooit n.l. niet heel veel op doel maar zij speelt vaak spelers aan die mooi vrij staan. Dan een mooie break van Angelique 9-2. Dan nog een tegenpuntje 9-3. Mariëlle via de l. hoek 2de paal 10-3. En vervolgens Toby via de opbouw ook weer laag 11-3. Dan wordt er een overtreding op Mariska gemaakt op de r. hoek en krijgt een 2de penalty mee. Helaas benut zij deze niet L. Nog een puntje tegen via het midden 11-4. En als laatste word er nog een mooie break gelopen via Martine naar Jolanda, Jolanda speelde Mariska aan en deze legt hem vervolgens weer terug en Jolanda komt mooi vrij voor doel te staan en scoort met een mooi doelpunt 12-4.Drie maal is scheepsrecht he Jo? Wat geeft dat weer een heerlijk gevoel een winnende pot. Iedereen had lekker gespeeld en daar gaat het ook om. Na het douchen nog even wat genuttigd bij Geert in de kantine!

Mariska

*****

TONEGIDO / KLEINE SLUIS WINT IN KUDELSTAART

Tonegido / Kleine Sluis heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen RKDES uit Kudelstaart winnend weten af te sluiten. De nummer drie tegen de nummer laatst van de ranglijst. Dit was de eerste 20 minuten niet aan het spel af te zien. RKDES bleef door het slordige spel van Tonegido knap bij en nam bij 6 -6  de voorsprong 7 – 6. Het spel van Tonegido was tot dan  ongeïnspireerd en er zat geen snelheid in de aanvallen. We gaven RKDES de  eerste helft het idee dat er iets te halen viel vanmiddag en dat kan dodelijk zijn. Ze hebben laten zien dat ze het bv. VLC ook lastig kunnen maken. De laatste 8 minuten van de eerste helft waren voor Tonegido. Met een fraaie directe vrije bal van Gijs Bakker  stond het in de rust 11- 15 voor de mannen uit Hippolytushoef. De tweede helft maakte zoals gewoonlijk veel goed voor Tonegido. Er was nu wel beleving en de aanvallen werden goed en geconcentreerd afgemaakt. We waren duidelijk de bovenliggende partij aldus de coach van Tonegido / Kleine Sluis. Er was meer snelheid   en meer beleving. Het lijkt wel of we het tegen de laag geklasseerde ploegen wel geloven terwijl we elkaar in de rust vragend aankijken over waarom we zo dom spelen. Dan gaat de knop om en geven we gas! Volgende week thuis tegen US moet het anders, dan moeten we er direct staan om niet te worden verrast door de mannen uit Amsterdam. We moeten met nog 4 wedstrijden te gaan zelf wel blijven winnen en hopen dat de concurrentie punten verspeeld om zo hoog mogelijk te eindigen. De tweede plaats hebben we zelf in de handen dat zou een mooi resultaat zijn dit seizoen.

Doelpunten:

Sietse Bakker 10x, Gijs Bakker 8x, Auke Hiemstra 4x, Stefan Idema 4x, Maikel Baars 3x, Stefan Baars 2x, Senne Hiemstra 2x, Niels Borst 2x, Jozef Ziacek 1x

*****

TONEGIDO /KLEINE SLUIS VIERT PRESENTATIE MET OVERWINNING

Tonegido / Kleine Sluis heeft zondagmiddag de presentatie van hun nieuwe shirtsponsor opgesierd door een knappe overwinning te boeken op streekgenoot VZV. KEUKENSPECIAALZAAK SOMBROEK uit Broek op Langedijk is de nieuwe sponsor van de combinatie van Tonegido en Kleine Sluis. Hoe trots ze daar op waren bleek uit het feit dat dit aangekondigd werd met een door de sponsorcommissie georganiseerde happening. Met veel licht- en geluid werden de teams gepresenteerd waarna het nieuwe tenue van Tonegido / Kleine Sluis werd onthuld. De wedstrijd begon zeer voortvarend voor de mannen uit Hippolytushoef , direct namen ze het heft in handen en liepen uit naar een 5-1voorsprong. VZV deed daarna terug wat er van ze verwacht werd. Door zwak verdedigen en een aantal goede combinaties van VZV stond het ineens  6-7 voor de mennen uit ’t Veld. Tonegido speelde een slechte eerste helft en het was goed zichtbaar dat er twee weken niet gespeeld en weinig getraind was. Doelpunten over en weer leverde een ruststand op van 12-11 in het voordeel van Tonegido / Kleine Sluis. We misten scherpte, waren niet geconcentreerd en waren veel te onrustig in balbezit waardoor er te weinig kansen werden gecreëerd. Te veel schoten misten totaal het doel waardoor je achter de feiten aan loopt aldus Tonegido coach Arjan Slaghekke. “ De tweede helft moest echt beter en een goed gesprek in de rust doet veelal wonderen bij ons”. Tonegido liet er dan ook geen gras over groeien en liep direct in de tweede helft uit naar 15-11. Na de 15-13 was het gedaan met VZV en volgde de ene mooie aanval na de andere waardoor het scorebord 10 minuten voor tijd op 22-13 stond. De wedstrijd was toen al gespeeld. Het publiek dat in grote getale gekomen was om de mannen aan te moedigen zagen in de laatste 10 minuten de stand uitkomen op een verdiende 29-19 overwinning voor  de mannen van SOMBROEK KEUKENS. Ik denk dat we een goede overwinning hebben gehaald op een mooie zondagmiddag. Hoe kun je nog beter beginnen voor je nieuwe sponsor waren de woorden van een tevreden coach. De komende weken zijn erg belangrijk  met 3 wedstrijden tegen de onderste drie ploegen. We mogen niet gaan onderschatten omdat dit teams zijn met erg goede handballers. Deze ploegen hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn en kunne winnen van hoger geklasseerde teams.

Doelpunten: Gijs Bakker 8x, Sietse Bakker 7x, Niels Borst 4x, Stefan Idema 4x, Maikel Baars 2x, Jozef Ziacek 2x, Stefan Baars 1x, Senne Hiemstra 1x   

*****

TITELKANSEN VERKEKEN NA VERLIES TONEGIDO/KLEINE SLUIS

De kaarten in de hoofdklasse E  lijken geschud nu Tonegido / Kleine Sluis vanmiddag de zware uitwedstrijd tegen koploper  CSV uit Castricum niet heeft weten te winnen. Tonegido wist dat het een lastige wedstrijd zou worden gezien de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen die beide verloren gingen. De strijd gade geslagen door weer een aantal trouwe Tonegido supporters ging lange tijd gelijk op maar in het verloop van de eerste helft nam CSV het initiatief en kwam op voorsprong via 10-8 en 13-9 werd de ruststand bepaald op 17-12. Tijdens de rust waren beide coaches het er over eens dat dit geen wedstrijd was om door één man te worden geleid. Toch zet de bond er dan geen 2e man op, dat is een kwalijke zaak aldus de coach van Tonegido. Met enkele zeer discutabele beslissingen haalde hij zich de ergernis van de coaches en spelers op de hals. Dit was totaal onnodig omdat hier twee ploegen stonden die wel wilden handballen. Dat gebeurde ook en in de tweede helft kwamen de mannen van Tonegido terug in de wedstrijd. Na een goede periode stond het ineens 21-18  en kreeg de ploeg uit Hippolytushoef  zicht op meer. Nadat de scheidsrechter verzuimde om na een break van Gijs Bakker (hij werd van achter op zijn handen geslagen) een penalty en een tijdstraf te geven leek de ploeg verlamd. CSV zette nog eens extra aan en liep uit naar een ietwat geflatteerde maar wel verdiende overwinning 34-24. We hebben vandaag van de koploper en toekomstige kampioen van 2E verloren. Met nog  zes wedstrijden te gaan  staat CSV nu 5 punten voor op de nieuwe nr. 3 VLC. Waar zij de punten gaan laten liggen mag Joost weten maar normaal gesproken wordt je kampioen als je slechts één verliespunt hebt in … wedstrijden. De strijd om de tweede plaats is des te spannender. Wie heeft de langste adem: VLC, SDS of TONEGIDO…….  Wordt vervolgd.

Doelpunten:

Stefan Idema 7x, Stefan Baars 5x, Sietse Bakker 5x, Gijs Bakker 2x, Marijn Arends 2x ,Maikel Baars 1x, , Jozef Ziacek 1x Niels Borst 1x

*****

Recreanten                               Petten – Tonegido

Op woensdag 28 februari moesten wij spelen in Schagerbrug tegen Petten om 20.00 uur. Afbericht van Christien, Nelly, Angelique en Toby. Ja, dat zijn er dan wel veel en zeker opbouw spelers die we missen. Gelukkig wilde Evelien het weer gaan proberen na een lange blessure tijd zodat we toch een opbouw erbij hadden. Zodoende hadden we toch 3 wissels op de bank zitten. Thuis hadden we 10-10 gelijk gespeeld. Het is altijd lastig tegen petten. De hele wedstrijd ging het gelijk op, de grootste stand die er tussen heeft gezeten is 2 punten verschil. Onze scheids die in het bezit was van een behoorlijke buik kon hierdoor waarschijnlijk zichzelf niet erg verplaatsen. De man bleef gewoon op de middenlijn staan met een houding die ik nog nooit eerder gezien heb, zijn handen had hij in zijn zij. De beste man meende het allemaal vanaf die positie goed te kunnen zien, maar je kunt wel raden dat zo’n houding in het veld tot ergernis van spelers opwekt. Helaas moet je het ermee doen. Saskia had nog niet eerder gescoord en heeft nu laten zien dat ook zij het balletje er in kan gooien. Een mooi doelpunt via de hoek. Helaas verloren we deze pot met 15-14. Na het douchen nog even gezellig wat gedronken met elkaar in de kantine.

Evelien 9x, Melanie 2x, Saskia 1x, Silvia 1x, Mariska 1x

Mariska

*****

REMISE BIJ HANDBALTOPPER IN 2E

De handbaltopper in  hoofdklasse 2e  tussen de nummers 2 en 3:  VLC en Tonegido / Kleine Sluis is in remise geëindigd.  Na 60 minuten handbal werden de punten gedeeld 23 – 23.In een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen wilden winnen gaven ze elkaar niets toe. De eerste minuten waren voor VLC dat voor kwam met  2-0  en 4-2. Tonegido Kleine / Sluis trok de stand gelijk tot 6-6 waarna VLC weer het initiatief nam en uitliep naar 10-6. Door een sterk laatste deel van de eerste helft van Tonegido werd de ruststand bepaald op 11-10. Een heel andere stand dan de eerdere twee ontmoetingen dit seizoen. Toen walste de ploeg uit Hippolytushoef werkelijk over VLC heen, ( 30 – 19 in de competitie en 42 – 19 tijdens de beker en was de ruststand 23-7). De tweede helft ging geheel gelijk op. Het belang was voor beide ploegen even groot, won VLC dan gingen ze over Tonegido heen en andersom zou Tonegido 3 punten los staan. Drie minuten voor tijd met één punt voorsprong liep VLC tegen een domme rode kaart aan en moest er twee minuten in ondertal gespeeld worden. Dit buitte de ploeg uit Hippolytushoef goed uit door de gelijkmaker (gescoord door Maikel Baars)te maken. Opmerkelijk nog, was het hoge niveau van de beide keepers die een hoofdrol vertolkten in deze wedstrijd. Met veel goede reddingen werd het maar 23 – 23. Ik denk een terechte uitslag en zeker een goede wedstrijd van beide teams. De strijd om de tweede plaats blijft onverminderd doorgaan. Zondag de wedstrijd tegen CSV. Ze staan nu zes punten los, als we nog wat willen dit seizoen zullen we daar punten moeten pakken aldus een toch! tevreden Tonegido coach.

Doelpunten: Sietse Bakker 8x, Senne Hiemstra 5x, Maikel Baars 3x, Stefan Idema 2x, Marijn Arends 2x, Jozef Ziacek 2x, Auke Hiemstra 1x

*****

Tonegido / Kleine Sluis herrijst na dramatische 1e helft

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben vanmiddag in eigen huis overwerk moeten verrichten. Of het er aan lag dat de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag nog in de benen zat  is niet bekend maar dat het dramatisch was de eerste helft kon niemand ontkennen

Na 20 minuten spelen had de ploeg uit Hippolytushoef pas twee keer het net gevonden, de mannen van Berdos toen al tien keer. De scherpte was ver te zoeken bij de ploeg die doorgaans een vliegende start heeft, waardoor het bij 2 – 10!!! Pas wat terug kon doen.

Via 4 doelpunten op rij werd de stand meer dragelijk en werd er gerust met 6 – 10.

Er werd ronduit slecht gespeeld, er was geen beleving en we straalden helemaal  niets uit aldus de coach van Tonegido. In de rust was iedereen diezelfde mening toebedeeld, we wisten wat er anders moest. De tweede helft begon meer voortvarend voor Tonegido / Kleine Sluis en via 9 – 11 en 10 – 12 boog de ploeg de achterstand om in een 15 – 12 voorsprong. De angel werd uit het spel van Berdos gehaald en de eigen kansen werden vakkundig afgemaakt. Tonegido rook bloed in deze fase van de wedstrijd en als ze één keer de flow te pakken hebben zijn ze moeilijk meer te stoppen. Tonegido scoorde er in de laatste fase uitbundig op los en kwam na 30 minuten uit op een 26 – 17 overwinning. Met de overwinning zijn we natuurlijk blij, Meer tevreden ben ik over de veerkracht van het team vandaag. Een dramatische eerste helft en dan zo terug komen dat had niemand verwacht vanmiddag in Hippolytushoef. Iedereen maakt zich ondergeschikt voor het teambelang dat is wat ons sterk maakt volgens Coach Arjan Slaghekke. Ook vanmiddag was het steeds groter wordende Tonegido koor weer van de partij, zij konden weer naar hartenlust hun kelen schor brullen. Het team van Tonegido staat door de overwinning nu op de tweede plaats in de hoofdklasse E   Volgende week zaterdag staat de volgende zware uitwedstrijd uit tegen VLC de nummer drie op het programma. Loopt Tonegido verder uit of word het weer stuivertje wisselen met VLC.

Sietse Bakker 7x, Gijs Bakker 5x, Auke Hiemstra 5x, Stefan Idema 3x, Maikel Baars 2x, Stefan Baars 2x, Jozef Ziacek 2x, Senne Hiemstra 1x

*****

GOEDE GENERALE  TONEGIDO / KLEINE SLUIS

De heren van Tonegido / Kleine Sluis hebben laten zien de juiste vorm te pakken te hebben voor de regiofinale wedstrijd van aan staande dinsdag tegen SDS.

Met de finalewedstrijd al een tijd in het achterhoofd moest er vandaag nog wel “gewoon” gewonnen worden van VVW ‘t Fortuin voor de reguliere competitie. Waar VVW een onberekenbare ploeg kan zijn was het vandaag Tonegido dat de lakens uitdeelde. Vanaf de eerste minuut zaten de mannen uit Hippolytushoef er vol bovenop. Waar vorige week het begin uit handen gegeven werd liep de ploeg nu direct uit naar 1 – 6. Met goed veldspel en mooie combinaties via de cirkel en de hoeken lieten de mannen van coach Arjan Slaghekke niets aan het toeval over, er moest gewoon gewonnen  worden.

Een 8 – 13 ruststand was het resultaat waarbij het gevoel heerste dat er veel meer te halen viel vanmiddag.  De tweede helft liep zoals de mannen het gehoopt hadden. Al snel werd de voorsprong uitgebouwd en hadden ze de wedstrijd in de spreekwoordelijke tas. Enkele spelers konden meer rust nemen om zodoende dinsdag weer fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De wedstrijd werd harder, dat resulteerde in veel tijdstraffen voor VVW en de twee rode kaarten voor de heren uit Wervershoof waren dan ook meer dan terecht. Tonegido / Kleine Sluis bleef zijn eigen spel spelen en liet zich niet gek maken door het geraaskal van de tegenstander. We hebben vandaag slim gepeeld en zodoende de wedstrijd naar ons toe getrokken. Een goede generale voor dinsdag aldus de coach van Tonegido. We zullen volledig bij de les moeten zijn om dinsdag te kunnen winnen. De competitiewedstrijd tegen SDS ging verloren na een zeer slechte tweede helft. We hebben wat goed te maken in eigen huis en we zullen er alles aan doen om historie te schrijven voor Tonegido. Het is nog nooit voor gekomen dat het herenteam de laatste 16 haalde van de landelijke beker. Vorig jaar versperde US ons de weg.  Nu het  weer zo dicht bij is willen we het ook eens afmaken .

Doelpuntenmakers: Maikel Baars 6x, Gijs Bakker 6x, Sietse Bakker 6x, Stefan Idema 5x, Auke Hiemstra 3x, Senne Hiemstra 2x, Jozef Ziacek 2x, Stefan Baars 1x, Niels Borst 1x

*****

Recreanten                       Tonegido – Zwaluwen K

Op dinsdag 13 januari moesten wij uit spelen om 19.00 uur in Winkel tegen Zwaluwen K. Thuis hadden we 17-5 van ze gewonnen, we waren nu goed bezet met maar liefst 4 wissels op de bank. We hadden alleen 1 probleempje we waren de reserve shirts vergeten. Nu maar hopen dat daar iets voor ons was. En gelukkig ze hadden voor ons gekleurde hesjes een deel van ons liep met rode en de andere met blauwe hesjes. Maar goed we hadden iets, en we konden ons tenminste van de tegenpartij onderscheiden. Wist u trouwens al dat wij er twee nieuwe speelsters bij hebben? Dat zijn Saskia Liebe Voos en Melanie Klaassen uit Middenmeer. Wij zijn er blij mee met extra bezetting in het team, wij hopen dat ze het heel leuk en gezellig bij ons gaan hebben. Maar nu over naar de wedstrijd. Het eerste doelpunt is voor Zwaluwen 1-0. Dan komt Mariëlle vanuit de l. hoek 2de paal 1-1. Dan de 2-1 via de opbouw. En dan zorgt Toby via het midden voor de 2-2. Vervolgens Mariska via de r. hoek 2de paal 2-3. Dan komen we weer gelijk te staan 3-3. Toby gaat vervolgens nog één keer door via het midden 3-4. En net voor het signaal voor de rust weet Melanie via de r. opbouw een mooi doelpunt te scoren. Zo komen we op een ruststand van 3-5 te staan. Even goed drinken want het was nogal warm in de sporthal, niet echt fijn om in een te warme hal te spelen. Op naar de 2de helft Marion weet ook een punt te scoren via de opbouw 3-6. En dan wordt het 4-6 een balletje door de benen van Marianne. En dan gaat Christien scoren via het midden een mooi laag balletje 4-7. Het laatste puntje is voor Zwaluwen en wordt de eindstand 5-7. Niet veel doelpunten dit keer, maar dat maakt niet uit die 2 punten hebben we maar weer te pakken. Nog even na het douchen wat gedronken en genoten van Nelly haar traktatie want zij was tenslotte jarig!

Mariska

*****

TONEGIDO BOEKT KNAPPE ZEGE OP VOLENDAM

De heren van Tonegido/Kleine Sluis hebben in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een knappe zege geboekt tegen de geroutineerde ploeg van Volendam. Een knappe overwinning tegen de ploeg die tot vandaag samen met Tonegido op een gedeelde derde plaats stond in de hoofdklasse E.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Volendam, door een sterk begin stonden ze al snel met 1 - 5 voor. Dat Tonegido toen wakker moest worden was een feit. De ploeg rechtte de rug en kwam terug tot 6 - 6. De eerste helft bleef gelijk op gaan met steeds de voorsprong voor de Volendammers , dit resulteerde in een gelijke ruststand 18 - 18.

Na de pauze moest er met een andere instelling gehandbald worden waren de woorden van de coach van de heren uit Hippolytushoef. Het ging allemaal te slap en werden is slaap gesust daar was iedereen het over eens. De andere instelling kwam er en na 3 minuten in de tweede helft was er voor het eerst een voorsprong voor Tonegido/Kleine sluis 19 - 18. Een voorsprong die ook niet meer uit handen werd gegeven. We hebben gewoon goed handbal laten zien de tweede helft en omdat het publiek er ook nog eens luid achter ging staan (je linkerhand omhoog, je rechterhand omhoog en klappen, klappen klappen klonk het menigmaal door de hal) kan je soms net iets meer aldus een tevreden coach Arjan Slaghekke. De marge was soms 4 doelpunten  dan weer 2 maar de overwinning is niet meer in gevaar gekomen 32 - 30

Een goede opsteker voor het team die de nare smaak van de laatste competitiewedstrijd tegen SDS  hiermee lijkt te hebben weggespoeld. Als we op deze manier de wedstrijden blijven  benaderen en met zulk publiek achter ons moeten we weer een mooie reeks neer kunnen zetten.

Doelpunten: Gijs Bakker 12x, Sietse Bakker 9x, Auke Hiemstra 3x, Stefan Idema 2x, Niels Borst 2x, Jozef Ziacek 1x, Maikel Baars 1x, Stefan Baars 1x, Senne Hiemstra 1x

******

Keepersclinic voor trainers en coaches in Wervershoof

Op 25 oktober heeft de handbalvereniging VVW in Wervershoof, in samenwerking met Herman Breuer, een clinic georganiseerd voor trainers en coaches waarbij de keeper centraal stond. Heel vaak wordt de keeper namelijk tijdens de teamtraining ‘vergeten’. De keeper wordt op het doel gezet en wordt gevraagd om de ballen uit het doel te houden.

Voor Mariska Schouten en mij een mooie gelegenheid om nieuwe inzichten op het trainen en begeleiden van keepers op te doen. Mariska wilde graag oefeningen voor haar trainingen opdoen en ik wilde graag tips krijgen over het coachen van keepers t.a.v. positie in het doel. Na een warm welkom door vrijwilligers van handbalvereniging van V.V.W. konden wij toekijken hoe de keepers van V.V.W. getraind werden door Herman Breuer. Een teamtraining waarbij de keepers het middelpunt waren en niet het team. Dat was best een pittige training waarbij de keepers continu in beweging waren. De oefeningen waren vooral gericht op snelheid, lenigheid en techniek. Ook heeft Herman ons veel techniekoefeningen laten zien gericht op hoekballen, afstandsschoten en schoten vanaf de cirkel. Het theoriedeel was gericht op de trainers en coaches waarbij we vragen konden stellen en de technische aspecten van het keepen werden uitgelegd. 

HERMAN BREUER:

Herman kwam in zijn actieve handbal carrière o.a. uit voor Eindhoven en Bevo. Als keeperstrainer is hij aan het werk geweest bij Bevo en heeft hij diverse selecties van Nederland, Belgie en Duitsland getraind. Hij geeft wekelijks keeperstraining aan een groep van getalenteerde jeugdkeepers van de handbalacademie. In de loop der jaren heeft Herman tal van nascholingen gevolgd o.a. in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Kroatië en de nationale herenploeg van Spanje. Kortom, Herman is een trainer met veel internationale ervaring.

Bron: internet http://www.united.hctongeren.be/calendar/be-nl/0/detail/item/17045/

 

 

Wist je dat:

 • De keeper schoten van 100 – 120 km per uur op zich afkrijgt?
 • De belasting op de gewrichten bij een keeper 4-5 keer hoger is dan bij een veldspeler?
 • De keeper sterke ruimtelijke vaardigheden moet hebben?
 • De keeper een 10 maal hogere kans heeft op een spierblessure of botbreuk dan een veldspeler?
 • De keeper ongeveer 70 – 80 verdedigende acties heeft in een spel?

Basisideeën voor de keeper

 • Grote bewegingen geven grote gaten. Advies is om kleinere passen te maken en mee te schuiven
 • Pas je opstelling in het doel aan de balbezitter aan
 • Houd je voeten zo lang mogelijk aan de grond. Sta daarbij op je voorvoet, hiel licht omhoog met licht gebogen knieën. Armen hoog voor je, handen aangespannen waarbij je beide ellebogen en handen goed moet kunnen zien
 • Wacht zo lang mogelijk. Blijf kijken naar wat je tegenstander doet en laat de tegenstander de eerste beweging maken
 • Wees supersnel! Alles draait om snelheid en reactievermogen in 0,2 seconden
 • Elke positie heeft een andere techniek zoals schoten vanaf de 9 meterlijn, de cirkel, hoek, breakout en penalty
 • Volg de bal met je ogen
 • Coachen van je medespelers is goed maar doe dit niet te veel want het leid je ook af
 • Wees geduldig! Het duurt een lange tijd om de juiste techniek te ontwikkelen. Oefenen, oefenen, herhalen, oefenen, herhalen en oefenen is de manier om de juiste techniek te leren :)

Het was een goed georganiseerde, leuke en inspirerende middag! Een van de eyeopeners voor mij was bijvoorbeeld dat bij een schot uit de hoek de keeper niet strak tegen de paal aan moet staan maar zo’n 40 cm ruimte tussen de paal moet laten. Dit met het oog op het verkleinen van je doel voor de hoekspeler.

Vol met nieuwe ideeën, hernieuwde inzichten, visie en leuke weetjes reden de Mariska’s terug naar Wieringen. Mochten jullie nu ook meer willen weten over het keepen, het trainen en coachen van keepers of vragen hebben naar aanleiding van dit stukje, vraag gerust of spreek ons aan! We vertellen graag meer!

Mariska de Kleine

*****

Recreanten                               Geel-Zwart – Tonegido

Deze wedstrijd tegen Geel-Zwart moesten we eigenlijk een week eerder spelen, maar omdat we toen tekort spelers hadden vanwege een jaarvergadering van Tonegido en een informatie avond op het Wiringherlant konden we deze wedstrijd gelukkig verzetten en een week later spelen. Maar ook nu hadden we tekort spelers, vanwege de herfstvakantie waren een aantal dames van ons er niet, hij moest nu natuurlijk wel gespeeld worden, dus Diana Naomi gevraagd en Pascal en gelukkig wilden beiden met ons mee doen super meiden! Rond de klok van 18.45 uur richting ’t Zand waar wij onderweg midden in een enorme regenbui terecht kwamen wij zeiden al in de auto liever nu zo’n beste bui dan dat we straks op het handbalveld staan. Zo begonnen we dan zonder een regenbui om 19.30 uur aan onze wedstrijd. In de eerste aanval scoort Mariska via de r. hoek  0-1. Vervolgens Mariëlle via de andere hoek 0-2. Dan een tegenpuntje laag bij Marianne in het doel 1-2. Sylvia komt dan mooi middendoor en scoort laag 1-3. Dan weer een puntje voor de tegenpartij 2-3. Pascal gaat mooi door via de hoek 2-4. Het gaat een beetje om en om want dan weer één tegen 3-4. Dan wij weer Evelien een mooi laag balletje via de opbouw 3-5. Dan weer 4-5. En Pascal gaat vervolgens mooi middendoor 4-6. Tegenpuntje via de opbouw 5-6. En zo blijft het spannend nu we de rust naderen. Dan komt het ineens gelijk te staan 6-6. En dan net voor rust weet Evelien nog te scoren en komen we met 1 punt verschil toch nog voor te staan 6-7. Het gaat echt niet slecht we staan best goed te spelen en verdedigend word er goed gepraat met elkaar. Na een bakkie thee gaan we weer van start gelukkig is het nog steeds droog. Dan scoort Geel-Zwart meteen al 2x achter elkaar 8-7. En dan brengt Naomi de stand weer gelijk door vanuit de hoek naar het midden vrij voor doel te komen 8-8. Dan komt Geel-Zwart weer middendoor 9-8. En nu gooit Evelien de gelijkmaker er in 9-9. Zo blijft het ook tweede helft spannend. Pascal zorgt voor de 9-10 door mooi laag in het hoekje te scoren. Dan weer de gelijkmaker van de tegenpartij 10-10. En helaas lukt het ons daarna niet meer om te scoren er komen ook veel ballen op de paal en lat terecht dat is altijd heel jammer. Geel-Zwart weet dan nog 2x te scoren waardoor we deze wedstrijd helaas verliezen met 12-10. Naomi en Pascal bedankt voor het mee doen hoor!

Mariska

*****

Lacom- Tonegido dames

Voor het begin van deze wedstrijd hadden beide teams 2 punten uit 3 wedstrijden. Op papier leken beide teams aan elkaar gewaagd. Tonegido begon aan deze wedstrijd te slap waardoor zij al snel tegen een achterstand van 2-0 aankeken, de concentratie bij Tonegido liet ook te wensen over daardoor werd er slecht geschoten en waren de ballen op doel een makkelijke prooi voor de Lacom keepster. Via een een break kwam Tonegido op 2-1 pas na een kwartier . En in deze werd Tonegido overeind gehouden door haar keepster als de verdeding te laat was met in grijpen. Lacom antwoordde met 3-1 door de gevaarlijk linkshandige nr 6 van Lacom. Hierna was toch Tonegido die 2 x scoorde 3-3. Lacom scoorde nog 1 voor de rust en Tonegido deed dit ook door op de middellijn de bal te onderscheppen en in het lege doel van Lacom te gooien. Ruststand 4-4. Na de rust een ander Tonegido er werd met meer overleg verdedigd en de nummer nr 6 van Lacom werd beter verdedigd. Ook aanvallend met er met beweging en dreiging gespeeld en kwam Tonegido voor eerst in deze wedstrijd op voorsprong 5-4. Lacom antwoorde weer met een doelpunt. Bij de stand 7-8 voor Tonegido wisten zij afstand te nemen en gat van 5 doepunten te slaan 7-13. Het slotakkoord was voor Lacom met 2 doelpunten 9-13. Vooral op de basis van het spel in de tweede helft was de overwinning verdiend voor de Tonegido dames. 

*****

Recreanten                         Schagen – Tonegido

Maandag 15 september moesten wij spelen tegen Schagen. Met 2 afberichten van Sylvia en Mariëlle, hadden we Sanne Cornelissen en Roos Wigbout weer gevraagd of ze nog een wedstrijd met ons mee wilden doen. En gelukkig konden de meiden en wilden graag mee doen. Ze zeggen ook telkens (wat wel grappig is) dat het evengoed nog wel pittige potjes handbal zijn bij de recreanten. En dan zeggen wij ja ook bij de recreanten moet je nog wel in het bezit zijn van een goede conditie J Gelukkig was onze cirkelloper Jolanda er ook weer. We begonnen onze wedstrijd om 20.30 uur. Evelien zorgt voor de 0-1. Daarna gaat er een lullig balletje door Marianne haar benen 1-1. Vervolgens nog een punt voor Schagen via opbouw 2-1. Dan 2-2 door een doelpunt van Mariska vanuit de r.hoek. En vervolgens een mooie break van Evelien 2-3. Martine die dan mooi vanuit r.hoek scoort 2-4. Nog een break van Evelien vanuit de hoek 2-5. Een puntje voor Schagen vanuit de hoek 3-5. En dan krijgen wij door cirkel verdedigen een penalty mee, helaas mist Evelien deze. De ruststand blijft 3-5 in ons voordeel. Na een beker limonade te hebben gehad, beginnen we aan de 2e helft. Schagen scoort als eerste via de hoek 4-5. Maar gelukkig weet Evelien het doel weer te vinden laag in hoekje 4-6. Weer een tegenpuntje 5-6. Dan Evelien via opbouw laag in hoekje 5-7. En vervolgens Toby via een mooie break 5-8. Lekker 3 puntjes voor denken we dan, maar dat is voor korte duur. Want dan gaat het op een gegeven moment niet goed, er worden fouten gemaakt in de verdediging en zo scoort Schagen 3x achter elkaar en wordt het 8-8. Een hoekspeler van Schagen gooide iedere keer haar riante lijf in de aanval met elle bogen werk erbij maar hier werd door de scheidsrechter niet voor gefloten. Waardoor deze dame lekker door ging, dit flinke irritatie opwekte bij onze hoekspeelster. Zij haar mond op laatst niet meer kon houden en er iets uitflapte wat klonk als m.p (meiden jullie begrijpen wel wat ik bedoelJ) Gelukkig bracht Sanne ons weer op een voorsprong schot via de opbouw 8-9. Maar helaas was dit voor korte duur, want net voor rust wist Schagen hun laatste punt te scoren. Hierdoor kwam het op een gelijke eindstand 9-9. Jammer dit had helaas niet hoeven gebeuren. Maar we waren toch blij met een puntje. Sanne en Roos bedankt maar weer voor het mee spelen!

Groetjes Mariska

*****

Tonegido dames verliezen van Berdos.

In deze tweede competitie gingen de dames op bezoek bij Berdos die ook hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Tonegido had deze zondag een andere samenstelling dan de week ervoor. Helaas kon er maar beroep worden gedaan op 1 wissel. Flip Liebe verwacht dan ook dat de veldwedstrijden steeds in een wisselende samenstelling zal gespeeld worden. En verwacht hij bij het begin van het zaalseizoen in de beoogde samenstelling te kunnen spelen. Het begin van deze wedstrijd was voor Tonegido na 1-0 achterstand werd er goed aanvallend spel en 5-2 voorsprong genomen. Helaas kwam hierna de klad er in en lukte het aanvallend niet meer. En als je zelf geen doelpunten maakt doet de tegenpartij het wel gevolg 6-5 voor Berdos. Na deze fase ging het weer gelijk op tot de rust  met een voorsprong voor Berdos 9-8, Waar verleden week na de rust sterk werd verdedigd lukte het deze week niet. Tonegido maakte nog wel het eerste doelpunt na de rust, ook werden na deze stand de nodige kansen gemist bij Tonegido. Waardoor Berdos kon uitlopen naar 15-10, in deze fase kon het jonge Tonegido team de beleving niet meer op brengen om terug te knokken. Mede door het ontbreken van de nodige ervaring om het spelbeeld een ander beeld te geven. Wel ging na deze stand de score weer gelijk op maar Tonegido had de kracht niet meer om er nog eens schepje boven op te doen. Zo werd de eerste verlies partij een feit 20-16 voor Berdos. 

*****

Recreanten                  Con Zelo – Tonegido

Zo na de zomerstop hadden wij dan op 8 sept dan weer de eerste wedstrijd. Doordat wij momenteel te kampen hebben met blessures moesten we spelers lenen van dames 2.  Diana had het enorm druk om spelers te regelen, ze zag het op laatst zowat ook niet meer zitten of het ging lukken. Maar Diana kennende gaat net zolang door tot het gelukt is super gedaan weer Diaan! Wij waren heel blij dat Roos Wigbout en Sanne Cornelissen mee wilden doen. En wie ons team ook kwam versterken waren Nelly Kleimeer en Martine Rotgans. Sylvia moest op doel want Marianne was ook verhindert. Om 18.30 uur vertrokken we richting Waarland. Om 19.30 uur gingen we van start. Marion scoort als eerste middendoor 0-1. Dan een tegenpuntje laag in hoekje 1-1.Dan een break van Roos mooi laag 1-2. Vervolgens Toby middendoor 1-3. En zo komt Mariëlle mooi vanuit de hoek en scoort via de tweede paal 1-4. Dan gaat er een lullig balletje door Syl haar benen 2-4. Dan gaat Evelien middendoor op de opbouw en komt de stand op 2-5 te staan. Dan nog één voor Marion via de opbouw 2-6. En net voor rust krijgt Mariska een penalty mee en die neemt Evelien en scoort 2-7. En dan net voor de rust krijgt Con Zelo ook een penalty mee maar die weet syl heel mooi tegen te houden dus met een stand van 2-7 gaan we de rust in. Ja en na de rust hebben we de smaak te pakken het gaat goed in de aanvallen, en in de verdediging worden er mooie ballen geblokt.  Evelien scoort via de paal ketst de bal in het doel heel mooi 2-8. Dan een break van Toby die mooi laag scoort 2-9. Dit was voor de keepster een zwak punt de lage ballen in de hoekjes. Weer een lage bal van Evelien 2-10. Dan komt Sanne vanuit de opbouw ook laag 2-11. Dan Mariska op de break vanuit het hoekje 2-12. Dan scoort Con Zelo 3-12. Mariska krijgt net voor tijd nog een penalty mee en Mariëlle neemt hem helaas houd de keeper hem tegen, maar de bal rolt naar Mariëlle toe en in een rebound scoort ze alsnog en zo komt de eindstand op 3-13 te staan. We hadden weer heerlijk gespeeld, Martine en Nelly waren echt wel enthousiast leuk hoor. En Sanne en Roos zeiden als jullie nog eens tekort hebben willen we graag mee doen nou, dat is altijd leuk om te horen. Meiden bedankt voor het mee doen!

Groetjes Mariska

*****

Een paar leuke foto's van het afscheid van Sebas Jellema na 25 jaar handballen en van Meinte Boersma na 3 jaar trainer/coach geweest te zijn geweest.

******

Tonegido/Kleine Sluis 1 – Havas 2

Ruststand 13-12

Eindstand 25-30

In deze laatste wedstrijd van seizoen 2013/2014 stond voor beide ploegen niets meer op het spel. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Sebas Jellema. Na 25 jaar handballen heeft Sebas aangegeven, dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden in hardlopen en cross-fietsen. Of dit echt zijn laatste wedstrijd was, weet je met Sebas niet helemaal zeker. In de eerste ging de strijd gelijk op, beide ploegen lieten echt zien, dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Tonegido/Kleine Sluis kon verdedigend niet echt goed vat krijgen op de linker opbouwer. Hierdoor liep Havas gestaag maar zeker, puntje voor puntje uit. Sebas wist in één van de laatste aanvallen van deze wedstrijd met een fraaie lob zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken. Havas ging met de punten naar huis en Tonegido/Kleine Sluis ging wat drinken!

Gijs Bakker 7, Sietse Baker 6, Maikel Baars 4, Sebas Jellema 3, Josef Ziacek 2, Niels Borst 2, Senne Hiemstra 1

*****

Kleine Sluis/Tonegido Heren 1 is voor de tweede keer op rij Veldkampioen geworden! Zij wonnen de wedstrijd van Berdos overtuigend met 36-24! vlnr: Oscar Meijer, coach Niels Meerman, Paul Schilder, Marijn Arends, Tom Meerman, Martijn Waterberg, Auke Hiemstra, Rino Steenvoorden, Geert Dreuning, Bob Brouwer, Kevin Leenders.

*****

Sebas Jellema speelt na 25 jaar lidmaatschap, a.s. zondag 1 juni, zijn laatste wedstrijd voor zijn club Tonegido! Willen jullie nog 1 keer juichen voor deze kanjer kom dan allen kijken op ons handbalveld om 14.30 uur!  

sebas

*****

Tonegido/Kleine Sluis - CSV/Meervogels

Ruststand 8-12

Eindstand 21-24

De schade opgelopen in het begin van de wedstrijd heeft de ploeg de gehele wedstrijd achtervolgt. Vooraf afgesproken, dat we er direct vol voor zouden gaan, maar in het begin van de wedstrijd kon Tonegido/Kleine Sluis CSV/Meervogels niet volgen. Na tien minuten handbal was de opgelopen achterstand 4 doelpunten [2-6]. Wat Tonegido/Kleine Sluis in het verdere verloop van de wedstrijd ook probeerde, de ploeg kwam niet dichterbij. Na de eerste tien minuten was Tonegido/Kleine Sluis beter bij de les en kon CSV/Meervogels goed partij geven. Opmerkelijk in deze wedstrijd was zeker, dat Josef tweemaal middels een break wist te scoren. Hierna moest hij wel even gewisseld worden! Al met al een leuke, warme sportieve handbal pot.

Sietse Bakker 6, Gijs Bakker 5, Josef Ziacek 5, Auke Hiemstra 3, Senne Hiemstra 1, Sven Hogervorst 1

*****

Recreanten                    Tonegido – Schagen

Woensdag 7 mei moesten we thuis tegen Schagen spelen. Veel afwezigen helaas maar gelukkig wilde Pascal en Naomi met ons mee doen zodat we 2 wissels hadden. Marion scoorde het eerste doelpunt mooi laag balletje via de opbouw 1-0. Vervolgens Naomi mooi doorgegaan via de opbouw laag in het hoekje 2-0. Dan een puntje tegen 2-1. Ook Pascal was het niet verleerd en ging mooi middendoor 3-1. De 4-1 maakt Evelien via de opbouw en vervolgens ook de 5-1. Dan komt ook Toby in actie ook via opbouw 6-1. Dan krijgen wij een penalty tegen en word het 6-2. Pascal op de hoek en maakt de 7-2. Dan maakt Evelien er twee achter elkaar en komt de stand op 9-2 te staan, dit wordt tevens de ruststand. Na een lekker bakkie thee die verzorgd werd door moeder Mol en Linda konden we er weer tegen aan. Na rust meteen een tegen doelpunt 9-3. Dan wij weer 10-3 doelpunt maker ? Nog een tegenpuntje 10-4. Evelien middendoor 11-4. Dan krijgt Mariska een penalty mee en die maakt Evelien mooi laag in het hoekje 12-4. Marion die zorgt ervoor dat de stand op 13-4 komt. Dan 14-4 wie die maakte? Dan gaat Mariska op de break en scoort 15-4. Vervolgens Evelien op de break 16-4. Daarna nog een break Mariska 17-4. En Evelien zorgt voor doelpunt 18-4. Dan krijgen we toch nog een puntje tegen 18-5. Dan een doelpunt van Mariska vanuit de hoek 19-5. Dan scoort Schagen nog twee maal 19-7. Evelien scoort dan nog een keer en brengt de eindstand op 20-7. Sylvia je hebt weer super staan keepen, en Naomi bedankt voor het mee doen.

Groet Mariska

*****

Berdos – Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 16-13

Eindstand 32-31

Met een gewijzigde samenstelling begon Tonegido/Kleine Sluis aan deze wedstrijd. Swen, Joris, Marijn en Rino complimenteerde het team. Bovendien speelde keeper Rick. Rino nam zijn plaats in het doel over. Voor de 5e maal stonden de ploegen dit seizoen tegenover elkaar. Het krachtverschil tussen beide ploegen is gering. Zo ook deze wedstrijd. Het was wel Berdos die in de eerste helft het spel dicteerde. Tonegido/Kleine Sluis moest wennen aan de gewijzigde team opstelling. Maar Berdos kon niet echt het verschil maken. Alhoewel bij de stand 15-10 Tonegido/Kleine Sluis moeite had om in het spoor van Berdos te blijven. De ploeg wist vlak voor rust de achterstand te verkleinen tot 3 doelpunten. De tweede helft was zeer de moeite waard. Beide teams speelden onbevangen en Tonegido/Kleine Sluis kwam steeds beter in haar spelritme. Berdos liet zich niet het kaas van brood eten. De foutjes die Tonegido/Kleine Sluis maakten, werden doeltreffend afgestraft. Tonegido/Kleine Sluis kon nog wel 23-23 op het scorebord aan laten tekenen. Een voorsprong kon de ploeg niet nemen. In de eindfase speelde Tonegido/Kleine Sluis slordig, hierdoor kon Berdos 3x op rij scoren en was de overwinning uit zicht. Tonegido/Kleine Sluis wist in de laatste minuut nog wel 2x te scoren, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Het was een leuke tweede helft, waarin Tonegido/Kleine Sluis ondanks de sterk gewijzigde samenstelling zeker niet de mindere van Berdos was.

Sietse Bakker 12, Marijn Arends 6, Niels Bakker 3, Gijs Bakker 3, Senne Hiemstra 3, Sven Hogervorst 2, Rick Idema 2

*****

Recreanten              Tonegido – Geel Zwart

Zo hier weer eens een verslag van de dames recreanten, na 3 weken stil te hebben gestaan mochten we gelukkig weer eens het veld betreden. Maar voor ik iets van de wedstrijd vertel wil ik even zeggen dat er 2 nieuwe meiden bij onze recreanten komen spelen dat zijn Toby Stevens en Wendy Bugel die allebei vroeger al het spelletje hebben gespeeld en het nu weer willen gaan proberen hartstikke leuk, en wij zijn er blij mee vanwege momenteel onze krappe bezetting. Meiden wij wensen jullie dan ook veel handbalplezier bij onze recreanten! Marion op vakantie en Angelique ging het weer proberen met haar arm en Marianne een gekneusde duim waardoor Sylvia op doel stond. De eerste wedstrijd thuis, de weersvoorspellingen waren super slecht harde regen en onweer. De wedstrijd zou om 19.30 beginnen en om een uur of 18.00 viel het al met bakken uit de lucht. Nadat we omgekleed waren moest de tegenpartij nog komen en Jelle wilde de wedstrijd wel aflassen vanwege het weer. Maar wij wilden nu toch eindelijk wel weer eens spelen. Toen de tegenpartij er was hebben we het erover gehad wel of niet spelen en deze dames wilden gelukkig ook lekker ballen. We zijn tenslotte niet voor niets gekomen was hun motto en zo is het ook. Jelle had waarschijnlijk geen zin om zich om te kleden dus die hield zijn gewone pak en schoenen aan. Het duurde natuurlijk niet lang voordat we het regen al door ons shirt op ons hemd voelde komen maar dat hindert niets het was gelukkig niet koud. Mariëlle opende het eerste doelpunt vanuit de hoek 1-0. Vlak daarna scoorde Geel-Zwart vanuit midden 1-1. Maar dan gaat Evelien door op de l. opbouw 2-1. En vervolgens gaat Toby op een break en scoort 3-1. Dan krijgt Mariska een penalty mee en helaas mist Evelien deze valt ook niet mee met zon gladde bal. Vervolgens krijgt ze de tweede penalty mee waarvan Evelien zei zelf nemen, nou ben ik daar niet zo van maar oké het moet maar en gelukkig hij zit 4-1 laag in het hoekje. Toby scoort daarna een mooi hoog balletje en het word 5-1. Meiden we staan lekker te spelen ondanks het weer, de verdediging zit goed dicht er wordt ook heel goed gepraat met elkaar.  Maar dan komt Geel-Zwart dichterbij want dan weten ze 3x achter elkaar het doel te vinden en zo komt de ruststand op 5-4 te staan. We zijn meteen doorgegaan want dat kun je met slecht weer het beste doen, na de wedstrijd maar een bakkie thee zeiden we. Dan komt Evelien 3x achter elkaar in actie door 3x achter elkaar een mooi hoog schot te gooien in het hoekje 8-5. Moet zeggen dat Sylvia heel goed stond te keepen daarmee hebben wij een goede reserve keep. Dan volgt er nog een puntje voor de tegenpartij 8-6. Maar gelukkig weet Evelien er dan nog 2 te maken en komt de stand op 10 -6 te staan. Dan mis ik nog een laatste doelpunt want de eindstand wordt uiteindelijk 11-6! Gewonnen van de nummer 1 dit hadden wij niet gedacht dat dat zou gaan gebeuren maar dat geeft natuurlijk een onwijs goed gevoel. Op naar de volgende wedstrijd en die spelen wij op maandag 14 april tegen Zwaluwen.

Groetjes Mariska

*****

Tonegido/Kleine Sluis – HVBlokker

Ruststand 14-4

Eindstand 26-13

Eerste buitenwedstrijd werd aangevangen met 4 afwezigen [Sebas, Nathan, Stefan Idema en Josef] en twee invallers [Geert en Sven]. Enigszins werd bevreesd aan de wedstrijd begonnen met slechts 1 wissel. Echter de vrees was geheel onterecht. Snel kwam Tonegido/Kleine Sluis op een 5-0 voorsprong. Vervolgens ging de ploeg slecht om met de gecreëerde kansen. HVBlokker benutte de kansen wel en wist de achterstand bijna geheel ongedaan te maken [5-4]. Tonegido/Kleine Sluis herpakte zich. Wist goed om te gaan met het slechte veld en omstandigheden. De mogelijkheden werden benut en HVBlokker wist tot rust niet meer te scoren. Begin tweede helft nam Tonegido/Kleine Sluis verder afstand tot 18-6 en vervolgens geloofde beide ploegen het wel. Wedstrijd was gespeeld. Belangrijkste opdracht voor beide teams, was blessure vrij het eindsignaal te bereiken. Deze opdracht werd vervuld en Tonegido/Kleine Sluis behaalde een eenvoudige en verdiende overwinning.

Stefan Baars 6, Sietse Bakker 5, Senne Hiemstra 5, Gijs Bakker 4, Niels Borst 4, Sven Hogervorst 1, Geert Dreuning 1

*****

VVW-Tonegido/Kleine Sluis.

Ruststand 13-10

Eindstand 26-22

Wilde Tonegido/Kleine Sluis nog aanspraak maken op een tweede plaats in deze competitie, dan diende er zelf beslist gewonnen te worden van VVW. Dan waren we alsnog afhankelijk van de prestaties van VLC. Geen enkel moment had Tonegido/Kleine Sluis zicht op de overwinning in de wedstrijd tegen VVW. De ploeg begon te slap aan de wedstrijd [7-2/12-7] en moest de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen. Natuurlijk waren er periodes, dat we goed stonden te ballen. Konden halverwege de tweede helft zelfs de aansluitende treffer maken [15-14/16-15], maar op het moment dat de ploeg zich waar moest maken, werd er slordig gespeeld en VVW profiteerde hier optimaal van. Eenvoudig liep VVW uit naar 20-16. Tonegido/Kleine Sluis was niet meer bij machte om een beter resultaat te bewerkstelligen. De wedstrijd was gespeeld en Tonegido/Kleine Sluis heeft de tweede plaats verspeeld. Al met al een teleurstellend resultaat. De ploeg kan beter, maar dan moet er wel gepresteerd worden op het moment, dat het er toe doet! Vandaag gaven vele spelers niet thuis.

Sietse Bakker 11, Sebas Jellema 5,  Gijs Bakker 2,  Stefan Baars 2,  Stefan Idema 1,  Nathan Krom 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - RKDES

Ruststand 12-12

Eindstand 25-21

Na het verlies vorige week tegen VZV moest Tonegido/Kleine Sluis zich herpakken. Tegen hekkensluiter RKDES moest het dan gebeuren. Dit ging moeizaam, het werd geen grootse wedstrijd. Tonegido/Kleine Sluis was met name in de eerste helft inspiratie loos. Het tempo lag veel te laag. Overschakeling van verdediging naar aanval was er nauwelijks. De aanvallen werden veel te traag opgezet. RKDES kon gemakkelijk bijblijven, nam zelfs tot tweemaal toe een voorsprong 1-3 en 8-10. Hiertussen had Tonegido/Kleine Sluis de stand wel in evenwicht getrokken, 6-4 voorsprong, Maar net zo gemakkelijk werd deze weer uit handen gegeven. In de laatste minuut van de eerste helft werd de stand in evenwicht gebracht 12-12. Na rust werd het tempo enigszins verhoogd, de stand naar een voorsprong van 15-12 getild. Echter hierna viel het tempo weer terug en RKDES kon weer aansluiten, 17-16. Maar verder liet Tonegido/Kleine Sluis het niet komen. De inspiratie was er weer. Er werd beter verdedigd en de overgang van verdediging naar aanval verliep goed. De voorsprong werd in tien minuten tijd naar 23-17 getild. Met nog minder dan tien minuten te spelen, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Gijs Bakker 10, Sietse Bakker 5, Sebas Jellema 4, Nathan Krom 3, Josef Ziacek 2,  Stefan Idema 1

*****

Tonegido/Kleine Sluis - SDS'99-BHC

Ruststand 15-12

Eindstand 33-24

De heenwedstrijd was een benauwde overwinning voor Tonegido/Kleine Sluis geworden. De zege [19-20] werd in december in de laatste minuut bewerkstelligt, terwijl we bijna de gehele wedstrijd achter hadden gestaan. Hoe anders was het vandaag. Tot 20 minuten in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. SDS'99-BHC had wel moeite om in het spoor van Tonegido/Kleine Sluis te blijven, maar we konden het verschil in deze fase nog niet maken. Bij de stand 9-9 zette Tonegido/Kleine Sluis aan, er werd feller verdedigd, het tempo ging omhoog, echt overtuigend was het nog niet. Met drie doelpunten [15-12] voorsprong werd de rust bereikt. Na rust een veel feller Tonegido/Kleine Sluis. Binnen 8 minuten werd de voorsprong royaal uitgebouwd naar 21-13. Wedstrijd was gespeeld. De zege kwam geen moment meer in gevaar en met 33-24 werd de kleedkamer weer opgezocht. Ongetwijfeld heeft Tonegido/Kleine Sluis volgende week zaterdag een zwaardere klus, om VZV te verslaan.

Sietse Bakker 10,  Gijs Bakker 9,  Niels Borst 7,  Stefan Idema 3,  Auke Hiemstra 1,  Josef Ziacek 1,  Sebas Jellema 1,  Senne Hiemstra 1

*****

Tonegido wint overtuigend van Kleine Sluis.

De dames van Kleine Sluis was het team dat het langste vol in de strijd om de titel, maar omdat het de laatste weken punten verloor, was de titelstrijd veertien dagen de strijd al beslist in het voordeel van de Tonegido dames Toch spelen in deze wedstrijd toch emoties omdat veel dames elkaar kennen van vroeger. En nu ook nog eens uit de zelfde gemeente komen. Tonegido kreeg de opdracht mee om ontspannen te spelen en op tempo, dit lukte goed en al snel werd er een voorsprong genomen van 2-0. Kleine Sluis scoorde tegen en zo ging het tot 4-3 gelijk op. In deze fase had de verdediging van Tonegido het moeilijk omdat Kleine Sluis regelmatig haar sterke cirkelloper aan speelde en de iets kleinere dames van Tonegido hier veel moeite mee hadden. Dit leverde Kleine Sluis  6 strafworpen op waarvan er 4 werden gestopt door de uitstekende Tonegido keepster. Mede hierdoor kon Tonegido weglopen van Kleine Sluis omdat het zelf aanvallend goed deed en de kansen die kregen goed verzilverden. Dat bleek ook uit verdere score verloop in de eerste helft via 8-4 en 11-4 werd er een ruststand bereikt van 11-05 voor Tonegido. De tweede helft begon Tonegido met omzettingen in de verdediging met een wisseling in het doel en plaatswissels in de verdediging, Dit werkte perfect en Kleine Sluis kreeg geen kans meer om vis de cirkel gevaarlijk te worden. Tonegido liep in deze fase verder weg van Kleine sluis via 13-06 naar 17-06. Deze stand was bereikt na 20 minuten spelen en de concentratie zakte weg bij Tonegido en daardoor werd het allemaal wat slordiger met wat meer balverlies, En werden ook nog twee strafworp gemist aan Tonegido zijde.  Kleine Sluis bracht in de fase de stand nog op 17-7,  daarna was het weer Tonegido die drie  keer op rij scoorden 20-07. Het slot akkoord was echter voor Kleine Sluis mede omdat Tonegido het de laatste paar minuten wel geloofde. Eindstand 20-09 voor Tonegido en zo ook haar dertiende zaalwedstrijd ongeslagen bleef. Kleine Sluis werd door deze verlies partij op acht punten gezet en gepasseerd door Vrone met zeven verliespunten op de ranglijst

*****

Tonegido  - Con Zelo dames

Met zes punten voorsprong op nummer en nog drie wedstrijden te gaan, was een punt te voldoende om kampioen te worden. Tonegido begon sterk aan de wedstrijd en nam al gauw een 2-0 voorsprong. Con Zelo dat begon met 1 wissel aan de wedstrijd, maar na 10 minuten  nog  2 speelsters toevoegde kon in de beginfase goed antwoorden naar 3-2.  Het aanvalsspel van Tonegido was rommelig en te gehaast om de 5-1 verdediging van Con Zelo goed uit tespelen. Mede gesteund door de goede verdediging kon Tonegido toch langzaam weglopen van Con Zelo, Waarbij ook de nodige op gelegde kansen werden gemist werd en rust stand bereikt  met een 8-4 voorsprong. Na de rust werd het tempo opgevoerd en door twee snelle breaks werd het 10-4.  Verdedigend bleef men ook goed bij de les en was het voor Con Zelo niet makkelijk om tot doelpunten te komen. Tonegido ging aanvallend meer positie wisselingen maken en liep mede daardoor uit 13-6 De wedstrijd was gelopen en door snelle breaks werd de score opgevoerd naar 19-9. In de laatste fase van de wedstrijd  scoorde Tonegido nog drie keer tegen Con Zelo 2 keer. Met deze wedstrijd punten werd Tonegido onbereikbaar voor de concurentie met nog twee wedstrijden te gaan, met de mooie score van 24 punten uit 12 wedstrijden.

*****

Dames 1 van Tonegido is ongeslagen zaalkampioen geworden! 

Dames 1

Met nog 3 wedstrijden te spelen was er nog maar 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te slepen, met 22-11 wisten zij te winnen van de Dames van Con Zelo. Staand vlnr; Coach Arjan Slaghekke, Sandra Boonacker, Marissa Slaghekke, Desiree Wagenaar, Myrthe Kuut, Ilse de Krijger, Mandy Kaan, Sanne Slaghekke, coach/trainer Flip Liebe. Zittend vlnr; Brenda Schrier, Vera Stobbelaar-Hille, Melania de Bie, Chantal de Jongh, Karin van Hoesel. Op de foto ontbreken sponsors Dirk en Wilma Koster en sponsor Lou Stroek van de Wieringer 3 "Noordster".

*****

Tonegido/Kleine Sluis - CSV/Meervogels 2

Ruststand 21-8

Eindstand 40-16

Tonegido/Kleine Sluis kwam in deze wedstrijd op achterstand 0-1. Na twee minuten was de stand gelijk 2-2, drie minuten later 6-2 in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis en de wedstrijd was gespeeld. Kort gezegd was dit de wedstrijd. CVS/Meervogels was zonder wissels naar Hippolytushoef. Tonegido/Kleine Sluis had tegenover zichzelf wat goed te maken. Met name de tegenvallende tweede helft tegen VLC zat de heren nog behoorlijk dwars. De vorige wedstrijd tegen CSV/Meervogels was in een gelijkspel geëindigd. Ook hier had Tonegido/Kleine Sluis kansen genoeg gehad om de wedstrijd in een vroeg stadium winnend af te sluiten, maar verzuimde dit te doen en mocht tenslotte blij zijn, dat de punten gedeeld konden worden. Dubbel gemotiveerd was Tonegido/Kleine Sluis vandaag aan de wedstrijd begonnen. Snel was duidelijk dat van een echte wedstrijd geen sprake kon zijn. Het krachtverschil was te groot en dit vertaalde in een grote overwinning 40-16. Door deze ruime overwinning raakte Tonegido/Kleine Sluis haar negatieve doelsaldo voor het eerst kwijt in de deze competitie. De ploeg is nu twee weken vrij. Op 3 maart wordt de competitie hervat tegen SDS/BHC

Sietse Bakker 8, Nathan Krom 7, Stefan Baars 7, Stefan Idema 6, Niels Borst 5, Gijs Bakker 3, Josef Ziacek 2, Sebas Jellema 1, Senne Hiemstra 1

*****

Dames 1 nog steeds ongeslagen!

Dames 1 heeft nog 3 wedstrijden te gaan in de zaal, maar heeft nog maar 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te halen!

Zullen ze beloond worden voor hun grote inzet en het harde trainen onder leiding van trainer Flip Liebe?

We gaan het zien op zondag 16 februari  om 14.25 uur in onze eigen sporthal in een wedstrijd tegen de dames van  Con Zelo!

Alle steun van de fans en pers is welkom dus hopelijk zien we jullie op 16 februari!

Hopelijk laten de meiden, Flip en Arjan de kurken knallen!

*****

VLC-Tonegido/Kleine SLuis

Ruststand 16-14

Eindstand 35-26

VLC begon voortvarend aan deze wedstrijd. Na 6 minuten stond de stand 6-1 op het scorebord. Tonegido/Kleine Sluis had moeite om te volgen. De ploeg rechtte de rug en kwam weer in het spoor van VLC. De achterstand werd verkleind tot 1 doelpunt 9-8. Maar het kostte Tonegido/Kleine Sluis erg veel moeite om deze stand te bereiken. Tot einde eerste helft kon Tonegido/Kleine Sluis VLC volgen en met een kleine achterstand werd de rust bereikt. Na rust was hetzelfde beeld. VLC nam direct afstand en Tonegido/Kleine Sluis had moeite om te volgen. Bij 19-14 moest Tonegido/Kleine Sluis weer in de achtervolging. De achterstand werd verkleind tot 21-18. Verder liet VLC het nu niet komen. Het verschil werd verdubbeld [24-18] en Tonegido/Kleine Sluis was nu niet in staat om nogmaals aan te klampen. De verdere fase van de tweede helft was duidelijk voor VLC. Tonegido/Kleine Sluis speelde geen goede tweede helft en de overwinning was meer dan verdiend voor VLC.

Sietse Bakker 11, Gijs Bakker 4, Niels Borst 3, Stefan Idema 3, Senne Hiemstra 2, Stefan Baars 1, Sebas Jellema 1, Josef Ziacek 1

*****

Schagen-Tonegido Dames

Ook in de elfde wedstrijd van de zaalcompetitie zijn de Tonegido dames ongeslagen gebleven. Tegen hekkensluiter Schagen begonnen de Tonegido dames slap aan de wedstrijd en pas na 7 minuten werd het eerste doelpunt door Tonegido gescoord. Schagen scoorde 2 minuten hun eerste doelpunt 1-1, Tonegido ging in het verloop eerste helft wel wat feller spelen nadat de stand 3-4 voor Tonegido op het bord stond. Vooral de verdediging stond sterk met aan het hoofd de goed spelende keepster Chantal de Jongh. Aanvallend zat er te kort beweging in om echt snel afstand te nemen van Schagen. Omdat ook Schagen aanvallend geen potten kon breken, en Tonegido toch zijn doelpunten mee pakten, gingen zij rusten met een voorsprong van 3-9 met de rust. Na de rust schroefde Tonegido aanvallend  tempo op en kwam er meer beweging in de aanvallen waardoor Schagen verdedigend meer in de problemen kwam. Ook de verdediging bleef goed geconcentreerd verdedigingen  en bij 3-12 scoorde Schagen voor de eerste keer in de tweede helft 4-12. Tonegido bleef echter de tweede helft goed bij de les in eigenlijk geen moment meer in gevaar. Tonegido liep verder uit  met goede uitgespeelde aanvallen en goede afstandsschoten . En won dan ook gemakkelijk 23-8.

*****

Recreanten           Tonegido – Schagen

Het was niet te geloven maar deze wedstrijd hoefden we geen extra spelers te vragen, we hadden zelfs 3 wissels. Uit hadden we gelijk gespeeld tegen Schagen wat niet nodig was. Dus nu moesten we de wedstrijd gaan winnen we waren tenslotte nu met een goed gevuld team. Jelle floot onze wedstijd en zo gingen we dan om 21.00 uur van start. Jolanda liep heel mooi vrij over de cirkel en werd mooi aangespeeld door Angelique en maakt 1-0. Dan twee tegen doelpunten via de opbouw 1-2. Angelique gaat vervolgens mooi door het midden 2-2. Dan speelt Angelique Mariska aan die vrij over de cirkel loopt en scoort 3-2. En net voor de rust weet Schagen het net te raken en zo komt de ruststand op 3-3 gelijk te staan het blijft spannend! Op naar de tweede helft nu moeten we toch even een tandje bij zetten om die overwinning te halen. Evelien komt ineens vrij voor doel en gaat tussen één en twee in en maakt 4-3. Sylvia die nu vervolgens vrij op de cirkel komt te staan word mooi aangespeeld door Christien en gooit de bal erin 5-3. Ja, zo zijn er toch al aardig wat puntjes gemaakt via de cirkel, meiden het maakt soms toch ook niet uit waar of we staan niet waar? Sommige spelers kunnen uit alle posities scoren en dat is mooi. Dan word er helaas een penalty gemist die op de keeper terecht komt. Evelien brengt de stand op 6-3 door via de opbouw te scoren. En het laatste doelpunt is voor Schagen 6-4. Een matige stand maar goed dat maakt ons niets uit we hebben tenslotte de punten binnen en daar gaat het uiteindelijk om nietwaar.

Groetjes Mariska

*****

US-Tonegido/Kleine Sluis

Ruststand 17-13

Eindstand 39-28

Dat we deze wedstrijd anders moesten spelen, dan de verloren bekerwedstrijd was wel duidelijk. Tonegido/Kleine Sluis begon de wedstrijd voortvarend, maar moest het begin toch aan US over laten. Echter na tien minuten nam Tonegido/Kleine Sluis de wedstrijd over en boog de achterstand van 6-4 om naar een 8-9 voorsprong. Tot 12-12 ging de strijd gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft liet US Tonegido/Kleine Sluis zien, waarom zij in de competitie een ongeslagen status hebben. De spurt op het einde van de eerste helft bracht een 17-13 score op het bord in voordeel van US. Na rust was het US , die het spel dicteerde. Snel werd de marge verhoogd naar tien doelpunten verschil, 28-18. Tonegido/Kleine Sluis kon in deze fase moeizaam volgen. De ploeg bleef wel vechten voor was ze waard zijn. Inzet en motivatie bij Tonegido/Kleine Sluis was meer dan voldoende, maar US verslaan is momenteel teveel gevraagd. Dat US de wedstrijd won, was terecht.

Gijs Bakker 7, Sietse Bakker 5, Nathan Krom 4, Sebas Jellema 4, Niels Borst 3, Senne Hiemstra 2, Josef Ziacek 1, Stefan Baars 1, Stefan Idema 1

****

Tonegido/Kleine Sluis – Berdos

Ruststand 10-7 Eindstand 25-23

Na de handbal les van US in de beker werd de competitie hervat tegen Berdos. De krachtverschillen tussen beide ploegen is dit seizoen gering. De eerste zaal wedstrijd en de beker wedstrijd werd met slechts 1 doelpunt verschil in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis beslecht. De eerste veld wedstrijd werd door Berdos gewonnen. Ook vandaag werd de wedstrijd met slechts 1 wissel aangevangen. Vele blessures en absentie door vakantie en werk moest er wederom een beroep gedaan worden op Jozef Ziacek, speler van heren 2. Bovendien werd op het laatste moment de junior Sven Hogervorst opgeroepen, om het team enigszins compleet te maken. Zijn debuut was niet onverdienstelijk, hij stond zijn mannetje en wist 2x te scoren. Het begin van de eerste helft was voor Tonegido/Kleine Sluis. Halverwege de eerste helft stond een 7-1 op het scorebord. Dit was geenszins geflatteerd. Rick Idema stond een utstekende eerste helft te keepen. Berdos verdedigde met een 4-2 verdediging, met het accent op Gijs. Hierdoor ontstaan veel ruimtes achter de twee stoorspelers. Dit betekent hard werken om de geboden ruimtes op te vullen, kansen individueel creëren en dan ook nog eens doeltreffend af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis speelt dit spel niet vaak en kreeg gaandeweg het laatste gedeelte van de eerste helft steeds meer moeite mee, om de geboden kansen te benutten. Dit was wat Berdos graag speelt en wist dan ook de achterstand bij rust te halveren 10-7. Na rust wist Berdos in een paar minuten tijd de stand geheel in evenwicht te brengen, 10-10. Er ontstond een levendige tweede helft, waarin de ploegen elkaar in evenwicht hielden, maar wel was het Tonegido/Kleine Sluis die het voortouw nam.Via 12-12, 13-13, 17-17 werd 18-18 bereikt. Bij deze stand 10 minuten voor einde wijzigde Tonegido/Kleine Sluis haar aanvalslinie en kon weer afstand nemen. Met name Sietse Bakker wist kansen te creëren en doeltreffend af te ronden. Met 21-18 werd de laatste 7 minuten aangevangen. Tonegido/Kleine Sluis speelde beheerst de wedstrijd uit. Berdos kon niet meer aansluiten en verdiend behield Tonegido/Kleine Sluis de punten in huis. Aanstaande zaterdag mag de ploeg wederom tegen US de strijd aanvangen. Zal moeilijk worden om de punten op te halen, maar wie weet…

Sietse Bakker 9, Stefan Idema 6, Sebas Jellema 5, Sven Hogervorst 2, Niels Borst 1, Jozef Ziacek 1,  Gijs Bakker 1

*****

Recreanten                       DSO – Tonegido

Dinsdag 14 januari moesten wij spelen tegen DSO altijd een zware tegenstander voor ons. Thuis verloren wij van ze met 6-15. Helaas waren we niet compleet we hadden maar 1 wissel en dat is gewoon te kort. Dus Diana moest weer achter speelsters aan, gelukkig wilden Ilse en Emese mee doen met ons. Diana kon zelf niet mee om te coachen dus had ze Linda gevraagd en dat was geen probleem. De scheidsrechter was voor ons geen onbekende het was de broer van Leo van Gastel (die heeft in het verleden nog gehandbald in ons herenteam). We gaan van start en al gauw komen we 2-0 achter te staan. De opbouw speelster van hun heeft een heel mooi en zuiver hard schot dat weten we inmiddels dus die moeten we in de gaten houden. Dan scoort Silvia met een mooi schot vanuit de opbouw 2-1. Vervolgens krijgen we een penalty tegen en die zit 3-1. Vervolgens via de opbouw 4-1. Dan komt Jente mooi vrij op de hoek en weet te scoren 4-2. Dan weer een doelpunt tegen 5-2. Vervolgens krijgen wij een penalty mee en die neemt Jente en scoort 5-3. DSO weer via de opbouw 6-3. En dan gaat Evelien mooi door en scoort 6-4. En het laatste doelpunt voor de rust is voor DSO waardoor de ruststand op 7-4 komt.  Na de rust gaan we vol goede moed weer verder maar door een break scoort DSO weer 8-4. Dan een lucky goal van Evelien 8-5. En vervolgens maakt Jente een mooie passeer beweging en brengt de stand op 8-6. Het gaat echt niet slecht, er wordt goed verdedigd het gaat de meiden van DSO dit keer niet gemakkelijk af. Dan scoren hun nog 1x via de hoek 9-6. En mogen wij het laatste doelpunt maken Mariska via de r.hoek en zo komt de einduitslag op 9-7 te staan. Echt niet slecht hoor tegen deze ploeg en uiteindelijk hebben we de tweede helft nog gewonnen J. De meiden Emese en Ilse hadden lekker gespeeld zeiden ze. Nou dat is altijd fijn om te horen. Meiden wij willen jullie dan ook bedanken dat jullie mee wilden doen en jullie hebben het super gedaan! Op naar volgende week dan thuis tegen Schagen.

Groetjes Mariska 

Created by Mirdane